Şimdi Ara

OTOMATİK ŞANZIMAN VURUNTU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
6
Favori
235.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackCougar

    Sn. alaskalı suikastçı

    Bahsettiğiniz ustaya nasıl ulaşabiliriz?


    YEŞİL OTO - ÖZKAN USTA

    0532 516 96 96

    Özkan Usta'nın yeri Bağcılar-Güngören Sanayi Sitesinde...
  • mrb arkaşlar bu foruma yeni katıldım ...aracım vw 2004 golf 5 primeline trip. aynı sorunu yaşıyorum benim anlamadığım araç soğukken neden sorun olmuyorda ısındıktan sonra oluyor,beyin arızalı olsa her zaman yapmazmı bu sorunu.motor sıcaklığı olması gerektiği kadar olunca vuruntular başlıyor yağı değiştirmeyi deneyip şansımı denesemmi acaba yoksa her 100binde beyin değişeceksek ne anladık vw binmekten . .iyi günler
  • alfonnso2285 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş merhaba ne yaptın yağı değiştirip deneme imkanın oldumu gerçekten merak içerisindeyim ?
  • Aynen öyle ya bende de 2006 model 5 kasa triptonik var. İlk başlarda hiçbir şey yok ama motor ısınınca ara ara oluyor vuruntu sanki arkadan biri çarpmış gibi devir yükseliyor ama araç gitmiyor tabi bu olay can sıkıyor umarım beyin değilde yağdandır bende imkan bulunca yukarda yazdığınız çözümleri uygulamaya çalışıcam umarım bu şekilde çözeriz..
  • Arkadaşlar turboyala baglantısı olan selonoid N75 vakumundan da yapabilir
  • Vites sadece 3 den 4 e geçerken vuruyor diğerlerinde bi sorun yok buda mı beyinle alakalı illa revize mi etmemiz lazım ?
  • Arkadaslar bende 2003 bora var yukarıda Özkan ustanın telefon numarasını veren arkadasa tesekkur ederim.Özkan ustayı aradım sanziman ile ilgili yağ degisimi
    Ve hangi marka kullanılmalı konularını sordum , iyi biri sorularıma anlayışla cevap verdi tavsiye ederim.
    Genelde servislerin Castrol kullandığını. sanziman yağının otomatik bora icin dexron olmalı ve 90 binde ya da 4 yıl degisim ömrü olduğunu soyledi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermnakgngr

    Vites sadece 3 den 4 e geçerken vuruyor diğerlerinde bi sorun yok buda mı beyinle alakalı illa revize mi etmemiz lazım ?

    Siz yaptırdınız mı aracınızı, aynısı benim araçta da var.
  • selamlar. benımde aracım 2006 MODEL VW GOLF 2.0 TDİ DSG COMFORTLİNE aracım ısındıgında vıtes gosterge panelı yanıp sonmeye baslıyor ve devır yukselıyor arac yurumuyor ardından vuruntu yapıp duzelıyor bunun cozumu ıcın ne yapmamız gerek banada yardımcı olursanız cok sevınırım.
  • ddisy_08 D kullanıcısına yanıt
    yaptırdım hocam atatürk oto sanayide gem oto var oraya verdim aracı onlar beyni söküp ankaraya yolladılar orda baya bu işleri düzgün yapan bi yer varmış beyin ankarada revize oldu geri geldi montajı yapıldı yaklaşık 1 yıl olacak çok şükür bi sıkıntı yok
  • Sayın Arkadaşlar,
    Konu biraz hortlamış olacak ama amaç bilgi güncelleyip yardımcı olmak.

    bende 2006 model 1.6 otomatik Golf var, DSG olmayan şanzıman, km 131 500.

    Araç 5 aydır bende idi, otomatik şanzıman aldığınız zaman bu vuruntu elbet bir gün olacak bundan emin olabilirsiniz, ben zaten arabayı alırken bunu göze alaraktan aldım, zaten incelediğiniz zaman 120binden sonra heran karşılaşabileceğiniz bir durum.

    Forumlarda inceleme sonunda ilk önce sadece yağ değiştirip kurtulmaya çalıştım, araç 131bin deyken yağı değiştirdim mobil1 in şanzıman yağını koydular detaylarını hatırlamıyorum ne yazıkki, ancak 500km sonra yine aynı vuruntu yapmaya başladı.

    Araç soğukken bir sıkıntı yok, ısındıktan sonra sürekli dur kalkta 3. vitese inerken yada çıkarken hatrı sayılır şekilde tak diye ses geliyordu. daha sonra birde geri vitese alırken daha beter bir vuruntu yapmaya başladı.

    3 ustaya gittim,

    1. usta: abi beyin sökülecek tamir edilecek 1500 lira. %90 düzelme ihtimali var eğer tamir tuttmassa 4000 lira.
    2. usta: abi beyin değişecek yağı filtresi işçiliği 2600 lira.
    3. usta: (tanıdık) ****bu usta 15 yıl arabistanda çalıştı. 15 yıl boyunca +4000cc motorlu araçların şanzımanlarıyla uğraştı***
    abi beyin değişecek, çıkması 1400lira (2 ay garanti alırız - problem çıkarırsa değiştiririz, takar takmaz belli olur) 500lira yağ + filtre. 400lira işçilik sonradan 50lira düşürdük işçilikten.

    1000lirasını önden verdim parçayı istanbul'dan sipariş etti 2 ay garantili olarak, sabah bıraktım oradan servisle işe gittim, akşam çıkışta saat 17:30 gibi gittim araba hazırdı.

    geri kalan 1250 lirayıda verdim arabaya bindim gittim LPGyi fulleyip arabayı sıkıştıra sıkıştıa bastım kaymak gibi geçti vitesler, ne bir sarsıntı ne bir ses.

