Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alyosha A kullanıcısına yanıt

    Valla hiç aslında çakı gibi değil, bu tamamen 5 derece ve altı havalar için ağır kış kullanımlık, karasal iklimlik. Bence çok şık ve rahat ancak el ısıtma cepleri yandan değil, üstten ve bu yüzden biraz garip hissettiriyor. Yürüyüş hızını artırdığınız an sırtı terletiyor. Çok sakin kullanıma uygun. Isıtma kapasitesine göre oldukça hafif ama kesim olarak iri. Su geçirmez olması bir başka avantaj ve kapişonu tamamen çıkarılıabiliyor. Bel kısmı oldukça uzun, zaten parka dediğimiz bu oluyor o yüzden rüzgâr alma konusunda hiç sıkıntı yok. Fermuarlar falan hep korumalı. Yani isviçre çakısı gibi kullanım tamamen soğuk iklimli yerler için. Kesinlikle 10 derece üstü kullanılabilecek bir ürün değil.


    Küresel ısınmanın kışları ılık geçirttiği İstanbul gibi yerler için çok fazla geliyor. Ben sadece 3 gün kullanabildim. Zaten Rab Valiance ve Marmot Shadow gibi kaz tüyü montlarım da var. Özellikle Valiance daha ılık havalara daha uygun, rüzgâr olursa da Shadow gene güzel yalıtım sağlıyor. Barents'i tipini çok sevdiğim için aldım (beyaz kamuflajlısını)



    Dubliner ve Coastal daha ağır parkalar. Barent 800 gram, bunlar 1000 ve 1200 gram. Coastal %50 daha ağır yani ve bunu yürüyüşte hissedersiniz. 400 gramlık birçok gore-tex kabuk mont var misal. Araya resmen 1 dış kat yağmurluk ağırlığı sığıyor.


    Geri kalan farklar, kesim-cep-tip-renk gibi detaylar.


    Aralarında tek gördüğüm fark ağırlık dolayısıyla yalıtım farkı ancak sitede bile yalıtım olarak hepsi aynı gösteriliyor. Barents artık üretilmiyor olabilir gerçi, bomber modeli aynı değil barents ile


    https://www.hellyhansen.com/en_fr/barents-parka-53167


    Coastal ve Dubliner tam bantlı dikişli yazıyor, barent'ta bazıları bantsız olabilir ama tam kaynağı da düzgün belirtmiyor (stratejik bantlı vs. yazmış) ama sitede 3'ü de aynı teknik puanlamada duruyor. Hepsi 6 üzerinden 4 (bir tek barent hafiflikte 5)



    Ben özet olarak bir tek hafifliğini avantaj farkı olarak görüyorum. Geri kalan özellikler kabaca aynı. Ayrıca daha hafifken aynı yalıtıma sahip elyaf dolgu var yani diğerlerinden hafif olmasına karşın aynı seviyede sıcak tutuyor olarak gösterilmiş.



    Size kabaca farkları çıkardım


    • Coastal ve Dubliner'da bilekler cırt-cırtlı ve sıkıştırılabiliyor. Barentta ise içinde lastikli bir kol çıkışı var, otomatik bileğinizi sarıyor giydiğiniz an
    • Coastal ve Dubliner'da ön fırtına patı tam kapanıyor ve düğmesiz. Barent'ta ise 3 düğme var-daha şık ancak çok ağır yağışta su geçirme ihtimali daha yüksek.
    • Coastal ve Dubliner'da el ısıtma cebi ve boğumlu/mafsallı dirsek yok. Barent ile kol kısmında hareket daha konforlu yani ve kullanımı rahat olmasa da el ısıtma cebi var.
    • Dubliner'da bel büzgüsü var
    • Barent'ın etek kısmı arkada daha uzun, yani oturup eğilirken sırtınız açılmıyor.
    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler




    Umarım faydalı olmuştur. Geri kalan özelliklerde (astar ve iç yalıtım elyafı) hiç fark ya da fazla bir fark yok. barent'ta yazmasa da Helly Tech Protection var o da 5.000mm su direncine ve 5.000mm nefes alabilirliğe sahip. Bu iki değer de oldukça düşük aslında (Marmot Shadow 10/10, Rab Valiance 20/20-25 gibidir örneğin) ama zaten parkalar ağır kış kullanımlık ve aktif kullanım için kesinlikle değil. Ağır yağmura da fazla dayanacak modeller değiller. 2-3 saat sonra su emmeye başlarlar. Karda ve soğukta ise çok iyi iş çıkaracaklardır.





