Şimdi Ara

ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber: 'İndirim uzatılmayacak' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
11.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Ya sen ne konuşuyorsun hala? 2012 imiş gazete işte. İnsan bir kere evet haklısın deme erdemine sahip olur. Ama sende nerede? Bu forumdaki en gereksiz insansın. 2012 gazetesini bile paylaştım ama yok, hala Golf makyajıda bilmem ne diye zırlıyorsun. Güzel kıvırmışsın ama 2006-2008'den 2011'e dönmüşsün bir anda, yalanın sınırı yok değil mi? Az onceki mesajinda 2010’dan eski oldugu kesin demissin, gazete 2012 cikmis. Simdi de kivirma operasyonuna baslamissin.

    Tam hatırlamıyorsan neyin artistliğini yapıyorsun? Bundan sonra bilmediğin konularda ahkam kesme!

    2006-2008 nere 2012 nere, ben 1 yıl şaşmışım ya sen? Bu kadar alçalmayın yandaşlık yapacağız diye azıcık omuriliğiniz olsun. 2012 asgari ücret hesabını da yaptım sana ama anlayana işte.2012 asgari ücret hesabında da 41 ay yapıyor zaten. sen 54 ay diyorsun, aynı diyorsun.

    Hala bana algı yapıyorsun demişsin, tekrar söylüyorum ucuz algını kahvedeki akkardeşlerine yap. Hayır üst mesajında sen kendi kendini eleştirmişsin, bu nasıl kafa? Asgari ücretle araç alımını karşılaştırıp her şey aynı yeaa diyen sensin, sonra bu saçma diyen de sensin. Bu kafayla ülke ilerler değil mi?

    Asgari ucretlilere vasifsiz demissin de sana asgari ucret veren bir yer bile var mi merak ediyorum.

    Son olarak yine yalanlarını düzeltelim. 2012'de bu araç makyajlanmadı kasa değiştirdi. Satışa ise 2012 sonunda çıktı. Yani bu gazete çıktığında tanıtılmamıştı ve eski golf üretiliyordu. Ya anlamıyorum bir insanın hiçbir konuda mı fikri olmaz ama her konuda konuşur?Bana saçmalıyor demişsin, forumda en çok saçmalayan üye anketi yapılsa vallahi sen seçilirdin.
    Tabi tabi zeroooo konuyu bile okumadan paylaşan sensin millet yazıyor 2011 diyor hala bidi bidi o aracın kasası 2009 2010 2011 iken sen kalkmışsın hala 2013 diye iki sene ileriden geliyorsun, benim hatam eski demem gerekirken sayı olarak değer vermek yanlış oldu ve eski gazete olduğunu da biliyoruz ki bu konu daha önce paylaşılmıştı aynı konudan bir iki kere daha açıldı diye biliyorum bu gazete kupuru iki uç kez ortaya çıktı o yüzden tam açıklama yapacaksan adam akıllı yapta biz de haklı diyebilelim aksi halde de algı kasanlardan bir farkın olmaz gözümüzde.

    Diğer laflarina da yav he he derler. İstediğiniz anketi yapın çünkü forumda çaresizce olanlar çok olunca klâsik anket ortaya çıkar malum yıllardır CHP yi de iktidar yapıyordunuz forumda ama daha bir ay oldu başladı sizin kesim İmamoğlu na bu böyle olursa bir daha oy vermem diyenleri. ;) Komiksiniz. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 13 Temmuz 2019; 1:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Milletin dediğinden bana ne? Senin okuman yazman yok mu? Gazete 2012 yılına ait. Vallahi sana laf anlatmak imkansız, Allah çevrendekilere sabır versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz c

    Sen kendine niye değer vermiyorsun arkadaşım.

    Neden aza kanaat getiriyorsun? Yeter artık bu çok şükürcülük.

    Neden hep daha iyisini almayasın? Yada neden imkanların kısıtlansın...

    Eminim özgür değilsin, (ekonomik olarak) Belki çok çok zenginsin bu bizi ilgilendirmez ama bu tip yorumlar yapanlara bakıyorum, bir şekilde geçinen ama lüksleri olmayan insanlar.. Yahu neden bu eziyet, en basiti neden gidip Apple'a Xs max ve Macbook pro'yu alıp çıkamıyoruz?

