Şimdi Ara

Osiloskop ile ilgili sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oailoskop uzerinde max 400v yaziyor. Bu max deger vpeak (vmax) degeri degil mi?
    Sehir sebekesi vrms 220 v. Vpeak ( Vmax ) 310v. Yani biz bu osiloakopla 220 v rahatlikla olcebiliriz degil mi?
    Osiloskopta 400 v yazdigi kisim vmax la alakali galiba?
    Bir de arkadaslar peob uzerinde 10x var. Biz bu kademeye alip osiloskopta da prob bolumune 10x ayarladigimizda 220v(bu rms vmax 310v) bagladigimiz zaman aslinda osiloskoba 31 v mu gidiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • genelde etiket değerleri etkin değere(rms)göre alınır. ama osiloskobun ölçüm aralığını düşünürsek, maksimum değer olarak kabul etmek daha mantıklıdır. senin için sorun yaratacak bir şey yok. çünkü, bu 400 volt, mahallendeki dağıtım trafosunun çıkış değeridir. trafoya olan mesafeye göre bu gerilim düşer. trafoya olan mesafeye göre, 220 voltta +/- %3'lük bir fark yaratır. büyük bir yükün aniden devreden çıkması gibi olağanüstü durumlar dışında, maksimum değer 320 voltu geçmez.

    prob üzerindeki gerilim bölücü, ölçmeyi kolaylaştırmak için vardır. osiloskop üzerindeki ölçmeler, görsel tanımlama ve hesaplamayla yapılır. prob üzerindeki kademenin durumuna göre, maksimum değeri bulmak için yapacağı hesaplamaya, 1x veya 10x olarak katılacak.(örneğin, vmax = 1/2 x "10" x dikey kare sayısı x volt/div kademesinde okunan değer)




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Merhaba cok tesekkur ederim. Demek ki oradaki degeri vmax olarak anlamak daha uygun sehir sebekesinin de vmax 310v olduguna gore rahatlikla sebekeyi olceriz.
    Bu 10x kademesiyle ilgili degisik fikirler okudugum icin sordum. Bazilari voltaji 10 da 1 oraninda dusurup osiloskoba oyle gonderiyor ve cihazi korumaka.amacli yazmis.
    Sizin gibi olcmeyi kolaylastirma amacli olarak da yazanlar var. Mantiken dusundugumuzde yuksek voltajli degerleri nasil olceriz ki? Dikey kare sayisi belli. Ekranda tasma olur.
    Birkac pwm sinyali olctum. Baya riplle cikti. Gordugum kadariyla bu kadar ripple olmamasi lazim. Teoride oyle uygulamada mi boyle. Yoksa devrenin filtre devresiyle mi alakali?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen27 Ö kullanıcısına yanıt
    Yüksek voltajları ölçmek için İZOLASYON TRAFOSU kullanmanız gerekir.

    Osiloskop 'u korumasız bir şekilde şebeke hattına bağlamayın. Cihaza zarar verirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 30 Mart 2019; 16:24:57 >
  • Ters baglantidan dolayi mi tehlike var? Sase yerine faz dokundurmak gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen27 Ö kullanıcısına yanıt
    izolasyon trafosunun temelde yaptığı şey, kullanılan veya incelenen gerilimin, şebekeyle, daha doğrusu toprakla bağlantısını kesmektir. çıkış akımı sekonder uçları arasında hareket ettiği için, bir kaçak durumunda toprağa akmaz. osiloskop topraklanmış bir cihaz olduğu için, şebekeden izole edilmiş bir gerilim üzerinde çalışması, çok daha güvenilirdir. bazılarınız aynı şeyi elektronik devreler için sorabilir. güç katında veya beslemesinde bulunan trafoda aynı işi yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.