Şimdi Ara

ÖTV indirimi yok ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
8.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bu ülkede bir şey dillendirildiyse kesin olacaktır. Geçmişte hiçbir zaman tersi olmadı.
    Ek olarak.

    Bkz: Erken seçim gündemimizde yok. (3 ay sonra seçim olur)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boxer dergisi yazmamışsa inanmam. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankizmir

    ÖTV biraz hayal gibi ama matrah düzenlemesi kobilere destek anlamında bu süreçte mantıklı gibi duruyor.
    peki matrah düzenlemesin de 170-180 binlik bir araçta ne kadarlık bir kazanç sağlar. bir fikriniz var mı?tesekkurler
    Vallahi hocam zor yerden sordun:) yanlış hatırlamıyorsam matrah düzenlemesi en son 2018 eylül de olmuştu ve 1.6 lt altındaki araçlar için net fiyat limitleri ortalama %15 oranında artırılmıştı sanırım ve buna göre tahmin edeceğim. 170 bin tl lik bir araç şuan %50 lik ötv sınırında. 2 sene öncesinde olduğu gibi aynı oranda bir genişletme yapılırsa bahsettiğiniz fiyat yine aynı kalır diye düşünüyorum. Şuan %60 lık dilimde olup güncelleme sonrasında %50 lık dilime girecek araçlarda ( kabaca şuan 220-260 bin tl liste fiyatı olan araçlar) yaklaşık 15-20 bin tl indirim olur. Şuan %50 lık dilimde olup matrah güncellemesinden sonra ( kabaca şuan 120-150 bin tl liste fiyatı olan araçlar) %45 lık dilime girecek araçlarda da 4-5 bin tl ancak indirim olur onuda bayiler hiç eder :) Tabi bunların hepsi havada da kalabilir, hayırlısı diyelim...

    Düzeltme: yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathematician_01 -- 22 Haziran 2020; 0:52:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amaç belli. 2. el fahişçilerinin daha da fahiş fiyata satamamaları için yapılan bir ataktı.

    Buraya kadarmış

    Herkes biliyor böyle bir dönemde ithal teşvik edilmeyeceğini...

    Normal dönemde olsa idik ve piyasa aynı bu şekilde, kısır döngü olsa idi, belki ithal 2. el saraç için kısa süreliğine, belli kriterlerde izin verilirdi. Yine Ötv indirimi olmazdı.

    Ben olacağını düşünmüyorum, ithalat kısıtlamalarından dolayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 22 Haziran 2020; 1:3:56 >




  • hocam ötv'nin açılımı özel tüketim vergisi değilmi
    neden Elmas, pırlanta, yat ve teknede de ötv uygulanmıyor
    haberin kaynağı:https://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/yeni-otv-oranlari-birada-yuzde-63-elmas-pirlanta-yat-ve-teknede-yuzde-0-184453
    anlayana
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Şu an için bende indirime ihtimal vermiyorum.

    Ama şöyle de bir durum var. Misal sözü geçen ötv indirimi geldi diyelim. İthal araç satan markaların sipariş geçip araç getirmesi normal şartlarda ortalama 3 ay. Bu pandemi döneminde ise araç bulunabilir mi orası soru işareti.

    Yerli üretimde ise araca ulaşmak daha kolay. Vardiya sayısını arttırarak iç pazara daha çok araç sürebilirsin. Hem ithal aracın önünü kesersin hem yerli üretim aracın satış adedini artırırsın hem de devlet olarak cari açığı arttırmadan daha çok vergi geliri elde edersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olsa hocam keşke, zira ben ikinci el ifşa konusundan sonra iyice afedersiniz tiksindim bu sektörden.
  • Bayiler eskisi gibi stoklu araç getirmiyor.Ayrıca şuan ki kredi avantajlı fakat fiyatlar arttı o fiyat artışı da krediyi zararına veren bankaya gidiyor.
    Benim beklentim ÖTV indirimi olacak fakat şu kredi kampanyası bitmeden olmaz.Şuan bir hareketlilik varken ÖTV indirimi olacak deseler kendi ayaklarına sıkarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv indirimi beklemiyorum. matrah düzenlemesi gelebilir. %60 lık araçlarda %10 indrime gidilebilir ve hiç yoktan iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

    büyük resim yokmu hani oyun bozulacaktı
    büyük oyun, resim bozuldu
  • Bir zahmet olmasın ülke bitmiş ne indirimi, araba da gelmiyor virüs ayağına zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Bir zahmet olmasın ülke bitmiş ne indirimi, araba da gelmiyor virüs ayağına zaten
    neden olmasın??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Are you aga

    hocam ötv'nin açılımı özel tüketim vergisi değilmi
    neden Elmas, pırlanta, yat ve teknede de ötv uygulanmıyor
    haberin kaynağı:https://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/yeni-otv-oranlari-birada-yuzde-63-elmas-pirlanta-yat-ve-teknede-yuzde-0-184453
    anlayana
    Elmas pırlanta ve tekne çok kolay kaçıyor. Araba kaçamıyor. Ondan arabada feci vergi var. Diğerlerinde ise yok.

    Türk gümrük noktalarından pırlanta sokmaktan kolay bir şey yok. Tatile gidersin. Gittiğin yerde alırsın. Parmağında sokarsın. Kim pırlantasının faturasını yanında taşıyor ülkeden çıkarken? Yani "Allah belamı versin Türkiye'den aldım" kanıtını yanında taşımak zorunda değilsin. Dolayısı ile vergi geldiği an, buradan alacağına gider yurtdışından alır parmağında sokarsın. Bunu engelleyemezler. Bu sefer ülkeye giren her turistin beyan doldurması vs. gerekir. Yani illaha kaçakçılık gibi düşünmeyin, ki kaçakçılığı da kolay. Bizim gümrükçüler pırlanta gibi yükte hafif pahada ağır konularda çok çok çok rahat yemlenebilir.