    İnsan sosyal bir varlık, son yıllarda bu ülkede sosyalleşmek çok çok zorlaştı.

    Piyasa asgari ücrete göre şekilleniyor diyorsun, lütfen otur biraz hesap yap, yaparken de kendini biraz daha sosyalleşmeye it... kendine daha fazla değer ver... sadece Poloyu skala alma Mercedes C serisini al, Range Rover'ı al, Panamerayı al, hayallerimize her geçen yıl ne kadar yaklaşıyoruz yada uzaklaşıyoruz bunlarıda değerlendir lütfen. Belki o zaman daha farklı düşünebilirsin.

    Lütfen kızma dediklerime, eleştirmiyorum seni. Tartışıyoruz sadece.

    Alıntıları Göster
    Güzel üyem, bak muhakkak eleştirmek güzel bir şey beni de eleştirmen en mantıklı şey ve ben kendime değer de veriyorum ha hatam ne burada çaresiz olan birileri var işte bunlara laf yetiştiriyorum zamanımı boşa harcıyorum ona yanıyorum onun dışında herkes kendi bildiğini öğrendiğini duyduğunu aktarıyor ve herkeste kesin doğru süper değil.

    Gelelim yazdıklarına dilim döndüğünce cevap vermeye;

    birincisi ben kendime değer veriyorum ama ülkemin kalitesi ortada olduğu için ben en büyük adamda olsam en başarılı adamda olsam en zengin adamda olsam bir kalitesizin yolda maybach 'ıma binerken bıçak kakmasına bakar beni anlık öldürmesi o yüzden benim uber ötesi olmam bir şeyi değiştirmez ülkece milletçe ilerlememiz lazım ki millet elinden bıçağı bıraksın tecavüzcü ona buna yeltenmesin eğitimsiz insanlar azalsın ki makas atanlar piyasada türemesin gibi gibi çoğaltılır. Bunu niye diyorum Almanya ile Türkiye arasındaki farklar bunlar olduğu için bunlardan dolayı da Almanya bir sürü hak ister çünkü hak ettiği için bizim ülke neyi hak ediyor da bedava araba alma hakkına sahip oluyoruz, hangi kriterde dünya 'da söz sahibiyiz oecd de demi ab 'de mi pisa damı nobel lerdemi ar ge demi savunma sanayii 'ndemi bilimde mi neyde süperiz ki biz hak istemeye kalkıyoruz.

    İmkan sahibimiydikte imkanlarımız elimizden alındı akp mi bizi bu hale getirdi yoksa akp döneminde mi yükseldik az da olsa çokta olsa benim sokağımda 2000 'de bir çiftçi de komşuda şahin araba vardı şimdi sokakta insanlar kavga ediyor araba parketme kavgası yaşıyoruz aynı sokak aynı insanlar hala yaşıyor burada ne oldu da bu insanlar bu kadar araç sahibi oldular ya da neden sahip olamadılar akp den önce ve 19 sene kirada yaşamış aileyiz biz insanlar artık krediler var diye 3 5 sene de ev sahibi oluyor arkadaşlarımın çoğu çalıştı karı koca çalıştılar evlerini bitirdiler 3 5 sene de şimdi diyorlar ikinci eve girelimde kira geliri olsun diye.

    AB o kadar eğitimli ki bunu daha önce de yazdık konularda ab de ki insanların öncelikleri hayatı yaşamak dünya gözü görmek ülkeler gezmek ve iyi eğitimler almak ingiltere de 35 bin sterlin tahmini yazdım range rover in fiyatı ve 10000 sterline de mazda 1 alıyor ama ne yapıyor kudurmuş gibi delirmiş gibi range rover mi alıyor yooo gidiyor kafasını kullanıyor 10000 sterline mazda alıyor kalan para ile avrupa ve dünya geziyor veya eğitimine para ayırıyor ama biz de ise aman range rover alalım diye deliriyoruz ve alamayıncada devlet kötü devlet suçlu, şimdi akp yi gönderelim söyle bana akp den önce range roverler alan millet değildik akp ile de alamadık chp ya da diğerleri gelince alabilecek miyiz alamayacağız çünkü bu ülke de üretim yok kalite yok bilinçli toplum yok ve dünya 'da hiçbir sıralamada başarı yok ve araba bile üretemeyen ülkeyiz sonra devlet suçlu diyoruz, eeee hadi chp seçelim diyelim bak chp nin olduğu şehirlere bana eskişehir dışında övülen anlatılan met edilen bir tane şehri var mı chp nin ki Tekirdağ 'da yaşayanda benim her şeyi çok net görüyorum al süleymanpaşaya akp geldi kazandı ne oldu şimdi süleymanpaşa arşa mı çıktı ya da burada chp var da arşa mı çıktı bu şehir yoooo çünkü kalitemiz ortada milletin kalitesi aklı becerisi üretimi ortada herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde olduktan sonra akp gitsin chp gelsin hatta ve hatta hdp bile gelse bu ülke arşa çıkmaz. Ve tartışalımda ne güzel fikirler çoğaldıkça ilerleriz.

