Şimdi Ara

Otomotiv sektöründe 'ÖTV indirimi' çağrısı sürüyor (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
22.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reallist55 kullanıcısına yanıt

    185 olsa mükemmel olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    140 bin öğretmen açığı var her yerde Twitter cimer vesaire olsun atama diye bağırıyoruz sallanmıyoruz. Tek çözümü ülkenin her türlü üretimi durdurup grev yapması yolların kapanması. O zaman iş değişir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zengin ile fakir in arasindaki gelirde ucurumun oldugu baska bi ulke yoktur Vallahi soyle bi etrafa bakiyorum oyle bi ulke dusunki zengini iyy zengin dersin bu millet nerden parayi bluyor.Fakiri iyice fakir.Nolacak kendi porsche lara lange lere biner yanindaki calistirdigi isci Bi kuş serisi almak icin krediye bulasir .Adaletini sevdigimi dunyasi Tabi bunda yne yonetenlerin sucu.Kim ne derse desin.Bu ulkeye cok rasyonel degisiklik lazim oyle simdiki mevcutlarin harcı bi is degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salak salak şeyler. Koyun milletinin kafası bu kadar işte. İndirim çağrısıymış. İndirim falan yok komple kaldırılması lazım. Bir kerede olmaz evet ama kademe kademe yok edilmesi gerekir. Bu kademeli yok ediş 2. El piyasasını da adam eder bu zaman diliminde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Öğretmen olmuyanda yazacak. Atanmışta yazacak. Atanmış yazmıyor ,umursamıyor. Nezaman birbirimizi düşünürüz o zaman düzlüğe çıkarız. Kazananın sesi çıkmaz ise hiç bir iş hal olmaz.


    Bencil bir toplum olduk çıktık ne bileyim.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. AKP liler hiç mülteci laf etmedi. Afgan kızına tecavüz edince ağlıyor. Hak etti beter olsun. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın felsefesi mevcut maalesef... Kimse 2 yılda 40 bin emekli öğretmen oldu 20 bin atanacak geçen yıl eylülde girildi aha bu eylül de atama rezillik yani... 140 bin açık var açık yok dedi reis bey... Kimse gık etmedi. Silivri soğuktur ne diyelim... Kimse beni düşünmedi ben niye düşüneyim diyorum açık açık kendimi yıpratamam babam Mercedes c200d amg var. Almasın kimse beter olsun biz millet olarak daha kötülerine layığız. Sıraya geçmeyi bilmez metro inenlere öncelik vermeyi bilmez çoğu toplum kurallarını bilmeyen cahil dolu maalesef

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araba işi bitti artik market fiyatlarina bir girin bakin 500 tlye etsiz 1 haftalik alisverisini yapiyorsun.Hala oy hala oy.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp için hayattaki herşeyin tek amacı oy almaktır.

    En az 10 yıldır muhalif olanlara lafım yok. Diğerleri 2 tür oluyor:

    1) Elinde su taşıyan çocuğa, bak durumun iyi ki su alabilmişsin, veya eskiyen donumdan mendil yaptım diyen. Bunlar için ötv indiriminin önemi yok.

    2) Burada da yazan, hatta maması kesilene kadar aktrollük yapan, "işini bilen", çıkarcı grup. Bunlar için de seçim öncesi ötvyi biraz indirir, bunlar da rte'ye tapmaya devam eder.

    Şimdi durduk yerde niye düşürsün ki? Bizim milletin hafızası 2 günlük. Seçim öncesi hafiften düşürür. Burda yazan muhalif kesim bile dua eder, sabahın köründe koşa koşa bayiye gidip sıraya girer.

    Adamların iyi bildiği iki şey var. Birincisi nasıl götürülür, ikincisi bizim milleti nasıl ikna edersin.

    Sizi hem öpecekler, hem oyunuzu alacaklar hiç merak etmeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Yarın biraz atarlar susar herkes. Bu yönetimin taktiği bu önce insanları süründürür muhtaç eder haklarını gasp eder sonra biraz yardım edip bakın ben size yardım ettim bana oy atın der…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt

    Hocam inanın ki yazdıklarımdan daha fazlasını yapabilecek durumdayız. Yazdıklarıma ilave olarak yurt dışına dahi satışlar yapabiliriz. Hatta başka ülkelerdeki hurdaları toplayıp yeniden oralara satabilme imkanımız bile doğabilir. Bunun için iyi bir düzenleme ve teşvik gerekiyor.


    Velhasıl kelam istense bugün karar alınıp Ar-Ge çalışmaları yapılarak bu araçlar prese girmek yerine ekonomiye can verebilir. Üstelik ham madde sıkıntısı da iyice ayyuka çıkıp üreticileri zor durumda bırakıyorken.


    Fakat yapılacak düzenlemede alınacak en önemli karar fırsatçılığın önüne geçmek olmalı. Stokçular, çakal al-satçılar/galericiler ve zam için pusuda bekleyen distribütörlere de iyi bir önlem şart.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Resmî nüfusu 85 milyon gayri resmî nüfusu (Afgani Suri Farsi Iraqi Türki cumhuriyetler Ermeni vs ) 95 milyon olan bir ülkede yıllık 600-650 binlik araç satış mı olur be!? Buna fazla mı diyorsunuz siz? Bu kadar araç sadece esnafa yetmez be! Ki bu sanayici! be esnaf! tayfa şu anda bedavadan hallice sigortasız mültecileri çalıştırıp paraya para demiyorlar! Hani diyorsunuz ya kim alıyor diye; işte bunlar! Birde mevcut sistemden rant devşiren ballı maaş alanlar! Ha birde yüz bin üstü engelliye satış var bee!
    Acaba engelli ve vergi levhası üzerine olmayan sadece ham semiz ineklik alımlar ne kadar? Hodri meydan açıklayın bakalım? Satışların %30 u etmeeez bence! İşte bu %30 luk kesim enayi parası ödeyen kesim! Diğer %70 ilk kesimin gelirlerine bir zeval gelmez ise mevcut sistem tam onların istediği gibi! Adamın 2-3 sene bindiği aracı sen sıfırdan %20-25 ucuza aldın mı takla atarsın!
    TÜİK mesala Türkiye de ki konutların nitelik ve niceliklerini neden on onbeş yıldır açıklamıyor?! Öğrenelim bakalım TR de kaç konut var! Yok devlet sırrı! Çünkü konut balonu ortaya çıkıverir!

