Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klavyenize sağlık, altın değerinde tavsiyeler yazmışsınız hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mihoku kullanıcısına yanıt

    Daha anlatamadığım ne hikayelerimiz var,adam resmen brazers'in tamirci versiyonu.

  • Yaptıkları bazı şeyleri hatta başıma gelenleride anlatacağım.İlginç şeyler var yazımın içinde belirteceğim aşağıda :)


    Evet burda yazılanlar çok doğru. Bende sanayiye gide gele bunları öğrendim. Hatta sanayide yeğenlerim var ve olaya onların gözündende bakmanızı sağlayacağım. Ben Konyadayım burda sanayide neredeyse herkesi tanırım. Gerek iş gereği,gerek işim düşmüştür,gerek arabadan dolayı vs tanısıyoruz çoğuyla,zaten çok büyük bir şehir değil. Tabirleri biraz kibarlaştırarak yazacağım ban yemeyelim :)


    Tanıdıklarımın arasında en "şeref yoksunundan en efendi en hakkını veren insana kadar tanıdığım var. Şanzımancı,Tamirci,Parçacı,Rot balansçı,Lastikçi,Rektefiyeci hepsi var.


    En şeref yoksunu olanları en çok kazananları. Özellikle memur kesime yada oraya gelip efendi durana karşı bu tipler sıkıntı.Nasılsa seslenmeyecek diye düşündükleri için, parçaya fahiş fiyatı koyanıda gördüm. Petrol öfisinden varille yağ alıp Motul,Liqui Moly gibi kaliteli pahalı yağların bitmiş 4Litrelik şişesine doldurup doldurup "abi ben hesaplı vereceğim elimde az kaldı" yada "toptan alıyorum,dışarıdan hesaplı olur Liqui bende fiyatı 400 dışarda 450 " diyeni.

    Hatta genelde başınıza gelebilir bu ; müşteri geliyor su kaçağı şikayetiyle, yedek hazneden pompa makinesini takarlar,ama ayarlı makinesi varsa bar basıncını düşük yapar ki kaçak ortaya çıkmasında saplayayım mantığıyla ayarlar en düşük ayara. Doğal olarak kaçak çıkmadığı için "Abi araba kalsın burda,yarına hallederiz" hatta daha şeref yoksunuysa kibarlığa vurur + "eleman bıraksın gideceğiniz yere" der. Zaten saplayacak. O gün radyatör kaçak tozunu döker. Kaçak biter ama 6-7 aylık idareten yani.Kurtarırsa akşam arar. "Abi sıkıntı üst kapakta,aç dersen açalım sana uygun ayarlarız" der. Fiyat verir uygun fiyat. Diğer gün gider müşteri. "Abi araban hazır kapakta yamukluk olmuş,300 kapakcı aldı 500de ben alıyım normalde kimse açmaz üst kapagı 750 800 1000 civarından aşağıya" der. Sende dua ederek aarabanı teslim alırsın.

    Veya örneğin eski 90 model Corollalarda distribütör sıkıntısı var kronik.Adam bırakıyor arabayı. Distibütor orjinal parçası 1500 , yan sanayi 800 civarı.Yan sanayi takarsanız sıfır bile 6 ay max. yine bozuluyor. Müşteri internetten araştırsa bunu görüyor. Tek secenek orj almak kalıyor. Aynı usta arıyor müşteriyi "Abi çıkma orjinal buldum 1 sene garantili bana sorarsan çok masraf etme bunu al" diyor. Distrübitörün sıkıntısıda şu; arabanın distrübitörü sıcaktan yada zorlamadan dolayı çatlak oluyor. Usta orayı açıp oraya kaynak yaptırıyor 20Tl maliyet, kaynak 2 yıl falan götürüyor. Alıyor 700 800 lirasını. Net kar'da 680Tl 5dk'da.

    5'dkda ama ballandırmak için onu 1 gün harcamış gibi muamele yaparlar.


    Bu tip insanların işleri tıkırında. Kibar saplayanların yani.. Siz sanıyorsunuz Motul,Liqui Moly'yi hesaplı aldınız.Adama helal olsun kapak açtı millet 1000'e açarken 500 aldı falan.


