Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARACI NE KADAR SİLKELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 99 Honda Accord için konuşursak otomatik vites geçişlerinde dikkatimi çeken birşey oldu. D konumundan N veya R ye atarken eğer frene basmazsam aracı baya silkeliyor. ama frene basarsam eğer baya azalıyo silkeleme. acaba aracı nasıl doğru bir şekilde kullanabilirim.
    aracı dün aldım. arabada en çok korktuğum şey şanzımanın gitmesi. bunun içinde şanzıman yağını hemen değiştireyim dedim. ustanın biri bu yağların asid içerdeğinden bahsetti. anlayamadığım bikaç bişey dedi ve en son bırak öyle kalsın hiç değiştirme dedi. bana mantıklı gelmedi. bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.



  • Frene basmadan N veya D konumuna alırsan şanzumana zarar verirsin hatta bir süre sonra eline alırsın.Kırmızı ışıklarda veya beklerken kesinlikle aracı boşa alıp sonra yeşil ışık yanınca D ye alırsan şanzuman yağlama yapamayacağından zarar görecektir ve zamanla sesler gelmeye başlayacaktır.Sana tavsiyem asla ve asla hele hele rampa aşağıya falan aracını boş vitese yani N konumuna alma.
  • Vitesi frene basarak değiştireceksiniz tabii ki de.Otomatik vitesli araçlarda fren aynı zamanda debriyajın vazifesini üstleniyor.Dolayısıyla siz frene basmadan değiştirmeye çalışırsanız silkeler.
  • peki arkadaşlar , şanzıman yağının değişmesi konusunda ne tavsiye edersiniz? araç 200.000 km de. ve geçmişini de bilmiyorum
  • hocam bu arabanın ve birçok otomatik vites aracın şanzuman yağı değişmez. zaten değiştirmek istesen de değiştiremezsin. değiştiririm diyen otomatik şanzumandan anlamıyor demektir. yağ tapasını açsan ve yağın bir kısmını boşaltsan bile o anda tork konvantörünün içindeki yağ yine kalır. yani yarısını yeni yağ koyabilirsin. eski yağ yeni yağı da bozar ve fazla bi işe yaramaz. yağı tamamen değiştirmenin tek yolu hem otomatik şanzumanı hem de tork konvantörünü sökmektir ki bu da gereksiz ve masraflıdır. atf yağı çok yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. bu nedenle motor yaüğı gibi bozulmaz. yağın bulunduğu yerde yanma da gerçekleşmediği için yağ da yanıp eksilmez.

    sen yağ değiştirmeyi boşver. eksik varsa ayrı tabi. o zaman eklet. ama ancak keçelerden kaçak varsa eksiltir. motor yağı gibi kullandıkça eksilmez.

    çok sağlam bir şanzumanı var civiclerin. gönül rahatlılığla binebilirsin yıllarca. yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi vitesi N den D veya R ye çekerken frene basman sağlıklı olacaktır. ama uzun ışıklarda boşa alman da motoru baskıdan kurtaracaktır. yağlamada bir sorun olmaz. çünkü N dişlisi dönmeye devam ediyor. yapmaman gereken tek şey yolda giderken N ye atmaktır. sorun aslında N ye atmak değil, N den araç giderken tekrar D ye geçirmektir. araç yolalırken D ye geçersen şanzuman o an için aracın devri, hızı yükü gibi verileri işleyemeyebilir ve alakasız bir vitese geçebilir veya kilitleyebilir.

    hareket halinde N yapma yeter.

    güle güle kullan...




  • yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.