Şimdi Ara

Otomobil bayilerine 17.8 milyon TL'lik 'elden ödeme' ve 'aksesuar' cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomobil bayilerine 17.8 milyon TL'lik 'elden ödeme' ve 'aksesuar' cezası
    Bakanlığın açıklamasında, işletmelerin piyasada darlık yaratıcı ve tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerinin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da "stokçuluk" kabul edilerek yasaklandığı hatırlatıldı.



    Açıklamada, bu kapsamda, 16-22 Mayıs döneminde Bakanlıkça denetim yapıldığı bilgisi verilerek, şunlar kaydedildi:



    "Ankara'da bir yetkili bayi tarafından taşıtın liste fiyatı üzerinde elden ödeme talep edildiği, Bursa'da bir yetkili bayi ile Adana'da bir yetkili bayinin iki ayrı şubesi tarafından müşterilerin aksesuar alınmaya zorlandığı tespit edilmiş ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun kararı doğrultusunda bu bayilere üst sınırdan 4 milyon 458 bin 600'er lira olmak üzere toplam 17 milyon 834 bin 400 lira idari para cezası uygulanmıştır.



    Ayrıca Bkz.Yeni BMW 5 Serisi, tam elektrikli BMW i5 ile birlikte tanıtıldı



    Bununla birlikte, söz konusu yetkili bayilerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilecek ve bu işletmelerin bir yıl süreyle ikinci el taşıt ticaretiyle iştigal etmeleri engellenecektir. Bakanlığımızca konuya ilişkin denetimler aralıksız sürdürülmekte olup, mevzuata aykırı faaliyetlerin tespit edilmesi halinde kabahatli işletmeler hakkında üst sınırdan idari para cezası uygulanmaya devam edilecektir."









  • Çözüm oldu mu? Ekonomiyi tarumar ettiniz düzeltseniz?

    Hükümetin İnsanlara birşey yapıyormuş gibi görünmesi durumu.
    Marketlerde aynısı oldu.
    Ev sahiplerinde
    Hepsine fırsatçı dediniz.

    Kimse konu siyasi değil demesin. Konu gayet siyasi bir konu.

    Şimdi buradan ak partililere soruyorum Kurban fiyatları %100-150 artmış. Kurbancılara yaptırım gelecek mi? Kurbancılar fırsatçı mıdır?

    Akboylar ülkeyi bitiriyorsunuz siz kötü yaşamı kötü ekonomiyi kendinize hak görebilirsiniz ama hak görmeyen en az %55 var yapmayın...
  • bu cezalarin gostermelik olmasindan ne zaman vazgecilecek? sadece 4 bayii mi varmis yani bu sekilde satis yapan? komik...

  • Darısı diğer tüm bayilerin başına

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya artik online sirket bile bir gecede kuruluyor. Yeni sirket kur, arabalari akrar oraya, ver ceza yiyen sirketin iflasini gec.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el dahil herkes limonum ekşi değil diyor halbuki şöyle aynaya bakınca suçlunun kim olduğu ortadayken herkes suçlu arıyor bu çok komik.

  • muhtemelen kendilerinin sevmediği karşı mahallenin bayileridir.

  • Çözüm oldu mu? Ekonomiyi tarumar ettiniz düzeltseniz?

    Hükümetin İnsanlara birşey yapıyormuş gibi görünmesi durumu.
    Marketlerde aynısı oldu.
    Ev sahiplerinde
    Hepsine fırsatçı dediniz.

    Kimse konu siyasi değil demesin. Konu gayet siyasi bir konu.

    Şimdi buradan ak partililere soruyorum Kurban fiyatları %100-150 artmış. Kurbancılara yaptırım gelecek mi? Kurbancılar fırsatçı mıdır?

    Akboylar ülkeyi bitiriyorsunuz siz kötü yaşamı kötü ekonomiyi kendinize hak görebilirsiniz ama hak görmeyen en az %55 var yapmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paraları ödeyecekler, kaldıkları yerden devam edecekler. Böyle cezalara gülüyorum komik

  • Nasıl bir ülke olduk biz ya. Muz cumhuriyeti resmen, araba alabilecek para olmasını geçtim parası olan bile araba alamıyor. Bir de istikrar için gidip oy veriliyor bu ülkede...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piece.of.paper -- 25 Mayıs 2023; 23:10:12 >
  • Hangi bayi olduğunu bulma şansımız var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm bayilere ceza kesilmiş olsaydı ve sadece 4 bayiye kesilmemiş olsaydı doğruydu. Çünkü son bir aylık denetimlerde Türkiye'de sadece 4 bayi mi liste fiyatı üzerinden araç satmış ve aksesuar dayatmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesilen ceza 10.000 de 1.


