Şimdi Ara

Otomatik vites araçta LPG'de kalkışta tekleme ve stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba ;

    Suzuki Swift 1.5 Otomatik 2008 model bir aracım var. Aracın ilk sahibiyim ve 55.000 kmde İstanbul Merkez serviste BRC my11 kit taktırdım. Şu anda aracım 132.000 km de. Sorunum : Araba durur vaziyetteyken kalkış yapmak için gaz verdiğimde rolanti ibresi aşağı 300 -400 rpm lere kadar düşüyor ve sonra tekrar yükseliyor.(Bu durum 1 saniye bile sürmüyor ancak milisaniyelerle ölçülebilir.) Hatta çoğunlukla devir düştüğü zaman toparlayamayıp stop ediyor. Aracımı 3 farklı BRC yetkili servisine gösterdim. Yol ayarlarımın iyi olduğunu ancak aracın ateşlemesinde sorun olabileceği söylendi. Denilenlere istinaden aracımdaki buji(NGK iridium) , buji kabloları (NGK) ve ateşleme bobinini (NGK) orijinali ile değiştirdim. Boğaz kelebeği temizliği yapıldı. Regülatör diyaframı yenilendi. Enjektörleri İstanbul'da yetkili BRC servisinde test ettirdim bir cihaza bağlayarak açıp kapamasına baktılar , herhangi bir sorun olmadığını söylediler (BRC turuncu enjektör). Sorunum düzelmedi. Daha sonra aracımı yaklaşık 2.000 km benzinde kullandım. Benzinde hiçbir sıkıntım yok. Motor saat gibi çalşıyor. Elm327 cihazıyla ltft stft değerlerini de benzinle kullandıktan sonra kontrol ettim. Onda da problem yok. Daha sonra kendime bir ayar kablosu ve BRC ayar map sensörü alıp kendim önce otomatik kalibasyon, sonrasında yola çıkıp yolda da ayar yaptım (turuncu ve mavi noktalar üst üste gelecek şekilde ayarladım. Sonrasında internette araştırırken edindiğim kitmtm montajcı el kitabındaki yazılanlara istinaden sürüş konforları menüsünde geçişler menüsünden tip-in bölümünü % -15 olarak ayarladım. Yaptığım işlem sonrasında 1 hafta 10 gün kadar sorun yoktu ancak şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve çözüm için ne yapmalıyım.








  • Faydalı olacak bir bilgim yok fakat siz epey ilerletmişsiniz kendinizi.

    Bu kadar meşkatli işler olduğunu satarken hiç söylemiyorlar, her şey güllük gülistanlık.

    Bende My11 Brc kiti kullanıyorum ve ayar cihazı olarak ne önerirsiniz diye soracağım.

    Her akü kutup başı söküldüğünde aracın ayarı gidiyor, bende yapılan ayarı kaydedip, arada güncel mi diye kontrol etmek için ihtiyaç duyuyorum.

  • Merhaba normalde akü kutup başı söküldüğünde lpg ayarlarının bozulmaması lazım; ama benzin ecu su resetlendiği için ltft stft yakıt değerlerini sıfırlıyor olabilir. Lpg de benzin ecusuna göre çalıştığı için sorun olabilir diye düşünüyorum. Ayar yapmak konusuna gelince BRC için ayar kablosu ve kalibrasyon yapabilmek için BRC ayar map sensörüne ihtiyacınız var. Eğer işinize yararsa elimde brc kitlere ayar yapmak için ayrıntılı döküman var isterseniz mail adresinize gönderebilirim.

  • Çok sevinirim, özel mesajdan gönderiyorum.


    Size benzer bir durum başıma geldi, araç stop etmiyor fakat silkeliyor ve O2 sensörü arıza koduna düşüyordu (sebep bobin çıktı).

    1 yıldan uzun süre birçok parça sensör temizlendi değişti fakat sorun çözülmedi, en sonunda bobin değişince düzeldi.

    Yaptıklarınızı incelediğimde EGR valfi göremedim, kelebekden sonra EGR 'ye bakılıyor genelde.

    EGR temizliği yaptırmanızı da tavsiye edebilirim, temizlerken kontrol ediyorlar, içindeki yay işlevini kaybetmiş ise değişim tavsiye ediliyor fakat sizde kurum yapmış olabilir.


    Kendi aracım için; BRC bayileri de ayar bozulmaz diyor fakat bağlanıp baktıklarında ayar gitmiş oluyor, birkaç bayi gezdim kendileri de çözemedi.

  • Enjektörlerden şüphelenmelisiniz. Tamamen bozulana kadar arıza vermezler.

  • Lpg ecu sünden olabilir bir de ecu yu değiştirip deneyin bence, brc servisinde vardır denemek için taksınlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • powerring kullanıcısına yanıt

    Brc yetkili servisinde sıfır enjektör takılarak denendi ama malesef aynen devam ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.