    Bunlar kibar saplayanlar. Bide aynı şeref yoksunu olupta ağzı bozuk tiplerde var.Kendini ağa paşa görüp iş yaparken küfür eden,insana psikolojik baskı yapan.Bu tiplerede giden bir daha gitmiyor ama onlarda katakulliden işleri tıkırında.


    Şimdide kendi yeğenlerimin yerinden bahsedeceğim.Yaşları 20 21 ama işlerini yaparken ezbere değil mantık yürüterek dikkatli yapıyorlar.Her gittiğimde babalarıda bende nasihatte bulunuruz. En önemliside müşteri ilişkileri. Gelen müşteriye "yemek yer misiniz yada çayımız kahvemiz var abi" diye ağırlarlar. Sorunu iyice anlayıp dinlerler ve müşteriye abi çayınızı kahvenizi gelin biz yaparken hem izah edelim hem görün yaptığımızı derler. Dükkanları yeni ve daha öncesinde sanayide tecrübeli olup bu üstte bahsettiğim şeref yoksunlarına birebir iş yaptırdıklarından empati kurabiliyorlar. Çok hesaplı yapıp,müşteriyide kıramıyorlar kar edip etmedikleri belli değil. Şu an 1 yıl oldu dükkan açalı ama %80 esnaflardan çok işleri var ama kazanmıyorlar. Dükkan dönüyor mu dönmüyor mu belli değil. Çevre esnaflar sıkıştırıyor hesaplı yaptıkları için,daha geçen birkaç tip geldi takım elbiseli kara kara arkadaşlar :) Biz arkaya dükkan açtık yok 2 trilyon para harcadık.Siz şöyle yaptınız böyle ettiniz falan.Israrla ama hala uygun yapıp müşteri kazanıyorlar fakat az kazanıyorlar. Yıl sonu hesap görecekler kara kara düşünüyorlar. Aynı şekilde şans eseri tanıdığım tampon tamircisi bir arkadaş var o da öyle. Farcı rotcu arkadaş var onlarda aynı...

    Ve yeğenlerimin gözünden baktığım zamansa, şeref yoksunu adama seslenmemiş,parasını kaptırmış adam geliyor. Bunların dükkanda artistlik yapıyor.Zaten seslenmiyor ustalar diye üzerine giden müşteride çok. Bir kere bizzat ben müşteriye arabasını teslim ettim,parasını ben veririm siz gidin birdaha gelmeyin diye kibarca gönderdim. Ustayı kölesi gibi şunu yap,bunu al gibi emir kipi konuşması yüzünden. Parasınıda vallahi cebimden verdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Yetkili servis can gerisi heyacan, anahtarı teslim edip bisküvi eşliğinde çayımı kahvemi içmek için bekleme salonuna geçiyorum ve çıkan tüm parçalar istemesem dahi bana geri veriliyor..

    Faturamı alıyorum ve yapılan işle ilgili bir sorun olsa kurumsal mutabım oluyor.

    Kisaca desene ,param var huzur var.Bi de anlatmis,iciyom da bilmem ne.Tipe bak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SakinAdam16 kullanıcısına yanıt

    Yapılmayacak bişey yok.

