Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski araba kullandığım için az çok tanırım sanayi ortamını yazılanları destekleyecek nitelikte birkac birsey de ben yazayım

    Öncelikle arkadaşın dediği gibi gitmeden internet çağında yaşıyoruz sorununuzu bakın araştırın yüzde 90 dogru sorunu bulmuş olursunuz.
    Sorununuzu ogrendiginizde telefon yoluyla bulabildiğiniz ustayı arayın fiyat süre vb fikir edinin ona gore gidin
    Parca konusunda internet ucuzdur algısına düşmeyin eger aracınız piyasada çoksa parcacilarda parcalar daha ucuzdur ancak genelde yan sanayi stokları fazladır önemli parçaları internetten güvendiğiniz yerlerden alabilirsiniz.
    Özellikle aracınızın basinda durun her işleme bakın özellikle eski araçlarda cok fazla bastan savma is yapılıyor bizzat ustadan duyduğum sen yabancı olmasaydın (yanımda olmasaydın) bu parçaya bu kadar ugrasmazdim lafı bunu destekler nitelikte
    Yeni araçlar için en azından özel servislere gidin istisnalar olmakla birlikte rastgele sanayi dükkanında başınızın ağrıma olasılığı çok yüksek
    Yine eski araçlar için konuşuyorum malum az buçuk sorunları çıkabiliyor bu durumlarda eger önemli değilse gitmeyin arıza biriktirin cok daha karlı çıkarsınız

    Not: imla için kusura bakmayın mobilden yazmak durumunda kaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kadınlar neden gitmesinmiş anlayamadım? Kadınları kısıtlamak yerine genel olarak ahlakımızı gözden geçirmeye ne dersin ? Saçma bir bakış açısı sizinkisi.Oldu olacak evdende çıkarmayın kadını, dört duvara kitleyin.Mazallah sokakta biri bakar felan.Birde öylr yazmışsın ki sanki sanayiye değil pavyona gidiyor insanlar, kadınlar gitmesinmiş.Bırakın şu zihniyeti artık.Kadın tır otobüs vs şoförleri bile var günümüzde, sanayide dükkan açan namusuyla şerefiyle işini hakkıyla yaparak ekmek parası kazanan onlarca kadın var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beneoushtatic B kullanıcısına yanıt

    Para bizde de şuan işleri o kadar yoğun ki bir haftadan önceye sıra veren yok. Bu sebeple şuan para da geçmiyor maalesef. Ufacık bir eleştri, fikir beyanı yapsanız düzgünce dinleyip, adam yerine koyup, yüzüne bakarak cevap veren usta sayısı çok az. Allah kahretsin böyle düzeni. Gerçekten imkanım olsa sıfır araba alırım o kahrolası sanayiye arabamın tekerini sokmam. Bir şey yaptırırsın başka sorun çıkar. Götürürsün düzeltemez. Sorun şundan der, bir ton para alır, sorun düzelmez, olur öyle der.

  • gecenler 2013 polonun bakimi icin aydin'da sanayide dolastim. malzemeleri ben uygun fiyatli aldiydim ferodo balata motul yag filtreler vs.


    sanayi o kadar yogun ki artik adamlar musteri begenmiyor. disaridan aldigin malzeme ile kabul etmiyorlar.


    en son tav oldum. izmir'e gidecektim. orada ustam var. son bi yere sorayim dedim.


    bakim + on arka balata degisimi + amortisor takozlari degisimi iscilik 400 tl aldi. totalde 1.5 saat surmedi.


    bir sey sprey cart curt + takoz parasi 650 ile ciktim. ki takoz haric her seyini ben aldiydim.


    neyseki allahtan isciligi iyidi.


    simdi ek su pompasi hatasi veriyor sanayiye gitmeye korkuyorum.

  • Sanayi pavyon gibidir. :))))))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en son youtubda bi tamirci amerikada adam saatlik 100 dolara tamir yapıyo 800 lira yapıyo ben senden 500 aldım cokmu diyordu yarım gün arabanla uğaştım vs lan günde 500 500 3 araba yapsan ayda 45 milyar yapar doktormusun ekonomi bakanımısın mühendismisin neyin parası bu aç gözlüler

    fiyat konuşmazlar işin100 liraya halledilcekmiş gibi söküp dağıtıp 1000 lira alma derdindeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben triger değiştirmek için servisten 2500tl gibi bir fiyat alınca iş yerime yakın bir dükkana gittim. Arabayı gösterdim. Kendimi ve iş yerimi tanıttım. 1100tl ye anlaştık ve ertesi gün 1kg baklava ile arabayı kendine teslim ettim.
    Yapılacak iş belli ama insan genede malını emanet ederken korkuyor.
    Sıkıntı bilmediğim bir arıza olursa kısmında. Kendini tamamen adamın vicdanına teslim ediyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilenthillDream