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Ancak bu kadar yetkin ve anlaşılır anlatılabilirdi çok teşekkürler. Vaktinizi aldım ama inanın bu başlık çok daha hareketli olmayı hakediyor. Yani benim için en azından outdoor ürünler hakkında sohbet etmek öğrenmek bile neredeyse artık bir hobi. Son üç dört yıldır normal iş kıyafetlerim dahil çoğu outdoor ürünlere döndü. Ve şanslı şekilde kamp, trekking rotalarının bol olduğu bir yerde yaşıyorum, ve kaliteli ürünleri hedef olarak belirleyip iyi fiyatlara almak sonrasında o ürünleri kullanma vakti geldiğinde o aktiveteden kullanılan malzemeler sayesinde daha çok zevk alabilmek. Ve bu performası eğer doğru ürünleri seçmişsen yıllarca sürmesi başka bir his. Ve tabiki tecrübelerin aktarılması doğru ürünlere yönelebilmek için epey yardımcı. Bunları sadece bu mesajınıza istinaden demedim aslında, youtube da outdoor ürün nasıl seçilir çok teknik bilgiye girmeden ama canalıcı kısımları da es geçmeden çok güzel anlatmışsınız epey faydalı oldu benim için de. Bu sebepler tekrar emekleriniz için teşekkür etmek isterim.





  • alyosha A kullanıcısına yanıt

    Ne demek :)


    Ben de hoşuma gittiği için araştırıp, fikirlerimi sunmayı seviyorum. Hep aynı konular döndükçe ilgim kayboluyor elbette ama bu şekilde parkalar olsun, botlar olsun başka bir yenilik olsun soru geldi mi benim de iştahım kabarıyor.


    Ne yazık ki günümüz koşullarında artık outdoor ürünler ne eskisi kadar bol ne de uygun fiyatlı. Muhtemelen uzun süre de böyle sürüncemede kalacağız. Ürün buldukça incelemeye ve değerlendirmeye devam ama :)

  • Şu şort fiyatlarına ne olmuş arkadaş yahu.Gerçi hepsi uçuşa geçti ama 2 yıldır şort almayan bakmayan biri olarak şok oldum.Çare mecbur Decathlon.

  • Tam outdoor tarzında ürünler satılmasada bakmanızı öneriririm. Güzel outdoor stiline yakın ürünler var


    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgilerout fit man | erkek modasının tek adresi
    Out Fit Man | Erkek Modasının Tek Adresi
    https://www.outfit-man.com
  • Elimde Hoka one one markalı outdoor botlar var , ilan açmadan önce burdan isteyen olur diye paylaşıyorum
    Ürünler sıfır kullanılmamıştır , faturaları vardır.
    Erkek model sky kaha goretex 41.5 numara (26cm)
    Bayan model challenger goretex 37.5 ve 38 numaraları var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 12 Ekim 2021; 14:19:46 >
  • Hocam selamlar çok severek kullandığım merrell proterra sport gtx ayakkabım artık eskidi ve ne yazık ki artık üretilmiyor. Soğuk olmayan havalar için su geçirmez bir ayakkabı(lar) önerisi alabilir miyim. Şimdiden teşekkürler
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam nefes alırlığı yüksek f/p bir montvar mı öneriniz?

  • Merhaba,


    Geçtiğimiz mayıs ayında aşağıdaki Jack Wolfskin Exolight Pro yağmurluğu indirimdeyken, aynı zamanda markanın Türkiye distribütörü olduğunu öğrendiğim SPX adlı mağazadan satın aldım. Ürün, markanın en üst su geçirmezlik koruma seviyelerinden biri olan texapore O2+ hyproof 3L membranına sahip.





