Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
8.058
Cevap
353
Favori
889.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portrey

    Benimde engelli dayım doğuştan düşük zekalı olarak dünyaya gelmiş %70 oranında ve sürekli yazan raporu var annemde yasal olarak vasi belgesi aldı. Biz araç alabilirmiyiz. Aldık diyelim dayım vefat ederse araç mirasamı giriyor . Teşekkürler

    Vasi karari alsaniz bile otv indirimli arac alacak şekilde karar çıkarmadıysaniz tekrar mahkemeden karar çıkarmanız lazım. Vefat durumunda varislere bolusturulüyormus. O yüzden önce varislerle anlaşın.

  • 2017 de 60k ya honda almistik şimdi ne kadara arac aliyor engelliler merak ettim?
  • Oscar3376 O kullanıcısına yanıt
    Fiyat nedir
  • Bayiler çıldırmış engelliden 10 bin tl ile 30 bin tl arası avanta para istemeye başladı yani işler ayyuka çıkıp birilerini buna izah etmek lazım artık 303 bin tl lik sınır bir işe yaramıyor.


    Bir çok engelli arkadaşım suistimale uğrıuyor acil bir şeyler yapılmalı bayiler çıldırmışçasına al-satçı ve galerici gibi olmuş engelliyi sömürüyor lanet olsun bu sisteme!!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Bayiler çıldırmış engelliden 10 bin tl ile 30 bin tl arası avanta para istemeye başladı yani işler ayyuka çıkıp birilerini buna izah etmek lazım artık 303 bin tl lik sınır bir işe yaramıyor.


    Bir çok engelli arkadaşım suistimale uğrıuyor acil bir şeyler yapılmalı bayiler çıldırmışçasına al-satçı ve galerici gibi olmuş engelliyi sömürüyor lanet olsun bu sisteme!!!!

    Aynen. C3 aircross sordum geçen 278 bin olan arabaya 180 diyor. Aradaki 30 bin cepte.

  • Arkadaşlar iyi günler annemin yüzde 46 ortopedik engelli raporu var ve h sınıfı ehliyeti de var fakat rapor eski elimizde orjinali yok aslı gibidir olanı var bu şekilde indirimli araç alabilir miyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan398

    Arkadaşlar iyi günler annemin yüzde 46 ortopedik engelli raporu var ve h sınıfı ehliyeti de var fakat rapor eski elimizde orjinali yok aslı gibidir olanı var bu şekilde indirimli araç alabilir miyiz

    aslı gibidir damgalı rapor noter tasdikli ise olur..orjinal raporu hiçbiryere vermeyin,elinizde durmalıydı,veya kayboldu diyelim..noter onaylı olanı var mı? onunla alınabilir,yine de bayiye danışın.

  • fluminense kullanıcısına yanıt
    Başhekimden aslı gibidir olanı var noterden onaylı yok elimiz de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Kahriman

    Ötv indiriminin kapsamı "sadece yerli araç" gibi daraltılması gerekirken limitin kaldırılmasını istemek abesle iştigal.

    Şimdi karşı çıkacaksınız ama bu olaydan yararlananların %90'ı parayı veren aile bireyinin zevki için kullandığını biliyor.

    5 yıl sonra 2-3 kat fiyatına aracı satıp kar kapısı haline getirenler bile var.

    Devletin bu konuları okuyup, önlem alması gerekiyor.

    Gerçekten ihtiyaçları doğrultusunda araç alanlara saygım sonsuz.

    sadece yerli araç diye yazılamaz, AB itiraz eder buna. gümrük birliği anlaşmasına aykırı bir madde olur. eskiden ithal araçlara özel vergi vardı, artık yok gümrük birliğinden dolayı. sadece ab'den gelmeyen araçlara ek vergi getirilebilir.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeSKazaLy -- 21 Ekim 2020; 13:47:14 >
  • Sizce 2021 de yeni alım sınırı kaç tl olacak ?

    Enflasyonu düşük gösteriyorlar fakat hem döviz hemde ötv oran artışı yeni araç fiyatlarını uçurdu .

  • Merhaba Arkadaşlar,


    Ara ara yazmak durumundayım ortak ses çıkarmak adına oluşturulan ÖTV muafiyeti grubuna bekleriz şuan sayımız 270 kişi civarı ne kadar çok kişi o kadar iyi aralık ve ocak başı toplu araç alımları için gruplarda oluşturuldu gruba gelmenizi bekliyoruz...


    https://t.me/otvmuafiyet


    Önemli rica CİMERE dilekçe yazalım konu muhattabı Hazine ve Maliye bakanlığı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 24 Ekim 2020; 23:59:59 >
  • Merhaba. Soru belki yanlış yerde olabilir ancak konusunu bulamadığım için buraya yazıyorum. Kamu personeli, asker, şehit veya gazi yakınları içinde ÖTV muafiyetli araç söz konusu oluyor mu?

