Şimdi Ara

ÖTV'siz Araç Alımında Mirasçıların Feragat Etme Durumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

    Hocam ben olsam kesinlikle yanaşmazdım. Neticeye siz karar vereceksiniz ama benim naçizane tavsiyem budur.
    Hocam uğraşılmayacak derecede sıkıntılı bir durum varlığını sezsem inan ben de girişmem ama o tarz bir durum görünmüyor. E yani araba fiyatları da ortada ve giderek yükseliyor.
  • niksar_asker N kullanıcısına yanıt
    O zaman hocam Allah kolaylık versin demek düşer bize

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • niksar_asker N kullanıcısına yanıt
    1. Burada Maliyeyi ikna edeceğiniz konu "vefat edenin mal ve para varlığı bu aracı almaya uygundur, diğer kalan varlıklar bunu ispatlıyor" gerçeğidir. Eğer maliye ikna olmazsa önce ÖTV'nin ödenmesini ister, bu durumda itiraz makamı veya mahkemesi de yoktur.

    2. Miras kalanların bir kısmının feragat etmemesi karşılığı Kısmi ÖTV ödemesi gibi bir uygulama ben bilmiyorum. Kanun gereği ya önce ÖTV ödeyip sonra veraset intikal vergisi için duruma bakılır, veya ÖTV ödemeden veraset ve intikal vergisi durumuna bakılır. Feragat durumunda mirası alan feragat neticesinde veraset ve intikal vergisi istisna sınırını aşıyorsa sadece onun için veraset ve intikal vergisi hesaplanır. Yani yine ÖTV yoktur artık.

    3. Bence Sizin düşüneceğiniz ve olasılıklarını hesaplayacağınız başka bir konu; şu anda önce babaannenizin vefat edeceğini, babanızın mirasçı olacağını düşünüyorsunuz. Peki, olmasın ama ya babaanneden önce mirasçılardan biri, mesela babanız vefat ederse, durum çok karışacaktır. Zira önce vefat eden sonra vefat edenin mirasçısı olamaz. Dolayısıyla Siz babaannenin mirasçısı olamazsınız. Mirasçı olabilecek kişi babanızdır. Önce vefat ettiğine göre artık siz ve kardeşleriniz de babaanneye mirasçı olamazsınız. Şimdi araç kime nasıl hangi vergilerle aktarılacaktır?

    Olabilecek tüm olasılıkları düşünmeden hareket etmemenizi tavsiye ediyorum.

    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speaker -- 29 Temmuz 2020; 19:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tür durumlarda değerini rahat koruyan ( Hyundai Accent, Toyota Corolla, VW Golf vs ) araçları almak daha mantıklıdır,en mantıklısı da sedan araç almak.

    Şöyle örnek vereyim 2015 yılında ÖTV muafiyetli yaklaşık 40 bin TL'ye alınan bir aracın 100 bin km de olan diyelim ikinci el satış değeri şu anda 140-150 bin TL. Siz bu aracı 5 sene boyunca kullanacaksınız,sonra aldığınızın ortalama 3 katına da satacaksınız. Haliyle kardeşler sorun çıkartsa bile kullandığınıza sayarsınız üstüne de elinize hatırı sayılır bir para geçer.

    O yüzden sonra ne olur,ne biter diye düşünmenin bir anlamı yok,eğer böyle bir araç alabilme hakkınız varsa değerlendirin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 29 Temmuz 2020; 19:48:22 >
  • speaker S kullanıcısına yanıt
    Elbette hocam, bütün ihtimalleri düşünmek lazım. Peki şu kısmı doğru mu anladım, babaanne sağ iken mirasçılardan biri vefat ederse onun miras hakkı kalmıyor mu?