    Yüzde 25+40 garage sale indirim kampanyasından 1700TL gibi bir fiyata aldım. Güya 3800 gibi bir liste fiyatı varmış.


    Aldığım tarih, sezon sonu olması nedeniyle 5 aydır etiketiyle dolaptaydı. Bu hafta çıkardım.


    Geçenlerde "Türkiye, outdoor malzeme çöplüğüne dönüyor " adlı yazıyı okumuştum. https://www.outdoorhaber.com/makale/raf-umru-nedir


    Merak edip etiketinden üretim tarihine bakmaya çalıştım. Ancak Jack Wolfskin, pek çok diğer outdoor marka gibi kullanıcının kolaylıkla ayırt edebileceği bir tarih bildirimi yapmıyor. Neyse biraz araştırıp şu linkte belirtilen rakamlara bakmam gerektiğini öğrendim.


    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler
    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgilerwww.jack-wolfskin.com
    Where do I find the product number or product name and the age of my Jack Wolfskin product? – JACK WOLFSKIN
    https://www.jack-wolfskin.com/wo-finde-ich-die-artikelnummer-den-produktnamen-und-das-alter-meines-jack-wolfskin-produktes.html

    ...Ve acı gerçek.


    Yağmurluk 2011 üretimi.


    İnanamadım.


    Nasıl olur da bir yağmurluk 10 yıl bir rafta satılamadan bekleyebilir?


    Sonuç olarak teknik bir kıyafet alıyorsunuz ve kıyafetin para eden yanı, onun sahip olduğu membran teknolojisi.


    Şimdi merak ediyorum. Yukarıda linkini verdiğim makalenin yazarı arkadaş, outdoor ürünleri gibi petrokimya ürünü malzemelerde hidroliz adı verilen, ürünün üretildiği anda başlayan, kendi kendine yıkımlanma sürecinden bahsetmiş.


    Şu an yağmurluğun membranında böyle bir belirti yok. Ama giymeye başladıktan kısa süre sonra membranın içeriden pul pul dökülmeye başlayacağından korkuyorum.

    Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların değerli fikirlerini rica ediyorum.


    Daha da canımı sıkan şu ki; söz konusu mağazadan aynı indirim döneminde maalesef pek çok ürün almıştım. O dönem elime biraz toplu para geçmişti ve ben çok uzun zamandır ertelediğim eksiklerimi, yedekleriyle hazır indirim varken alayım diye düşünmüştüm. Hepsi Jack Wolfskin ve hepsi eski tarihli çıktı.


    Texapore su geçirmez membranlı kıyafetlerin hepsi birden .............2011 üretimi

    (Yağmurluk, mont, pantolon)


    Kaz tüyü montlar .....................................................................2011 üretimi


    Sentetik elyaf dolgulu mont........................................................2011 üretimi


    Pantolonlar...............................................................................2015 üretimi


    Ayakkabı ve botlar.....................................................................2019-2020 üretimi


    Kaz tüyü montta sanırım sorun yok zamanla ilgili.

    Ama sentetik elyaf dolgulu montlar, zamanla keçeleşip özelliğini kaybediyormuş. Yani ısıtmıyorlar mı acaba?

    En çok üzüldüğüm de su geçirmez membranı olan yağmurluk ve yine membranlı bir kaz tüyü mont. Bakalım ne kadar zaman su geçirmez olarak kalabilecekler?


    Outdoor kıyafetlerin raf ömrü nedir?.. diye araştırıken, bir yerde şöyle bir şeyden bahsedildiğini okumuştum. Yurt dışında outlet mağazalarda bile satılamayıp ellerinde kalan eski tarihli ürünleri çok ucuza topluca satın alıp, ülkemizde bize bi güzel yeni ürün liste fiyatlarından itelediklerine dairdi yazı.


    Sanırım ben de böyle bir tuzağa düştüm.


    Haklı olarak diyeceksiniz ki, neden alır almaz yapmadın tarih kontrollerini? Birincisi bu konudan habersizdim. İkinci olarak da beni aldatan, ürünlerin ismini yazınca Jack Wolfskin global sayfalarında, ürünlerin hepsi aynı renk seçeneklerine kadar mevcuttu. En fazla bir önceki sezondur diye düşünmüştüm alırken.


