Şimdi Ara

Osman Gazi Köprüsü'nün Maliyetini Birde Metin Feyzioğludan Dinleyin (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
5.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Sen hâlâ olayı anlamamışsın. Niye devlet kendisi yapmıyorda para başka yerlere gitmemiş oluyor? Niye sürekli başkalarının ceplerini dolduruyoruz? Eğer devlet yapmış olsa o geçiş sözü verdiği araçların parası devletin kasasında kalacaktı başkasını zengin etmeyecektik ama bunu idrak edemiyorsunuz. Konya da gizli üs olduğuna inanan bir güruhın bunları anlamaması çok normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    3-5 yil sonra kar edecegi masali hala anlatiliyor. Zugurt tesellisi. Bu rakamlarla asla 40 bin araci bulamassin. Bir tek bayramlarda.

    Ahaahah nasıl peşincisiniz olmamış ya da doğmamış şeyler üzerine don biçme de üstünüze yok bu linki indirin pdf dosyası burada fatih sultan mehmet diyor başlıkta ama içerikte boğaziçi köprüsü olarak tanımlanmış yanlış yazılmış ama veriler fsm nin verileri..
    http://www.kgm.gov.tr/sitecollectiondocuments/kgmdocuments/bolgeler/1bolge/fatihsultanmehmettarihce.pdf

    Bu linkin içndeki bir veri

    Ancak, projenin hizmete girişinden sonra, gerek ülkenin ekonomik koşullarına gerekse İstanbul çevresindeki hızlı gelişme ve nüfus artışına bağlı olarak Çevreyolu ve Boğaziçi Köprüsünün trafiği beklenin çok üstünde bir artış göstermiş 1974 yılında Boğaziçi Köprüsünün ilk hizmet yılı için 32 520 araç/gün olan günlük ortalama araç trafiği 1987’de 14. hizmet yılında normal kapasite limitini aşarak 130 000 araç/gün değerine yükselmiştir.

    demiş ki günlük 32520 araç ortalaması günlük diyor ve 1987 'de yapımından 14. hizmet yılına gelince 130000 sayısına ulaşılmış..

    Gelelim diğer köprüye

    Boğaziçi köprüsü bugünkü adıyla 15 temmuz şehitler köprüsü ve ilk açılış günü 28126 araç geçişi verilmiş veri olarak
    http://galeri.mynet.com/haber/bogaz-koprusu-nasil-yapildi-38478/28
    https://www.haberler.com/suleyman-demirel-1970-yilinda-bogazici-koprusunu-7424679-haberi/

    Ve artı 2004 'teki verilere göre de ve bu köprü 2004 verilerine göre 180000 günlük geçiş sayısına ulaşmış bugün ise 200000 geçiş varmış başka bir haber sitesinde okudum..

    Gelelim esas konuya bu köprü de 20000 lere ulaşıldı ve bayramda geçiş sayısı 95000 oldu yani geçileceği zaman geldi mi demek bu sayılara ulaşılıyor şimdi tahmini hesaplar yaparsak bu ilk iki köprüden ilk geçiş ve bugünkü geçişlere bakarsak her iki köprü de ilkinde 4 katına ulaşılmış 2. sinde de 8 katına ulaşılmış şimdi bahane bulacağım diyenler istanbul şehiri ile osmangazi 'yi köprüsünün güzergahını karşılaştıran bir troll de der, evet der kulp bulacağım diyen bulur illa bir şey gelelim başka bahaneye biri 4 km lik köprü uzun yol için yapılmış köprü ama istanbul köprüleri ise günlük evden işe işten eve iki yaka arası geçişi sağlayan köprü diye yine kulp bulur mu bulur ve gelelim ben iddiam ise bırakın 8 katını bırakın 4 katını sadece osman gazi den günlük 2 katına ulaşılsa hedeflenen sayıya ulaşılmış oluyor ve bugünkü bakanımız olan açıklamaları da ilk 3 yıl da hedeflere ulaşılacak şekilde hesaplar yapıldı dedi yan gelecekteki olacakları bugünden kesinmiş gibi yazan tayfa ve fevzi ler size ne söylesek az kalıyor.. Sizin bugün konuşuyorsunuz ya 3 4 sene sonra bu dediklerinizi yutuyor musunuz yutmuyor musunuz göreceğiz..

    Burada da bakan arslan 'ın yani bu işi bizzat yürütenlerin kararların alınmasında etkili rolü olan bizzat projeyi adı gibi bilen adamdan okuyalım da fevzi lerden onlardan bunlardan öğrenmeyelim çünkü fevzi nin önüne metin koyarlar al oku derler ama bu adam ise projenin bizzat başındaki en yetkili kişi kime inanacağıza gelince ben işi yapan adamı kaale alırım birilerinin önüne yazılar koyup tahtaya koyan adamı kale almamı kimse beklemesin.. Çünkü avukat avukatlığını yapar bakan da bakanlığını..

    o link bu link hem de hürriyet 'teki yazar sormuş günlük mü yıllık mı belirlenecek ama fevzi günlüğe göre yazıları okuyor bize tahta da yani nerden tutsak elde kalıyor..
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iste-kopru-gercekleri-40507240



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 7 Mart 2018; 0:11:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: transverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: transverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: canermm


    quote:

    Orijinalden alıntı: transverse

    Mala anlatır gibi anlatmıs ama mal hala anlamaz

    Evet mala anlatır gibi anlatmış. Kendini dinleyenlerin okumak gibi bir alışkanlığı olmayıp işine gelene inandığı için aynen dediğin gibi mala anlatmış.

    Bu arada ben bu köprünün arar etmediğini savunmuyorum. Şuanda tabiki de zarar ediyor. Fakat bu avukat üstüne 5 koyarak anlatıyor.