    Babamın dükkanı ve oto tamirci de değil. Gerekli araç gereç var. Cumartesi sabah aracı dükkanın içine soktum. Pazartesi öğlen bitirdim. Aracı topladım 4 saat kadar rolantide beklettim. Herşey servis manualde yazıyor zaten. Krank journal aralığı, kam mil yuvası journal ölçüsü. İşin sırrı olcebilmek. Benim Arac sulu gömlek. Gömlekler çıkıyor. Gömlek yaptirdim 4 adet. Montajdan 2 saat önce kurbuza yatırdım. Yuvasına kolayca oturdu. Piston da standart. Kelepçe de vardı. Segman yönünü de servis manuale göre ayarladım. Taktım. Boşluk kontrolü. Sonra topladım. Yeni yağ yeni antifriz. Bu kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bir anımı anlatmak isterim. Yıl 2015 istanbul dan efsane bir 156 alfaromeo almışım. Ankara da bir servise götürdüm adamlar ücretriz şanzıman yağını değiştirdiler bu bizden olsun ben bu kadar temiz hiç görmedim dedi. Ben de inandım . Aradan biraz zaman geçti vites 1 var 2 yok 3 var :D takıldı yolda giderken. Neyse aradım bu adamları dediler ki komple inecek şanzıman bakıcaz. Başka bir alfa servisininaradım getirin abi dedi. Baktılar ki vites kutusunun içinden metal parçaları çıktı. Alfaların vites kutusu sol tekerin orda adam tekeri söktü metalleri temizledi kapattı. 60 tl aldı. Kimseyi kötülemek istemem ama bu parçaları onlar atmışlar abi dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fat304h kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi şehirde bu arkadaşlar gidelim araçları onlara gösterelim destek oluruz belki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAra varsa direkt yetkili servis. Para yoksa zaten Yoksa arabaya binmeyin ))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akyol1

    2.2 508 den biraz bahseder misiniz hocam ? Şehir içi yakıt performans ve parça anlamında.



    Alıntıları Göster

    Bu zamana kadar, sattığıma pişman olduğum tek araçtı.

    hala içim cız ediyor ara ara aklıma geldikçe.

    Hem az yakıyor hem de fena kaçıyordu..


    Şöyle belirteyim, şehir içi (bandırmada yaşıyorum yokuşu boldur) 8 litre civarı yakıyordu.

    Şimdiki aracım 7 litre yakıyor mesela 1.5 motor olmasına rağmen.


    Şehir dışı 100-110 gibi gidersen 5 litre civarı yakıyordu, yok baba ben yapıştırayım dediğinde 7-8 litre yakıyordu..


    Ara hızlanmaları muhteşemdi, 100 ile giderken gaza bastığında 200 civarına gelmesi çok kısa zaman alıyordu..


    Parça anlamında, pek parça ile işim olmadı.

    Ama her yerde bulunuyordu.

    bakımını ve triger setini serviste yaptırtmıştım.


    hatta serviste ustalar aracın motorunu bayağı bir incelemiş ve övmüştü, çünkü bu zamana kadar 1 tane gelmiş bu araçtan bakıma.

    Satma demişlerdi de, işte dinlemedik.


    benim işime hafif ticari daha çok yarıyor diye sattık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john mclane -- 17 Kasım 2020; 9:8:26 >
  • Şu ana kadar hep servise gittim umarım sanayiye isim dusmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenolog kullanıcısına yanıt

    Ben arabamdan memnunum da eşim opel mokkasını değiştirmek istiyor .uygun fiyatlı B suv denk gelirse yine 0 km alırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtma bujisini ustaya gösterdim o zaman xx lira demişti değişimine

    Param değerli olduğu için gittim 8mm uzun T kol aldım

    Bujileri de kendim alıp değiştirdim


    Bakımı da yoktubedan izleyip kendim yapıyorum

    Park sensörü taktım

    Şanzıman yağını değiştirdim 2 tıpa hepsi

    Geri görüş kamerası ve monitörü taktım


    Ustaya para vereceğime alete para veririm

    Darbeli somun sökme aldım artık işin keyfindeyim

    Yıllarca kullanılabilecek birşey

    Vida sökmek için kıvranmaya son


    Ustaya para vermemek için usta oluyorsun

    Ders çalışmak için öğretmene para vermek yerine kendin çalışıp öğretmen seviyesine geliyorsun

    Boş durup cahil kalmak yerine bir ilim öğreniyoruz en azından

    Do it yourself kendin yap projeleri meşhur yabancı memleketlerde

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    Rifter 1.5 130 luk mu ? Bende de şuan C5 var 1.5 hdi 75 binde. C5 den önce bakmadım değil 2.2 ama hiç temizi yoktu eminim halada yoktur. Bende 115 lik partner 115 lik connect veya otomobil ruhsatlı courier bakıyorum.