    Bende isterim pejo 3008 'i 10 maaşla almaya ama olmuyor işte bugün Türkiye 'yi kalkıp Almanya ile yer değiştirsek Almanya olmuş olan Türkiye 'yi 6 ay da batırırız, çünkü insanlar ortada kalite ortada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Saçma bir hesaplama bu! 2002 de altının onsu 300$ civarıydı; şimdi 1400$. Amerikalıların da alım gücü 3-4 kat düşmüş o zaman!

    Alıntıları Göster
    Değişen altının alım gücü değil doların alım gücü. Amerika dolar basıp piyasayı dolara boğduğu için dolar değersizleşti sonuçta bir kağıt. Ama altın rezervleri sabit ne artırabilirsin ne azaltabilirsin bu nedenle alım gücünde çipa olarak kullanılır.
  • iquique kullanıcısına yanıt
    ağzı olanın konuştuğu, bilmeden konuşup yapılan yorum.

    çok yazik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacemonkey

    ağzı olanın konuştuğu, bilmeden konuşup yapılan yorum.

    çok yazik
    Yorumun neresi zoruna gitti ki? Kur 7 leri görünce şak diye yükselten bayiler, kur 5.60 lara düşünce neden indirim yapmadılar?

    Not: akp li değilim. Akp yi de ona oy vereni de hiç sevmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 190 bin valla iyi satilmis

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    Yorumun neresi zoruna gitti ki? Kur 7 leri görünce şak diye yükselten bayiler, kur 5.60 lara düşünce neden indirim yapmadılar?

    Not: akp li değilim. Akp yi de ona oy vereni de hiç sevmem.

    Alıntıları Göster
    Kur 7 olduğunda bayiiler şak diye yükseltmedi. Zaten yükselmişti.

    Fabrika çıkış fiyatı halen en uygun ülke biziz. Yüksek kurdan ise araç çekilmedi.

    Antrepolarda bekletildi. İnanın inanmayın bayiiler ellerinden gelen her şeyi yapıyor kapanmamak ve satış yapabilmek için.

    10.000 euroluk araç vergilerle 120.000 oluyorsa bayii ne yapsın. Giriş fiyatı üretim maliyeti belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bayilerin servis fiyatlarına geçen seneye oranla %80 zam geldi.
    Araba satmasa da olur, öyle dursun işte belki 3-5 satarım kafasındalar şu an.
    Servisten fena ısırıyorlar.
    O yüzden de çoğu batmıyor. Sebebi bu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun yok kardeş , almayız ...
  • emrtkn E kullanıcısına yanıt
    E garanti süresi bitince ne olacak. Kim servise gidecek.

    Artı serviste parça fiyatını distribütör belirler. Sektör planlamasını en az 800.000 satışa göre ayarlamış yarısını bulmayacak. Ötv böyle kalırsa seneye 200.000 de falan kalır. Biraz daha direnir sonra kapanırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün birkaç bayi dolaşayım; VW, Opel, Toyota.. falan. Birkaç modeli beğenip alacağımı söyleyeyim; tabi ÖTV nin indirilmesini beklediğimi de. 😁😘😘🍾

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derin68

    Değişen altının alım gücü değil doların alım gücü. Amerika dolar basıp piyasayı dolara boğduğu için dolar değersizleşti sonuçta bir kağıt. Ama altın rezervleri sabit ne artırabilirsin ne azaltabilirsin bu nedenle alım gücünde çipa olarak kullanılır.