    Aşağıdaki resim viki'den alıntı. Osman gazi köprüsünün toplam maliyeti 7 milyar dolardır. Bu arkadaş sadece köprüyü baz alarak konuşuyor algıyı farklılaştırıp üzerine 5-6 kat daha koymak için.
    Fakat köprü ve otoyolların tamamının yapım ücreti olan 7 milyar dolar OTOYOL A.ş'ye ait.
    Garanti için ödeyeceği ücret 8.6 milyar dolar dedi 19 yıl sonunda.
    Yani cebinden 8.6 milyar dolar çıkıp 7 milyar dolarlık otoyol ve köprü yaptırmış.
    8.6 milyar - 7milyar = 1.6 milyar dolar köprünün devlete olan toplam maliyeti budur.(afaki rakam)
    Bunların hepsi hesaplanarak zaten 1.5 milyar dolar maliyeti var diye söylenmiş o rakam tüm garantiler vs. hesaplandıktan sonra kalan rakamdır.
    Anca "mal" a anlatır bunu bu arkadaş. Az okuma yazması olan kişi zaten ilkokul matematiği ile hesap yapabiliyor.
    He zarar etmemiş mi etmiş. Bence hesap hatası yapılmış. Garanti geçiş sayısı da biraz daha düşürülebilirmiş. Keşke hiç para çıkmasaymış devletin cebinden.
    Üzerine 5 6 katı fazla rakam söyleyerek anlatması amacının ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor zaten.


    Osman Gazi Köprüsü'nün Maliyetini Birde Metin Feyzioğludan Dinleyin


    Al da bilgilen sonra aklına zekana hakaret ettirme

    Osman Gazi Köprüsü'nün Maliyetini Birde Metin Feyzioğludan Dinleyin
    https://i.hizliresim.com/vjAXbr.png

    Haa bakın nasıl çıkarmaya başladınız bazı bilgileri 7.34 milyar dolar hani bu adam demiyor muydu 3 küsür milyar dolar diye hani bilal e anlatır gibi anlatıyordu demek ki kendi ve kendi gibilere anlatıyormuş o yüzden bu adam kukla gibi kullanılıyor dediğimizde bizle dalga geçin adamın işi avukat mıdır nedir ama köprü hesap uzmanı olmuş gibi çıkmış akıl verecek gitsin kendine versin o aklı o..

    O yüzden köprünün gelecekteki hesabını şimdiden yapmanın hiçbir anlamı yok bugün 20000 araç geçiyorsa 3 sene sonra 30 6 sene sonra 60000 de geçerek bu açıklar rahat kapanacaktır.. Benim anlamadığım devlette o kadar hesap uzmanı var bu şirkette çalışan o kadar uzman var adamlar oturmuş işlerini yapıyor bizler ise hiçbir bilgi bilmeden internetten bulduğumuz her bilgi ile uzman olup çıkıyoruz o yüzden verilerimizin çoğu eksik bilgilerle birbirimize bilgi satma yarışından öteye gidemez..

    Sadece köprünün maliyeti 3 milyar dolar adam ondan bahsediyor, projenin tamamından değil. Hocam sizler okuma veya anlama özürlü falan mısınız ? Şu konuda bile şok oldum resmen yahu.




    Kazanca geldi mi 8.5 milyar dolar diyor 5 milyar dolar para kazanacak diyor ya siz özellikle mi yapıyorsunuz bunları anlamıyorum adam anlatmaya kalktığında 3 mal olup 8.5 5.5 kar yapacak diye anlatan bir (şimdi bana sövdürteceksiniz bu adamı) öyle bir adam var karşımda kalkmış o bu şu diye hala adamı haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz yeminlen sorun var anlıyorum artık bir de sorun bende imiş gibi üste çıkmıyor mu!! Önce siz bu adam nasıl anlatacağını öğretin ağababaları öğretsin buna ondan sonra kalkın şöyle böyle demeye..

    Bak ben de mala anlatır gibi tekrar anlatayım...


    Köprünün Maliyeti = 1.5 Milyar USD


    1- Eğer devlet kendisi kredi çekerek yaptırsa idi 19 yıllık banka faizi dahil köprünün maliyeti 3.15 Milyar USD olacaktı.

    2- Fakat Devlet, Yap-İşlet modelini uyguladığı için 19 yılda Otoyol A.Ş.'ye Osmangazi Köprüsü için 4.1 Milyar USD kendi hazinesinden ödeyecek ve 4.1 Milyar USD'de geçen vatandaş ödeyecek. Otoyol A.Ş.'nin kasasına Köprü için toplam 8.2 Milyar TL giriyor.

    3- Adam diyor ki 3.15 Milyar USD'ye mal edilebilecek bir yapı için neden 8.2 Milyar USD cebimizden çıkıyor...


    Hayır yani bir insan şu basit hesabı nasıl idrak edemez ben hayatımda böyle komedi görmedim yemin ederim. Şu konuda senin gibi iki tane absürd yorum var ikisi de akp liden gelmiş. Senin gibi insanlarla aynı sandığa gittiğim için utanıyorum yemin ederim




    Köprünün toplam maaliyeti 7.5 milyar dolar mı dolar bitti gitti geç bunları devlet yapsa idi cebinden çıkacak para bu idi şimdi cebinden bu para çıkmadı ve bir kısmını da taksit taksit yıllık olarak ödeyecek 7.5 milyar dolara mal olup firmaya dönen para 8.5 milyar dolar ama bana mal diyerek anlatmaya çalışana sormak lazım ha bu arada mal dedin cezanız hayırlısı olsun..

