Şimdi Ara

Oto yıkamacıdaki rahatlığın sebebi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
12.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün ailemle bir avm ye girdik. Araç baya kirliydi hazır biz oyalanırken avm garajındaki yıkamacıya bırakim dedim.

    Neyse arabayı bıraktım, görevli arkadaştan fiş istedim. Abi sıkıntı yok, gerek yok dedi!?

    Daha önce bir kaç kez burda yıkattığım için ( öncekilerde fiş almıştım) bi anlık boşlukla tamam kolay gelsin deyip çıktım avm katına. Ruhsatıda yanıma aldım.

    Sonra daha asansör sırasındayken içim içimi yemeye başladı;

    Ulan ya birisi gelip abimin işi çıktı arabayı ben alayım dese? , Ya yıkamacıda çalışanlardan biri niyeti bozsa basıp gitse?

    Koşar adım geri gittim, hocam sen benim aracı ver benim işim çıktı dedim. Tam o sırada araç yıkanıyordu. Abi 10 dakkaya biter beklersen deyince de yıkamanın bitmesini bekleyip aldım aracı.

    Ama dikkatimi çeken şey şu oldu; Ben arabayı beklerken 3 araba daha geldi ve sahipleri aynı şekilde fişe gerek yok abi cevabını alıp araçları bırakıp gittiler, ve çocuk bi yandan benim arabayı yıkıyo bi yandan adamların yüzlerine bile doğru dürüst bakmadan arabaların anahtarlarını teslim alıyor.

    O sırada ortamda yabancı olan ben kötü niyetli olsam, dışarı bi telefon edip arkadaşlarımdan birine araçlardan birini aldırsam rahatlıkla aldırabilirdim.

    Aklımda şu an 2 soru var;
    Adamlar 70-80 binlik araçları belgesiz, fişsiz bu kadar rahat nasıl bırakabiliyorlar ?

    Teslim alan yıkamacı nasıl bu kadar rahat teslim alabiliyor? Sonuçta Allah korusun çalınsa bişey olsa kendisini orda delik deşik edebilecek bi araç sahibinede denk gelebilir.

    Evet her tarafta kamera vardı falan ama hırsıza kamera mı işler abicim anlaamdım ki ben bu işi?

    Acaba ben mi fazla evham yapıyorum?



  • Fiş çalınmayı engellemeyecek ama dava açarsan en azından elinde belgen olacak. O fişte aracın plakası ve hangi saatte oraya bıraktığın yazıyor. Oraya arabanı bırakman hayatın olağan akışına uygun olduğu için bu şekilde açılıpta kazanılmış davalar var.
    Elinde o da olmazsa karakolda bi bardak soğuk su ikram ederler evine gönderirler.
    Vu taktiği seneler önce bizim sokaktaki merdivenaltı otoparkçıya yapmışlardı... iki eleman sabahın köründe otoparka geliyor biri dışarda sokağın köşesinde bekliyor... diğeri otoparka girip abi beni eniştem yolladı şu caddy'yi alayım ablam doğum yapıyor diyor panik haline... Otoparkçı olmaz kardeşim veremem deyince telefona enişte diye kaydettiği dışarda bekleyen arkadaşını arayıp telefonu otoparkçıya uzatıp al abi eniştemle konuş diyor... otoparkçı bir de üstüne fırça yiyip veriyor anahtarları... 1 saat sonra araç sahibi gelince iş anlaşılıyor tabi...



