Şimdi Ara

Otomotiv sektöründe 'ÖTV indirimi' çağrısı sürüyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
22.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTyln

    Arkadaşlar hükümetten bende nefret ediyorum ama hükümet değiştiğinde fiyatların ucuzlayacağı hayatın müthiş kolaylaşacağına felan inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dolar 9 lira olmazda 6.5 7 lira olur. Dolar sadece hükümetin kötü politikası yüzünden yükselmiyor haliyle hükümet gittiğindede 1 tl 1 dolar yada 2 tl 2 dolar olmayacak. Tabiki düşmesi beklenir hükümet değiştiğinde ama dolar köklü bir değişim olmadan ülke komple değişmeden 5 liranın altını asla görmez. Ayrıca ötv de sıfırlanmaz bir miktar düşebilir ama gene sağlam ötv durur orda.

    Ben hükümetten nefret etmiyorum hatta takdir ediyorum ama sizin kendinizce gerçekçi yazdığınız mesaj bile ütopik , hükümet değiştiğinde neler olacağını öncesinde neler olduğunu bilenler biliyor.Sosyal medya yaygınlaşmasından sonra güzel gazlıyorlar özellikle kanı kaynayan gençleri , eee bir musibet bin nasihattan iyidir eğer istihkakları Allah muhafaza bir chp koalisyonu falansa yapacak bir şey yok tersten görecez demektir , ondan sonra yana yakıla diz döversiniz.


    Yaptığınız tüm mukayeseler Ak partinin getirdiği zirve ekonomik değerler üzerinden kimse Ak parti öncesiyle karşılaştırma yapmıyor/yapamıyor.

  • Ne zaman ötv indirim muhabbeti dönmeye baslasa hükümet bir poker oyuncusu gibi "gördüm artırıyorum" diyor.. Ötv indirimi hayal artık bu şartlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün ötvler, mtvler, stopajlar, yol geçiş ücretleri zulümdür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef rüyamızda görürüz. Millet olarak zihniyetimiz bozuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce sahte refaha herkesi alıştırdılar şimdi zorla siz fakirsiniz ona göre harcayın diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    +1

    Kesinlikle, 21.yüzyılda artık gümrük duvarlarıyla, kısıtlamalarla döviz dengesi tutturulamaz çünkü insanların davranışları, talep ve ilerleme isteği zaten durdurulamaz. Haliyle yav araba satılırsa batarız diye düşünmek bence pek doğru değildir. Yani ne olursa olsun otomobil almak bu kadar zor olmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 23 Temmuz 2021; 16:42:31 >
  • Bari matrah duzenlemesi yapilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötvyi kaldırana oyum. Ötv kadar nalet bir şey yok zebani gibi geliyor ötv kalkmasın diyenler biz verdik sizde verin biz yandık sizde yanın aynı zihniyetin çocukları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde 80 ve üzeri vergi oranına sahip hiçbir aracı satın almam. Enayi değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu memlekette ucuzlayan, fiyatı düşen hiçbir şey görmedim. Düştüyse de çıkmasını bildi. Refah düzeyimiz her geçen gün biraz daha düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Çoluğunun çocuğunun geleceğine yatırım yapmak istiyorsan o daireyi hemen sat
    Paranın tamamını çocuğunun eğitimine ayır
    1 dili müthiş 2. Dili iyi konuşsun
    Denklik veren özel okula gönder , üniv asgari ücretin 1500 Euro olduğu ülkeye gitsin
    Araba / et / tatil / giyim / elektronik garanti
    Üstü olursa ne ala , en kötüsünü yazdım çünkü

    Üstelik sanada ilerki yaşlarında masraf çıkarmış olmaz

    Benim için çocuğa yatırım budur
    4 duvar 300-500 bin lik daire ve yatırım ne alaka ?

    Dediğim gibi yaparsan ileride çocuğun o daireye dönüp bakmaz bile , ve bu sizin için gurur kaynağı olur

    Bence düşünmelisin

    Abisi yada "amcası" çocukların biri henüz 7.5 diğeri 3.5 yaşındalar, eğitim için kucak dolusu paralar vererek özel okullara yollamak gibi bir düşüncemiz yok, çünkü Türkiye de özel okulların yüzde 90 inin yalnızca ticarethane mantığı ile kurulduğunu biliyorum, sen farklı düşünüyorsan özel okullarda eğitim alan yada almış tüm gençlerin en iyi üniversiteleri kazanmasını görmemiz gerekirdi ama öyle bir tablo hiç Bir Zaman olmadı, bende kuzenlerim de develt okullarında okuduk, doktor mühendis öğretmen oldum, tabi ki dershane ye gittik, azmettik çalıştık iyi kötü bir baltaya sap olabildik...

    2. Olarak Benim kastettiğim şuydu, bu ÖTV oranları ile gidip sıfır km. Araç alacağıma, eğer iyi kötü bir aracim varsa da gider birikmiş paramla üzerine kredi çekerek, gayrimenkul alırım, uzun vade de her türlü ben kârdayim, Ekstrem bir örnek Olarak, 30 yıl önce 90 larda 1 Broadway İzmir de 1 daire parasiydi, o yıllarda daire alan mı kârli çıktı? Broadway alan mı?


    Tabi ki araba dünyanın hiç bir yerinde hiç Bir Zaman yatırım aracı olarak görülmemiştir, ama gayrimenkul her zaman her yerde bir yatırım aracıdır , ülkenin koşullarından ve saçma sapan vergilendirmelerden dolayı son 2 yıldır araba adeta yatırım aracı gibi algılanıyor, ama ben bu düzene su taşımam, taşıyanda bir vergi indiriminde dahi, çok ciddi zarar eder...