    O basit hesabı bile yanlış yapan senin fevzi 'n ve fevziler oluyor onlar önce hesaplamayı öğrensinler ondan sonra gelsinler burada ahkam kessinler.. 10.3 milyar dolar toplam maaliyeti olan bir projeyi 3 mal edip 5 milyar dolar kar edecekmiş gibi algı yapan fevzinize hesap sorun siz.. Laaa neye üzülüyorum yeminle sıfır başarısız bir muhalefet yine kılıçdar dekont olayı gibi çuvalladılar ya aklım almıyor özellikle akp kazansın diye bu kadar çalışır mı bir muhalefet yeminle aklım almıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 7 Mart 2018; 0:20:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Tamam arkadaş ne haliniz varsa görün vikipedia bile ülkenin milli gelirini 2.29 trilyon dolar olarak açıklıyor kalkmış ülke battı diyor ya bırakın artık ne haliniz varsa yaşayın hiç acımam sizlere bu kafa ile yaşadığınız sürece.. Araştırmalar yabancı kuruluşlar Türkiye ilk 10 'a girecek diyor geliri şu olacak diyor ama hala buradakiler hükümet devirme peşinde bir şey kazanacak diye algı peşinde her şey müstehak size yeminlen hak edityorsunuz bilal bilal diyenler kendileri ben bilalim diye bağırıp duruyorlar ya daha ne diyeyim vallahi akp bu icraatleri yapıyor mu yapıyor neyi kanıtlayacaksın ki bunlara gözüne soka soka göstere göstere bu devlet yapmaya devam edecek anca bunlar kulp takacak motoru yerli değil diyecek cıvatası yerli değil diyecek desin ne haller varsa görsün.. Yeyin birbirinizi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Güzel arkadaş 6000 e yakın mesajın var. Yine eleştir yine fikrin değişmesin de sadece şunu sormak istiyorum sana, faaliyete girdiğinde günlük 10000-11000 araç ile başlayan bir akış, 1 yıl içinde günlük ortalama 20000 e ulaştıysa, bu ortalama ekim ayında 21000 i geçtiyse, bugünkü ortalamasıyla 19 yıl sonraki ortalaması aynı olur mu? Sen akıllı bi adama benziyorsun, rica ediyorum doğruyu söyle, bu kısmı düşünmedin mi? Yoksa bu kısmı görmek mi istemedin?



    2. Si hala bazı baglantı yolları tamamlanmadı, tamamlanan her yol, fazladan trafik demektir, devlet fizibilitesini yaparken 40.000 e 3 yılda ulaşırız demiş, buna göre hesap yapmış.



    3. Sü 19 yıla yapım süresi dahildir, 3 yıl 8 ay yapım süresini düştüğün zaman 15 yıl 4 ay kalır.



    4. Sü İlk 3 yıl azalan bir parabol şeklinde 40000 e ulaşırsa ortalaması 25000 bile olsa ilk 3 senenin burdan da devletin kaybı 3 yılda toplam 500.000.000 dolar civarı oluyor, kaldı ki ilk 3 yılda da sonrasında da devlet bu adamdan kdvsini alıyor, üzerine gelir vergisini alıyor, o ödediği 500.000.000 un bile...



    5. Si evet devlet hiç bir şey ödemeden de yap işlet devret yöntemini kullanabilir, der ki garanti yok, taahhüt yok, 29 yıl işlet. Adam seve seve kabul eder, yeni yap işlet devret modeli cok daha karlı, 14 yıl sonra ordaki ortalama trafik 80.000 e cıkmışsa devlet ondan sonraki 10 yıllık işletmesini 5 milyar dolara satar...



    Lütfen yanlış anlama, yazmayım diyordum artık dayanamadım, burda hala anlayamayanlar var diyen çoğu arkadaşımızın anlayamadığı şeyler bunlar bunlara da dikkat çekilsin. 1. Yıl ın ortalamasıyla hareket edilmez, aptallık olur, gerizekalılık olur veya art niyet vardır. Biraz ekonomi biraz matematik bilen bunu böyle almaz. Daha 2 senesi dolmadan ortalaması 25 binlere yaklaştı. Temmuzda yeni rakamları verirler görürüz hep birlikte.

    Son olarak sadece köprü maliyeti 1.5 milyar dolardır, 458 km de yol var, baglantılarla beraber... 10.5 milyar dolar gibi rakam toplam bedel. Bir araç gökten zembille köprü başına inip, 30 dolar ödeyip karşıya gecip, tekrar zembille yukarı cıkmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fictionpulp -- 7 Mart 2018; 0:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reaktans


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bu adam hesaplama uzmanı mı yoksa avukat mı?? Amacı nedir bu adamın bir ara göze batıyordu unutuldu şimdi prim yapmak için çıktı yine sahneye.. LA CHP 'de ya da diğerlerinde bir hesap uzmanı çıksa bir milletvekili hesap uzmanı çıksa bunları araştırsa eyvallah muhalafet yapıyor diyeceğim de bu adama ne oluyor!!

    Vatandaş oluyor. Onunda vergisi boşa gidiyor senin benim gibi.