    Yani kimin ne zaman vefat edeceğini elbette bilemeyiz, Allah herkese sağlık sıhhat versin fakat amcamlardan biri vefat etse çocukları hak sahibi olmaz mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu kafadayım ama ne yazık ki eşimi dahi ikna edemiyorum. Herkes bodoslama olumsuz düşünüyor. Velev ki 4 mirasçıdan bir mirasçı sorun çıkardı. Veririm hakkını defol git derim, zararlı çıkma ihtimalim yok ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • niksar_asker N kullanıcısına yanıt
    Eğer bir vasiyet yoksa, başkaca bir miras bağlantısı yoksa ( sonra vefat eden dede üzerinden mirasçı olmak gibi) önce vefat eden çocuk sonra vefat eden ebeveyne mirasçı olamaz. Bunun içindir ki her vefat edenin mirasçı listesi vefat tarihinde kesinleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speaker S kullanıcısına yanıt
    Hocam hukuk sitelerinde biraz gezindiğimde, vefat eden kişinin çocukları hak sahibi oluyormuş. Yani kişi sağ iken vefat eden çocuğunun çocuklarına pay kalıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denildigi gini para bu kardeşi kardeşe kırdırır. yapma etme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ölüm hak miras helaldir ben ne insanların bir parça mal için birbirlerine girdiklerini gördüm
    imkanınız varsa mutlaka kullanın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öyle bir şey yok öldüğü an miras olarak ne varsa bölünür ben daha önce ötv sini hakkını verdim demen bir şey ifade etmez
    Mirasçı isterse malları da sattırır öyle veririm hakkını falan öyle bir şey yok.
    Amcan ölürse onun 1. derece yakını eşi,çocukları amcanla aynı hak sahibi olur

    Mirasçı ölse bile çocuğu,eşi varsa Miras hakkı devam eder hatta Çocuğu,eşi,ölse torunu var ise Torunu miras hakkını alır.

    Amcan öldü onun kızı da öldü ama kızından 1 çocuk var o 1 çocuk Amcanın miras hakkını alır. Miras Hukuku bunu gerektiriyor. Miras hakkı iptal olmaz her zaman ölen kişinin alt soyundan en yakını kimse o alır. alt soydan yok ise miras hakkı devlete geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 4 Ağustos 2020; 21:27:17 >
  • Yapma etme diyorsunuz ama etrafta her 10 kişiden 2-3 tanesi sıfır aracını bu şekilde alıyor, çoğuda suv alıyor. Bu alanlar enayimi. Kardeşim bence eğer imkanın varsa değerlendir ama alabileceğin en pahalı arabayı al daha çok kar edersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı almaktan Vazgeçtim. Kredi çekip kendim aldım. Ama şu alma, aman uzak dur diyen arkadaşlara gerçekten anlam veremiyorum. Yahu birçok kişi bu şekilde sıfır araba alıyor. Hatta yana döne akrabalarında rapor arıyor. Yani niye bunun için uğraşıyor millet sizce??

    Neyse boşverelim, oldu bitti gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi etmişsin.

    arkadaşım aldı nenesi vefat etti sonra 1000 km öteden hiç tanımadığı kuzenleri çıktı, biri hapse girmiş çıkmış gibi şeyler vardı, 1500 lira vergi veya banka icra borcu varmış onu öde dedi sonra onu ödeyince 3500 lira daha var demiş orda koptu kablolar.

    adama git sen öde diyor, param yok ki diyor. mirasçı göründüğü için aracı alamıyorsun vs.

    hadi adam sorun çıkarmak istemedi ama icralık borcu var 150 bin lira. nasıl ödeyip alacaktın?

    yani sorun çıktı mı çözülmeyecek kadar kötü de olabilirdi.
  • Peki sizce olası mirasçıların ya da mirasçıların olası vefatı sonrası kalan mirasçılarının böyle bir durumu olup olmadığını araştırmadan bu işe girecek kadar heyecanlı olabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niksar_asker N kullanıcısına yanıt
    o kişiler ihbar edildiğinde veya yakalandığında bir den fazla suç işledikleri için cezasını çekiyorlar...

    Rapor sahibinin 1. derece veya vasisi kimse arabayı o kullanır onun haricinde tespit olursa arabaya el koymaya kadar veya ödenmemiş vergilerin güncel vergisi ve faizi ile birlikte ödenmesine kadar gider. İşin ucunda hapis cezası da var.
  • Bence sizin bu konu hakkında bilgileriniz ciddi anlamda eksik. 1. derece akraba olma şartı vs çoktan kaldırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.