Şimdi Ara

Otomol BMW Servisi Onayım Olmadan Parça Değiştirdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    BMW 1.16D ED aracımı 21.10.2021 tarihinde ön cam çatlağı hasarı nedeniyle yetkili servise Axa kaskom üzerinden ücretsiz cam değişim hakkımı kullanarak yapmak istediğimi belirterek teslim ettim.Aracımı teslim almaya gittiğimde kasko firmasının cam değişimine red verdiğini belirttiler.Kaskomun red işlemi verdiğini bana iletmeyerek ve tarafımdan değişim için hiç bir onay almaksızın ön camı yenisi ile değiştirdiler ve benden 4400TL cam ücreti talep ediyorlar.Ben de kendilerine benden onay almaksızın bunu neden yaptıklarını sorduğumda bana konuyu geçiştirmek üzere sözler söylediler.


    Kaskonun cam değişimini red vermesi durumu ise, ben aracı 20 gün evvel 2.el olarak aldığımda camı çatlak bir vaziyette 2.el olarak satın aldım kasko yaparken ise sigortacım benden aracın her yönden fotoğraflarını istemedi bu durum sigortacının ve benim de aklıma gelmediğinden kasko şirketi bizim usülsüz işlem yapmak istediğimizi sandılar.Bu sebeple red verilmiş olabileceğini düşünüyorum.Yani sigortacımın da bu konuda bir kabahatı var.Yeni alınan araca bildiğim kadarıyla kasko ve sigorta için araç fotoğrafı isteniyor.


    Özet ile çatlak da olsa kullanabildiğim bir camım varken bmw kaskonun yanıtını beklemeden ve benden onay olmadan aracımın camını değiştirip 4400tl ücret talep ediyor.


    Bu durumla alakalı maduriyetimi nasıl giderebilirim fikir ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.




  • Merhaba, öncelikle sigorta şirketi kasko poliçesi başlangıç tarihinden önceki bir hasarı karşılamaz. Sigorta kavramının mantığı budur, poliçe başlagıcından sanraki hasarlar içindir. Yani sigorta şirketinin bir hatası yok bu durumda. Servisin yaptığı tabiki yanlış. Ama eğer aracı teslim ederken cam değişimi için onay verdiğinize dair bir iş emrine imza attıysanız haksız da olsalar üste çıkabilirler. Ellerinde böyle bir onay olduğunu sanmıyorum o ayrı.

    Tahminimce servisin onay almadan camı değiştirmesinin sebebi; sigorta şirketinden ret gelecebileceğini hiç düşünmedikleri için cevabı beklemeden hareket etmeleri. Ret geldiğinde de yaptıkları hatayı anlayıp sorumluluk almak istemediler ve ücreti müşteriden talep edelim dediler.

    Hatalı olan tamamen servis gibi görünüyor fakat, siz hakkınızı arasanız dahi eğer eski cam ellerinde duruyorsa, öncelikle eski camı takmayı teklif edeceklerdir. Ya da teklif dahi etmeyip habersiz de takabilirler.

    Yani biraz uğraşırsanız ve eski cam kullanılmaz halde değil ise, eski camı taktırıp çıkabilirsiniz. Daha fazla üstüne düşerseniz de yeni cam kalır ve sadece işçilik için ücret ödeyebilirsiniz. Sonuna kadar gidip beş kuruş vermeme ihtimaliniz de var tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 23 Ekim 2021; 2:31:45 >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    Hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim.Araç için bugün görüştüğümde benden önceki sahibinden oluşan kaskoda axa olduğundan camı ücretsiz yapma olasılığının yüksek olduğunu sigortaya tekrardan yazı yazıldığını söylediler.Hatalarını hala biz hata yaptık şeklinde ne kadar uğraşsam da söyletemedim kendilerine ısrarla konu niye onaysız değiştinize gelince biz sadece hizmet veririz diyip geçiyorlar.Pazartesi günü her şey netleşicek işin kötü tarafı bir cam değişimi için aracım 5 gün yatıyor.Ben hatalarını kabul etmeyip benden sadece işçilik talep etmeyip üstünü de 5 gün beklettikleri için artık beş kuruş para vermeyeceğim olmuyorsa ben aracımı götürdüğüm haliyle alıp camı piyasada daha uygun yaptıracaktım elimden bu imkanı da almış oldular.Çünkü cam takılı eski camın konusunu dahi açmadılar muhtemelen komple kırdılar camı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 24 Ekim 2021; 1:23:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.