    Ama asıl ilginc olan daha sonrası gün içinde araç sahibini arayan hırsızlar neredeyse sıfır km olan 30küsür bin lira değerindeki caddy için 18 bin lira istiyorlar... ve diyorlar ki biz bunu parçalayıp satarsak 18bin civarı kazanıcaz, siz 18bin verirseniz hem biz uğraşmayız hem de siz aracınıza kavuşursunuz... nihayetinde otoparkçıyla araç sahibi ortaklaşa ödemişti parayı en son ve araba geri gelmişti... Sonra otoparkçıyla araç sahibi hesabı nasıl yaptılar bilmiyorum...
    Ankara Forum Avm.Yıkamacısı siz istemeden fiş veriyor.Mahallemdeki yıkamacılar vermiyor(gerçi isteyince veriyorlar mı onu da bilmiyorum)Ancak AVM'ler kesinlikle vermeli diye düşünüyorum.Çünkü giren çıkanın haddi hesabı yok.Ayrıca yavercanturk'e de katılıyorum.En azından elinde bir belge olur.
    30 yaşımı geçtim halen aracımı gözümün önünde yıkatırım, ev parası veriyoz la isimsiz cisimsiz kafelerin belirsiz valeleri yada çoğu baştan savma iş yapan yıkamacılara mı bırakacağım? ayrıca şunu da söyleyeyim oto yıkamacılarda amblemi saygı uyandırmayan markaları fırça ile, değerli olanları el ile siliyorlar, buna şahit oldum, dikkat edin, haberiniz ola.
  • parayı kolay kazandıkları için o kadar umursamazlar. sen ben didine didine çalışıp alabildiğimiz için kafa hep orda oluyor
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    Kolay kazanma işi değil bence kardeş. Bi tane megane, bi tane peugeot, bitanede eski bi ford fiestaydı galiba bırakılan araçalrda. Yani orta direk standart ailelerdi. Enteresan geldi bana açıkçası.
  • Fis mi calinmayi engelleyecek?

    Gunde bin tane fis vermekten bikmis olabilir, fis vererek sorumluluk almak istemiyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    Parayı kolay kazanmadığımız için aracın başında bekliyoruz, öyle fiş alıp gitmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vu taktiği seneler önce bizim sokaktaki merdivenaltı otoparkçıya yapmışlardı... iki eleman sabahın köründe otoparka geliyor biri dışarda sokağın köşesinde bekliyor... diğeri otoparka girip abi beni eniştem yolladı şu caddy'yi alayım ablam doğum yapıyor diyor panik haline... Otoparkçı olmaz kardeşim veremem deyince telefona enişte diye kaydettiği dışarda bekleyen arkadaşını arayıp telefonu otoparkçıya uzatıp al abi eniştemle konuş diyor... otoparkçı bir de üstüne fırça yiyip veriyor anahtarları... 1 saat sonra araç sahibi gelince iş anlaşılıyor tabi...



    Ama asıl ilginc olan daha sonrası gün içinde araç sahibini arayan hırsızlar neredeyse sıfır km olan 30küsür bin lira değerindeki caddy için 18 bin lira istiyorlar... ve diyorlar ki biz bunu parçalayıp satarsak 18bin civarı kazanıcaz, siz 18bin verirseniz hem biz uğraşmayız hem de siz aracınıza kavuşursunuz... nihayetinde otoparkçıyla araç sahibi ortaklaşa ödemişti parayı en son ve araba geri gelmişti... Sonra otoparkçıyla araç sahibi hesabı nasıl yaptılar bilmiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasını oto yıkamaya bırakıp fiş alan insan çok azdır.

    İtiraf edeyim, ben de bu fiş olayını senden duydum. Arabayı bırakıyorum, alırım 2 saat sonra diyorum. Sürekli aynı yere bıraktığım için yıkamacıya güvensem de, art niyetli biri gelip "Abimin işi çıktı arabayı almaya geldim" diyip götürebilir. Bu örnekten çok daha karışık film gibi dolandırılma olayları yaşadım, bu gayet de mümkün. Kötü bir hırsız bile götürür.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Fiş çalınmayı engellemeyecek ama dava açarsan en azından elinde belgen olacak. O fişte aracın plakası ve hangi saatte oraya bıraktığın yazıyor. Oraya arabanı bırakman hayatın olağan akışına uygun olduğu için bu şekilde açılıpta kazanılmış davalar var.
    Elinde o da olmazsa karakolda bi bardak soğuk su ikram ederler evine gönderirler.
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Güvenme hocam, babanın oğluda olsa güvenme. Anahtar kafadan zaten rarbanın üzerinde. Çalışanlar ağzında sigarayla öteki arabaların içini süpürürken hırsınız teki yoldan geçerken dediğin gibi alıp gitse ruhları duymaz durumdalar. Allah muhafaza.
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    ben hayatımda böyle saçma sapan bişey görmedim. parayı vermek için giderken polisi aramak akıllarına gelmedi mi acaba
  • Ankara Forum Avm.Yıkamacısı siz istemeden fiş veriyor.Mahallemdeki yıkamacılar vermiyor(gerçi isteyince veriyorlar mı onu da bilmiyorum)Ancak AVM'ler kesinlikle vermeli diye düşünüyorum.Çünkü giren çıkanın haddi hesabı yok.Ayrıca yavercanturk'e de katılıyorum.En azından elinde bir belge olur.
  • Benim yıllardır aklımda olan şeyi yazıya dökmüşsünüz. İnsanlar nasıl bu kadar rahat rahat anahtarını arabasını teslim ediyor anlamıyorum. Ben ruhsatı bile yanıma alırım adamlar valeye otoparkçıya otoyıkamacıya anahtar teslim ediyorlar. Aklım almıyor valla. Ya ben çok evhamlıyım ya da Millet çok rahat.

