Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Furkan Meral kullanıcısına yanıt

    Hızlıca yazayım, delta ridge su geçirmez değil :) Sadece kaz tüyü olan kalın bir mont. 3-in-1 montlarla aynı nitelikte değil.


    Evet onlara göre daha iyi yalıtır ama yağmurda rezil olursunuz.


    Ben olsam TR için almam


    Alacaksam ve illa kaz tüyü olacaksa;


    Marmot shadow

    Rab valiance

    TNF McMurdo


    gibi ürünlere bakarım.

  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim.


    Sanırım ben yanlış anlaşıldım veya yanlış anlattım kendimi. Gün boyu yağmur yağsa ben maksimum 15-30 dakika yağmurda kalırım. Mükemmel bir yağmur koruması beklemiyorum ama rüzgarı biraz keserse ve altına atlet tişört bile giyince sıcak tutarsa diye Delta Ridge düşünmüştüm. Dağ sporlar vs yapmıyorum. Günlük kullanımda hafif ama etkili bi mont olsun istiyorum. Beni sıcak tutsun, çok rüzgar yemesin. Biraz soğuk havada tişörtle, çok soğuk havada altında sweatshirtle beni titretmesin yeter.


    Dediklerinize baktım ama Delta Ridge'e göre x2 - x5 fiyatları var. Günde yarım saatlik yağmur yemesiyle (aralıksız değil) kaz tüylerinde vs. problem olmazsa Delta'nın fiyatı çok iyi gibi geldi bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarım saat çok uzun bir süre yağmur için, çok ince çiseleme harici önermem kesinlikle. En fazla 10dk dayanır.

    Bunlar su kaydırıcı dış kaplamaya sahip olsa da orta yağışta hemen su emip sizi zor durumda bırakırlar.

    Son karar sizde ama eğer yağmurda kullanacaksanız şemsiye de taşımaya hazır olun :)


    Ben diğerlerinde de dağcılık odaklı düşünmedim zaten :).

    İlla kaz tüyü arıyorsanız 2 katını verip su geçirmez astarlı almanızı tavsiye ederim demek istedim. Yoksa onları alın diye değil.

    Bence 1000 liraya 3-in-1 kovalayın ama çok üşüyorsanız elbette de ridge gibi ısıtmaz. Orada kadar sizde

    Soğuk havalarda az üşümek mi
    Yağmurda ıslanmamak mı

    İkisi de çok sıkıntlı bence :)

    Bireysel olarak yağmurda ıslanmamak derdim ben ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrar teşekkür cevap için.


    Yağmurda ıslanmamayı tabi ki tercih ederim hocam ama ülkemizde yağmur çok fazla yağmıyor hem de yağmurlu günlerde benim yağmur altında kaldığım pek olmaz. 15-30 dakikadan kastım; arabadan-markete, arabadan-eve, kısacası arabadan-mekana şeklinde kısa geçişler olur :)

    Ben genellikle çok çabuk üşüyorum, yağmurda da fazla durmadığım için üşümeme önceliğim daha çok. 650 dolum da iyi sıcak tutar umarım.

    Ayrıca hocam avrupadan siz de alışveriş yapıyosunuz. Yakın zamanda gördüğünüz "fiyatı iyi düşmüş" dediğiniz, 1000 lira civarına kadar mont varsa onu da bilmek isterim. Yurt dışından akrabam gelecek. Delta Ridge 85€ ya mantıklı geldi. Siz derseniz ki onu alana kadar 100-120€ ya şunu aldır daha az üşürsün, hem de su geçirmez vs.. O zaman onu tercih edebilirim. Bildiğiniz gördüğünüz öyle bi mont tavsiyesi varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam cevaplar için teşekkür ederim zaman ayırıp bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim.

    Yalniz önerdiğin polarlar malesef bütcemin cok üzerinde bana en fazla 250 300 liraya kadar çıkabileceğim ürün lazm.

    Birde 50 liraya da polar var 1000 liraya da ikisinin de ham maddesi aynı polar bu fiyat farkını oluşturan nedir onu anlamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan Meral kullanıcısına yanıt

    Columbia, North Face gibi markalar genellikle çok ciddi indirimler yakalarken diğer markalarda bu pek görülmez yurt dışında. Belki mountain hardware ve marmot da dâhil olabilir ancak ciddi fiyat kıran başka pek denk gelmedim.


