Şimdi Ara

Otomobil satışları nisan ayında yüzde 121 arttı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim alıyor bunca arabayı ya arkadaş herkes mi zengin bu ülkede anlamadım. PS5 pahalı çıktı dediler elini sallayanda PS5 XBOX var araba pahalı diyorlar her ay 50 bin araba satılıyor. Bu nedir ?

  • kordexa K kullanıcısına yanıt

    Kaydını sildirdi mi bu şahıs dolar malum 8.50 de  

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Hocam bi etrafımızda bakın gordugunuz her mülkün bir sahibi var. Ben İnegöl'de yaşıyorum en az 15 bin mobilyacı var kiralık dükkan bulmak sıkıntı aylık 30 bin 40 bin ler havalarda uçuyor

    Dededen kalan arsası tarlası para eden ticaretten kazanan coinden borsadan dövizden kazanan


    Zaten ülkenin yüzde onu çok zengin her sene araba değiştiren insanlar var iyi kazanan memurlar var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

    Kim alıyor bunca arabayı ya arkadaş herkes mi zengin bu ülkede anlamadım. PS5 pahalı çıktı dediler elini sallayanda PS5 XBOX var araba pahalı diyorlar her ay 50 bin araba satılıyor. Bu nedir ?

    Küçük bir Tropik adada yaşamıyoruz demi... 783 bin km2 lik bir ülkede 83 milyon nüfus ile yaşıyoruz. Öyle veya böyle Tarım turizm hayvancılık sanayi ticaret vs var... İllaki para kazanılıyor.


    Birkaç yüz binlik kaymak tabaka şatafat içinde yaşıyor, ayda 50 bin araba satılıyor, bilmem kaç tane ps5 anında tükeniyor diye; "ekonomi süper" şeklinde analiz kasılmaz.


    Bir yanda lüks hayatlar süren tikiboylar bir yanda çöpten ekmek toplayan insanlar varsa ve aradaki makas iyice açılmış ise buna gelir adaletsizliği denir.


    Yoksa senin mantığınla; şatafat içinde yaşayan seçkin azınlık ile sefalet içinde sürünen halk çoğunluğundan oluşan dubai, en süper ülke en süper ekonomi olmalıydı  

     

    Ama hayatın ve bilimin gerçekleri böyle değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordexa -- 6 Mayıs 2021; 21:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

    Kaydını sildirdi mi bu şahıs dolar malum 8.50 de  

    Forumdaki rumuzunu değiştirmeyi yeterli görmüş  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kordexa K kullanıcısına yanıt

    Ya tabi gelir adaletsizliği en çok ortadoğu da var ve türkiye de de ciddi derecede arttı. Bazıları pahalı diye birkaç yüz tl ye kıyafet alamazken bazıları her sene araba değiştirecek kadar parası var. ABD ve rusya gibi ülkelerde de milyarderler milyonerler var ama orda en baba arabalar 100k 200k dolar ferrari gibi araçlardan bahsediyorum. Ronaldo nun aldığı dünyada sadece 5 tane olan arabalardan değil seri üretimi olanlardan. Yani milyarderi de aynı range rovere biniyor memuru veya bir esnafı da range rovere binebiliyor rahatla. Ha tamam 60 70k dolar verilirmi bir rangeye diyenler olacak ama verilir yani dolar ile maaş alıyorsan çok rahat alınır o 70k lık araba. Bu işte alım gücü makasının çok açılmadığı ülkelerde. Ha evler pahalı diyeceklere de lafım 300 400k dolara düzgün mahallede ev alınabiliyor. Türkiyede de 2+1 daireler 400k olmuş durumda. ABD de 400k ya havuzlu bahçeli villa alabiliyorken bizde 2+1 apartman dairesi ancak. Sanki bizde 100k ya sıfır ev kaldı...





  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    İşte şanslı kaymak tabaka bunlar dededen arsa kalan dükkan kalan tarla kalan ve ticaretle uğraşıp başarılı olanlar zengin geri kalan köle bu ülkede.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkuba

    Çevremden araba alan o kadar kişi var ki. Katılmıyorum bu dediğine. İnsanların parası var ve alıyorlar. Burada ağlayanların yok genel olarak.



    Alıntıları Göster

    Ben bu kadar artış olduğuna inanmıyorum. Bu artışın büyük kısmı suni. Galericiler, al satcılar ve kara borsacılar. Evet alan kerizlerde var haklısın ama oranın büyük bir kısmının suni olduğunu düşünüyorum. Eğer değilse demek ki bu ülkedeki insanlar gittikçe zenginleşiyor. Biz gerizekalıyız yerimizde sayıyoruz. Başka açıklaması yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacklotus01

    Şu rezalet yorum nasıl bu kadar beğeni alıyor.Koskoca donanım haber cahil kaynıyor, çok üzücü.



    Alıntıları Göster

    Bir yorumumdan cahil olduğumu çıkarabiliyorsunuz demek. Hmm çok bilimsel bir yaklaşım. Cehalet size göre sadece araba satın alımıyla ilgili bir konuya yapılan yorumdan bulunabiliyorsa bu buluşunuzu harvarda falan açıklayın yazık harcanırsınız burada.