    Alıntıları Göster
    Yani!? Altına göre alım gücünü karşılaştırıyorsan bütün dünya milletleri 3-4 kat fakirleşti. Mevcut maaşınla tüketim mallarından daha fazla alabiliyor musun? Daha ucuz ve uzun krediye ulaşabiliyor musun? Daha fazla tasarruf yapabiliyor musun? Anlık kazancın sana ne kazandırıyor ona bakılır. Altın ile alım gücü falan ölçülmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Yani!? Altına göre alım gücünü karşılaştırıyorsan bütün dünya milletleri 3-4 kat fakirleşti. Mevcut maaşınla tüketim mallarından daha fazla alabiliyor musun? Daha ucuz ve uzun krediye ulaşabiliyor musun? Daha fazla tasarruf yapabiliyor musun? Anlık kazancın sana ne kazandırıyor ona bakılır. Altın ile alım gücü falan ölçülmez.

    Alıntıları Göster
    Off doğru altın tam sonuç vermez.

    Dünya ortalamasına seninle aynı klasmandaki ülkelere ve senin durumuna bakılması daha doğrusu.

    Orada da dökülüyoruz.

    5 sene önceki ortalama gelirimiz şu anda 2023 hedefimiz. O da tutarsa. Resmen yüzde 40 fakirleştik tamam mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Temmuz 2019; 13:15:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Daha başındayız; hissedilir şekilde kademeli fakirleşmeye devam edeceğiz. Fed in veya ECB nin parasal gevşemesine de bel bağlamamak lazım. Şu durumda bize yatırımcı sermaye gelmez, sıcak para da çok az belki. Yakında Amerika yada Avrupa halkaları da bu sıfır faize daha fazla katlanmaz ve tasarruflarını büyük oranda altına döndürmeye başladıklarında genişlemeci para politikası da patlayacaktır.

    Editto: O enflasyon mutlaka geri gelecek ve geldiğinde biz ne durumda yakalanırız bilmem. Enflasyon üretilmemesinin en önemli sebeplerinden biri de robotik üretim yani endüstri 4. Çok ucuza üretim yapılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 13 Temmuz 2019; 13:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Daha başındayız; hissedilir şekilde kademeli fakirleşmeye devam edeceğiz. Fed in veya ECB nin parasal gevşemesine de bel bağlamamak lazım. Şu durumda bize yatırımcı sermaye gelmez, sıcak para da çok az belki. Yakında Amerika yada Avrupa halkaları da bu sıfır faize daha fazla katlanmaz ve tasarruflarını büyük oranda altına döndürmeye başladıklarında genişlemeci para politikası da patlayacaktır.

    Editto: O enflasyon mutlaka geri gelecek ve geldiğinde biz ne durumda yakalanırız bilmem. Enflasyon üretilmemesinin en önemli sebeplerinden biri de robotik üretim yani endüstri 4. Çok ucuza üretim yapılabiliyor.
    Yaşayıp göreceğiz hocam ne diyeyim artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için araba alma hayali bitmiştir Turkiyede isterlerse otv yi 3 katına cikarsinlar. O kadar da mal değiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerika'nin kurduğu serbest piyasada kalmak istiyorsak bir an önce aramızı avrupa ve Amerika ile düzeltip cari açıkla büyümeye devam etmemiz gerekiyor. elde avuçta para yok, böyle buyuyemeyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    amerika'nin kurduğu serbest piyasada kalmak istiyorsak bir an önce aramızı avrupa ve Amerika ile düzeltip cari açıkla büyümeye devam etmemiz gerekiyor. elde avuçta para yok, böyle buyuyemeyiz.
    Yok biz Çin&Rus ittifakına kayıyoruz; gelecek orada! Çin e ve Rusya ya ne ihraç edeceksek?! Ne alacaklarda bizden!? Malum adamlar bize satıyor ve daha ucuza mal ediyor!? 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    valla rusya ambargolu olmasına rağmen bizden daha zengin artık. adamların kişi başı milli geliri 10 bin dolar civarı. 90 yıllık cumhuriyet birikimimiizi serbest piyasayı açtık, düştüğümüz nokta senelik kişi başı 8 bin dolar. 1,5 milyar nüfuslu Çin'den bile düşük, üzülüyorum halimize çok. Haber okumayı bıraktım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.