Şimdi Ara

Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim yaşım 34.Rahmetli babamın memur olması ve sık sık tayin olması nedeniyle,otomobilimiz de hiç olmadı hayatımız yollarda geçti.Henüz 5-6 yaşlarındayken Bmc kamyonlara bindim.O302 çocukluğumuzun en güzel otobüsüydü.Hele O302 Mercedes Otobüsün o imdat freninin sesini hatırlayanlar bilir! Eski kamyonlarda, O302 otobüslerde takviye vites vardı.Vites kolunun üzerinde kırmızı bir çubukla kumanda edilen takviye vitesi ilginç bişiydi.Uzun rampalarda kamyonlar çok zorlanırdı.Kara şanzıman vardı o zamanlar.1982 senesinde O302 S V6 otobüs çıktı.Yalovada'ydık o zamanlar.Hemen sahtelerini yaptılar Bursa'da sanayide.Ama pencere hizası alçaktı ben anlardım sahte olduğunu.O yıllarda bir de gurbetçilerin Almanyadan getirdiği O303 ler vardı.Bir Alman O303 ü furyası vardı.Bu arada Ford D1210 kamyonu da çok severim.Onların aragazı hiçbir kamyonda yoktur.12 ton yük alır.Çok seridir düzde.Taksi gibi kullanırlardı Yalova şehiriçinde boş 1210 ları frene basarlar kaydırırlardı! Çanakkale-İzmir arası o zamanlar Adalı,Aran gibi firmalar vardı şimdi yok ve otobüsler sürekli arıza yapardı 1980lerde.Şimdi o arızalar maşallah yok.Kamyonlar rahat şoför ve muavini kamyonda devamlı elinde çekiç kir pas içinde değiller eskisi gibi.Doğan Körfez,Bursa Uludağ,Adalı, Ats, Aran,Sedef Turizm vs çok firma yok artık benim bildiğim.1984de Süper Man çıktığında sloganı şöyleydi Tvlerde:"Süperman uçar gider yolcusu rahat eder,sessiz sakin güvenli,uzağı yakın eder!".İlk kez Yalova dörtyoldan İzmire gitmiştik Aran turizm idi süperman yeşildi.1986da Mitsubishi Maraton çıktığında çok ilgimizi çekmişti.İlk çıktığında çok kazalar yapıyordu.Düzde müthiş süratliydi maraton yalnız fren sistemi zayıftı ilk modellerde.1987de Mercedes benz O303 V8 i çıkardı ilk çıkanların arkası camlıydı sonradan saca çevirdiler.Rotterderli modele 1989da geçti O303 yanlış hatırlamıyorsam.Büyük bir gelişmeydi güvenli sürüş için.1993de Mitsubishi prenses ve O304 mercedes otobüs aynı zamanda çıktı.O304 ler pek tutulmadı.Bir aralar Çift katlı otobüs furyası da vardı ama çok tutmadı.Dikkat ederseniz Volvo,Daf,Scania gibi firmalar Türkiyede otobüs pazarında tutunamadılar.Pazar payı Mercedes,Man Bussing ve Mitsubishi,az olarak da Kassbohrer Setra ve Neoplan arasında bölüşüldü.Zaten Setra'nın motorunu Mercedes Benz, kasasını Kassbohrer Setra yapıyor.Neoplanın ise motorunu Man Bussing,kasasını Neoplan yapıyor.Şu anda Mitsubishi de Manla anlaştı.Motorunu Man yapacak.1995 senesinde O403 çıktı.Çok ilgi topladı.460.000 marktan piyasaya çıkmıştı O403.Biri SHD biri RHD iki model olarak.SHDler V8 turbodiesel motor 381 HP 3,9 m yükseklikti.En son olarak biliyorsunuz Travego çıktı.Bu serüven bitmez...Herkese keyifli rahat kazasız seyahatlar temenni ederim.Geldiğimiz noktayı unutmayalım derim...



  • Gerçekten elinize sağlık. Çok güzel yazmışsınız, derlemişsiniz.
    Ufak bir yolculuğa çıktık.

    O zamanlar arızalar boldu ama işlerin de tadı vardı. Keşke o günlere dönsek de, yine limizde çekiç, üstümüzde tulum, kamyonun altına yatsak. İnsan arıyor o günleri. Belki de ömrümüz varsa 20 yıl sonra da bu günleri arayacağız ?