    2002 Türkiyesinde 62 milyon nüfus varken araç satışları yıllık 750 bin civarındaydı. Bu forumda bir akboy şu kadar araç satılıyor milletin alım gücü arttı diye zırvalıyordu, sonra Google dan 2002 yılının nüfusu ve araç satışlarını screenshot alıp alıntı yaptım akboyun mesajını sustu kaldı sonra cevap veremedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Çoluğunun çocuğunun geleceğine yatırım yapmak istiyorsan o daireyi hemen sat
    Paranın tamamını çocuğunun eğitimine ayır
    1 dili müthiş 2. Dili iyi konuşsun
    Denklik veren özel okula gönder , üniv asgari ücretin 1500 Euro olduğu ülkeye gitsin
    Araba / et / tatil / giyim / elektronik garanti
    Üstü olursa ne ala , en kötüsünü yazdım çünkü

    Üstelik sanada ilerki yaşlarında masraf çıkarmış olmaz

    Benim için çocuğa yatırım budur
    4 duvar 300-500 bin lik daire ve yatırım ne alaka ?

    Dediğim gibi yaparsan ileride çocuğun o daireye dönüp bakmaz bile , ve bu sizin için gurur kaynağı olur

    Bence düşünmelisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 23 Temmuz 2021; 11:10:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • satışlar tavan tavan gidiyor deniliyor. bu durumda indirim olacağını sanmıyorum. ötv indirimi gelse bu sefer satış bayileri fiyatları arttıracaklardır. bizim ülkemizde pahalılaşan malın ucuzladığı çok çok az görülmüştür. bakalım hayırlısı olsun. ancak çözüm ucuz araba üretmektir. devletimiz kendi imkanlarıyla ucuz araba üretip piyasaya sürmesi gerekmektedir. ayrıca hurda teşviki gibi teşvikler de getirmelidir. belki o süre zarfında yurtdışından ikinci el ithalatına izin verilebilir,böylece piyasa biraz daha normale döner.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    Bu saatten sonra zam MAM yapamazlar, bu konular artık medyada da çok yer bulmaya, konuşulmaya başlandı...

    İndirim olmasa bile Ağustos gibi matrah güncellenmesi bekliyorum,A B segmenti hariç diğer tüm segmentlerdr ciddi anlamda araç satışları azaldı , insanlar isteksiz...85 milyonluk ülkede neredeyse 20 yıl önce de 600-700 bin araç satılıyordu, 20 yıldır yerimizde saymış hatta kişi başına araç hesabına vurursak ,ciddi anlamda geriye gidiş var...

    2023 e yaklaştıkca popülist kararlar almak zorundalar, ÖTV De ne kadar çok konuşulursa , hükümeti zor durumda bırakacaktır...

    Lütfen net satış fiyatı 140-150 bin olan araçlara 310-320bine alıp, akıllı iş yaptık diye geçinmeyin...er geç ÖTV ye el atılacak.

    Matrah değişebilir de ÖTV indirimi gelmez, 2023 tede gelmez. Seçmen kitlesinin ÖTVyle ÖTV indirimiyle alakası yok. ÖTV indirimi gelse seçime doğru da oyları filan da artmaz, vermeyecek olan zaten oy vermez verecek olanın zaten araç fiyatlarından araçlar hakkında bilgisi de yoktur. ÖTV de kalıcı düzgün bir düzenleme bekliyorsanız hükümetin değişmesiyle olur buda. Diğer türlü imkansız, bir şey beklemeyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede döviz yok ,indirim olmamalı , döviz harcaması kısıtlanmalı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ÖTV olayını referanduma soksalar cok merak ediyorum ülkenin ne diyeceğini. Bana kalirsa kalkmasin der çoğunluğu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye satsın bu mantıkla ilerlerse kirasıyla o dediklerini yapabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    2018-2019 da özellikle İstanbul’da gayrimenkul dip yaptı
    Usd ve Euro ya göre 8-10 yıl evvelinde yapılan yatırımlar ( 2008-2010 ) yerlerde süründü

    Tekrar olmayacağını kimse garanti edemez
    Bugün malım dairem vs değerlendi diyenler tekrar zarar yazmak istemiyorsa hemen satmalı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar kira ?
    Mutfak masrafına yetmiyor kiralar
    İstanbul’da bile 1 - 1,5 milyonluk gayrimenkulün kirası ancak karşılar karşılamaz o tarz bir eğitimi
    Ha kiraya vermeden yapabiliyorsa zaten en güzeli
    Yatırsın ileride gerek duyarsa satar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Herkese mi ?
    Yoksa yöneticiler siyasetçiler devam halka mı kısıtlanmalı ?
    Bu çağda olmaz o iş
    Yaptığın anda dövizi tutamazsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.