    Bende her dükkandan bilgi aliyorum.gecen biri abi dedi araba temiz maksimum 100-200 TL daha ver servisinde yaptır dedi şaşırdım. Benim takacağım parça başını ağrıtir sende benim başımi agritirsin dedi :D

    hayretler içindeyim  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Abartmayin hocam :) haa arabaniz porse , ferrari falansa bilemem ama normal araclarda en baba periyodik bakim tutsun 1500tl :)


    Benim arabam opel , yetkili servis bakim fiyati 660tl (tum parcalar gm orijinal ama bu bakimda mazotta drgisti 875tl odedim.. ayrica fren balatalari degisti, kampanalar trmizlendi ve korozyon onleme hizmeti yapildi 3000tl ye yakin odedim ama zaruri seyler, kimse arabasinin altinin biskuvi gibi kitir kitir paslanip kirilmasini istemez :) )


    Disardan gm orijinal parcalarini alirsam 673tl :) ustelik bu rakama ne yag dahil ne de iscilik.. ayrica bakimda akü , antifriz ölcumu yapildigini da duymadim sanayide..


    Onyargili olmayin yetkili servislere karsi ;)


    https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-corsa-d-1-3-dizel-euro-5-periyodik-bakim-filtre-seti-orjinal-gm-marka



    Alıntıları Göster

    geçen hafta opel gtc global'de yıllık bakım yaptırdım

    82 lira yağ filtre

    93 lira hava filtre

    252 lira polen filtre

    6 lira karter tapası

    190 lira işçilik

    623 lira toplam tutar + kdv si ile birlikte 735 lira


    360 lira yağ ücreti müşteri memnuniyeti olarak bedelsiz kondu





  • Bravo!

    Tespitlerin hiç yabancı gelmedi.


    İşte böyle olmamak için ben de hep aynı ustaya gidiyorum.

    Parçalarımı, yağımı ıvır zıvırımı hep kendim alırım. Usta'ya sadece el emeği ve işçilik işlerini bırakıyorum.


    Fakat benim ustam burdaki gibi değil. En azından, işlem yapmadan önce parça gerekirse baştan bana söylüyor, parçayı sen al diyor.

  • nasihatlere uyun, fakat aracınızı tamir edecek insanın da insan olduğunu unutmayın. değişen benzin pompasının içindeki benzini isteyeni gördü bu gözler.

  • Bakın eşimin abisi oto tamirci,dediki aracı bana getir arızası var ise halledelim,dedim tamam abi hemen geliyorum.Gittim turbo borusundan yağ kacırıyordu dedimki ''abi turbo yağ hortumunu değiştirelim sıfırı 350 lira cok bişey değil'' tamam dedi,400 lira para verdim yaptı.Aracı aldım 2 gün sonra yağ tekrar akmaya başladı başka bir ustaya gitdim dediki bu yağ hortumuna kaynak yapmışlar,ya olurmu öyle şey abi sıfır dedim, açtı gösterdi kaynağı. Olur dedim belkide hortum kaynaklıydı ne bileyim kendi kendimi teselli ediyorum. Başka bir sefer aracın kasnağından ses geliyor dedim abi sana geleyim sen bir bak.Gittim dedim abi kasnağı değiştirelim ses yapıyor,tamam dedi fiyatı elektrikli kasnak gergi kayışı 400 lira,tamam oğlum yaparız hallederiz 2-3 gün sonra alırsın. 1 Hafta oldu abi araç ne oldu diyorum,akşam gel al aracı.Gittim aldım yine kasnak sesi geliyor,kayışı gösteriyor bana bunu değiştirdik (fiyatıda 50 tl kayışın aslında) dedim iyi abi ama hala kasnak sesi geliyor dedim,yok o motordan geliyor bu aracın motoru gidicek haberin olsun ,patlarsa 20-30 bin masrafın olur elinden cıkar bu aracı. İyi abi tamam dedim cıktım anladımki her seferinde beni güzel bir yontuyor aracıda yapmıyor aldığı parayı helal sanıyor yada beni kandırdığını sanıyor. O gün bugündür yanına gitmem ,merhaba merhaba hepsi bu.





  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    Bence sen ,ben ve benim gibi sürekli 0 araba alan zenginleri kıskanıyorsun !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiye gitmekten nefret ediyorum. Kibar biri olduğum ve bu işlerden anlamadığım çok belli olduğundan hep kazıklandığımı hissederim. Konu faydalı ama umarım sanayiye gitmem gereken çok kritik durumlar olmaz.

