Şimdi Ara

Otomotiv sektöründe 'ÖTV indirimi' çağrısı sürüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
22.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Indirilmesin
    Tamamen kaldırılsın otv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet değişmeden asla düzelmez. Ortaçağdaki derebeylikleri gibi bir durum var bizde. Ağir vergiler altinda ezilen bir halk. Tek fark bunlar seçimle geldi. Dün bir ahbabimla karşilaştim, oğlu italyada tıp okuyor. Yilda 187 yuro oduyorlarmis okula. Cocuk gazi elektroniği kazanmis gitmemis. Dahada donmem diyor. Bunlar gibi giden veya bir gitse donmeyecek milyonlar var bu memlekette. Bir taneside benim oğlum. Bizi yoneten yaşlilarda halen bunlarin oyunu almaya calisiyor. Emekli olunda bizde kurtulalim artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Hadi be ordan. Markalar kur yükselince zam yapıyor, kur düşünce ortada birşey yok. Euro neredeyse %5 düştü, yeni gelecek araçlarda indirim yapmaları lazım. 400 binlik araçta 20 bin indirim demek. Hadi yapsınlarda göreyim. Utanmadan devletten ÖTV desteği bekliyorlar. Tamam iste ama önce üzerine düşeni yap. Bıraksınlar bu işleri.

    İndirim gelse bile, bunlar utanmdan zam yaparlar!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sömürenler arabalarını yeniler,
    sömürülenler 2. el hurda kullanıcılardır.

  • Kesinlikle bize yansımaz ve çip krizi, covid derken stok bulamayız ve bayiler insanları adam yerine koymaz. Yapılacaksa kalıcı olarak yapılmalı.

  • Ya bırakın bu işleri Allah aşkına. Kim ikna edecek simdi ? Almayın istiyorlar zaten taksitleri düşürüyorlar siz otv indirimi diyorsunuz.. kimse ikna edemez onu...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her aileye bir araç ÖTV olmadan satılabilmeli. Aynı konuttaki gibi de 5 yıl falan satış yapılırsa ÖTV tahsil edilmeli. 1 araç sahibi olmak, 1 kişinin veya 1 ailenin özel veya lüksü değildir. Kişi evli ise aileye bir araç özgülenmeli. Aynı şartlarda araçta ki kdv de olmamalı. Bakın görün o zaman herşey ne guzel oluyor. Bu gibi indirimler hikaye, komple olmamalı, ve dediğim şekilde veya alternatif bir şekilde 1 araç alımı için çözüm bulunmalı ailelere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millet çok bunaldı bunun yapılması lazım ama kim dinler, boşa konuşuyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mucize damat Albayrak bile Ötv leri belli bir dönem indirtmişti...

  • Resmî nüfusu 85 milyon gayri resmî nüfusu (Afgani Suri Farsi Iraqi Türki cumhuriyetler Ermeni vs ) 95 milyon olan bir ülkede yıllık 600-650 binlik araç satış mı olur be!? Buna fazla mı diyorsunuz siz? Bu kadar araç sadece esnafa yetmez be! Ki bu sanayici! be esnaf! tayfa şu anda bedavadan hallice sigortasız mültecileri çalıştırıp paraya para demiyorlar! Hani diyorsunuz ya kim alıyor diye; işte bunlar! Birde mevcut sistemden rant devşiren ballı maaş alanlar! Ha birde yüz bin üstü engelliye satış var bee!
    Acaba engelli ve vergi levhası üzerine olmayan sadece ham semiz ineklik alımlar ne kadar? Hodri meydan açıklayın bakalım? Satışların %30 u etmeeez bence! İşte bu %30 luk kesim enayi parası ödeyen kesim! Diğer %70 ilk kesimin gelirlerine bir zeval gelmez ise mevcut sistem tam onların istediği gibi! Adamın 2-3 sene bindiği aracı sen sıfırdan %20-25 ucuza aldın mı takla atarsın!
    TÜİK mesala Türkiye de ki konutların nitelik ve niceliklerini neden on onbeş yıldır açıklamıyor?! Öğrenelim bakalım TR de kaç konut var! Yok devlet sırrı! Çünkü konut balonu ortaya çıkıverir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 22 Temmuz 2021; 10:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün değil. satılmasın diye taksit düzenlemesi geliyor enflasyonu düşürmek ithalatı kesmek için. inerse satışlar artar. kazanacaklarını kazandı otomotiv sektörü. 10 senelik kârlarını 1-1,5 senede yaptılar. ikinci elciler patladı. bu iş böyle, kaymağını yiyen yedi. elinde patlayanlara geçmiş olsun. çok para kazanmakta var kaybetmekte var bu işte. bu sene daha da arttırmasınlar diye dua edin. döviz lazım.