  • sanayi kurtlar sofrasıdır.

    kimin ne olduğunu ne iş yapacağını bilemezsiniz.


    kendi dükkanınız ve ya babanızın dükkanı değilse her türlü risk.

  • JackDaniels kullanıcısına yanıt

    neyi kazıklanıyosun ya


    2009 model yaris var toyota personelinin aracı benzin şamandırası bozuldu gittim dedim sanayiyle arasında bi fark yoksa servisinde yaptırayım çalışan indirimi falan olur hesabı


    adamlar 1800 lira fiyat çekti


    sanayide 300 liraya yaptırdım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akyol1

    Rifter 1.5 130 luk mu ? Bende de şuan C5 var 1.5 hdi 75 binde. C5 den önce bakmadım değil 2.2 ama hiç temizi yoktu eminim halada yoktur. Bende 115 lik partner 115 lik connect veya otomobil ruhsatlı courier bakıyorum.

    evet 130 olan en dolu rifter.

    valla hocam temiz derken, km diyorsan valla 2.2'lerde düşük km bulmak zor.

    Ben aldığımda 145 bin km'de idi gt..

  • Sana katılıyorum hocam. Bundan sonra nende kendime alet alıp kendim değiştirmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes güzel hoş bişeyler yazmış ama sepetteki elma misali çürükler sağlamların ahını aldırıyor. Kendim makine imalatçısıyım yani bende sanayi esnafıyım :) Yazılanların hepsi doğru olmakla beraber kimse keyfinden bu yollarda sürünmüyor, zaten maddi durumu olan yetkili serviste işini görmenin derdinde. Biz sanayici olduğumuz için her zaman en uygun fiyata en iyi hizmeti almanın yollarını biliyoruz ama tüm yukarıda yazanlara ek ciddi tecrübeler devreye giriyor. Bunlara ek olarak size söyleyebileceğim birşey varsa sadece ve sadece sizin araç marka ve modelinde uzmanlaşmış servisler ile işinizi görmeye çalışın, paradan ziyade çekeceğiniz rezillik size kar kalmasın  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: john mclane

    Bu zamana kadar, sattığıma pişman olduğum tek araçtı.

    hala içim cız ediyor ara ara aklıma geldikçe.

    Hem az yakıyor hem de fena kaçıyordu..


    Şöyle belirteyim, şehir içi (bandırmada yaşıyorum yokuşu boldur) 8 litre civarı yakıyordu.

    Şimdiki aracım 7 litre yakıyor mesela 1.5 motor olmasına rağmen.


    Şehir dışı 100-110 gibi gidersen 5 litre civarı yakıyordu, yok baba ben yapıştırayım dediğinde 7-8 litre yakıyordu..


    Ara hızlanmaları muhteşemdi, 100 ile giderken gaza bastığında 200 civarına gelmesi çok kısa zaman alıyordu..


    Parça anlamında, pek parça ile işim olmadı.

    Ama her yerde bulunuyordu.

    bakımını ve triger setini serviste yaptırtmıştım.


    hatta serviste ustalar aracın motorunu bayağı bir incelemiş ve övmüştü, çünkü bu zamana kadar 1 tane gelmiş bu araçtan bakıma.

    Satma demişlerdi de, işte dinlemedik.


    benim işime hafif ticari daha çok yarıyor diye sattık...



    Alıntıları Göster

    PSA grubunun en sağlam motorları 2.0 HDI, 2.2 HDI ve 3.0 HDI motorlardır. Bunlar tabiri caizse km canavarı motorlar. 3.0 HDI ülkemizde pek yok. 2.0 HDI ise 250.000 km leri iyi bakımla hiç ekstra masraf açmadan sorunsuz görüyor. Biz ekonomik nedenlerle genelde daha sıkıntılı olan 1.6 HDI motorlarını kullanmak durumunda kalıyoruz.

  • fat304h kullanıcısına yanıt

    Zamanla onlarda bozulabilir be hocam.Para insanı bir zaman sonra bozuyor

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.