    Eğer dediğiniz gibi ise 85 euroya Delta Ridge elbette çok iyi bir çözüm olacaktır. Ben de olsam alır geçerdim, 100-120 euroya herhangi gördüğüm bir mucize yok :D.


    Elimdeki helly hansen parka bile 400 dolardan 200 dolara düştü diye çok iyi fiyat mantığında almama rağmen 1400 liralara gelmiş oldu bana yurt dışından amcam getirmesine rağmen.


    Dediğim gibi yağmur performansı çok düşük olacaktır, bunu dikkate alarak güle güle kullanın :)

  • Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, amacım aydınlatmak ama bir yanlış anlaşılma olmuş.


    Ben ürünleri örnek olarak verdim, siz zaten bana ne alayım diye sormamıştınız. Ben TR'de polarlarla alakalı fikir versin diye polartec kullanan markalardan örnek vermek istedim sadece.


    Elbette ki decathlon'un orta kalınlıktaki polarını kullanabilirsiniz.


    İkisi de polar ama birisi polartec diğeri çakmatec :). Yalıtım-ağırlık-yumuşaklık-rüzgâr direnci-üretim kalitesi-dayanıklılık gibi konularda ciddi farklılıklar oluyor.


    Markasız bir polar 5 senede dağılabilirken, polartec classic 15-20 sene gidebiliyor kullanıma göre. Ama amacımız 20 senelik aldırmak değil elbette.


    https://www.decathlon.com.tr/avclk-polar-taiga-300-siyah-id_8281238.html


    Bu tarz ürünler de işinizi görecektir rahatlıkla :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 27 Ocak 2021; 2:44:31 >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum hocam. Karşılıksız bilgi aktarmak herkesin yapacağı iş değil. Allah razı olsun sizden. Videolarınızı da takip etmeye çalışacağım artık :)


    Yağmurda ıslanmam dışında monta zarar gelmeyecekse sorun yok hocam. Yağmur suyu yedi diye kaz tüyleri filan toplanmaz inşallah. Evde temizliği de kolaysa tamamdır :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    bende bir soru sorarak konuya dahil olmak istiyorum.TNF tanken kullanıcısı idim fakat montumu sattım biraz kilo alma,dar gelmesi biraz da sıkılma sebebiyle diyelim.Şimdi yeni bir mont arayışım var açıkcası kararsızım çok fazla model var TNF'den devam etmek istiyorum ama Columbia'da cezbediyor beni(kalite olarak TNF daha iyi biliyorum)

    aradığım mont öncelikle sıcak tutmalı istanbulda yaşıyorum fakat oturduğum yer karadenizden çok rüzgar alıyor ve aşırı soğuk oluyor .Aklımdaki model Mountain light yani içi kaz tüylü dışı goretex katman olan modeli sizin başka önereceğiniz model olur mu ?


    teşekkürler.

  • Merhaba, Polartec kumaş, 200 ilmek polar bakıyorum. Millet ve TNF arasında kaldım. Bu günlerde, giydiğim mont yeteri kadar ısıtmıyor. Mont altına orta katman olarak kullanacağım. Doğru anladıysam, Millet marka TNF' nin 1 buçuk katından daha fazla ağırlıkta. (TNF 250 gr / Millet 410 gr) Bu durumun sıcak tutmaya etkisi nedir?


    https://www.millet-mountain.com/wild-alps-jkt-m-tarmac.html


    https://www.thenorthface.co.uk/shop/en-gb/tnf-gb/mens-200-shadow-full-zip-fleece-2uao?variationId=H2G


    İlerleyen zamanlarda mont da almayı düşünüyorum. Şehir içi kullanım için TNF Thermoball Triclimate almayı düşünüyorum. Bu zamanda alacağım Polertec 200 polar ile beraber giymek mümkün olur mu? Yeterli sıcaklık sağlar mı? Çok mu sıkışık olur? Sorularımın nedeni önceki sayfalarda model hakkında olumlu yönde bilgiler edindim. Ancak yabancı sitelerde ürün ile ilgili yorumlara bakarken bir Türk arkadaşın yorumu dikkatimi çekti. 5 derece gibi hava şartlarında izolasyon sağlamadığını, -3 lerde ise donduğunu söylüyor. Lokasyon bilgisine göre de benim gibi Ankara da yaşıyor sanırım. Yine başka yorumları incelediğimde bir başkası, bu arkadaş gibi 6-7 derecelere kadar üşümediğini ancak polar ile birlikte kullanımda -4 lere kadar sorun yaşamadığını belirtmiş.


