Şimdi Ara

Otobüste Kimseye Kart Basmayın. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
26.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Ben basıyorum parayı da alıyorum.

    Nfc çok önemli. Alın Nfc özellikli bir telefon. İstanbul karta banka kartından sürekli para yüklüyorum.

    Eskiden içinde kaç para kaldı falan bir sürü dertti.
    ben elinde bozuk para görmezsem basmam. kart bastırıp 50tl uzatanları gördüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IO

    aylık yapıldığı için bakiye olmuyor genelde
    Kartın ne olursa olsun (ister abonman, ister indirimli öğrenci, isterse tam kart) arka arkaya basışta tam çeker. Ailem filan gelir de lazım olur diye bir miktar para koyuyorum içine abonman olmama rağmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38 yaşındayım, doğma büyüme istanbulluyum. Ailem 3 yıldır izmir’de yaşıyor. Ayda 1 izmir’e gidiyorum. İstanbul’da yaşlı bir teyzeye yer verseniz sanki o yere oturmak zaten onun hakkıymış gibi bir teşekkür bile etmiyorlar. İzmir’de öyle değil. Teyzeye yer veriyorsun, teşekkür ettikten sonra elinde poşetin vs bir şey varsa “alayım yavrum onu, kucağımda dursun” falan derler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaciTTOR

    Ben size başka bişey anlatayım daha da kötüsü ;

    Geçen hafta arabayla işten eve giderken deli gibi yağmur yağıyor arabanın silecekleri yetişmiyordu. Kaldırımlar sudan yürünmüyor. Bir hanımefendi gördüm yolun ortasında kalakalmış suyun olmadığı yerden nasıl giderim diye düşünüyor. Ee haliyle çarpmamak için frene bastım durdum. 1dk ya yakın bekledim baktım olmuyor. Camı açtım hanımefendi gelin isterseniz uygun yere kadar bırakayım dedim. Üstümde takım elbise var. Kadının yüzünü bile görmedim şemsiye vardı. Nezaketen söyledim. Döndü bana hadi ordan sapık herif dedi. Niye bineyim arabana defol git dedi.

    Bişey demedim ama sadece şunu söyleyim. Kadın/Erkek farketmez orda kim o sorunu yaşasa üstü ıslak ıslak arabama binmesine de göze alarak insanlık yapmak istemiştim. Ağzımın payını aldım. İnsanlık öldü mü diye soruyorlar da insanlık ölmedi bazen siz öldürüyorsunuz.
    %100 halısın kardeşim ama öyle bir devirde yaşıyoruzki kimse güvenipte tanımadığı bir erkeğin arabasına kolay kolay binmez maalesef durum bu sen üzülme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açık konusucam sirket bana her ay 250 TL yol parası verir assa yukarı 70tl si artar. Sabah metrobüse falan bindigim zaman temiz yüzlü genç cocuklari görüyorum belli akbil için gişede bekledikleri soyleyemiyorlar utaniyorlar herhalde ben gördükçe soruyorum kardeşim akbilmi lazım onlarda evet abi diyor gel kardeşim ben basayım diyorum. Çocuk sonra para uzatıyor para istemem bir sartim diyorum !!!ALLAH RAZI!!! olsun de yeter kardesim diyorum.

    Ben orda firlamalik yapıp o çocuğun parasinida alırdım ama ne gerek var öğrenci çocuğun cebindeki 2 kuruşa el koymaya parası olsa zaten senden istemez!

    Uzun lafın kısası o dangalaklardan çok var geleli İstanbul'da iseniz ben genellik ile yaşlı teyze ve öğrenci arkadaşlara yardımcı oluyorum canları sağolsun!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 10 Kasım 2019; 10:26:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pqrst

