Şimdi Ara

Overclock Yaparken Kilitlendi Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • --------------------------------------------------------------------------------

    İyi Akşamlar. Yardımcı olursanız sevinirim, daha önce teknik yardıma açmıştım bu konuyu yardımcı olan olmadı ben overclock yaparken bilgisayarımı kilitledim şimdi açılmıyor artık. Monitöre ekran gelmiyor...

    Benim elimde Amd A-XP-M 2500+ şlemcili DFI Lan Party-B sisteme sahip bir bilgisayarım var. Geçenlerde ramlarim soorun yapıyor diye biosundan bir kaç ayar değiştirdim stabilite sağlamak için uzun süre açıp kapattım bilgisayarı. En sonunda kilitlendi sistemim. Anakartın üzerinde 4 led var onlar daha önce açılış sırasına göre yanıp sönüyordu artık bilgisayarı açtığımda hepsi yanıyor ve bir ilerleme olmuyor.Kitapçığından baktım anakartın ledlerin anlamına "booting the system" anlamına geliyormuş 4 ledin yanması. sistem açılıyor anlamına geliyor anladığım kadarı ile ama hiç bir değişiklik olmuyor. Zamanında bu anakartı kullanan bir çok kişi olmuştur overclock üzerine en iyi kartlardandı. Üstadlarıma ve bu anakartı kullanmış kişilere sesleniyorum bana yardım ederseniz sevinirim bilgisayarım açılmıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan da destek beklliyorum.

    Bilgi: Anakartın üstünde 100mhz default hale getirme jumperini çok denedim cmos clear jumperini de çok denedim. eski den işliyordu bende işimi hallediyordum ama artık onlarda işlemiyor pili çıkarıp takıyorum oda işlemiyor. anladığım kadarı ile bios kilitlendi.



  • ramları çıkarıp tek tek denedinmi?
  • pc ye giren ana güç girişini kes pili çıkar,takılı olan tüm donanımları çıkar tekrar tak pili tekrar tak çalıştır.pci kartları farklı yuvalara tak.ramlerin yerlerini değiştir.olmazsa ramleri tek tek dene.yapılabilecek başka birşey kalmıyor sanırım.bios uçtuysa kendin halledemezsin yeniden programlanması gerekiyor olabilir.
  • Teşşekkür ederim cavaplanırız için dediklerinizin hepsini yaptım. Bende An7 var bütün parçaları söküp an7 ye taktım, sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sonra yine dfi ya taktım ve yine aynı pili kaç kez söküp taktım anakart üzerinde işlemci jumperi var ve cmos clear için jumper var onlarla bir sürü kombinasyon denedim. Üzerinde 4 led var açılırken 1. sonra 2. sırasıyla ilerliyordu ledlerin, şimdi açtığım zaman bilgisayarı direk 4 led yanıyor öyle kalıyor monitör standby şekilde duruyor monitör e görüntü vermiyor. Ekran kartı çalışıyor başka makinede ve anakart üzerinde bir tane bile pci kart yok tek agp kart takılı. Başka ne olabilir deneyebileceğim ve bende bios uçtu diye düşünüyorum bu bios nasıl yeniden yapılır ne yapmak lazım...
  • kardeş senin için biraz araştırdım 2 tane daha yöntem söyleyeceğim.
    1-ramleri sök,güç girişini çıkar,speaker jumper ını on yap,pili sök,cmos jumper ını clear yap,power tuşuna basılı kalacak şekilde bir bant yapıştır 7-8 saat beklesin bir dene.
    2-olmazsa birde bunu dene anakarta ek guç veren hdd tipi psu kablosunu ve fdd tipi psu kablosunu cıkar boot et.umarım işe yarar,kolay gelsin.
  • Ya bios pili bitmiştir yada bios güncellerken güç kesildiyse anakartı susturmuş olabilirsin başka hdd dene.
  • Yanlış bilgi vermeyin.
    Bios pilsiz makine açılır.
    Bios güncellerken güç kesildiyse -ki güncellemenin g si geçmiyor konuda- bios uçmuştur.Hdd ile alakası ? Yok.

    Hocam sorununa gelince,
    Kasayı aç normal 4-5 sn sonra kapat.Bios pilini çıkart.Arkadan psu kablosunu çek ve kasayı bir daha aç.1-2 sn çalışacak ve kapanacak kasa.Birde bunu dene.
  • x2yk selamlar,

    Bios uçmuş gözüküyor. 30 tl'ye bios yazdırmak yerine dediğin gibi yeni anakart alırsın daha iyi ama onun da yerine hotflash denilen bir uygulama var.

    Yapabilirsen daha son bir daha böyle bir şey olduğunda en azından ne yapacağını bilirsin ama kolay birşey değil ve öncelikle yapabilmen için zaten An7 biosu ile lan part'nin bioslarının aynı olması lazım.

    Netten 2 biosa bakacağım eğer aynı ise hotflash yapmayı anlatan bir yazı bulacağım.
  • bios çipini bilen birisine tekrar yazdırman ŞART.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.