  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Puhahahah sesli kahkaha attım

    Almanya da 5 bin birime satılan teneklere sıfır diye 300 bin birim para verip birde enayiliğinizi yüzünüze vurunca zorunuza mı gitti? İstesem sıfır Mercedes alırım dostum emin ol. Ama ENAYİ değilim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanayi mi? Allah ellerine düşürmesin. hepsi usta görünümlü sırtlanlar.


    geçen hafta aracıma tavan barı taktırmak için şöyle birkaç yerle görüşeyim dedim.

    aynı işi yapmak için biri 50 tl diğeri 100 tl fiyat verdi. (malzeme benden)

    ayrıca arabaya da tavan barına da bi ton laf ettiler.

    neyse kalsın deyip hızla uzaklaştım, en komiği de bunu yapıştırmak için 2-3 tüp silikon gider diyendi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FİT GYM

    Bakın eşimin abisi oto tamirci,dediki aracı bana getir arızası var ise halledelim,dedim tamam abi hemen geliyorum.Gittim turbo borusundan yağ kacırıyordu dedimki ''abi turbo yağ hortumunu değiştirelim sıfırı 350 lira cok bişey değil'' tamam dedi,400 lira para verdim yaptı.Aracı aldım 2 gün sonra yağ tekrar akmaya başladı başka bir ustaya gitdim dediki bu yağ hortumuna kaynak yapmışlar,ya olurmu öyle şey abi sıfır dedim, açtı gösterdi kaynağı. Olur dedim belkide hortum kaynaklıydı ne bileyim kendi kendimi teselli ediyorum. Başka bir sefer aracın kasnağından ses geliyor dedim abi sana geleyim sen bir bak.Gittim dedim abi kasnağı değiştirelim ses yapıyor,tamam dedi fiyatı elektrikli kasnak gergi kayışı 400 lira,tamam oğlum yaparız hallederiz 2-3 gün sonra alırsın. 1 Hafta oldu abi araç ne oldu diyorum,akşam gel al aracı.Gittim aldım yine kasnak sesi geliyor,kayışı gösteriyor bana bunu değiştirdik (fiyatıda 50 tl kayışın aslında) dedim iyi abi ama hala kasnak sesi geliyor dedim,yok o motordan geliyor bu aracın motoru gidicek haberin olsun ,patlarsa 20-30 bin masrafın olur elinden cıkar bu aracı. İyi abi tamam dedim cıktım anladımki her seferinde beni güzel bir yontuyor aracıda yapmıyor aldığı parayı helal sanıyor yada beni kandırdığını sanıyor. O gün bugündür yanına gitmem ,merhaba merhaba hepsi bu.

    Buna benden pas. O kadar mesaj okudum, güldük geçtik de. Bu tamirci harbi değişik adammış. İnsan bari kendi kardeşinin boğazından geçecek paraya göz koymaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizikci_

    ve dışarda yapılanın üç katı fiyat veriyorsun ...

    Aslında öyle değil, bir kere yaptırıyorsun, takılan parçalar ve işcilik garantili... ayrıca abartıldığı kadar fiyat farkı da yok.


    Dışarıda yaptırıyorsun, bozuluyor, yaptırıyorsun, bozuluyor... kullanılan yan sanayi parçalara falan girmiyorum... :)


    Aracınız perte yakın 15-20 yıllık 300 küsür bin km ise, yetkili servise gitmemeniz normal, Türkiye dışındaki ülkeler de bakmıyor o araçlara, bunun yeri hurdalık diyorlar:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: degobar

    geçen hafta opel gtc global'de yıllık bakım yaptırdım

    82 lira yağ filtre

    93 lira hava filtre

    252 lira polen filtre

    6 lira karter tapası

    190 lira işçilik

    623 lira toplam tutar + kdv si ile birlikte 735 lira


    360 lira yağ ücreti müşteri memnuniyeti olarak bedelsiz kondu



    Alıntıları Göster

    Hocam fazla vermişsiniz, opel.com.tr de 659tl yazıyor (araciniz mokka ya da insigniaysa fazlalik olmus olabilir, kucuk harflerle yazmislar :) ) kampanya yıl sonuna kadar geçerli.. balmumcudaki opel gerçek yetkili servisine gidiyorum , anadolu yakasinin son ucundayim ama oranın musteri memnuniyeti hatrina 3 tane opel yetkili servisi gecip gidiyorum besiktasa :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllardan beri yağ ve filtre bakımını yaptırdığım yere en sonunda fiyat farkını görüp internetten gerekli malzemeleri alıp gidince biraz bozulmuştu ustam. Daha ilginç bir olay ise her şeyi çok inceleyip kırk yerden fiyat alan bir abimizin yanında usta bey kaşla göz arasında eski hava filtresini takmış.Abimiz orada anlamamış ama eve gidince durumdan şüphelenmiş.Kapağı açtığında filtrenin eski ve temizlenmiş olduğunu görünce geri gitmiş.Usta bey, abi kusura bakm, dalgınlığıma gelmiş demiş...Halbuki müşterinin yanında bunu yapıyorsun sahibi orada olmasa kim bilir neler yaparsın? Evet malesef ticari ahlak diye bir şey yok, bütün diğer sektörlerdeki usta modelleri de aynı. Onun için iflah olmazlar.İşleri güçleri yalan dolan.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.