    Ben fikrimi söyledim. Belki de gerçekten insanlar zenginleşiyordur, nitekim bu fiyatlara fakir alamaz. Belki de ben yanılıyorumdur ama sadece bu yanılsamamdan dolayı cahil olduğumu anlayamazsınız. Cahillik nedir önce onu bir öğrenin. Ama kısa bir not: Bugünlerde önüne gelen herkese cahil diyenler bence en büyük cahillerdir. Tabiki yine cahilin tanımı (vikipedinin genel tanımı dışında) kişiye göre değişir. Mesela ilk çağ filozoflarına göre geometri bilmeyen cahildi. Belki ilber hocaya göre tarih bilmeyen belki de celal hocaya göre coğrafya bilmeyen cahildir. Neyse gelelim bizim asıl konuya, bu oranın içerisinde galericiler, al satcılar, kara borsacılar, markaların kendi tuttukları adamlar. Araştırmanızı tavsiye ederim. Genellikle sosyo-kültürel-ekonomik düzeyi düşük olan ülkelere yüksek fiyattan bir şey satarken ''bak herkes satın alıyor satışlar artıyor'' dayatması her zaman işe yarar. Hele ki bizim gibi gösteriş meraklısı bir millet için. Son olarak dediğim gibi bende yanılıyor olabilirim. Tabiki de satın alan vardır ama genel olarak ben o oranın gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Saygılar.





  • Büyük bir çoğunluğunu galeriler alıyor. Araçlar gemiden indirilip plazaya gitmeden galerilere gidiyor. Bu rakamlar vatandaşın alımını kesinlikle yansıtmıyor.

    Birçok plaza çalışanından bizzat duyduğum durum bu şekilde. Galerilerde eskiden sadece ikinci el araç satılırdı. Şimdi bir bakın çevrenizdeki galerilere veya internetteki galeri ilanlarına, neredeyse ikinci el araç kadar da sıfır araç göreceksiniz.

    Sıfır alıp koyuyorlar kapıya. Vatandaş plazaya gidiyor 6 ay 8 ay beklemeniz lazım diyorlar. Sonra beklememek için 10 15 fazla fiyata aldırmayıp galeriden alıyor. Bizzat tanıdığım birisi beklememek için liste fiyatından 20 bin fazla verip galeriden sıfır vw passat aldı.

    Ama hesap etmedikleri birşey var. Sıfır alır kapıya koyar 1 ay sonra 20 30 bin kara satırım deyip o kadar çok sıfır araç alan galeri oldu ki bu araçları eritemeyecekler. Türkiye de birileri bir işten para kazanmaya görsün hemen yam yam gibi saldırıyor millet o sektöre. Yazıklar olsun bu araba piyasasını kara borsa haline getirip milletin kanını emenlere. Çok sürmez yaptıkları bu stok ellerinde patlar. Bu araçların az bir miktarını dövizi olan altını olan alır, gerisi kalır diye düşünüyorum. Çünkü vatandaşın alım gücü inanılmaz düştü. Yazık çok yazık.

    Çok değil 3 sene önce mercedes hayali kurarken şimdi egea ya bakamaz olduk. CLA, C bunlar şimdiki egea fiyatınaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doblolar dahil 61 bin satış var bu da yıllık 720 bin ediyor aynı geçen seneki satış kadar hatta 2000 yılındaki satışla aynı üstelik her sene nüfus artıyorken

    Türkiyede oto satışı arttı demek için yıllık 1.5-2 milyon satış olmalı ( aylıkta 125-150 bin ). O zaman bile Almanya'nın %40ı ediyor ama en azından kötünün iyisi deyip susabiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Mayıs 2021; 0:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skywaterr S kullanıcısına yanıt

    Bir çok konuda verilerle oynuyorlar elbette ama bu konuda oynayamazlar neyse ki. Yani dışa bağımlı bir olay. 40 tane marka var. Rahatça bu markalar çıkıp biz bu kadar satmadık la TR'ye. Bunlar yalan söylüyor diyebilir. Anında foya ortaya çıkar yani. Bu konuda yalan şansları yok. Basbaya rakamlar doğru. Zaten son 1 senede artan trafiği İstanbul'da çok çok bariz hissedebiliyorsunuz. Yani neredeyse ulaşım süreleri 2 katına yaklaştı. Zenginleşmekten ziyade, yastık altında çoğunluğun parası vardı. Param yok, batıım, bittim diyenin bile yastık altında genelde oluyor. Pandemi vs derken bunların ciddi bir kısmı paraları bozdurdu araç aldı. Ben de mesela ilk arabamı tam 1 sene önceki Nisan'da 33 yaşında aldım. Normalde o kadar araç ihtiyacım olmuyor diye pek niyetlenmiyordum. Ayda 2 falan kiralıyordum. Ama pandemiyle araç kiralama şirketleri kapandı, toplu taşımalar kısıtlandı vs derken almak zorunda kaldım aldım.

  • Üfff be 85 milyonluk ülkede 35 bin araç daha fazla satılmış yüzde 121 artış offff ülke zenginleşiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 7 Mayıs 2021; 10:34:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kordexa



    Alıntıları Göster

    Eee malum bu tipler yüzsüzlükte çığır açtı yazmaya devam etmesi normal. Jöleli kumandanları oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben dahil cevremdeki hic kimse degistirmeyi birak, aracini satamadi bile.

    bu ne sacma istatistik boyle?

  • Avm ler full dolu diyen arkadaşlarmı alıyo acaba bu arabaları

  • nedense son 3~4 aydır araba satışı rekor kırıyor ama hiç araba alan yokken... hayali araba satışına mı başladılar ne=?=...

  • Yeni zamlar yolda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Türk milletinin kutsalı otomobildir.

    Ne pahasına olursa olsun o havalı güneş gözlüğü takılıp o direksiyona geçilecek. Yoksa gözü açık gider

    Alıntıları Göster

    Tabi mercedesi sattın konuşursun şimdi tok tok..)


    sanki sen takmıyordun güneş gözlüğü..)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    Tabi mercedesi sattın konuşursun şimdi tok tok..)


    sanki sen takmıyordun güneş gözlüğü..)



    Alıntıları Göster
    Beni karistirma canim şimdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.