    Vatandaşsa gitsin seçim meydanlarında bir partiden ya da bağımsız söz sahibi olsun burada ha ben konuşmuşum hak aramışım kimsenin umrunda olmamışım ha o hak aramış kimsenin umrunda olmamış eğer olunsa idi meydanlarda olurdu millet şimdi forumlar da youtube de iki kelime yazmakla değil.. O yüzden vatandaşlığı bırakacak gidecek siyasete soyunacak madem halkı çok iyi savunuyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Salla bahaneleri salla 111 yılmış şuymuş buymuş bugün araba icat edildi ne oldu Türkiye araba yapabildi mi ama yapamadı çünkü bu işlerin sırası vardır sıra ile işler ABD önemsese idi arabayı önce yapalım derdi saray saray diye kudurmazdı niye yapmışlar madem değersiz boş bir şey vbergilerle yapılıyor madem niye yapıyor abd ha abd yapar dimi abd olunca haklı Türkiye yaptı mı haksız hadi oaradan yaa siz bu kafa ile aynen gidin çok iyi yol çiziyorsunuz 16 senedir akp yi başa getirmekten başka bir işe yaramayan bir kesim işte.. Acıyorum resmen halinize bu kadar düşmenize.. Benim hiç umrumda değil akp gelmiş chp gelmiş kim gelirse gelsin icraat isterim ben istikrar isterim ben bunu chp de yapsa oyumu alır yeter ki yapsın ama onların işi akp yi başa getirmek yıllardır ezberledik artık..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fictionpulp

    Güzel arkadaş 6000 e yakın mesajın var. Yine eleştir yine fikrin değişmesin de sadece şunu sormak istiyorum sana, faaliyete girdiğinde günlük 10000-11000 araç ile başlayan bir akış, 1 yıl içinde günlük ortalama 20000 e ulaştıysa, bu ortalama ekim ayında 21000 i geçtiyse, bugünkü ortalamasıyla 19 yıl sonraki ortalaması aynı olur mu? Sen akıllı bi adama benziyorsun, rica ediyorum doğruyu söyle, bu kısmı düşünmedin mi? Yoksa bu kısmı görmek mi istemedin?



    2. Si hala bazı baglantı yolları tamamlanmadı, tamamlanan her yol, fazladan trafik demektir, devlet fizibilitesini yaparken 40.000 e 3 yılda ulaşırız demiş, buna göre hesap yapmış.



    3. Sü 19 yıla yapım süresi dahildir, 3 yıl 8 ay yapım süresini düştüğün zaman 15 yıl 4 ay kalır.



    4. Sü İlk 3 yıl azalan bir parabol şeklinde 40000 e ulaşırsa ortalaması 25000 bile olsa ilk 3 senenin burdan da devletin kaybı 3 yılda toplam 500.000.000 dolar civarı oluyor, kaldı ki ilk 3 yılda da sonrasında da devlet bu adamdan kdvsini alıyor, üzerine gelir vergisini alıyor, o ödediği 500.000.000 un bile...



    5. Si evet devlet hiç bir şey ödemeden de yap işlet devret yöntemini kullanabilir, der ki garanti yok, taahhüt yok, 29 yıl işlet. Adam seve seve kabul eder, yeni yap işlet devret modeli cok daha karlı, 14 yıl sonra ordaki ortalama trafik 80.000 e cıkmışsa devlet ondan sonraki 10 yıllık işletmesini 5 milyar dolara satar...



    Lütfen yanlış anlama, yazmayım diyordum artık dayanamadım, burda hala anlayamayanlar var diyen çoğu arkadaşımızın anlayamadığı şeyler bunlar bunlara da dikkat çekilsin. 1. Yıl ın ortalamasıyla hareket edilmez, aptallık olur, gerizekalılık olur veya art niyet vardır. Biraz ekonomi biraz matematik bilen bunu böyle almaz. Daha 2 senesi dolmadan ortalaması 25 binlere yaklaştı. Temmuzda yeni rakamları verirler görürüz hep birlikte.

    Son olarak sadece köprü maliyeti 1.5 milyar dolardır, 458 km de yol var, baglantılarla beraber... 10.5 milyar dolar gibi rakam toplam bedel. Bir araç gökten zembille köprü başına inip, 30 dolar ödeyip karşıya gecip, tekrar zembille yukarı cıkmıyor.

    Benim bu kadar bilgim yok yani var da kısa ve tane tane sizin gibi anlatamıyorum, çünkü Türkçe 'm iyi değil etrafımdaki insanlar da hep der her şeyden bilgin var ama karşındakine aktaramıyorsun kendini diye evet bende bu sorun var bilgi var özetleyemiyorum çünkü karşımdakine konuştuğum gibi doğaçlama yazıyorum ve bu yüzden bende karşımdaki de zorlanıyor artı bu dediklerin gibi her şeyi benim yazdığım 20 mesaj da tek mesaj da açıklamışsın artı bende bir dünya haber okudum senin yazdıklarına ulaştım adamlara bunu demeye çalışıyorum adamlar işi gır gıra taşımak istiyor o yüzden tamamen kıskançlık diyoruz tamamen kabullenememe diyoruz sonra kızıyorlar işte sizler böyle oldukça akp daha orada çok oturur diyoruz troll oluyoruz fevzi 'nin anlattıklarına bakkk seninkilere bak arada dağlar kadar fark var ama daha burada okuduğunu anlamamışsın diyen kesime laf anlatmaya çalışıyoruz o yüzden akp icraat peşinde bunlara oturup cevap vermekle uğraşsa idi iki adım ileri gidemezdi bu ülke o yüzden önergelerde bu yüzden iptal ediliyor diyoruz akp yüzünden önergeler iptal ediliyor diye algılar algılar..

    Allah razı olsun çok kısa ve net bir şekilde özetlemişsin..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Salla bahaneleri salla 111 yılmış şuymuş buymuş bugün araba icat edildi ne oldu Türkiye araba yapabildi mi ama yapamadı çünkü bu işlerin sırası vardır sıra ile işler ABD önemsese idi arabayı önce yapalım derdi saray saray diye kudurmazdı niye yapmışlar madem değersiz boş bir şey vbergilerle yapılıyor madem niye yapıyor abd ha abd yapar dimi abd olunca haklı Türkiye yaptı mı haksız hadi oaradan yaa siz bu kafa ile aynen gidin çok iyi yol çiziyorsunuz 16 senedir akp yi başa getirmekten başka bir işe yaramayan bir kesim işte.. Acıyorum resmen halinize bu kadar düşmenize.. Benim hiç umrumda değil akp gelmiş chp gelmiş kim gelirse gelsin icraat isterim ben istikrar isterim ben bunu chp de yapsa oyumu alır yeter ki yapsın ama onların işi akp yi başa getirmek yıllardır ezberledik artık..