    Yazınızda 0 304 dikkatimi çekti. O otobüslerle Mercedes büyük bir atılım yapmışt fakat bunlar Avrupa üretimi miydi ?
  • Estağfurullah sağolunuz.Haklısınız daha hoş geliyor o zamanlar insana hatıralar tatlanıyor.Mercedes Benz O304 ler yerli yapımdı diye hatırlıyorum.Mercedes Benz O404ler orijinaldi 3,7 m 381 Hp O403den 20 cm alçaktı O404ler ve elektronik aksamı çok hassas olduğundan çok arıza yapardı.Türkiye'de tutulmadı.O304lerin de kalorifer tesisatı ya çok sıcak yapardı ya çok soğuk olurdu ayarı tam olmazdı.Ondan tutulmadı O304ler. Zaten Mercedes Benz Türk A.Ş de hemen 1995de O403ü çıkardı.Evet mazot fiyatları yüksek olduğu için Nakliyatın, uçak biletleri çok ucuzladığı için Otobsüçülerin eski tadı yok.Umarız bir düzenleme gelir.Kazasız keyifli seyahatlar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendi3564

    Estağfurullah sağolunuz.Haklısınız daha hoş geliyor o zamanlar insana hatıralar tatlanıyor.Mercedes Benz O304 ler yerli yapımdı diye hatırlıyorum.Mercedes Benz O404ler orijinaldi 3,7 m 381 Hp O403den 20 cm alçaktı O404ler ve elektronik aksamı çok hassas olduğundan çok arıza yapardı.Türkiye'de tutulmadı.O304lerin de kalorifer tesisatı ya çok sıcak yapardı ya çok soğuk olurdu ayarı tam olmazdı.Ondan tutulmadı O304ler. Zaten Mercedes Benz Türk A.Ş de hemen 1995de O403ü çıkardı.Evet mazot fiyatları yüksek olduğu için Nakliyatın, uçak biletleri çok ucuzladığı için Otobsüçülerin eski tadı yok.Umarız bir düzenleme gelir.Kazasız keyifli seyahatlar dilerim.


    0 304'lerde Europa olayı falan vardı. Aklımda oradan bir pürüz kalmış sanırım.
    Birde şöföre özel yatak, kahve makinası gibi opsiyonlara Mercedes 0 303 modeliyle geçti diye hatırlıyorum.

    Cevabınız için çok teşekkürler.
    Size de kazasız belasız yolculuklar.
  • bızdede 302S vardı . maratonlar ılk cıktıgında nazıllı - edirne arası bızım 302s 'e 1 saat fark atardı . 303 V8 e para yetmeyınce o serüvenimizde bitmişti ama otobüscülük cok guzel bır duygu gözüm hala otobüslerde

    guzel yazınız ıcın tesekkur ederım mazıyı yasattınız bıze tekrardan

     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.
  • Estağfurullah ne demek rica ederim.Evet otobüs güzelmiş.Özellikle turbo motoruyla Mercedes-Benz O302S'lerin o vites değiştirirken sesi ve öne yığılması çok güzeldir.Arkasından fırlaması.Mercedes-Benz O303 ler çıkınca çok hayran kaldık.Bence Türkiye'de otobüs tarihinin gelmiş geçmiş yolcu açısından en rahat iki otobüsü olmuştur.O302 ve O303.O303 lerin en güzel özelliği çok sağlam olmaları,Türkiye'nin bozuk yollarına tam da uygun olması, dağılmaması,rahatlığı,motor sesi ninni gibi gelirdi.O küçük viteslerdeki uçak gibi sesi ayrı bir özelliğidir.Bir de arka kapının üstünde dahili telefonu muavinin kaldırırken daaat diye çıkan O303e özgü ses asla unutulmaz.Yolcu konforu,koltuklarının döşemelerinin nefisliği tartışılmaz O303ün.Her sabah-akşam iş için Gaziemir-Bornova yapıyorum belediye otobüsleriyle İzmir'de canıma yetti.En sonunda bir servis otobüsü O303 alıp kendime öyle gidip geleceğim çünkü çok uzatıyor otobüsler güzergahı! Mistsubishi Maraton otobüs benim düzde gördüğüm en çabuk ivmelenen,ilk çıkan modellerde frenleme zayıf olduğu için vitesi 7'den 5 'e 3'e düşürerek durabilen çok seri bir otobüstü.Ancak rampası maalesef yoktur.Prenses modeliyle ağırlaştırılmıştır.Ben Kütahya-Eskişehir arasında İzmirden Eskişehire giderken 1993 model prenseste 156 km görmüştüm takometrede, şoför hala gaza basıyordu! Kazasız,rahat,konforlu,güvenli,ekonomik seyahatlar dilerim.
  • Rahmetli Özal'ın açtığı yol ile Almancıların getirdiği otobüsleri hatırlıyorum da... Almanları otobüs hurdalığı derdinden kurtarmışlardı sağolsunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BmCpRo827



    Yazınızda 0 304 dikkatimi çekti. O otobüslerle Mercedes büyük bir atılım yapmışt fakat bunlar Avrupa üretimi miydi ?