    Fakat anlayamadığım şudur?

    Nasıl olur da MARKANIN BİR ÜRÜNÜ AYNI MODEL İSMİ VE RENKLERİYLE 10 YILDIR SATIŞTA OLABİLİR?


    Ürünün kendi sitesinde hala aktif satışı varsa o kadar da eski olamaz şeklinde bir rahatlığa sevk etmiş olsa gerek o dönem beni.



    İndirim dönemlerinde online alışveriş yapacak arkadaşların kulağına küpe olsun.





  • Siz bu bilgiyi paylaşınca baktım…

    Bende genelde indirimli günleri ve fırsatları kovalarım hep.

    Eşime 2018 Haziran da aldığım JW Troposphere mont 2017 yılı

    Nakit fırsat indiriminde…

    Kendime 2020 Mayıs ayında aldığım JW Troposphere montlar 2019 yılı

    Montları SPX den almıştım. Pandemi de %60 nakit fırsatıyla…

    Kargo çok geç gelmişti.


    Sizin ürünlerde 2011 yılı olması çok şaşırtıcı aslında.

    Canım ülkemde bazı model ve renkler uzun süre rafta kalıyor.

    Hiç ummadığınız yerler de markalı ürünlere rastlanıyor.

    Tesadüfen iş için gittiğim Tunceli’de elinde kalmış firmanın

    TNF Goretex 3in1 mont siyah XL

    ve JW 3in1 içi softshell başlıklı XXL kırmızı montu yok paraya eski

    sezon modelleri olduğunu bilerek almıştım.

    Uzun süredir de aktif olarak kullanıyorum.

    Kullanılan malzemeye göre raf ve kullanım ömrü değişir mutlaka.


    Toplama garaj ürünleri fırsat diye maalesef her sektörde pazara sunuluyor.

    Dünyada yaşanan pandemi süreci tedarik imalat lojistik maliyetlerini acayip artırdı. Firmaların satış ve karlılık dengeleri bozuldu. Dikkatli alışveriş yapmak şart oldu…





  • Gerçekten çok ilginç.


    Sizden tam 1 sene sonra aynı satıcıdan, SPX ten ben de gri renkte bir troposphere almış oldum. Sizinkiler, gayet normal olarak 1 sene öncesine ait montlar.


    Ama benim aldığım troposhere de dahil tüm montlarım 10 sene öncesi üretilmiş ürünler.


    Gerçekten tuhaf. Sanki bu distribütör, yurtiçi-yurtdışı bütün raf ömrü dolmuş ürünleri toplayıp kasıtlı olarak bir kampanya düzenleyip satmış. Kötü niyet arıyorum çünkü aldığım 5 adet montun hepsi 2011 üretimi. Bir tanesi çıksa tesadüfen elinde kalmış derim. Ama hepsi aynı.

    10 yaşında bir montu satması ne kadar etiktir? Kaz tüyü olanlara bir lafım yok. Hadi onlara eyvallah. Ama sentetik olup zamanla çözünecek materyale sahip olan ürünler bence ya satılmamalı ya da satarken bu ayıp belirtilmeli. Bence bunlar ayıplı mallar çünkü.


    Sözgelimi sizin de sahip olduğunuz troposphere mont, hem sentetik elyaf dolgulu hem de texapore O2+ su geçirmez membranlı bir mont.


    Her iki materyal de zaman içinde özelliklerini kaybeden malzemeler. Güle güle giymenizi umduğum montlarınızı siz belki 5 sene giyebileceksiniz. Ama benimki kim bilir ne kadar zaman (vadettiği özellikleri sunabilecek mi? o bile şüpheli) dağılmadan dayanır.


    Bu arada merak edenler için fiyat karşılaştırması yapılabilmesi amacıyla, ben bu montu Mayıs 2021 tarihinde 855TL ye kredi kartına 5 taksit şeklinde almışım. Siz kaça almıştınız acaba?


    Şu anda sezon fiyatı 1900TL ye çekilmiş.






  • Elinizdeki ürünlerin yaşını merak ediyorsanız belki faydası olur diye yazıyorum bilmeyenler için.