    Merakım Polartec (200) polar ile bu montun içinde arkadaşın da belirttiği gibi lahana gibi olur muyum? Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler 


    https://www.als.com/northf-jacket-thermoball-eco-tri-wmns/p


    Buradaki yorumlarda çok pozitif yorum var ancak genel kanı su geçirmezliğin pek iyi olmadığı yönünde. 1 kişi de iç katmandaki manşetlerin tüylendiğini ve dolgunun alt katman kumaşın dikişlerinden çıktığı söylemiş. Bu durum genel performansı bir kenara bırakırsak, malzeme kalitesi konusunda kafamı iyice kurcaladı.


    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler

    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hanky -- 31 Ocak 2021; 16:48:15 >




  • Konuya bodoslama dalarak sizden mont tavsiyesi almak isterim günlük kullanımda. Birkaç avm gezdim gözüme hoş gelen bir şey bulamadım internetten dolanırken ve bir şeyler araştırırken bu konuya kadar geldim. The North Face markasının https://www.beymen.com/p_the-north-face-diablo-haki-siyah-kapusonlu-puff-mont_817662 bu ürününü çok beğendim fiyatından bağımsız bu ürünün kalitesi sizce fiyatına değer mi? Bununla aynı kalitede muadili olacak veya sizin tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır? Ben genelde pek alışverişi sevmem ürün aldığım zamanda kaliteli bir şey alıp yıllarca kullanan birisiyim bu yüzden sizin düşüncelerinizi bu konuda önemli cevabınız için şimdiden teşekkürler.





  • Mr.Hanky kullanıcısına yanıt

    merhaba TNF Thermoball 3 in 1 modelini kullanmıştım o paraları hakeden bir mont olduğunu düşünmüyorum ben.

  • Yorum için teşekkür ederim. Önereceğin bir model var mı?

    Montu önümüzdeki kışa kadar almayı düşünüyorum. Uzun bir süre var. Araştırmaya devam edicem.

    Merak ettiğim konu şuan alacağım Polartec 200 polar bu montların içinde beni rahatlık açısından çok rahatsız eder mi? Lahana benzetmesi doğru olur mu? Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler  ve yine bu soru ile bağlantılı olarak ikisininde (TNF / Millet) Polartec 200 olmasına rağmen aralarındaki ağırlık farkı ne gibi sonuçlar getirir. Hangisi benim için doğru tercih olur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-in-1 ceket içine 200 ilmek polartec kalın gelir.micropolar ya da 100 ilmek bakın.
    Bol alsanız bile içine 2 orta kat gibi giymiş olacaksınız. Bu da mantıklı ve konforlu değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler için teşekkür ederim. Şuan için önceliğim iyi bir polar almak. Önümüzdeki kışa bir ceket almayı düşünüyorum. Kışın alacağım ceket ile bağlantılı bir ürün alma fikri var kafamda ancak bu çokta önemli değil. Polar tek başına veya birçok farklı kullanım imkanı sağlayacaktır sonuçta. Yinede merakımı gidermek ve genel olarak bilgi edinmek istiyorum sadece.


    Tek katman kaz tüyü ceket altına giyildigini düşünürsek, TNF Polartec 200 ile Millet Polartec 200 modeli arasında ki ağırlık farkının sıcak tutmaya etkisi nedir? Aralarında çok bir fark var mıdır? (TNF 250 gr / Millet 410 gr)


    İkisi de 200 ilmek olmasına karşın TNF nin ürün detaylarına baktığımda belirttiğiniz gibi Micro polar kumaş olduğu yazıyor. Bu durum da 3 in 1 ceket içine 200 ilmek Polartec giymenin mantıksız olmasına rağmen TNF 'nin daha tercih edilebilir bir yapıda olduğu anlamına mı geliyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hanky -- 11 Şubat 2021; 0:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Hanky kullanıcısına yanıt