  • Ötv indirimi olsa nr yazacak euro 10 tl olmuş. 30k euro olan ataba kafadan 300k tl ye geliyor ben nasıl alayın o arabayı. 3008 gibi bir araba 2017 150k fiyatken limfi 500k. En fazla 350k ya iner o araba yine alınamsz ki. Euro kuru ve ötv düşüp max 150k seviyesine düşmeden o arabalar bizim gibi insanlar için alınması imkansızdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zam yakın demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta sınıf yok oldu 4-5 k kazanan birinin araç alması imkansız ötesi .. yok su fiyattan alana ne olacak vs gibi sacmaliklar ile gündem değişmez kim ne fiyattan aldıysa onun sorunu bu otv mantık dışının ötesine geçmiş durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım gelmez .bunun garibana askeri ücretliye çiftçiye memura vs.ne faydası var. 300 bin lik araba 200 e düşse gariban yine almayacak. ama zengin için aradaki 100 bin çerez parası.devlet alacağı vergiden kalır. İşiniz gücünüz araba almak ev almak. paranızla üretime yönelik yatırım yapın.fiyatların kendi düşeceğini göreceksiniz. vergi kaçırmak için her şeyi yap sonra ötv yi kaldır. devlet ordan alamadığını burdan alacak. ayrıca plazalarda kuyruk varken neden kalksın:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram sonrası arabayı değiştiriyorum ÖTV indirimi gelse bile beklemeyeceğim artık, beklemekten arabalar her geçen gün artıyor.

  • ÖTV indirimi tek başına yetmez. Hurda araçlarla ilgili de yeni bir düzenleme şart. Bağımsız bir kurulca belirlenecek asgari güvenlik ve emisyon şartlarını sağlayamayan, yaş olarak artık sağlamlığını yitirip metal yorgunluğu yaşayan otomobil, minibüs, kamyonet, otobüs kamyon, çekici, arazi aracı ve hatta iş makineleri sahiplerinin elinden değerinde alınıp ÖTV mevcut halinin yarısı ve % 1 KDV ile (KDV baz fiyat üzerinden hesaplanacak) yeni araç satın alabilme imkanı da getirilmelidir diye düşünüyorum.


    Çok değil iki gün önce bir kazada ikiye ayrılan bir kuş serisi vardı. Burada kullanıcı hatası da var. Onu ayrı tutuyorum.


    Sırf ailesi ile hafta sonu pikniğe veya tatilde memleketine gitmek isteyen vatandaş artık 50.000 ₺ harcayıp da tekerlekli hurdaya binmek zorunda kalmasın. Geçen hafta berbere gittiğimde adamın bir tanesi 92 model Toros için 30.000 ₺ civarı fiyat istedi. Yani 2000 model falan olsa 45-50.000 ₺ civarı isteyebilecek. Ayıptır, yazıktır, günahtır.


    Bunun bir de esnaf kısmı var. Yani bu araçlar sayesinde ekmeğini kazanan taksici, minibüsçü, dolmuşçu ve dükkanına mal getiren lokantacı, konfeksiyoncu, mobilyacı vb. belirli aralıklarla bu araçları yenilemek zorundalar. Aksi takdirde hem trafikte tehlike saçıyorlar hem de masrafları ve arızaları yüzünden iş gücü kaybına neden oluyorlar.


    Hurda araçlara gelince ise istenildiği takdirde her türlü değerlendirilebilir. Ev içi/ bahçe için aksesuar, mobilya, oyun simülatörü, oyuncak vb. birçok alanda kullanılabilir. Yeter ki girişimci bulunsun, reklamı yapılsın ve iyi bir pazarlama stratejisi belirlensin. Böylelikle yurt içinde kalan bu araçlar yeniden ekonomiye kazandırılır, kurulacak yeni işletmeler sayesinde istihdam artar.


    Dolaylı olarak ise trafikte güvenlik artarak kazalar azalır ve düşük emisyon sayesinde hava kirliliği azalarak hava kirliliği kaynaklı hastalıklar ve ölümler azalır. Bu hastalıklar için harcanacak para daha önemli işlere yatırılabilir.

  • Her ay zam geliyor araclara ne olacak bu işin sonu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile içinde ağır osteoporoz, ankilozan spondilit, kalp yetmezliği-tansiyon-şeker, vs hastalıklı büyüğümüz var. 20 senedir hastaneye götürüm.


    Doktor arkadaşımız %90 üzeri engelli raporu alırsınız niye daha önce yaptırmadınız dedi.


    Yıllar sonra artık engelli raporu çıkartmaya karar verdim. Bu fiyatlar yüzünden

    Devlet çakıyor, hemde hiç durmadan. Varsa eşiniz aile dostunuz araştırın.

    Yoksa Audi r8 fiyatına renault bakmaya, bakmaya devam ederiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 22 Temmuz 2021; 11:41:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.