  • Merhaba, olmuyor hocam sadece engel durumu olan bireyleri kapsıyor bu hak.
  • Arkadaşlar merhaba, eşimin dedesinin %90 raporu var ve araç almak istiyoruz. Yasalarda 3. Dereceye kadar kullanabilir diyor peki bende kullanabilirmiyim? Torun 2. Derece oluyor ama eşide kullanabilirmi?
  • nabu kullanıcısına yanıt
    %90 engeli olan yani araç kullanamayacak bir kişi olduğunda aracı herkes kullanabilir diye biliyorum.

    Böyle bir bilgi mevcut,

    % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmamış olup, engelli kişinin ruhsat bilgilerine noter onayı ile kayıt yapılmalıdır.
  • Gören arkadaşlarımdan ricamız insanlık namına e-devlet üzerinden CİMERe dilekçe yazması artık 303.200 tl araç alınmıyor o sebeple sizden ricamız CİMERE ALTTAKİ DİLEKÇEYİ YOLLAYIN FOTOYUDA EK YAPIN........

    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...


    Eğer araç almak istiyorsnaız bu dilekçeyi doldurmak zorundasınız...



    İlgili Makama;

    Resmi Gazete’de 27 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan, 30283 sayılı “ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 3)” uyarınca, engellilerin araç alımları, her türlü vergiler dahil en fazla 200.000 (İkiyüzbin) TL tutarındaki araçlar ile sınırlandırılmıştır.

    Ancak aşağıdaki örnek tabloda da göreceğimiz üzere; YDO (Yeniden Değerleme Oranı) miktarınca her yıl artırılan bu sınır karşısında, ilgili mevzuatın asıl işaret ettiği eşya olan engellinin kullanımına yönelik araçların fiyatları fahiş miktarda artmıştır. YDO (Yeniden Değerleme Oranı) tek başına araç fiyatları baz alınarak hazırlanmadığı ve araç fiyatları açıklanan resmi YDO rakamından çok daha fazla arttığı için, yasada korunması amaçlanan sınır korunamamıştır.

    Önümüzdeki günlerde belirlenecek yeni sınır, ilgili mevzuatta belirtilen “Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir.” ibaresi uyarınca 2021 yılının tamamında uygulanmak üzere; 2020 yılı sınırı olan 303.200 TL üzerinden %50 artırılarak güncel olarak 454.800 TL olarak uygulansa dahi; yine ilgili tebliğin yayınlandığı tarihte verilen sınırlanmış hakkı korumaya yetmemektedir. Aşağıdaki objektif hazırlanmış tabloda görüldüğü üzere, ilgili tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, güncel olarak (Ekim 2020) araç fiyat artışları %155,34 ‘ü bulmuş, oysa YDO uyarınca baştan beri olan değişim %51,60 ile sınırlı kalmıştır. Üstelik bu tablo, henüz 2021 araç fiyatları oluşmadan 2020 Ekim itibariyle bu kadar vahim hale gelmiştir. 2021 sınırının uygulanacağı dönemde, sınırda yapılan artış ile gerçek ortalama fiyat artışı arasındaki farkın, çok daha artacağı açıktır.

    Bu yazıya konu olan talep, kesinlikle yukarıdaki tebliğ ile belirlenen vergi muafiyet sınırının genişletilmesi yahut kaldırılması değildir. Bu konudaki talebimiz, ilgili tarihte piyasa koşulları dikkate alınarak sınırlandırılmış olan, vergi indirimi ile alınabilecek sınırlandırılmış araç alabilme hakkının korunmasından ibarettir.

    Oluşan bu mağduriyetin giderilmesi ile engelliler lüks ve prestij kaygısı ile üretilmiş E(Luxury), F(Upper Luxury) sınıfındaki araçlara vergi indirimi ile ulaşmak amacında değildir. Aksine oluşan şartlar, ulaşım ve güvenlik ihtiyaçları öncelikli üretilmiş olan C(Compact) ve D(Medium) sınıfındaki araçlara dahi, engellileri vergi indirimi ile ulaşamaz hale getirmiştir. Bu konuda oluşan yukarıda detaylıca açıklanmış mağduriyetin, aşağıdaki örnek tabloda da gösterilen günümüz piyasa koşulları dikkate alınarak düzeltilmesini talep ediyoruz.

    Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 25 Ekim 2020; 21:8:49 >
  • ötv ındırımı tamamen sacmalık


    cunku 160 lık aracı sadece 120 ye ınıyorlar,ınmeseler daha ıyı 5 te 1 ı kadar ınse ne olcak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 26 Ekim 2020; 1:2:21 >
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.