    Millet biraz daha sıcak tutar , Tnf zaten biraz daha şehire yönelik çıkartıyor , Millet ise biraz daha dağcılık olarak bakıyor olaylara. Yaşadığınız şehir sıcaklığı ne kışın bence o tür bilgilerde vermelisiniz.Bide işe giderken bekleme , yağmura kalma gibi şeyleri yazarsanız daha aydınlatıcı cevap verilebilir. 3 in 1 montun altına boyle polarlar biraz sıkışık olacaktır. Outdoor giyimde kış , bahar geçişleri çok önemli bazen hava soğuk bazen sıcak oluyor bu yüzden alacağımız şeyler pahalı olduğu için bir kere alıp uzun süre kullanmak için bu tür veriler onemli. Şimdi eksi derecelerde yaşasam Rab Vailance , Marmot shadow alırım hiç düşünmem. Ama bir hafta 2 derece bir hafta 10 15 derece oluyor mesela İstanbulda bu mont çok anlamlı olmuyor. Eğer paran çok ise zaten sıkıntı yok al dursun. O yüzden 3 in 1 ler güzel hava soğudumu iç katmanı giy , ısındımı iç katmanı çıkar öyle çık. Ama bunlarda belli derecelerden sonra ısıtmıyor. O yüzden Ankarada yaşasam işim dışarıda olsa almam. Altına polar giymekte çok sıkışık olacaktır tavsiye etmem. O yüzden bilgileriniz önemli. Ama onlarda şimdi pahalı o yüzden Millet polar 200 alırım üstüne az yağmurda kalacaksam Marmot precip alırım ,poların altına bir içlik 5 6 dereceye kadar mis gibi giyerim. Hemde baharda montları ayrı kullanıp avantaj sağlarım.





  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt

    Saolun, dediklerinizi dikkate alıcam. Şuan için en iyisi Millet polar alıp keyfime bakayım.Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler  Şu zaman için bana yeterli gelicektir. Önümüzdeki kış için de daha çok vakit var. Hem kafamdakileri oturtayım, hemde araştırmaya devam edeyim. Bir indirim falan da yakalarsam belki daha iyi bir ürüne sahip olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hanky -- 13 Şubat 2021; 20:3:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmot shadow pek kalmamış galiba.Bakındım biraz.Yaz dönemi belki alırım diye ama...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Tavsiyenize uyup Marmot Shadow almıştım geçen sene. Sıcak tutma performansından çok memnunum ama yağmur altında deneme fırsatım olmadı henüz.

    Rab Microlight ile Marmot Shadow’u sipariş edip ikisini de denemiştim. Rab Microlight slim kesim olduğu için olmamıştı bana (1,80 mt -95 kg). Marmot Shadow’un kesimi tam oldu ilaveten hareket ederken belimin açılmamasından memnun kaldım.

    Ama artık piyasada pek kalmamış sanırım, bir önceki mesajdaki arkadaş da bahsetmiş.

    Teşekkürler yardımınız için,
  • hermano H kullanıcısına yanıt

    Sevindim memnun kaldığınıza, ben de olabildiğince kullanmaya çalışıyorum ama havalar bu hafta hariç bildiğiniz gibi hep ılık. Shadow gibi montlar -10 / + 10 derece arası montları bana göre. (Nemli iklim şehirlerinde)


    Çok ağır yağmurda 30 dk sonra omuz dikişlerinden çok az sızma yapmıştı bundan 1,5 sene önce ama dediğim yağmur İstanbul'da sele sebep verecek seviyede ve duşun altına girip durduğunuz seviyede gördüğünüz bir yağmurdu, bunun haricinde gövde,kol vs. bir noktada sıkıntı yaratmamıştı.



    Rab Valiance'ı da geçen ay lodos fırtınası sırasında caddebostan sahilde giydim, komple dalgalar vuruyordu üzerime. Shadow'un aldığından daha ağır bir yağmurdu ama sıfır su geçirdi.


    Valiance'da dikişler lazer kesim ve ısıl bantlı iken shadow'da dikişler olması bunun yegane sebebi.


    Hatta Valiance'ın kullandığı Pertex Shield astarı 20.000/20.000 iken Marmot Membrain 10.000/10.000 zaten.


    Ancak gene de Shadow %95 daha bir şehir montu. Kol altı fermuarları, rahat cepleri, bol kesimi ama sırıtmayan kalıbı, bol cebi ve uzun etekliği ile öne çıkıyor.


    Valiance zaten aktif trekking montu, Shadow ise kayak montu olarak geçiyor.



    Ben sırf karşılaştırma olsun diye yazdım, yağmurda denemedim deyince siz yazasım geldi.


    Bu arada dediğim 2 koşulda da su geçirmez olmayan montlar tamamen sırılsıklam olacaktır, orada bir yanlış anlaşılma olmasın.


    Biz tüm bu montlara su geçirmez astarlı diyoruz ama işte hepsinin aslında belli bir sınırı var. Ancak 20k ve üstü tamamen su geçirmez olarak algılanıyor piyasada.





  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.