    Yukarıda linkini verdiğim Jack Wolfskin yardım sayfasında ürün üretim yılına dair şunlar yazıyor :


    " Jack Wolfskin ürünümün ürün numarasını veya ürün adını ve yaşını nerede bulabilirim?


    Bakım etiketinin arkasında yedi haneli ürün numarasını taşıyan dar bir etiket vardır. Ürün numarasının hemen altında birkaç rakam ve harften oluşan bir kombinasyon bulunur.


    - bu kombinasyonun ilk iki rakamı üretim yılıdır. Bu bilgiler, müşteri hizmetlerimizin sorguları işlemesine yardımcı olur.


    Bazı giyim ürünlerinde görünmez. Bu ürünlerde ise ürün numarasını içeren etiket genellikle yan dikişte veya ceket ceplerinden birinde bulunur.


    Ekipman yelpazesindeki bazı ürünlerimizde , Jack Wolfskin logosunun hemen altında bir ürün adı da bulunmaktadır.

    Beden etiketi ayakkabının içinde bulunur (genellikle dilin iç tarafında). "



    Elimdeki diğer markalarda colombia, merrel gibi pek çok markada 0820 gibi bitişik 4 rakam ay-yıl şeklinde yazar.

    Marmot mesela JUN 2018 şeklinde ay ve yıl belirtmiş.





  • Dünya genelinde yaşanan pandemi süreci ve canım ülkemizdeki döviz kuru etkisiyle

    ticaret çok etkilendi. Tüketici olarak tüketim alışkanlıklarımız da değişti ve önceliklerimiz

    günü kurtarma çabasına dönüştü. Bu durum bazen fırsatlarda sundu , arada bende 2 Adet JW aldım.Sizin aldığınız rakamın biraz üstüne aldım 1080 TL ödedim. Siyah-Kırmızı XXL


    Uzun yıllardır alışveriş yaparım Salomon grubu çok ayakkabım var. Hep pazarlık ederek almışımdır.


    JW Troposphere Mont geçtiğimiz Ağustos ayı sonuna kadar Amazon.com.tr üzerinden (Almanya-Amazon) Renk ve Beden durumuna göre 820-970 TL aralığında satılıyordu. Sezon gelince güncellendi + Kur farkı ile tabiki.


    Geçen hafta AtleticZone de nakit 1050 TL ye kampanyası vardı. (Büyük Bedenler kalmıştı)


    Sizin aldığınız mont da üst göğüs cebi içinde media kablo çıkışı için iç kısımda küçük bir açıklık var mı , çok önceki sezon ürünlerinde media cebi yoktu diye hatırlıyorum.


    Kolay gelsin+++



    JW 3in1 (Eski Sezon olduğunu bildiğim mont)



    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler

    2018 de alınan....




    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler

    2020 de alınan...


    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler




  • İyi ki etiket görsellerini paylaştınız. Beni büyük bir yanılgıdan kurtardınız. Zaten inanamıyordum. Taşlar yerine oturmuş oldu.

    Ben, şapşallığıma doymayayım, neremle okuduysam, üstteki 7 haneli 11 ile başlayan ürün koduna takılmışım. Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler  Sizinkiler de 11 ile başlayınca uyandım. Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler 

    Sadece su geçirmez olan ürün etiketlerine tekrar baktım. 19 ile başlıyor. Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler  Diğerleri çok önemli değil zaten. Muhtemelen onlar da aynıdır. Alt tarafı 2 sezon öncesinin ürünleriymiş. O da fiyatlamanın uygunluğunu düşünürsek gayet normal.


    Mağazayı da haksız yere suçlamış oldum. Konu kirliliği yarattığım için herkesten özür dilerim. Yine de belki birilerinin işine yaramıştır.


    Bu arada montun iç cebinde kablo çıkışı varmış. Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler 





  • Düşünsel sorunun bitmesine sevindim….Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler 

  • Kendi aldığım TNF ürünü için bu durumu araştırdım meraktan hologramın yanındaki beyaz etiketin üstündeki "F" ile başlayan yerde üretim yılını öğrenebiliyorsunuz. "F20" 2020 gibi. Arkadaşın yanlış anlamasıyla bu bilgilerin ne kadar önemli olduğunuda farketmiş oldum sağ olsun.