    Yahu daha icat edilmemiş birşeyi adamlar nasıl yapsın bu nasıl bir zeka örneğidir isteseler yaparlarmış sabahtan akşama kadar akp yi savun sonrada icraat için onları savunuyorum de. Neredeyse on yıldır akp araba üretecem diyor oy topluyor ama gidip araba üretmek yerine saray yapıyorlar bu seni rahatsız etmiyor. Tek icraatleri bizim vergilerimiz ile lüks içinde yaşamak ve yandaşlarıni zengin etmek kendileride zengin oldu gerçi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer metin feyizoğlu eleştiriyorsa kesin iyi bişey yapmıştır devlet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Tamam arkadaş ne haliniz varsa görün vikipedia bile ülkenin milli gelirini 2.29 trilyon dolar olarak açıklıyor kalkmış ülke battı diyor ya bırakın artık ne haliniz varsa yaşayın hiç acımam sizlere bu kafa ile yaşadığınız sürece.. Araştırmalar yabancı kuruluşlar Türkiye ilk 10 'a girecek diyor geliri şu olacak diyor ama hala buradakiler hükümet devirme peşinde bir şey kazanacak diye algı peşinde her şey müstehak size yeminlen hak edityorsunuz bilal bilal diyenler kendileri ben bilalim diye bağırıp duruyorlar ya daha ne diyeyim vallahi akp bu icraatleri yapıyor mu yapıyor neyi kanıtlayacaksın ki bunlara gözüne soka soka göstere göstere bu devlet yapmaya devam edecek anca bunlar kulp takacak motoru yerli değil diyecek cıvatası yerli değil diyecek desin ne haller varsa görsün.. Yeyin birbirinizi..

    Vikipedia mi Hani oradaki bilgiler yalan dolandı o yüzden yasaklamadılar mı? Az bile demişler alınan vergiler ortada. Madem ülkenin durumu çok iyi niye o zaman herşeyi sattılar? Madem ilk 10 a girecek ekonomiye sahibiz niye şeker fabrikalarıni satıyorlar? Yahu saman bile ithal ediliyor hâlâ gelmiş burada yok şöyle yok böyle diyorsun ülkenin durumunu görmemek için kör olmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Salla bahaneleri salla 111 yılmış şuymuş buymuş bugün araba icat edildi ne oldu Türkiye araba yapabildi mi ama yapamadı çünkü bu işlerin sırası vardır sıra ile işler ABD önemsese idi arabayı önce yapalım derdi saray saray diye kudurmazdı niye yapmışlar madem değersiz boş bir şey vbergilerle yapılıyor madem niye yapıyor abd ha abd yapar dimi abd olunca haklı Türkiye yaptı mı haksız hadi oaradan yaa siz bu kafa ile aynen gidin çok iyi yol çiziyorsunuz 16 senedir akp yi başa getirmekten başka bir işe yaramayan bir kesim işte.. Acıyorum resmen halinize bu kadar düşmenize.. Benim hiç umrumda değil akp gelmiş chp gelmiş kim gelirse gelsin icraat isterim ben istikrar isterim ben bunu chp de yapsa oyumu alır yeter ki yapsın ama onların işi akp yi başa getirmek yıllardır ezberledik artık..

    Yahu daha icat edilmemiş birşeyi adamlar nasıl yapsın bu nasıl bir zeka örneğidir isteseler yaparlarmış sabahtan akşama kadar akp yi savun sonrada icraat için onları savunuyorum de. Neredeyse on yıldır akp araba üretecem diyor oy topluyor ama gidip araba üretmek yerine saray yapıyorlar bu seni rahatsız etmiyor. Tek icraatleri bizim vergilerimiz ile lüks içinde yaşamak ve yandaşlarıni zengin etmek kendileride zengin oldu gerçi

    O zaman git abd ye sor arabayı bulmadan önce ne bu saray sevdası var sende de bakalım ne cevap alacaksın sonra o cevaba bakarak bu ülke de neden saray yapılıyor muşsun da cevabını kendine ver.. Çünkü size kaldı mı abd yapınca süper ülke biz yapınca rte kendine saray yaptırdı geçin bunları yaa geççççç..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Tamam arkadaş ne haliniz varsa görün vikipedia bile ülkenin milli gelirini 2.29 trilyon dolar olarak açıklıyor kalkmış ülke battı diyor ya bırakın artık ne haliniz varsa yaşayın hiç acımam sizlere bu kafa ile yaşadığınız sürece.. Araştırmalar yabancı kuruluşlar Türkiye ilk 10 'a girecek diyor geliri şu olacak diyor ama hala buradakiler hükümet devirme peşinde bir şey kazanacak diye algı peşinde her şey müstehak size yeminlen hak edityorsunuz bilal bilal diyenler kendileri ben bilalim diye bağırıp duruyorlar ya daha ne diyeyim vallahi akp bu icraatleri yapıyor mu yapıyor neyi kanıtlayacaksın ki bunlara gözüne soka soka göstere göstere bu devlet yapmaya devam edecek anca bunlar kulp takacak motoru yerli değil diyecek cıvatası yerli değil diyecek desin ne haller varsa görsün.. Yeyin birbirinizi..

