Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazir bilgiler tazeyken yaziyorum. Konuyu yesillendirin, tecrubeler okuyarak degil yasiyarak kazanilan edinimlerdir.


    1) Muhakkak gitmeden bakim veya ariza olur, internetten on arastirmasini yapin. Ne islem yapilacak ? Ne degismeli ? Kafanizda 3 asagi 5 yukari isik yanar.


    2) Asla tek basiniza gitmeyin, dalgin olursunuz kaza yaparsiniz. Usta denen zihniyet kaziklar, gecirir. Hic belli olmaz. O yaninizdaki kisi sizin goremediklerinizi gorur. En kotu psikolojik destek saglar, amaciniza odaklanirsiniz.


    3) Sanayi ortami pavyon gibidir, yuzunuze gulene cay corba ikram edene asla guvenmeyin. Is paraya pula gelince maskere duser, arka planda ne donuyor bilemezsiniz.


    4) Su bu tanidigimin tanidigi, ucuza yapar. Gel kardesim gidelim, babamin dayimin oglum aman ha, temkinli olun. 2 defa dusunun. Ne gelirse yakin cevreden, tanidiktan geliyor. Bu adam nasil olsa cepte ya iscilik ya parcadan ya da paradan bir yerlerden bisey giriyor, cikiyor. Baska esnafa danisin.


    5) Bir bayani yalniz gondermeyin. Es,anne,sevgili... sanayi icinde yetkili servise gitmedigi surece. O da paraya gelire bakar. Neden yollanmayacagini o kisilerin dunyasina girerseniz anlarsiniz. Istisnalar kaideyi bozmaz ben geneli baz aldim. Guzel bayansa 2 defa dusunun :)


    6) Asla yedek parca islerini ustaya birakmayin. Kendiniz alip goturun, usta daima kendi kar marjina odaklanir. Ayakta kalmasi lazim, sonucta kucuk esnaf. Kotu kalitede bir urunu size satar veyahut depodaki marka urunune 5-10 tl kar marji koyar, ekler.


    7) Yedek parcayi kesinlikle tek dukkana alip hemen gideyim demeyin. En az 2-3 farkli dukkana girip sorun, sormak bedava dovmezler. Ben bi bakayim,dusuneyim eyvallah tesekkur ederim... deyip cikin baska alternatiflere yonelin. Tabi ki bunlardan once internetten n11, yedekparcacim vb sitelerden az cok fiyat bilgisine ulasirsiniz. O fiyatlara saticilar kdv,site komisyonu ve kargo parasi ekler. Sanayi esnafinin verdigi fiyati gozden gecirin. Nakitte su bu pazarligi yapin, fis fatura kesmiyorlar direkt ver gonder.


    8) En onemlisi zaman kavrami. Haftasonuna denk getirmeyin, kalabalik olur ve asiri trafik meydana gelir. Esnaf zamanla yarisir para kazanmasi lazim. Isinizi yaparken ozenmez gelisiguzel yapar. Ne kadar cok araba is o kadar ekmek kofte. Is yerinden yarim gun izin alin veya yakin tanidiga emanet edip tembihleyin. Telefonlasip whatsapp tan vs. sorunu cozersiniz.


    9) Sanayide yapilacak ise gore hareket edilmeli. Subap ayari veya motor ust kapagi vb. yapilacaksa sanayi esnafi dukkan acarken degil, acmadan 1-2 saat once teker durmali motorun sogumasi lazim. Erken giden cok yol alir sozu bosuna denmemis.


    10) Mumkun mertebe ise baslamadan once iscilik ne alirsin ? Agabey kapali kutu bilemem edemem der... 3 asagi 5 yukari ortalama tahmini ne tutar ? Kerat cetveli hesabi yaparsiniz. O adam o isi yillardir yapiyorsa size ne gecirecegini bilir. Kapali kutuda olsa en fazla su cikar der iscilik ucreti kafasinda hazirdir.


    11) Karsinizdaki kim olursa olsun sonucta babanizin oglu degil. Hadi kan bagi olsa bile o adam once kendi menfaatini dusunur. Guvenmeyin, aracin anahtari birakip gitmeyin. Oldu yatacak arac. Hemen fotograflarini cekin, km bilgisini not edin ve ruhsati alin. En kestirme, zahmetsiz yol adamin dukkaninin kartinin arkasina su tarihte araci biraktim, km su yazdirip imza ve fatura kasesini bastirin. Yanasmiyorsa eyvallah biraderim baska kapiya. Sonucta alternatif cok 84 milyonluk bir ulke burasi.


    12) Aracin basindan mumkun mertebe ayrilmayin. Kimse sizin maliniza kendi malina gosterdigi titizligi ve ozeni gostermez. 1 milyonda versen ona gore muamele etmez, benim kendi malim degil der gecer. Kapitalist sistem sizi yaniltmaz.