    Alınan gayrimenkulu sadece kirası için de almadım, aldığım bölge muhit hareketli ve kentsel dönüşüm bölgesi, bundan 10-15 yıl sonra daireler sıfırlandıgi anda yine kârdayim, o zaman da gerekirse satar çocuklarımi yurtdışında üniversite yada yüksek lisansa yollarım, elimde sermayem olur..


    Pek çok konuda hem İzmir de hem Edirne de , hem kendimden hem Ailemden yaşadığım acı tecrübeler var, senin yaşın kaçtır, hayatı ne derece tecrübe etmişsindir bilmiyorum , ama bu konuda gördüm , yaşadım, gayrimenkul uzun vadede en garanti yatırım aracıdır.

    Ama en iyi yatırım aracıdır falan demedim, o benim uzmanlığım değil .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gören de zannedecek, adamlar keyfinden ötv basıyor.

    Binlerle kişi aracını yenileyecekmiş te çok iyi olacakmışta hahaha. forumun trolü ayrı dert, trol olmadan akp'ye oy basanı ayrı dert.


    Yok yavrum döviz yok ülkede, iki kuruş turizm ayağına döviz giriyordu mülteciyi tıktın gelecek sezonlar afgan mültecilerle turizm haberlerini yabancı basında görünce oradan gelen para bile gidecek. Bunlar daha iyi günlerimiz. Boş verin arabayı falan tabana kuvvet yapın hem kilo verirsiniz hadi bakayım. Tabana kuvvet yaparken de iki kulhu bir elham. Hadi


    hee dikkat edin de yolda biri sizi köşeye çekip kıyafetlerinizi çıkartıp kafanızı taş ile ezmesin hadi

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/afganistanli-sapigin-ifadesi-ortaya-cikti-17-yasindaki-genc-kizin-kafasini-tasla-ezmisti-463820h.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 23 Temmuz 2021; 18:35:55 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Ben %2 lik özel okullardan bahsetmiştim
    Bunlarda büyük oranda sadece 2 il de
    Özel okulların %70-80 i zaten idare eder mantığında ticari işletme
    Ve buradaki üniversitelerle işin dahi olmamasından
    Bambaşka bir şeyden bahsettim
    çocuk / gayrimenkul / gelecek
    Bu üçlemeyi gördüğüm için 2 kelam etmek istedim
    11 yaşında çocuğum var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vaypcnet kullanıcısına yanıt

    ""hükümet değiştiğinde neler olacağını öncesinde neler olduğunu bilenler biliyor.""


    Beynin nasıl yıkanmış senin? İnanamıyorum böyle bir cümle kurulduğuna. Koca ülkeyi padişahla yönetilen bir vaziyete soktunuz, onlarca ülkede her seçim yöneticiler değişirken, tek adamların olduğu bütün ülkeler sefalet, ve rezalet içindeyken gelip de böyle bir şey söylemek. Televizyonda bir şeyler görüp de burada yazacaksan yeri değil maalesef, git kahvehanede 55lik okuma yazmayı zor bilen amcaların yanına hadi.


    liyakatsiz adamların yönetime gelmesi kıyamet alameti iken, Allah muhafaza, din adı altında kandırılıp gelmesi hiç bir şeyi değiştirmiyor. Senin gibi adamlar kıyametin baş alametleri.


    Cumhuriyet ile yönetilmeyi gram hak etmiyorsunuz bunun için haram kılınıyor size. arabistana git kral ile güle oynaya geçinirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 23 Temmuz 2021; 19:7:3 >
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    Daha hakaret etmeden iki satır yazmayı beceremiyorsun bir de akıl vermeye kalkıyorsun. Ak parti öncesi ve sonrası gece gündüz gibi , bunu senin beynine çakılan ideolojiyle anlamana imkan yok.100 tane rakam versem yine başka bir şey saçmalarsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vaypcnet kullanıcısına yanıt

    Ben yapayım ak parti öncesi kıyaslamayı: Teknoloji bu kadar hızlı gelişmiyorken, o kadar darbe üstüne sovyetler ve çin kıtlık içinde yamyamlık yaparken, sizin gibi köylü sürüsü, hastanede sıra bekliyoruz diye ağlıyorlu. Dünyanın kaç ülkesinde hastane bile yokken sen sızlanıyordun. Teknolojinin ucuzlamasıyla ve amerikanın krize girip ucuz dolar dağıtması ile hayali bir refah elde ettiniz. Şimdi gelmiş bana ak parti öncesinden mi bahsediyorsun? Yazık yemin ediyorum yazık.

    Yıl olmuş 2021 elin afkalısı uçak ile tatile giderken oraları buraları özelleştirme adı altında satarak batırdığın sistemi eskiden öyle böyle diyerek avutamazsın. Yıllardır aynı ideolojiye yönetilip, bunun sınırsız olmasını belirten kişi bana gelmiş kafana çakılan ideoloji diyor. Benim orada ideolojiye dair bir söylemim dahi yok.


    Devletin fabrikasını sat gelen parayı saçma sapan geri dönüşümü olmayan projelerde harca sonra da aydınlık oldu bakın. gece gündüz hehe




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 23 Temmuz 2021; 19:8:21 >
  • köpekler istediği için atlar ölmez domatesci

  • ÖTV indirimi gelmesin malum siteyi kapatsinlar yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.