Şimdi Ara

Oturum açtıktan sonra bilgisayar reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 2-3 haftadır bilgisayarımı açıp oturuma giriş yaptıktan sonra bazen 2-3 dk sonra bazen hemen bilgisayar kendine reset atıyor. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Bazen bilgisayar birkaç saniyeliğine donma yapıyordu ama reset atma gibi bir durum yoktu.


    Sorunu çözmek için Malwarebytes ile tarama yaptım herhangi bir tehdit bulamadı. Bilgisayarı sıfırladım ama değişen bir şey olmadı. Sorun acaba donanımda mı yoksa yazılımda mı diye oturum açma ekranına gelmeden Bios'a girip 5dk bekledim ama reset atma gibi bir durum olmadı. Temiz kurulum yap diyebilirsiniz ama bilgisayarı sıfırladıktan sonra hala aynı sorunu yaşadığım için acaba boşuna bütün verilerimi kaybeder miyim korkusu yaşıyorum. Sorun acaba neden kaynaklanıyor olabilir ?




  • Temiz formata rağmen sorun devam ediyor.

  • işlemci sıcaklığı ne durumda?

  • hayati54 kullanıcısına yanıt

    İşlemci sıcaklığım 30 dereceyi görmüyor hocam. Zaten sorunu çözdüm. Ramlerden kaynaklanıyormuş. Bilgisayarı ilk toplarken 8 GB 2666 Mhz ram almıştım. Bu ram 1.20V çalışıyor. Sonradan 8 gb 3000 Mhz bir ram aldım. Bu da 1.35V çalışıyor. Bir de benim anakartım maksimum 2666 Mhz destekliyordu. Bios'tan ikisini aynı hıza ayarlayınca sorun çözüldü. Şuan hiçbir problem yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.