    13) Kendini oven ve din iman Allah diyen adamdan kosarak uzaklasin. Herkesin Allah i kendine gunahi sevabi bana ne kardesim. Karakter kisilik durustluk ve ahlak yoksa imanin olsa neye yarar ?


    Biraz uzun oldu ama bu bilgiler hayat kurtarmasa bile cep kurtarir. Hatta daha genis acidan bakarsak adli olaylara karismanizi engeller. Aracinizi ciragin alip adam ezdigi ve olaylara karistigi gorulmemis duyulmamis degildir.

    Telefondan ancak bu kadar titizlikle yazabildim, affola. Lutfen metnin kilina tuyune takilmayin, verdigi mesaj yani ana tema onemli :)


    @kocaballi


    EDİT : 19.11.2020 BUGÜN YAŞADIKLARIM VE DENEYİMLEDİĞİM HUSUSLAR....


    14) Sanayi esnafının geneli için %90 ına kibar muamele etmeyin. Kibarlık, incelik ve zarif düşünce onlarda bu ezik, bunun cebini boşaltırım veya adam mı, lan bu ? intibası uyandırır. Yedek parça alacağım, adama fiyat soruyorum çok pahalı geldi veya araştırmak için başka dükkanlara bakacağım. X ürün şu kadar. Anladım, teşekkür ederim... diyorum adam yüzümüze bakmayı geçtim rica ederim sağolasın demekten bile aciz. Zorla alacak değiliz, malın fiyatını sormak serbest ve serbest piyasa.


    15) Radyatör kapatıcı, sızıntı giderici alacaktım. Sanayi piyasası yerli veya ithal ürünlere göre 25-60 TL arası değişiyor. Ürünün kalitesine ve markasına göre. Fakat bizim buradaki bir benzinlikte yerli ürün radyatör kapatıcı 8 TL !!! Evet tam tamına 8 TL yani ne internet ne sanayi bildiğimiz benzin istasyonunda yol kenarındaki ürün tam %100 den fazla daha ucuz fiyat 8 TL . SANAYİ VEYA İNTERNET HER ZAMAN UCUZ OLMUYOR. ALTERNATİF OLARAK BENZİNLİKLERE BAKIN. ARABA MOTOR YEDİ YAKLAŞIK 8500 TL PARAMI YEDİ. ARABAYI FABRİKA ÇIKIŞLI HALE GETİRMEK İÇİN DAHA HARCAMAM LAZIM SONU YOK.


    NE İŞ YAPARSANIZ YAPIN, NE OLURSANIZ OLUN MÜHİM OLAN ŞEREFİNİZLE VE NAMUSUNUZLA PARA KAZANMAKTIR !!! + KAZANDIĞINIZ PARADAN MİNİMUM GİDERLE MAKSİMUM VERİM ALMAKTIR, YANİ KAZIKLANMAMAK. KAPİTALİST - MARKSİST SİSTEM BUNU GEREKTİRİYOR... SANAYİYE DÜŞTÜNÜZ MÜ PARANIZ SU GİBİ AKAR GİDER AKŞAM EVE GELİNCE HESAPLARINIZ BOŞALIR MANTIKLI DAVRANIN ACELE ETMEYİN BEN ETTİM MOTOR YAPTIRDIM 7500 TL BOŞA GİTTİ %100 VERİM ALAMADIM PARAMDA BITTI ACELE ISE SEYTAN KARISIR !!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 19 Kasım 2020; 1:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Parayı önceden vermeyin. Motor yaptıracaktım 20 li yaşlardayım. yok parça alcaz 1000 lira getir. yok şu eksik 500 lira getir. diye diye bütün parayı önden verdim. arabayı aldım çıktım ilk benzinliğe girdim. yakıt aldım. araç çalışmadı kaldı orada.


    ustayı aradım dedim ben kaldım. biraz işim var 2 saate gelirim dedi. ( dükkan 1km mesafede ya var ya yok. )


    ondan sonra yine aynı arabayla yetkili servise girdim. servisten aracı itekleyerek çıkardık.. =) yetkilisi serviside aynı özel serviside sanayiside. karadelik gibi içine çekiyor.


    çok öptüler çok. tecrübe oldu ama gençliğimi sömürdüler sanayide. şimdi herşeyi kendim yapıyorum. internet sınırsız bilgi kaynağı + 10 yıldır izliyorum arabaları sanayide. ustayım diyenlerden daha iyi yapıyorum  

    sana hakaret etmeden karakter analizini yapayım:


    1- muhtemelen hayatın boyunca hakarete uğramışsın, bu nedenle hiç tanımadığın birine "enayi" diyebilmek senin için çok normal. buna tepki gösterenlere ise daha ağır hakaret edebilmen, yaşadığın hayatla ilgili önemli ipuçları veriyor.