    Vikipedia mi Hani oradaki bilgiler yalan dolandı o yüzden yasaklamadılar mı? Az bile demişler alınan vergiler ortada. Madem ülkenin durumu çok iyi niye o zaman herşeyi sattılar? Madem ilk 10 a girecek ekonomiye sahibiz niye şeker fabrikalarıni satıyorlar? Yahu saman bile ithal ediliyor hâlâ gelmiş burada yok şöyle yok böyle diyorsun ülkenin durumunu görmemek için kör olmak lazım

    Sizler oralarda besleniyorsunuz yabancıların uşağısınız, o yüzden sizlere takip ettiğiniz mecralardan cevap veriyoruz ne oldu rahatsız mı oldun kendi silahınızla sizi vuruyoruz diye.. Ben 2 trilyon 290 milyar dolar olduğuna inanmıyorum ama iş size cevap vermek ise en doğru yol bu oluyor.. Çünkü sizler sabah akşam buralardan okuyup gaz gelip boş konular açıyorsunuz..

    Tam ergence bir cevap verdin. Yabancıların uşağı olan bir partiyi savunan birinin beni yabancı uşakligiyla suçlaması ne kadar ironik Beni kendinle karıştırma en azından senin gibi Aktrol olupta inkar edecek kadar düşmedim. Niye yabancı uşağı diye de sorgulamayı düşünürsen samana kadar yabancılardan alıyoruz ithal etmediğimiz şey kalmadı. Ülkenin kime çalıştığı ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Salla bahaneleri salla 111 yılmış şuymuş buymuş bugün araba icat edildi ne oldu Türkiye araba yapabildi mi ama yapamadı çünkü bu işlerin sırası vardır sıra ile işler ABD önemsese idi arabayı önce yapalım derdi saray saray diye kudurmazdı niye yapmışlar madem değersiz boş bir şey vbergilerle yapılıyor madem niye yapıyor abd ha abd yapar dimi abd olunca haklı Türkiye yaptı mı haksız hadi oaradan yaa siz bu kafa ile aynen gidin çok iyi yol çiziyorsunuz 16 senedir akp yi başa getirmekten başka bir işe yaramayan bir kesim işte.. Acıyorum resmen halinize bu kadar düşmenize.. Benim hiç umrumda değil akp gelmiş chp gelmiş kim gelirse gelsin icraat isterim ben istikrar isterim ben bunu chp de yapsa oyumu alır yeter ki yapsın ama onların işi akp yi başa getirmek yıllardır ezberledik artık..

    Yahu daha icat edilmemiş birşeyi adamlar nasıl yapsın bu nasıl bir zeka örneğidir isteseler yaparlarmış sabahtan akşama kadar akp yi savun sonrada icraat için onları savunuyorum de. Neredeyse on yıldır akp araba üretecem diyor oy topluyor ama gidip araba üretmek yerine saray yapıyorlar bu seni rahatsız etmiyor. Tek icraatleri bizim vergilerimiz ile lüks içinde yaşamak ve yandaşlarıni zengin etmek kendileride zengin oldu gerçi

    O zaman git abd ye sor arabayı bulmadan önce ne bu saray sevdası var sende de bakalım ne cevap alacaksın sonra o cevaba bakarak bu ülke de neden saray yapılıyor muşsun da cevabını kendine ver.. Çünkü size kaldı mı abd yapınca süper ülke biz yapınca rte kendine saray yaptırdı geçin bunları yaa geççççç..

    Konuyu buralara sen çektin. Kendi söylediklerinle bile çelişiyorsun mantıklı tek bir cevabın bile yok. Ben ABD süper güç demiyorum tüm dünya biliyor süper güç olduğunu dünyanın en büyük ekonomisine sahip. ABD nin bu kadar geliri olmasına rağmen yeni saray yapmıyor çünkü adamlara yetiyor ama bizim ekonomimizin durumu kötüyken dünya dan çok geri bir teknolojiye sahipken ,tezek yakan köy okulları varken, yolları olmayan köyler varken Vs ne diye saray yaptırdı? Bak şimdi şeker fabrikalarini satıyorlar gidip bir tane daha saray yaptırıyor çok mu ihtiyacımız var saraya? Babasının malı değil eyvallah ama ihtiyaç yok. İlkokul öğrencisine anlatır gibi anlatıyorum yine anlamıyorsun nasıl bir kafa yapısı var sizde anlamak mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Tamam arkadaş ne haliniz varsa görün vikipedia bile ülkenin milli gelirini 2.29 trilyon dolar olarak açıklıyor kalkmış ülke battı diyor ya bırakın artık ne haliniz varsa yaşayın hiç acımam sizlere bu kafa ile yaşadığınız sürece.. Araştırmalar yabancı kuruluşlar Türkiye ilk 10 'a girecek diyor geliri şu olacak diyor ama hala buradakiler hükümet devirme peşinde bir şey kazanacak diye algı peşinde her şey müstehak size yeminlen hak edityorsunuz bilal bilal diyenler kendileri ben bilalim diye bağırıp duruyorlar ya daha ne diyeyim vallahi akp bu icraatleri yapıyor mu yapıyor neyi kanıtlayacaksın ki bunlara gözüne soka soka göstere göstere bu devlet yapmaya devam edecek anca bunlar kulp takacak motoru yerli değil diyecek cıvatası yerli değil diyecek desin ne haller varsa görsün.. Yeyin birbirinizi..