    800.000 araç yıllık satılan

    50.000 tl elden avanta

    40.000.000.000 tl avantadan gelir. 40 milyar tl

    17.000.000 tl ceza

    40.000 de 17.

    geri kalan 39,983 milyar tl kime dağılıyor?

    meclise gidiyor mudur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 26 Mayıs 2023; 06:55:05 >
  • Çözüm basit tesla, togg, Mercedes gibi internetten satış tek fiyat Türkiye olmalı... Ötv KDV ötv nin KDV si dolar kuru bayi kari araba fiyatı üstüne bayi haraç parası...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gostermelik 3 5 ceza gelmis. Essek olup vergi veren cok. Nie zengini rahatsiz etsinler. Essekler yasasin.

  • Cezalar göstermelik değil de halkın cezalık işlere rağbeti çok, fırsatını bulunca herkes hayatın tuttuğu ucundan çekilmez hale getirmeyi canı gönülden yapıyor.
    Resmi makamların fikri olarak bu işlere düzenleme yoluyla bir çözüm bulması lazım, tabi haberdeki gibi sahada denetimlerin devamlı surette yapılması da şart, bir yakınım 2 aydır araba bulamıyor, ismi bilinen marka bayileri aksesuar istiyor yada varsa 2.el aracını biz alalım diye diretiyorlar. şikayet edin dedim oralı olmadılar bile zahmete giremezmişler.

    Önlemlerin sırayla ve hızlı bir şekilde düzenleme yoluyla uygulamaya geçirilmesi resmi makamların asli görevidir. online satış ve bayilik sisteminin değişmesi bana göre şuan ilk yapılacak şey, birde sıfır araca en az 18 ay satış yasağı koymakta geçici tedbir olabilir.

  • 2-3 kat vergi koyup oturduğu yerden arabayı üreten fabrikasından fazla para kazanan, hatta bunu yaparken yerlilerin yarısının da desteğini alan nice gelişmemiş Afrika ülkelleri var bu dünyada.... Yatın kalkın böyle cennet gibi bir ülkede yaşadığınıza dua edin.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    tabiki başka vardır. dedil yoksa yakalanmaz ama bu 4 bayiye kesilen ceza hepsine uyarı gibi olur.

  • Cezalar yüksek olursa caydırıcı olur

  • Daha 2 gün önce bayiye gittik Fiat Doblo için. Ellerinde araç yok. Doblo kasa değiştiriyormuş, haziranda lansman yapılacakmış vs. Ona da sıra almıyorlarmış. Egea dedik, yılsonuna sıra veriyoruz diyorlar.


    Takasta fabrika öncelik veriyor diyorlar (Yersen). Yani aracınızı piyasanın 50-60 bin TL altında alacaklar ve size öncelik verecekler. Elden para istemeye bakışınızı bilmeden baştan teklif edemiyorlar tabi. Opel tarafı biraz daha cüretkar ve Corsa için elden 100.000TL istiyorlar.


    2. el araç satışı için de yeni bir satış noktası ile kendilerine günah keçisi yapmışlar ve 5 markanın 2. el araçlarını bu satış noktası ile satışa çıkartıyorlar.


    Düzce'de Peugeot Citroen Opel Nissan ve Fiat aynı çatı altında. Bunlara ilave 2. el satış için 5 firmanın ortasına Spoticar diye bir firma eklemişler. Plakalı sıfır/sıfıra yakın araçları liste fiyatlarının tabi ki üstündeki fiyatlarla bu spoticar üstünden satıyorlar.


    Yani minareyi çalanlar kılıfını hazırlıyorlar.


    ÖTV indirimi gelmeden bu stokçuluk işi bitmez. Şimdi stok yapanların ellerinde patlaması gerekiyor o araçların. Başka türlü çıkılmaz bu işten.


    İlave olarak 2. el araç ithalatına en azından bir süreliğine (bayiye gittiğinizde hemen teslim sıfır araç olana kadar) izin vermeleri lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 26 Mayıs 2023; 12:10:45 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.