Şimdi Ara

Ortaöğretim KPSS hakında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sınava 36 gün kaldı. Tarihten fazlasıyla konu eksiğim var. Sizce sözel dersler için not almayı bırakıp arta kalan zamanı matematiğe ayırırsam sözel dersler için verimsiz olur mu?


    Tüm dersler için video ders notum var ama öğretici olması için bu güne kadar hep deftere not alıyordum fakat sınava az kaldı. Ayrıca çok ama çok yavaş yazdığıma inanıyorum. Öyle ki 1 saatlik Ramazan Yetgin ders videosu için 40 dakika not aldığımı hatırlıyorum. (Osmanlı Kültür ve Medeniyeti konusunda)




  • Not tutmadan tarih kalıcı olmaz. Bana kalırsa imkanın varsa 2 yıllık atanması nispeten daha kolay olan bir bölüm okuman. Ortaöğretimde 95leri görmeden atanmak çok zor.(aşçı belgesi, d sınıfı ehlitetin vs varsa tabi durum farklı ama vasıfsız olarak gireceksen bu civarda puan yapman lazım.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 18 Ekim 2020; 0:37:21 >
  • kamisama- kullanıcısına yanıt

    Belirtmeyi unutmuşum, ortaöğretim Hemşirelik bölümü mezunuyum. 81 ile kapattı, yoksa dediğiniz gibi 95 puan için en aşağı 12 ay düzenli ve verimli çalışmak lazım.

  • berbatine kullanıcısına yanıt

    Ha o zaman durum farklı. Yerinde olsam en çok soru çıkan osmanlı ve inkilap tarihine yazarak çalışırım. Vakit yeterse geri kalanların sadece videosunu izlersin aklında bir kaç şey kalması açısından. Coğrafya ve vatandaşlığı halletmediysen onlara da bak çok kolay çünkü. Coğrafyadan 13-14 net vatandaşlıktan 6-7 net yapmak çok rahat. Hiç çalışmadıysan da 36 gün yeter de artar.

  • kamisama- kullanıcısına yanıt

    Hocam coğrafya bitti sayılır ama vatandaşlığa bu gün ya da yarın başlayacağım. Ben matematik konusunda "sıfırım" bu yüzden sözel dersler için çok fazla net yapmam gerekecek. Matematik konusunda tecrübeniz varsa tavsiyenizi esirgemeyin. Matematikte 10-15 net yapabilmem için ne yapmalıyım?


    Ayrıca hızlı yazmamı sağlayacak önerileriniz var mı?

  • berbatine kullanıcısına yanıt

    Matematik temeli olmayan için biraz zor olsa da başta sorulan kesilirli, kareköklü soru tiplerine çalışırsan bir 3-4 soru oradan yaparsın. Bir de genelde dairesel grafikli sorular oluyor ya onlara da bakarsan oradan da bir 2-3 soru geliyor. Bunun dışında problemlere genel olarak bakabilirsin. Oradan da bir 2-3 soru yaparsan istediğin neti elde edersin büyük ihtimalle. Hızlı yazma konusunda bir şey diyemeyeceğim benim de çok uzun sürüyor video ile birlikte not almam ama 36 gün yeterli bence bu şekilde devam ederek yetiştirebilirsin.

  • kamisama- kullanıcısına yanıt

    Hocam videoyu 1.25 veya 1.5 hızlandırıp izlerken aynı zamanda not almayı denedim. Yine uzun sürdü ama verim aldığımı düşünüyorum.

  • berbatine kullanıcısına yanıt

    1.5-1.75 iyidir. Tabi dinlediğin hocaya da bağlı. Bazısında 2'ye alsan bile yavaş kalabiliyor. Bilinçli olarak videoların hızlarını düşürüp koyduklarını düşünmeye başladım.  Umarım istediğin yere atanabilirsin, iyi çalışmalar.

  • kamisama- kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum hocam. Size tüm tavsiyelerinizden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.