    2- terbiye ve ahlak kavramlarının ne anlama geldiğini bilmiyorsun. birine hakaret etmek seni terbiyesiz yapar, ahlaksız değil. yani adama enayi demen seni terbiyesiz yaptı, ama sana terbiyesiz demek beni ahlaksız yapmadı. insanlara hakaret edebilme hakkın olmadığı gibi, ahlaklarına dil uzatma hakkın da yok.


    3- muhtemelen maddi durumun çok iyi değil ve tam tersi durumda olanlara karşı içten içe bir düşmanlığın var. belirli bir refah seviyesindeki insanlar "istisnalar hariç" bir aracı alıp ömür boyu kullanmıyorlar. oto sanayi, servis, arıza gibi şeylerle uğraşmamak için tam olarak bu arkadaşın bahsettiği gibi 5-6 yılda bir araç değiştiriyorlar. aksi görüşte olman bu "tercihi" harakaret ederek eleştirme hakkını sana vermiyor.

  • Eline sağlık emek vermişsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmzamı atarım. Kuruntulu olmak en iyisi sanayide. Fakat çok da abartmadan ve esnafı kırmadan kibarca söylemek kilit nokta.

    Sonuçta para sizde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beneoushtatic -- 15 Kasım 2020; 8:4:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elleriniz dert görmesin hocam çok iyi yazmışsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepside doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sanayinin kitabini yazmis,her yazdiginin altina imzami atarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madde 1: Mümkünse gitmeyin kazıklanırsınız.


    Başlığı okuyunca ilk aklıma gelen buydu zaten ilk maddeyede onu yazmışşınız


    çünkü arka balatadaki problemi bulabilmek için önce motor indirtirler

  • Benim kafamdaki yetkili servis direk değişir uğraşmaz algısı özellikle son yıllarda yıkıldı

    Kapanan bayiler / servisler oldu
    2 markaya birden bakmaya başlandı vs
    Yetkili servisler o kadar yoğun ki neredeyse gelme diyecekler

    Passat kullanırken bakım geldi aradım 1 hafta sonraya rica minnet randevu verdiler
    Opel zaten kapanan Opel bayisinden ötürü yoğunken Citroen bakmaya da başlayınca kafa kaşıyamaz oldular

    Öyle hemen alalım değişelim vs yok uzun süredir
    Mümkünse gelme diyecekler ayıp olmasa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biri kibar olun demiş ama kardeş kibar olursan seni oracıkta üzerler..

    Emir kipleri kullanın, yap tak indir acele et. Başkasından anlamazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartagines -- 15 Kasım 2020; 9:38:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emeğine sağlık hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yetkili servis can gerisi heyacan, anahtarı teslim edip bisküvi eşliğinde çayımı kahvemi içmek için bekleme salonuna geçiyorum ve çıkan tüm parçalar istemesem dahi bana geri veriliyor..

    Faturamı alıyorum ve yapılan işle ilgili bir sorun olsa kurumsal mutabım oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabalarımı hep 0 km alırım.5-6 yıl binerim,satarım,sonra tekrar 0 alırım.bakımlarının çoğunu yetkili serviste yaptırırım.garanti bittikten sonra bakım malzemelerini internetten alırım,50-100 liraya sanayide yaptırırım.dolayısıyla sanayiye çok az yolu düşen şanslılardanım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Sincan’da kine bilhassa girmeyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonuç: araba uçak gibi oldu abi. telefonumu al sorun olursa ara yardımcı olurum.

  • En önemlisi;

    Sanayi esnafı en son çaredir. Yolumuz sanayiye düşmeden ne var ne yok deneyin!


    Şaka bir yana sanayiye ayağımı atar atmaz kendimi çok aciz hissediyorum 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanayide dostun olacak bir tane gerisi hikaye, arkadaş yazmış çay bisküvi yapıyorum serviste diye eğer garantin devam ediyorsa ya da iyi niyet garantisi kapsamında kalmak içinse ya da büyük işlem varsa ( son model araban varsa) servis iyidir. Ama garantisiz vs 2011-12 den eski model araban varsa o parayla koliyle bisküvi alırsın. yağ hava filtre değişimi vs için sanayide toptan perakendeciden ya da n11 den alırım parçayı 50₺ işçilik verir yaptırırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı ben 😸

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel tavsiyeler teşekkürler yetkili servisler içinde tavsiyeler bekliyoruz :)

  • Hocam valla sağolun ben aşırı temiz yüzlü ve yeni şoförüm hiçbir şeyi bilmiyorum öyle söyleyim . Pek yolumu düşürceğimi sanmıyorum ama elbet düşer ve bu tavsiyeleri dinlerim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.