Şimdi Ara

ÖSS hakkından kısa bir bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sınava son bir kaç gün kala kitapçıklar torbalanıp, mühürlenip sınav merkezlerine iletilir. Eğer torbalardan biri açılır, yırtılır, mühürü bozulur yada bir kitapçık eksik çıkarsa sınav iptal olur. Sınav merkezinde 24 saat uyumaksızın nöbet tutan güvenlik görevlileri vardır. Her bir odada da gizli kamera bulunur. Merkeze giren çıkan, müdür ve öğretmenler de dahil kim olursa olsun görevliler tarafından didik didik aranır. Özellikle kamera gibi görüntü kayıt özellikli cihazların merkeze sokulmasına kattiyen izin verilmez.

    99 yılında iptal edilen sınavda sınav sorularını çalan adam 2 yıl sonra İran'dan sahte bir pasaportla Türkiye'ye girerken yakalandı. Ne alakası vardı bir teröristin sınav sorularıyla? Sınav kitapçıklarının basımı 4 milyon YTL ( 4 Trilyon ) para demek. Eğer sınav iptal olursa 4 Trilyonda... Bu ülkede ne zaman sınav soruları çalınırsa emin olun ki bu işten çok büyük kazançlar sağlayan birileri vardır. Bunlar öğrenciler değil.

    Sınavda öğrencileri kontrol etmek için en az 4 öğretmen bulunur. ÖSS'de kopya çekerken yakalanmanın cezası ömür boyu ÖSS'ye girememe cezasıdır. Bu çok ama çok ağır bir ceza.

    ÖSS'de adaya, soruların çözünümüne yardım eden öğretmen de, kamu personelliğinden ve öğretmenlikten men edilir.

    İnsanların hayatını sadece 195 dakikada yön vermelerini beklemek büyük acımazsızlık olur. Ne yapacağını bilmeyen veliler, soluğu sözde yol yordam gösteren özel dersanelerde alıyorlar. Dersaneler zaten başarılı öğrencileri ücretsiz okutmaktadırlar, ya milyarlarca lira dersaneye ödeyen çocuklar içinden hiç birinci çıkmış mıdır ?

    - ÖSS'yi kazanması kesin gözüyle bakılan öğrencinin biri ÖSS günü kaleminin ucu bittiği için optik formu yarı boş vermek zorunda kalır. Sırf hazırsızlıklığından dolayı 1 yıl çöpe...

    - Üstteki vakaya benzer bir olay daha var. Öğrencinin biri de seçenekleri doldururken bir çok soruyu yuvarlağın etrafına taşırdığından cevaplar geçersiz sayılır.

    - Komşumuzun oğlu da sınav gününden önce saatinin alarmını kurmayı unutur, kalktığında saat 11:00 sınava yetişemez ve 1 yıl çöpe.

    Bunlar da bazı talihsizlerin ÖSS ile kötü anıları







  • quote:

    Orjinalden alıntı: ak-rap

    Sınav merkezinde 24 saat uyumaksızın nöbet tutan güvenlik görevlileri vardır.



    Penthouse, Playboy... ya da hangisini tercih ediyolarmış bu 24 saat uyumaksızın nöbet tutan güvenlik görevlileri, ona dair bişi yazıyo mu yaw?

    Hayır, 24 saat dediğine göre, çok etkili bişi olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepimpact2007 -- 30 Nisan 2007; 0:38:12 >
  • tamamda nerden alıntı yaptığını neden yazmadın ? kendi laflarınmış gibi yazmışın...



    SINAV FİLMİNDEN ALINTIDIR
  • Sınav filminden alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokia-fun -- 30 Nisan 2007; 13:33:38 >
  • Abi nie heyacan yaptırtıyosunuz insanlara yaff
  • Ya bırak öss yide şampiyon kim olcak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drift34

    Ya bırak öss yide şampiyon kim olcak

    töbe töbe şimdi bişey dicem atılcam forumdan haaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.