    Aslında olması gereken şoförün böyle durumlar için tek binişlik kart taşıması. Bolu'da sistem bu şekilde, kartı olmayan şoförden tek basımlık kart alıyor.
    aynen boluya gittigimde bunu tecrube etmistim
    kucuk sehirler icin cok mantikli, gerci biraz dolmuşa binmis gibi oluyo para ustu beklemek filan ama guzel uygulama.
    Firsat bulunca bi boluya gideyim ben özledim simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay benim de başıma geldi. Üstelik hem bir arkadaşımdan hem de senin durumundaki gibi tanımadığım birinden. Tanıdık olan da tanımadık olan da koydu bana. Biri benim için kart bastığı zaman ister arkadaş olsun, ister yabancı olsun parasını kuruşu kuruşuna vermek için debellenirim ama bir başkası elini cebine bile atmayınca insana çok koyuyor. Parayı alacağımdan değil ama insan nezaketen yapar bunu. O yüzden ister arkadaş olsun ister yabancı, kartta para yok deyip geçmek en iyisi.
  • Yüzde 70 hak veriyorum hocam ama bir gün bizim de Kart basma ihtiyacimiz olabilir her kesi aynı kefeye koymamak lazim. Size bir kene denk gelmiş basının gözünün sadakasi olsun ne dicen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okadar guzel ornekler varken biz nedense az olan kotu ornekelere takiliyoruz o insanin yerine ben size tesekkur ederim zor durumda birine yardim ettiginiz icin. Umarim sizede zor bir aninizda yardim eden iyi bir insan cikar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boşverin gücünüz yettiğince iyilik yapmaya devam edin. 1 kere oldu diye sürekli olucak düşüncesine kapılmayın. Gün gelir sizin kart paranız olmaz ve bu başlığa gelen negatif etkilenmiş bir insandan 1 kere basmalarını rica edersin oda yüzünü çevirir bacak bacak üstüne atar oturur. Sende bu başlığı açtığınla kalır hatta insanlık ölmüş diye Bi başlık daha açarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Hocam siz çok iyi niyetlisiniz. Ben Şehirde iyilik yapmayı keseli yıllar oldu. İletişim bile kurmamaya özen gösteriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    kışın gelin, kar yağınca bir başka oluyor
  • ben bayadir bedava biniyorum.
    ama uzatiyorum parayi, kimse almiyor. gerci bende kart varken bende kimseden almam, beklemem de. muhabbet uzamasin herkes yoluna. uc bes kurus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatmilor88 -- 10 Kasım 2019; 14:5:6 >




  • İstanbulda sıkça karşılaştığım durum.
    Ne kadar ‘egonomi cog gozel’ diyen tip varsa otobüse akbilsiz binmeye çalışıyor. Şoför uyardığında mahçup olmasınlar diye verip bastırıyorum ama adamlar yine beleşe getirdik diye sevinip gülüyorlar. Ne teşekkür ne parasını verme yok. Bunuda yapanlar üstte dediğim gibi ekonominin uçtuğunu söyleyen tipler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    bende izmirdeyim geçenlerde hanımı hastaneye götürüyorum. konaktan otogar otobüsüne bindik birisi geldi oğlu askermiş onu teslim etmiş dönecek rica etti kart basmam için bende limitim yok dedim ve basamadım hanımın kartında da limit yoktu. neyse koca otobüsün içinde bağırdım kartı olan var mı diye. dönüp oralı olan bile olmadı.
  • boşver başının gözünün sadakası olsun. İYİLİK YAP AT DENİZE BALIK BİLMEZSE HALİK (YARATAN) BİLİR

    yüce mevlam zerre kadar da olsa kimsenin ecrini zayi etmez ama ne demek istedğini anliyorum. insanlıktan nasibi yok demek

    kula teşekkür etmesini bilmeyen Allah,a hiç teşekkür etmez. sebepler dünyasındayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 10 Kasım 2019; 16:33:43 >
  • iyilik yapılacak bir halk varsa biz sonuncu sıraya geliriz. belki arapları 1 2 sıra geçeriz. bu kadar nankör olmaz. metrobüste ayağınıza basarlar dik dik bakarlar kadın erkek fark etmez hepsi öküz sürüsü gibi ne oturmasını ne kalkmasını ne inmesini bilirler. kadın erkek genç kız erkek fark etmez herkes mi barbar olur arkadaş hadi fakirsin yıkanmıyorsun leş gibi geziyorsun karılı erkekli ulan kibarlıkta bu kadar zor olmasa gerek adam pazartesi işe geliyor teneke peyniri gibi kokuyor daha ilk gün cumaya kadar yıkanmıyorlar. diş fırçalama zaten yok öküz gibide sarımsak soğan yani demem o ki insanlık olarak takılmayın takın kulaklığınızı yanınızda ölmediklerce tınlamayın geçen biri durdurdu kulaklık vardı adres sorucak sandım 1 tl demez mi beynim yerinden oynadı müzik dinlerken beni rahatsız edecek cürreti buluyor piçler
  • Bastıktan sonra haram zıkkım olsun diyecektin.
  • İnsanına göre iyilik yapmak gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peace Sells..

    Kartın ne olursa olsun (ister abonman, ister indirimli öğrenci, isterse tam kart) arka arkaya basışta tam çeker. Ailem filan gelir de lazım olur diye bir miktar para koyuyorum içine abonman olmama rağmen

    Alıntıları Göster
    para yüklemeyince nerden kesebilir? bakiye yok ne demek
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.