    O304 görünümlü O340 modelleri, 1992 yili itibaren Türkiyede üretilmistir.
    O340 modeli , aslen O303 modelin gelistirilmis modelidir.daha sonra O340 in yerini
    O403 aldi...ve O403 ler almanya ve avrupada ( O350 )Tourismo olarak satisa sunuldu..
    Türkiyede üretilen otobüsler avrupada baska model ismi altinda satildi..
    ve muhtemelen O304 modelleri Türkiye yapimi O340
    araclaridir ( ? )....bence

     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.
  • SETRA ve TRAVEGO muhteşem otobüsler...Yolculukta verdikleri keyif tarif edilemez.

    Özellikle ilk koltuklarda oturduğunuz zaman sanki siz kullanıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz...
    Çayınızı içip yolu takip ediyorsunuz...
  • otobüsler cok güzel ve konforlu. Türkiyede ucak fiyatlarinin düsmesiyle birlikte otobüs sektörü sizce ne kadar süre
    daha ayakta kalir? otobüs yolculugu türkiyede her zaman 1.sirada kalirmi, yoksa önümüzdeki zamanlarda bitermi?
    o kadar yeni otogarlar yapiliyorki, bu sektörün daha uzun bi süre ayakta kalacagini gösteriyor.
    ben sahsen otobüs yolculugunu tercih ediyorum.
    düsünceleriniz nedir arkadaslar sizin?
    NOT: yeni bir konu acmak istemedim, basliga uyuyor düsüncesiyle yazdim.
  • @Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.......


    ...zamani coktan gemisti zaten.............

    artik Esnaf kurtulsun cakma kasa,konforsus kamyonlardan...

    fiyakali bir arac soförün isini hafifletir, yolda fazla konsentra olmasini saglar...yaptigi
    isten biraz olsun zevk alir....

     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.
  • @magentis tam ford cargoyu tarif etmissin

    alıntıdır

     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasberny

    @magentis tam ford cargoyu tarif etmissin






     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.


     Otobüs ve Kamyonlardaki Gelişme Gerçekten Fevkalade.
  • Oray27 güzel bir hususa temas etmişsiniz.Bence bu otobüs sektöründe en güzel paraları kazanan ve fayda sağlayan tabi ki Otobüs üreten firmalar oldu.2009 İzmir fuarında Kassbohrer Setra'nın son model otobüsünün fiyatının 550.000 euro olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şaşkınlığı unutmuyorum.Bence bu sorduğunuz soru gerek mazot fiyatlarının gerek otobüs satış fiyatlarının gerek diğer maliyetlerin uçak-otobüs rekabetindeki durumu belirleyeceği ile alakalıdır.Bugün ortalama bir yolcu uçağı 40-50 milyon TL, otobüsün en iyisi 1 Milyon TL'ye satılırken, bilet fiyatlarında rekabetin otobüsçünün aleyhinde olması bence düşündürücü.Bunda işletme maliyetleri bence rol oynadı.Uçak sektöründeki özel havayolu firmalarının rekabeti, biletleirn önceden satın alınmasıyla bilet fiyatında sağlanan indirimler vs hep otobüs sektörünün aleyhine gelişmelerdir.
    Bence çok kazananın fadakarlık etmesi de gerekiyor.Yıllardır sürekli model yenileyerek ürettikleri otobüsleri yüksek fiyatla piyasaya pazarlayan otobüs üreten beli başlı şirketler, kurulan otogarlarda yüksek yer kiraları ve yüksek kar sağlayan belediyeler, mazot üzerine maliyetinin kaç katı dolaylı vergi koyarak işletme maliyetlerinin yükselmesine neden olan devletin bu konuda gerekli kolaylıkları otobüs ve kamyon sektörüne uygulamaları bence sözkonusu rekabetin sürdürülebilirliği konusunda belirli bir nefes alma sağlayacaktır.Aksi takdirde herşey aleyhte olacaktır.Kazasız,güvenli sürüş ve yolculuklar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.