Şimdi Ara

Otomatik Dizel mi? Benzin mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    5 yıllık benzinli bir aracım var kendisinden yaptığı arızalardan dolayı çok muzdaribim, ayrıca otomatik vitese geçmek istediğim için yeni bir araç almayı planlıyorum.

    5 yıl + 2 ay'lık sürüşte 72000 KM yapmış durumdayım, düz hesap ortalama yılda 15000 KM eder, bundan sonra yapsam yapsam ortalama 20000 yapabilirim tahmin ediyorum.

    5-6 ay sonra 60.000 TL'ye kadar bütçe oluşturacağım, yani bütçe derken mevcut borçların tükenmesi ve yeni borçlara yelken açmaktan bahsediyorum.

    Kullandığım araç ayda 350-400 TL'lik benzin masrafı çıkartıyor, bu durum beni yormaya başladı. Evde ve işte kapalı garaj keyfinden vazgeçmemek adına ve zaten küçük olan bagajımı daha da küçültmemek adına tüp taktırmak da istemiyorum.

    İkinci ele soğuğum zaten ikinci el sağlam ve az yakan otomatik vites bir araç bulmak çok zor. Tanıdıklardan olabilir tabi ama etrafımda otomatik vites kullanan sayısı çok az hatta sayıyla 1.

    Gelelim sorularıma:

    1.Yaptığım ve maksimum yapacağımı tahmin ettiğim ortalama kilometre hesabımı dikkate alarak bana dizel mi benzin mi önerirsiniz?

    2. Marka olarak Civic, Golf, Jetta arasında kalmış durumdayım. Önereceğiniz başka markalara açığım.

    3. Multi-Mode konusunda çok eleştirel yazılar okuduğum için Toyota'yı düşünmüyorum, ama yine de siz beni vazgeçirmeye çalışabilirsiniz, zira sağlamlık açısından en güvendiğim marka Toyota.

    4. Dizel motorların, otomatik vites sistemini yüksek tork nedeniyle zorladığını ve arızaya daha açık hala getirdiğine dair yazılar okudum, bu konuda bir bilginiz var mıdır?

    5. Golf 1.6 TDI 105 bg kullanan veya test eden arkadaşlar performansı hakkında bilgi verebilir mi? İkisini de kullandıysanız Golf TSI 122 bg'e göre nasıl bir performans sergiliyor?

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



  • kesinlikle dizeli öneririm.diğerlerini bilmiyorum
  • 1. Dizel öneririm. C sınıfı düşündüğünüze göre benzinli otomatik alırsanız iyimser bir tahminle 100 km.de 8-9 lt benzin tüketirsiniz. Yılda 15 bin km yapıyorsanız da aylık benzin masrafınız 350-400 TL.den 450-500 TL.ye doğru yükselir. Dizelde ise 300 TL gibi olur. Yani yılda 2.000 TL kadar yakıttan kar edersiniz.

    2. Hangi aracı alacağınız tamamen sizin zevkinize kalmış. Dizel tavsiye ettiğim için Civic'i elemiş oluyorum ama onun haricinde herhangi bir araç olabilir. Şimdiki aracınız ne yazmamışsınız ama mevcut araçların hemen hepsi düzgün kullanıldığında 5 sene içinde arıza falan yapmaz, yapmamalı.

    Ben şu ara araç alacak olsam Megane Sport Tourer alabilirdim. 110 HP dizel EDC şanzıman (çift kavrama) 55 bin TL liste fiyatı var. Panaromik sunroof, xenon, vs ekleyince 60 bini buluyor.

    3. Multimod'u 5 sene önce test sürüşü yaptığım Yaris'te tecrübe etmiştim. O zaman vites geçişleri falan çok belirgindi ve hiç beğenmemiştim. Eğer hala geliştirememişlerse bence çekilmez. Toyota'nın sorunsuzluğunu da mit olarak görüyorum. Donanım koymayınca arızalanmaz tabi.

    4. O dediğiniz sorunun aklımdaki örnekleri 4-5 sene önceki CVT Focus-Cmax ve ASM Fiesta-Fusion'lardan ibaret. Bunun dışında tork yüzünden şanzıman sorunu yaşanan araç bilmiyorum. Zaten Ford da apar topar bu araçlardan dizel otomatik seçeneğini kaldırmıştı.

    5. Sorunun cevabı olmadığını bile bile yazayım. Önceki kasa (2010 model) 1.6 TDI DSG Jetta'nın performansı bence gayet iyi idi. Özellikle S modunda her koşulda gayet güçlü idi. Golf'ün artısı vardır, eksiği olmaz. Tabi neticede bu iş göreceli. TSI 122HP biraz daha performanslı olur sanırım ama ben zaten Jetta/Golf önermemiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.