    Outdoor Markaları Hakkında Genel BilgilerVoice of People Todayyoutube
    #northface #northfacejacket #northfacefootwear The North Face, Inc. is an American outdoor product company specializing in outerwear, fleece, coats, shirts, footwear, and equipment such as backpacks, tents, and sleeping bags. Its clothing and equipment lines are catered towards outdoor enthusiasts, climbers, mountaineers, skiers, snowboarders, hikers, and endurance athletes. The company sponsors professional athletes from the worlds of running, climbing, skiing and snowboarding. RECYCLED MATERIALS We’re committed to improving the environmental performance of our products through materials and manufacturing innovations. As we work to increase our usage of recycled fabric, especially recycled polyester, we provide a market solution for a growing problem - used water and soda bottles. Reusing materials already in existence helps us reduce our dependence on fossil fuels. In addition, recycled polyester has a lower impact on air and water resources than virgin polyester. We try to concentrate our efforts on high volume products and materials. You can find recycled polyester in some of our core products like the Glacier ¼ Zips and our iconic Denali Jacket. RESPONSIBLE COTTON brand Though cotton makes up a small percentage of our materials usage, when we do use cotton, we try to source it responsibly for minimal environmental impact and maximum social impact. When possible we use organic cotton or try to source American cotton because U.S. cotton farmers use some of the most advanced and efficient farming practices in the industry. We also source Better Cotton. The Better Cotton Initiative exists to make global cotton production better for the people who produce it, better for the environment it grows in and better for the sector’s future. DURABILITY Our product stewardship philosophy is based on creating products that last a lifetime. We offer a Lifetime Warranty for our apparel and equipment with the goals of keeping products out of the landfill, reducing the need to purchase replacement goods and minimizing environmental impact. When products do come back to us, we repair as many as possible to extend their life. Our warranty staff has an average tenure with the company of 25 years. They have seen just about everything we have made and are extremely creative in devising solutions. We have been around long enough that we’re starting to see third-generation “hand-me-downs” sent in for repair. Our product stewardship philosophy is based on creating products that last a lifetime. We offer a Lifetime Warranty for our apparel and equipment with the goals of keeping products out of the landfill, reducing the need to purchase replacement goods and minimizing environmental impact. Expanding from a single storefront in San Francisco, The North Face® brand has been revolutionizing outdoor gear and inspiring a global movement of exploration for nearly 50 years. The North Face® brand delivers an extensive line of outdoor performance apparel, footwear and equipment that pushes the boundaries of innovation.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D9CFc6ONeQU4&q=EgQuLZpEGKW-0YsGIhCmwA_9Kw1amG9PX-Q-CqkpMgFy




  • Selamlar 👋🏼. Kışın sıcak tutacak, kaymayacak ayakkabı ihtiyacım var. Aşağıdaki iki ayakkabı arasında kararsız kaldım. Kullanan varsa yorumlarsa sevinirim. Bu modeller dışında 2k₺ ye kadar önerdiğiniz modelleri de inceleyebilirim

    https://www.thenorthface.com.tr/erkek-hedgehog-futurelight™-ayakkabi_129599?gender=erkek

    https://www.columbia.com.tr/shark-firecamp-iii-wp-erkek-ayakkabi-p-3440




  • jakabo1982 kullanıcısına yanıt

    Salomon markası fiyatının hakkını verecektir. Daha kaliteli ürünler için kutup ayısındaki la sportivalara da bakabilirsiniz :)

  • Rab markasının pertex shield teknolojili dış katları olabilir. Aksi halde gore-tex astarlı almanız gerek ve f/p gibi bir durum ortada kalmıyor.


    North face dryvent-hyvent gibi astarlar pertex'ten kötüdür.


    Pertex, eVent, Shoeller gibi astarlar arayıp bulmanız lazım. Kabaca 20k su sütunu ve 20k g/m2 nefes alabilirlik olmalı.

  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Hocam Jack Wolfskin Troposphere ceketi tavsiye eder misiniz şehirde giymek için?
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.