    Vikipedia mi Hani oradaki bilgiler yalan dolandı o yüzden yasaklamadılar mı? Az bile demişler alınan vergiler ortada. Madem ülkenin durumu çok iyi niye o zaman herşeyi sattılar? Madem ilk 10 a girecek ekonomiye sahibiz niye şeker fabrikalarıni satıyorlar? Yahu saman bile ithal ediliyor hâlâ gelmiş burada yok şöyle yok böyle diyorsun ülkenin durumunu görmemek için kör olmak lazım

    Sizler oralarda besleniyorsunuz yabancıların uşağısınız, o yüzden sizlere takip ettiğiniz mecralardan cevap veriyoruz ne oldu rahatsız mı oldun kendi silahınızla sizi vuruyoruz diye.. Ben 2 trilyon 290 milyar dolar olduğuna inanmıyorum ama iş size cevap vermek ise en doğru yol bu oluyor.. Çünkü sizler sabah akşam buralardan okuyup gaz gelip boş konular açıyorsunuz..

    Tam ergence bir cevap verdin. Yabancıların uşağı olan bir partiyi savunan birinin beni yabancı uşakligiyla suçlaması ne kadar ironik Beni kendinle karıştırma en azından senin gibi Aktrol olupta inkar edecek kadar düşmedim. Niye yabancı uşağı diye de sorgulamayı düşünürsen samana kadar yabancılardan alıyoruz ithal etmediğimiz şey kalmadı. Ülkenin kime çalıştığı ortada

    Tabi tabi yav he he.. Sen bilgisayar başında otur üretme , bu saatten sonra ben mi inek sağacağım yaaaaa diyenlerden ol sonra niye ithal ediyoruz.. Geçen gün Tekirdağ yine anguslar geldi haberini okumuşsundur akrabalarım aynı hayvanlara sahipler azalma yok artma var ama et tüketemniyoruz diyen toplum var ya ohoo öyle bir et tüketiyoruz ki et ihtiyacını karşılayamıyor ülke üstüne ithal etmek zorunda kalıyoruz açız et alamıyoruz diyenlere gelsin bu da.. İki de bir yabancıların verilerini alıp buraya koyanlar da yabancı uşağıdır.. Bu ülke de tüik 'e inanmayıp wiki 'ye güvenirim ben diyenler düşünsün ben değil..

    Dediğim gibi sen git bir sor abd ye niye saray yapmışsın bakalım sana cevap verecekler hadi yürü ergen mi diyecekler öğrenmiş ol..

    Bu ülke de saray yapıldı diye ağlayanlar bu ülkenin gelişmesini istemeyen kesimdir açık ve nettir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Halkını düşünüyor!

    Ne yazık ki bu halk bundan daha akıllı anlatırken bile nasıl anlatsam diye düşünen biri, sıkıştırmışlar önüne yazıları tahtaya koyup kaldırıp duruyor.. Demek ki köprü yapmay kalksak bu kadar basit bir hesapla yapabileceğiz.. Maliyet, kâr 19 yıl banka kredisi 40000 20000 geçiş 20000 devletten oldu bitti..

    Tayyip bey kendine saray yaptırmayıp köprü yaptırsaydi o zaman. Yetmemiş gibi bir tane daha yaptırıyor. Sen söğüşlenmeye alışık olabilirsin ama biz geçmediğimiz köprünün parasını ödemeye mecbur değiliz.

    Ülke büyümüş demek ki saray yapılıyor her şey dengeli yapılır.. ABD 'de ilk saray yapılmış sonra ilk ford açılmış.. Onlar da ilk otomotiv fabrikasını kursalar idi ya o zaman ama o işler öyle olmuyor..

    Ha bu arada o saray 'ı yani külliye 'yi kendi üzerine alırsa tapulu olarak o zaman gel yaz bana o yüzden o güne kadar boşuna bağırınma neden diyorum bu adam şimdi orada oturuyorsa yarın belki sen belki başkası gelecek o da orada oturacak çünkü orası devlet erkanının mekanı.. Kendi evi değil.. Ama bunu algılayamıyorsunuz işte işinize böyle geliyor.. Yarın chp iktidar olursa gitsin o otursun orada bu kadar basit..

    Ülkenin neyi büyümüş acaba? Borç batagindayiz herşeyi sattılar bi şeker fabrikaları kaldı onlarıda satacaklar. Devlet büyüyünce saray yaptırıyormuş zihniyete bak madem öyle niye o zaman ABD 1800 yılından kalma sarayı hâlâ kullanıyor? Paraları mi yok? Yoksa büyümediler mi? Verdiğin örneğe bak önce saray yapılmış sonra araba fabrikası kurulmuş. Sarayın yapım tarihi 1792 Fordun kuruluş tarihi 1903 arada 111 sene var zaten sarayı yaptıklarında araba halen icat edilmemişti 1800 lü yılların sonuna doğru icat edildi. Muhattap olduğum kişiye bak hey allahım diğer yazdıklarına cevap vermeye bile değmez bu zihniyette olan biriyle tartışılmaz

    Salla bahaneleri salla 111 yılmış şuymuş buymuş bugün araba icat edildi ne oldu Türkiye araba yapabildi mi ama yapamadı çünkü bu işlerin sırası vardır sıra ile işler ABD önemsese idi arabayı önce yapalım derdi saray saray diye kudurmazdı niye yapmışlar madem değersiz boş bir şey vbergilerle yapılıyor madem niye yapıyor abd ha abd yapar dimi abd olunca haklı Türkiye yaptı mı haksız hadi oaradan yaa siz bu kafa ile aynen gidin çok iyi yol çiziyorsunuz 16 senedir akp yi başa getirmekten başka bir işe yaramayan bir kesim işte.. Acıyorum resmen halinize bu kadar düşmenize.. Benim hiç umrumda değil akp gelmiş chp gelmiş kim gelirse gelsin icraat isterim ben istikrar isterim ben bunu chp de yapsa oyumu alır yeter ki yapsın ama onların işi akp yi başa getirmek yıllardır ezberledik artık..