    VW grubunda yağ değişiminin etkisi ne yazıkki olmuyor, bir pazarlama taktiği olsa gerek Golf Jetta kasa araçların ne yazıkki beyinleri 120bin den sonra öyle yada böyle bu arızayı veriyor.

    ben boşuna mobil1 yağına 450 lira verdim, karar tabikide sizin, ama genel olarak yukarıdaki belirtiler olursa onu bunu düşünmeden gidin sağlam bir ustaya olsun bitsin :)

    umarım faydalı olur,

    Ben Adapazarı'ndayım, İstanbul Otomtiv diye bir yer merak edenler için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakau -- 2 Temmuz 2015; 15:48:51 >
  • merhaba arkadaşlar 2000 model 1.4 dürbün göğüs otomatik polom var bugün bir anda şanzıman doldurmamaya başladı. ustam şanzımanın havalandırmadan su aldığını o şekilde epey binildiğini yağın ve havalandırma motorunun değişmesi gerektiğini söyledi değişincede düzelmeyebilir dedi. yaptık düzelmedi şanzımanda bir uğultu var ve şanzıman ısınınca sanki boşa atıyor araba hiç gitmiyor. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • Merhaba, güncel olarak otomatik 1.6 siz motor golf5 imdeki vites geçiş vuruntularına çözüm önerisi yapabilecek varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msarica42

    Merhaba, güncel olarak otomatik 1.6 siz motor golf5 imdeki vites geçiş vuruntularına çözüm önerisi yapabilecek varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

    akkadaşım 2 sorunun çözümnü 2 mesaj üstte "cakau" arkadaşımızın dediği gibi tam olarak..
    2006 model DSG altı ileri golf 5 imde aynı sorunu yapıyordu,
    yağ değiştirme yok program attırma hikaye hiç uğraşmayın,
    1400 liraya şanzuman beynini revize ettirip yağını yenileyip taktırdım araba yağ kaymak gibi akıyor,
    özellikle 2. vitesde geçişlerdeki vuruntu ve 4-5. viteslerdeki geçişlerde boşa alıp sona vitese geçme olayı bitti,
    sanki yeni sıfır araba almışsın hissi veriyor insana..
    çok yere gösterdim yağ değişmesini bilmeyen insanlar 600-700 liraya yağ değiş geçer dedi, bazıları direk şanzumanı indirecez 5-6bin lira dedi , servis desen zaten selam verince 500lira borçlu çıkarıyorlar daha birşey yapmadan,
    kısaca DSG şanzumanda vuruntu ve geçişlerde gecikme oluyorsa, şanzuman beyninin değişmesi yada yapılabiliyosa revize edilip yağının yenilerek takılması gerekiyor, tabi bu işlemlerle bitmiyor usta gösterd 7 tane 6-7cm uzunlupunda slindir gibi parçaları değişmiş onun yine ufak parçaları falan var onları değiştirmiş ve sorun ortadan kalktı , normal kullanımda 2 yıl garanti verdi...
  • Audi A3, 1.6 benzinli, LPG'li, 6 ileri otomatik vites, 160.000 km.de, 2006 arabam birkaç aydan beri, yukarıda anlatıldığı küt küt vuruyor. Şaşmazda birkaç yere gösterdim, tatmin edici bir bilgi alamadım. Beyni revize ettirmek aklıma yattı. Bu iş için Ankara'da bir usta önerebilirmisiniz ?
  • Arkadaşlar merhaba, Bende 2009 Hyundai getz otomatik araba var. Bende P den D ye, R ye L ye aldığımda (sabahları genellikle) Hani normal viteste debreyajı hızlı çekerseniz hoplatır ya aynı o şekilde hopluyordu. 84 binde arabam. Hemen şanzıman yağına kontrol ettirdim koyu renge dönmüş. Hemen ilk işim şanzıman yağı ile castrol dex 3 marka yağ alarak değişiklik yaptım. Ama geçmedi. Sonra elektronik arıza gösteren makineye bağlattım arabayı. P 0717 şanzıman giriş hız sensörü arızası tespit etti. İnternette araştırdım hep resim olarak chip şeklinde gösteriyor.Ama değil, kabloludur haberiniz olsun. Onu değiştirdim şimdi yağ gibi kayıyor ilk günkü gibi. Yardımcı olursam ne mutlu bana çünkü tespit edene kadar arabadan soğumuştum.
  • Aynı sorun benim Mk2 aracımdada var ne yapılması gerekir ?
  • An itibariyle bugün izmir bornova hydratest ayhan beye arabayı teslim ettim golf 5 şanzıman triptonik vuruntu sorunuyla ilgili.. Akşam alıcam değerlendirmemi hemen yapıcam.. Ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem yağı boşuna değiştirmeyin değişen olmuyor ben de değiştirdim söyleyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı teslim aldım evime döndüm şükür hiçbir sorun yaşamadım süper olmuş yağı boşuna değiştirip para vermeyin ben de değiştirdim çare olmuyor. Ayrıca usta bir cok kez aradı sordu varana kadar sağolsun bence işine oldukça sahip biri ellerine sağlık diyebilirim..
    Merak edenler hydratest izmir bornova ayhan bey..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisgemici17

    Aracı teslim aldım evime döndüm şükür hiçbir sorun yaşamadım süper olmuş yağı boşuna değiştirip para vermeyin ben de değiştirdim çare olmuyor. Ayrıca usta bir cok kez aradı sordu varana kadar sağolsun bence işine oldukça sahip biri ellerine sağlık diyebilirim..
    Merak edenler hydratest izmir bornova ayhan bey..

    Sizin sorunda, şanzıman neleri değişti/tamir gördü yazabilir misiniz?

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.