    Anahtar isteyen otoparkçıya araç bırakmam, yıkamada ve sanayide başında beklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Hocam evham bize babadan miras ondan göre göre bende böyle oldum yapıcak bişey yok. Aynı senin gibi vale male tanımam, yıkanırkende 1 saat beklesemde başından ayrılmam. Kaldıki yıkamacılardaki elemanlar nerdeyse haftada bir değişiyor. Tanımadıkları etmedikleri çocuklara herifler anahtar üstünde araba veriyor, büyük cesaret.
  • Asıl rahatlık ne olduğu belli olmayan eğitimsiz saçma sapan kişilere araç vermek değil onlar alırken fiş vermemesi kesinlikle katılıyorum ama gülmekten
  • Araba ne idiğü belirsiz kişilere, yıkamacıya, sanayiye, ustaya, otoparka, lastikçiye, bırakılmaz. Ötesi yok.
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Sen yıkamacıya gidince üniversite diploması mı soruyosun. Ya varya sizin gibi hayatı pc den ibaret asosyaller herşeye bi kulp takıyoya ne diyim bilmiyorum.
  • anahtarlı çalınmalarda servis istasyonu, otopark, oto yıkama gibi yerlerde "resmi bir belge" varsa %20 muafiyetle ödeme yapıyor kasko firmaları, vermemek gerek anahtarı, ben 2 ayda bir yıkatıyorum onda da şirket personeliyle gidiyor araç başında bekliyor yıkatıp geliyor
  • 30 yaşımı geçtim halen aracımı gözümün önünde yıkatırım, ev parası veriyoz la isimsiz cisimsiz kafelerin belirsiz valeleri yada çoğu baştan savma iş yapan yıkamacılara mı bırakacağım? ayrıca şunu da söyleyeyim oto yıkamacılarda amblemi saygı uyandırmayan markaları fırça ile, değerli olanları el ile siliyorlar, buna şahit oldum, dikkat edin, haberiniz ola.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızı yarım saat ayırıp kendiniz yıkayın hem stres atmış olursunuz hem böyle dertleriniz olmaz 30 liradan haftada 1 araba yıkatsan ayda 120 lira eder, ben onunla 2 faturamı öderim
  • yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Ne araç sahibinin ne de yıkamacıların umurunda değil arabalar, iki tarafta kolay para kazanan, sorumsuz insanlardan oluşuyor, vurulmuş, kırılmış kimsenin umurunda değil.
    İşini bir hakkın iyi yapıp, terleyerek para kazanan, emek, mal kıymeti bilen, bir elin parmağını geçmeyen yıkamacılar ve araç sahipleri de birbirlerini bir şekilde buluyor. Bir iş sadece ticaret için yapılıyorsa o işten hiç hayır beklemeyin zaten. Toplasan iki yada üç tane iyi yıkamacı vardır AVM otoparkları içinde, koca İstanbul' da. Bunun dışında bilmediği AVM yıkamacısına arabasını bırakan insanın ya fındık kadar beyni vardır, ya da arabasını umursamayacak kadar çok parası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.