Üst limit 1 milyon bile olsa, ona eyvallah. Ama plakalara da engelli işareti yeniden gelsin.
Plakadaki o işaret trafikte pozitif ayrımcılık yapılmasını kolaylaştırıyor, ben engelli bir araç gördüğümde trafikte daha rahat yol alabilmesi için elimden geleni yapıyorum. Parkedeceği zaman arkasında sabırla dakika sürse de beklerim, hiç sorun etmem. Ara sokaklarda karşılaştığımızda mutlaka yol veririm. yol hakkı benim olsa bile gerekirse geri geri giderek. Çünkü onların hayatını kolaylaştırmak zorundayız.
Ama bu ötv muafiyeti çok fazla suistimal edilen bir konu. Bu limit gelmeden önce ötv indirimi ile satılan 520i, 320i, E180, C180 hatta CLA gibi arabaların haddi hesabı yoktu.
CLA, bir engellinin hayatını kolaylaştırmak için doğru bir araba mı sizce. Engelli belki arabayı görmüyor bile, oğlu geziyor.