Şimdi Ara

Otomatik Sulama Saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik Sulama Saati

    SULAMA İŞLEMİNİN OTOMATİKLEŞTİRİLMESİ


    Otomatik sulama sayesinde insan müdahalesine gerek kalmadan bitki sulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Otomatik sulama için çeşitli mekanik sulama zamanlayıcıları, elektronik sulama zamanlayıcıları, dijital programlanabilir sulama kontrolörleri bulunmaktadır.
    Sulama dış ortam sıcaklığı ve diğer faktörlere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Sulama işlemini kontrol etmek için sisteme bazı kontrolörler ve kontrolörlere çeşitli sensörler bağlanabilmektedir: Yağmur, sıcaklık, nem sensörleri vb.
    En işlevsel kontrolörlerden bazıları, bir bilgisayar veya uzak kumandadan gelen komutlarla kontrol edilebilmektedir. İnternet üzerinden web arayüzü kullanılarak kontrol edilebilen otomatik sulama için bile kontrolör modelleri vardır.
    Damla sulama veya yağmurlama gibi otomatik sulama sistemleri çiftçinin zamandan önemli ölçüde tasarruf etmesini sağlamaktadır. Ve daha da iyisi, sistemler bir insanın varlığı olmadan, kendi kendine açılabilmektedir. Açıp kapatma konusu ile bir su kaynağına bağlı olan otomatik saat ilgilenmektedir. Tarla ya da bahçe manzarası olsun, her türlü sulama amacı için en iyi otomatik sulama saatlerini firmamızdan temin edebilir, böylece toprağınızı daha teknolojik hale getirerek hem konforlu hem faydalı sulamaya sahip olabilirsiniz.


    OTOMATİK SULAMA SAATİ KULLANMANIN FAYDALARI


    Birçok yazlık sakini, işlerini kolaylaştırmayı ve otomasyon sayesinde boş zamanlarını değerlendirmeyi hayal etmektedir. Damla sulama veya yağmurlama sistemi, çiftçinin mükemmel bir yardımcısıdır, çünkü bu sistemler sayesinde toprağı hortumdan veya kovadan sulamaya gerek kalmamaktadır. Sistem onun için bu işi yapar ve sonuç çok daha iyi olur.
    Tek bir kötü yönü vardır: Bahçeden çok fazla uzaklaşmak mümkün olmamaktadır. Çünkü sulama sistemi her 2-3 saatte bir açılmalı veya kapatılmalıdır. Bu hayati sorunu, otomatik sulama saati çözmektedir. Cihazı bir kez programlamanız yeterlidir; tüm mevsimi sulama sürecine katılımınız olmadan bu saat yönlendirecektir. Modern elektronik sulama saatleri, bir cep telefonundan veya bir İnternet hesabından bile kontrol edilebilmektedir.


    OTOMATİK SULAMA SAATİNİN ARTILARI


    - Sulama kesin olarak doğrulanmış bir plana göre gerçekleştirilir.
    - Kontrol ünitesinin montajı çok zaman almaz ama faydasının önemi büyüktür.
    - Her bitki türü için ayrı bir sulama programlamak mümkündür.
    - Sebzeler, meyveler veya çiçekler için keskin su rejimi oluşturur. Her gün aynı zamanda ihtiyaç duydukları kadar nem alırlar.
    - Rejim, bitkilerin iyi gelişimini ve gelişimini destekler.
    - Ekonomiktir. Zamanlayıcı sayesinde su tüketimini azaltabilirsiniz.


    OTOMATİK SULAMA SAATİ TİPLERİ


    Bir kontrol cihazı satın almadan önce, süreci ne kadar otomatik hale getirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Tamamen bağımsız mı yoksa kısmen manuel mi tercih edersiniz? Zamanlayıcı seçebilmek için türlerini bilmeniz gerekir:
    - Mekanik;
    - Mekanik kontrollü elektronik (otomatik);
    - Program kontrolü elektronik (dijital programlanabilir);
    Ve bu türlerin her biri için, gerçekleştirdikleri fonksiyonların kütlesine rağmen, kurulum tamamen basittir. Bağlantı parçaları kullanılarak herhangi bir boruya, hatta bir bahçe hortumuna bağlanabilmektedirler.


    OTOMATİK SULAMA SAATLERİ VE ÇOKLU VALF SİSTEMLERİNİN ÇALIŞMA PRENSİBİ


    -Bütün kontrolörler, operasyon ilkeleri birbirinden farklı olan iki mekanizmadan birine dayanarak çalışırlar: Bu mekanizmalar biri solenoid valf diğeri küresel vanadır.
    -Valfli zamanlayıcılar merkezi su kaynağının varlığında kullanılırlar. 0.2 atmosfer sınırında çalışırlar.
    -Top elektronik saatler yer çekimi sistemlerinde ve bir varilden düşük basınçta (0 ila 6 atmosfer) çalışırlar. Bunlar tıbbi damlatıcılar kullanılarak yapılan sulama için uygundurlar.
    Çoklu valf cihazları, aynı anda çeşitli sulama hatlarının düzenlenmesini sağlayan cihazlardır. Elektrik şebekesine bağlanırlar. Otomatik sulama saati seçerken bu özellikler dikkate alınmalıdır. Dilerseniz seçiminizde size yardımcı olabilir ya da seçtiğiniz tür içinde en iyi otomatik sulama saati markasını size ulaştırabiliriz. Sulama ve otomatik sulama alanında edindiğimiz tecrübelere ve geniş ürün yelpazemize güvenmekteyiz.


    https://reelsulama.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.