    Yahu daha icat edilmemiş birşeyi adamlar nasıl yapsın bu nasıl bir zeka örneğidir isteseler yaparlarmış sabahtan akşama kadar akp yi savun sonrada icraat için onları savunuyorum de. Neredeyse on yıldır akp araba üretecem diyor oy topluyor ama gidip araba üretmek yerine saray yapıyorlar bu seni rahatsız etmiyor. Tek icraatleri bizim vergilerimiz ile lüks içinde yaşamak ve yandaşlarıni zengin etmek kendileride zengin oldu gerçi

    O zaman git abd ye sor arabayı bulmadan önce ne bu saray sevdası var sende de bakalım ne cevap alacaksın sonra o cevaba bakarak bu ülke de neden saray yapılıyor muşsun da cevabını kendine ver.. Çünkü size kaldı mı abd yapınca süper ülke biz yapınca rte kendine saray yaptırdı geçin bunları yaa geççççç..

    Konuyu buralara sen çektin. Kendi söylediklerinle bile çelişiyorsun mantıklı tek bir cevabın bile yok. Ben ABD süper güç demiyorum tüm dünya biliyor süper güç olduğunu dünyanın en büyük ekonomisine sahip. ABD nin bu kadar geliri olmasına rağmen yeni saray yapmıyor çünkü adamlara yetiyor ama bizim ekonomimizin durumu kötüyken dünya dan çok geri bir teknolojiye sahipken ,tezek yakan köy okulları varken, yolları olmayan köyler varken Vs ne diye saray yaptırdı? Bak şimdi şeker fabrikalarini satıyorlar gidip bir tane daha saray yaptırıyor çok mu ihtiyacımız var saraya? Babasının malı değil eyvallah ama ihtiyaç yok. İlkokul öğrencisine anlatır gibi anlatıyorum yine anlamıyorsun nasıl bir kafa yapısı var sizde anlamak mümkün değil

    Geç bunları geççç iki tane okulu örnekleyip bütün okullar böyleymiş gibi ağlamayın dağıtılan tabletlerin okullara yapılan akıllı tahtaları da yaz ki niyetin ortaya çıkmasın kime inandığın kimin peşinden koştuğun öyle iki tane kötü örneği alıp ülke böyleymiş gibi yapanlar algıcıdır çünkü işlerine öyle gelir ve okullar da 60 kişiden 24 'e kadar eğitim sayısı düştü ben 53 55 40 kişilik sınıflar da okudum şimdi 24 lük sınıflar var artı okul sayısını aç 2002 öncesi ve sonrası diye araştır.. Tezek yakılan sınıflar ahahahaaa nasıl işinizi iyi biliyorsunuz.. ahahahah günahlar yok mu günahlar yapılanları görme eksik kalan 3 5 i gör yaz buraya millet neden oy veriyor anlayın işte sizin 3 5 gördüğünüze mi yapılanlara mı?? Artııı aç bak 2002 öncesi öğretmen sayısı ile 2002 sonrası öğretmen sayısındaki artışa ve sayıya bakta gör cumhuriyet dönemindeki öğretmen sayısı kadar 16 yıl da öğretmen alımı yapılmış bunları da yazın bana 3 5 okulu yazmayın.. ABD bana göre iyi değilmiş yaa tabiii kim iyi o zaman guatemala 'mı iyi??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koyunlara gelsin



    http://www.ufkunugenislet.com/ufuktaki-bilgiler/dunyanin-en-uzun-kopruleri-maliyetleri/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bu adam hesaplama uzmanı mı yoksa avukat mı?? Amacı nedir bu adamın bir ara göze batıyordu unutuldu şimdi prim yapmak için çıktı yine sahneye.. LA CHP 'de ya da diğerlerinde bir hesap uzmanı çıksa bir milletvekili hesap uzmanı çıksa bunları araştırsa eyvallah muhalafet yapıyor diyeceğim de bu adama ne oluyor!!

    E imam devlet yönetiyor (!), milletin kaderini belirliyor, hukukçu iki hesap yapmış, bu mu rahatsız ediyor?

    Tamam o zaman imam ya da kimse yönetme yetkisi olan bütün hakları taşıyor mu taşıyor burada sorun nedir.. Fevzi 'de işini bırakacak gidecek siyasete girecek istiyorsa ülke yönetecek burada başkalarının kuklası olup karşımıza çıkarak alay konusu olur çıkar..

    Nerede taşıyor? Rüya mı görüyorsun sen? Başkanlık sistemi henüz yürürlükte değil. Baş imam tarafından yapılan her şey, alınan her karar hukuken yok hükmünde. Efelenme öyle boş boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heidinindedesi

    Koyunlara gelsin



    http://www.ufkunugenislet.com/ufuktaki-bilgiler/dunyanin-en-uzun-kopruleri-maliyetleri/

    Koyun kim?? Koyunlar ot yeme derdinde yem derdinde bunu nasıl okusunlar!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    İşine gelmeyince geç bunları de Ben hepsi öyle mi dedim. Senin üç beş diye küçümsedigin okullar okul değil mi? Niye onlarda aynı şartlarda eğitim görmüyor? Görmezden mi gelelim? Tablet dağıtmışmiş git bak bakalım o tabletleri ne için kullanıyorlar hepsi oyun için kullanıyor çocukları aptallaştirmaktan başka birşey değil. Eğitime hiç gitmeyecektin her yıl sınav sistemi değiştiren başka bir ülke var mı? Görüyoruz verilen eğitimi tembel ve bilgisiz bir nesil yetiştiriyorlar.

    Neyse sen bunları kafana takma bu konuya çok emek verdin iyi prim alırsın. 2023 te de ekmek arası borlarimizi alıp Konya da ki uzay üssüne gider bu konuları detaylı konuşuruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.