Şimdi Ara

Otopilot modundaki Tesla kaza yaptı, 2 kişi hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otopilot modundaki Tesla kaza yaptı, 2 kişi hayatını kaybetti



    Otopilot modunda seyir eden bir Tesla Model S'nin karıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen feci kaza otomobilin bir ağaca çarpması sonucu meydana geldi.



    Ayrıca Bkz.Otomatik pilot açıkken Tesla'nın kaza yapma oranı, sürücülü araçlara göre 10 kat düşük



    Yabancı kaynaklara göre kaza, Houston'ın kuzeyinde 17 Nisan'da yerel saatle yaklaşık 23:25'te meydana geldi. Ağaçla çarpışma anında aracın otopilot modunda olduğu belirtiliyor. Yani direksiyon koltuğunda kimse yoktu. Kurbanlardan biri yolcu koltuğunda, diğeri ise arka koltukta bulundu. Gelen bilgilere göre Tesla, yüksek hız sonucu viraja dengeli bir şekilde giremedi ve bir ağaca çarptı.



    Otopilot modundaki Tesla kaza yaptı, 2 kişi hayatını kaybetti



    4 saatte söndürülebildi



    Yerel bir polis memuru, kaza sonrası yangını söndürmek için acil servislerin 4 saatin üzerinde çalışma ve 120 bin litreden fazla su harcadığını kaydetti. Tesla ise olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.



    Amerikan markasının elektrikli arabaları, otopilot seçeneği ve sürüş sırasında geniş destek sistemi ile tanınmaktadır. Aynı zamanda, üretici firma, sürücünün ellerini direksiyon simidinden çekmemesini talep ediyor. Çoğu zaman, son kural göz ardı edilmekte ve bu da otomatik pilota aşırı güven nedeniyle kazalara yol açmakta. Elon Musk ise geçtiğimiz gün yayınladığı istatistiklerde, Tesla otopilotun kaza ihtimalinin, sürücülü otomobillere göre 10 kat daha az olduğunu açıklamıştı.




    Kaynak:https://www.abc.net.au/news/2021-04-19/two-dead-tesla-driverless-crash-houston-exas/100078068



  • Tam otomatik mod betadan çıkmış mıydı?

  • Otonom surusu hayatimi teslim edebilmem icin kaza yapma oraninin 1/10 degil 1/1000000 falan olmasi lazim en az..
  • buradaki sorun aracın elektirikli olması, sürücü uyuyup dalıp yine o araca çarpabilirdi ama agaca çarptı diye yanan içten yanmalı motorlu bir araç görüp duymadım.

    ama tabii bu tarz kötü tecrübelerle birlikte konunun gelişecek olması aşikar.

  • ''Elon Musk ise geçtiğimiz gün yayınladığı istatistiklerde, Tesla otopilotun kaza ihtimalinin, sürücülü otomobillere göre 10 kat daha az olduğunu açıklamıştı.'' Bu fırıldak spekülator ne derse desin inanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 19 Nisan 2021; 12:32:38 >
  • Ee galiba tesla battı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi de amerika ortalamasına bakarsak çoğu leş gibi kullanan tipler. Benden iyi olabilmesi için daha çok vakti var

  • bitcoin de sert düşüş gelir bu haberler ytd

  • Belki de elektrikliye geçişte hidrojenli araçlar başlangıç için daha iyi olabilir.

  • bu net bir resim ve elektrikli arabalar pek güvenli degil..Okadar güçlü batarya koy daya gücü. Sonra kazada alev alsın bomba gibi patlasın..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanki insan yönetimindeki araçlarda hiç kaza olmuyor. İnsanlar kurallara mükemmel uyuyor. Psikolojik faktörler insan sürücülerin dikkatini dağıtmıyor. Sarhoş araba kullanmıyor.
  • Şaka mısınız nesiniz? Tesla autopilot modundayken kaza yapmama garantisi veriyor? Şöfor direksiyon başındadır Autopilot şöfere rağmen bir manevra yapar ve şöför den daha ağır bir kazaya neden olursa o zaman suçlanır. Yukarıdaki foto ve başlığa bakınca Tesla Autopilot duvara düm düz girdi gibi anlıyorum. Ayrıca Teslanın kendi kendine sürdüğü modu Full Self Driving. Autopilot zaten yarı otonom sürüş sağlıyor. FSD'yi çok az kullanıcıya beta olarak açıyor Tesla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort1923 -- 19 Nisan 2021; 15:33:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Off ortada araba kalmamis🤭
  • Otopilot modundayken koltuğu terkeden sürücü suçlu olsa da, araçlarındaki otonom sürücü teknolojisini olduğundan fazla gösteren ve yanıltıcı reklamlar yapan Tesla da suçlu. Araba endüstrisinin apple'ı olduğu için sevenleri toz kondurmuyor tabiki.

  • Aracı 4 saatte anca söndürmüşler. (Yabancı kaynaklar)

  • Dün burada "10 kat daha düşük" diye haber yapan editör; maşallah deyip haber yapma çünkü birileri hayatını kaybediyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Kanunların uygulandığı ülkelerde bu tür sebeplerle kazalar çok az çünkü insanlar kurallara uyuyor. Kurallara uyan bir sürücü de tek başına dalgınlıkla kolay kolay kaza yapmaz. Çünkü kurallar bunu da hesaba katarak hesaplanmış.

    Ayrıca kurallara uyulmadığı zaman bunun bir yaptırımı var. Mesela sen kurala uymadığı için yaptığın kazada hapse girersin. Peki bu arabalarda ne olacak? İddia ediyorum yazılımla oynayıp planlı cinayet bile yaparsın.

    Bu tarz arabalarda da çeşitli yazılımsal önlemler alınması şart. Mesela direksiyona elin 30 saniyeden fazla temas etmezse sağa çekip arabayı 1 dakika kulitleyecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Aracı değil, çıkan yangını. Ağaca çarptığı için etrafındaki ağaçları da yakmış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.