    --------------

    Tekne ise daha enteresan. koca tekne, öyle güzel kaçıyor ki anlatamam. Türkiye'de tekneye vergi geldiği an çekiyorsun muz cumhuriyeti bayrağını, teknenin ruhsatını Türkiye'den alıp muz cumhuriyetine veriyorsun. Bitti gitti. Bu kadar. Devletimiz "Yabancı bayraklı tekne Türkiye'de x aydan uzun kalamaz" diyemiyor. Çünkü Türkiye'de kışlayan binlerce yabancı bayraklı tekne var. Sahipleri hem buradaki koylar cennet olduğu için, hem de marina ücretleri göreceli olarak düşük olduğu için burayı tercih ediyorlar. Yabancı bayraklı tekneye kalış süresi koysalar bu insanlar teknelerini buradan alır, Yunan'a götürür.

    Teknenin TC vatandaşı için kullanımını kısıtlasa, "Türk kaptan Türk sularında yabancı bayraklı tekne kullanamaz" dese, diyemiyorlar. Çünkü iri teknelerin, iri motorbotların TAMAMINDA Türk kaptan çalışıyor. Adam Rus. Türkiye'de seyşel bayraklı teknesi var. Teknenin kaptanı Türk. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. Söz konusu turist de açık ara farkla Türkiye'ye en çok para bırakan turist.

    --------------

    Son olarak tekne sahibi Türk için tekrar düşünelim konuyu... Vergiyi çaktı. Anında bayrağı değiştirdim. Kalma sınırı koydu. Bu sefer ben çekerim tekneyi Yunan'a. Ha Bodrum Ha Kos? Ha Marmaris Ha Rodos? Olacağı söyleyeyim: Zengine hiçbir şey olmaz. Arar kaptanı, "Osman geliyorum ben, getir tekneyi" der. Tekne kalkar Rodos'tan, Marmaris'e gelir. Yolcusunu alır.

    Benim gibi yelkencilere olan olur. Gelecekte imkanımı zorlasam, zar zor hasarlı bir tekne alıp tamir edip indirsem falan, 12 metrelik teknemin bir kaptanı olamayacağı için benim feribota binip Yunan'a gidip, teknemi alıp gelmem gerekir. Zorlamayın bence. Siz tıpış tıpış ödeyin otomobile verginizi. Yani, almayı reddedebilirsiniz. Bu da enteresandır, bir seçenek. Almazsanız vergi yok. Almanız için de kafanıza silah dayamamışlar...

    Tavsiyem mal bir iş görecek araba almanız ve onu dağılana kadar kullanmanız, bir de hobi amaçlı araba almanız ve keyfinize bakmanız olur. Bendeki durum: Babamdan kalma iki klasik Chevrolet var. Biri 57, biri 58. İkisinin günümüz değeri muhtemelen 600.000 lira falan. Gündelik aracım 2010 model 320.000km'de bir Frod Fusion. Vergi vereni öpsünler. Zorla mı lan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Haziran 2020; 10:10:57 >




  • DOĞA_AŞKI kullanıcısına yanıt
    Olsun ama, dışarıdan mal getirmeyi zorlaştırmaya çalışanlardan bana indirim yap araba getirteyim beklentisine girmek saçma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • detaylı anlatım için tesekkur ederim. aslında asıl almayı düşündüğüm vw grubu arac 220-250 bandıydaydı.ama adamlar bu sene getirme zahmetine bile girmemişler.
    madem bekledik temmuzda tek care normal ötv indirimine kaldı. o da düşük ihtimal bakalım hayırlısı. tahminim temmuzda normal bir şekilde daha da artmadan alırım gibi gozukuyor. iyi forumlar
  • ankizmir kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Benimkiler tabiki sadece tahmin, matrah miktarlarına göre bayiler bazı oynamalar yapabiliyor tabi. Yaklaşık 10 yıldır 0 km araç piyasasını takip ederim ve fiyatların hiç düştüğünü görmedim desem yeridir. O yüzden bütçenize ve kafanıza uygun araç bulursanız alıp geçmek en iyisi. Şimdiden hayırlı olsun, iyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş "enformasyon" nedir ya. "bilgi", "haber" yeterliydi.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    100.000 tl ihtiyac kredisi verip geri odemesi 115.000tl olursa bu ulkede tabiki arac kalmaz. Herkes faiz indirimlerinden oturu saldirmis durumda. Bayiiler de sifir arac yok. 2 el de firsati goren gormeyen zamliyor. Dediginiz gibi dandik clio symbol 151e satilacak hale geldiyse talebide varsa bitmisiz yani ! Yazik valla yazik !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ötv indirimi geliyor deseler kim bugunden araç alır.
    haberlere göre şekil alın. çünkü sizin algınız yönlendirilmeye muhtaç.

    bakan çıkar ötv indirimi yok der.
    en baştaki halkıma ucuz araba jesti der çeker 20 puan aşagı.

    şunu anlatmaya çalışıyorum. bu ülkede herşey bilmem nereni yiyim ayağı.

    siz gidin alın. eylül ekimde buluşalım.
  • Temmuz ayında ''ÖTV İndirimi'' konusunda bence kimse çok kesin konuşmasın. ''Olacak'' veya ''Olmayacak'' konusunda.

    not : YTD
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.