Şimdi Ara

Orta Zekalı insanların lanetli olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanrının lanetlediği toplumun üvey çocukları orta zekalı bireylerdir forumdaşlar.


    Üst zekaya sahip bireyler için sorun yok. Nitekim kolayca bir yere geliyorlar. Alt zeka grubunu da sanayiye çırak veriyorsun işi güç sahibi oluyor.Bir de orta zeka var. Yapabiliyor ama eh işte... Tıp diş kazandıramazsın ama kol gücüyle çalışan işçide yapamazsın. Asıl işsiz kalanlar ve dünyanın yükünü çekenler bunlardır. Bunlar asla iyi bir işte çalışamıyorlar ve salak olmadıkları için talihsiz kaderlerinin farkındalığına sahiptirlerdir ama çözüm üretecek farkındalık da bulunmaz. Sorunu görebilirler ama pek ala çözüm de üretemezler.


    Öte taraftan, Alt zeka grubu direkt sorunu da göremediği için mutsuz da olamaz, fakir kalsa; "almanya bizi gıskanıyor avrupa da raflar boşmuş biliyin mi emmi" der. Üst zeka grubu sorunu görür çözümü de bulur gider ceng okur Almanya'ya kapak atar. Orta zeka ise tanrının cehenneminin daimi misafiri olarak kalır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 29 Mart 2023; 19:33:3 >







  • bence en şanslı kesim orta zekalı kesimdir.


    alt zeka grubu zaten azıcık aşım rahat başım mottosunda yuvarlanıp gidiyor.

    pek bi iddaları yok.


    yüksek zekalılar zekasına güvenir. sistem çalışma sistemi olduğundan bir şey yapamaz.

    en azından bir süre bu sisteme ayak uydurmak zorunda kalır.

  • kısmen doğru.

  • ceng kısmına katılmıyorum oraya tıp demek lazımdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaulGone S kullanıcısına yanıt

    hocam en sanssızı orta kesım ustte dedıgı gıbı bence.

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

    çok zeki olmak iyi bir şey değil hocam.

    orta zeka biraz da dünya görüşün varsa gül gibi yaşar gidersin bence.

    şans faktörü de önemli tabii.

  • Orta zekalı toplumun büyük kesimini yansıttığı ve çoğu kişiye uyum sağlayabileceği için en şanslı kesimdir.


    Düşük zekalı, hayatta bir şey başaramayacağı için şanssız, fakat ne kadar yetersiz ve bilgisiz olduğunu umursamadığı için de şanslı sayılabilir.


    Yüksek zekalı kesim ise, en çok şeyi en az çabayla başarabileceği için bu açıdan şanslı olmasına rağmen, en uyumsuz ve mutsuz olmaya mahkumdur. Zeka arttıkça şanssızlık da artıyor bence, sonuçta nereye gidersen git, herkesin senden daha düşük zekada olduğu bir noktaya geldiğini düşünsene. Siz şimdi harvard'a gitsem, googla'a girsem, vs. şeklinde hayal kuruyorsunuz, gerçekten çok zeki olsanız oradakiler de düşük zekalı kalacak yanınızda.


    Ortadaki insan, diğerleriyle aynı sorunları ve aynı çözümleri paylaşıyor, en başarılı olmasa da en mutlu olmaya aday kişi ortada olandır bence.

  • Eğer zeki birisi olursan gifted kid syndrome muhabbetine kapılma ihtimalin var o yüzden zeka her zaman avantaj olmuyor abimde bunun örneğini bizzat gördüm.Eğer ekstrem bir dahiysen rahatsın ama onlar da ekstrem dahiler işte çok nadirler.Bir şekilde çalışma alışkanlığı geliştirmezsen patlıyorsun orta zekalı insan da bunu genellikle geliştiriyor

  • Dogru aslında ben mattan fizikten bise anlamazdım orta okulda sınıfın zekileri cok ıyı yapardı cok iyi liseye gittiler ben yüzde 14lük liseye gittim ama tıptayım suan onlardan daha iyi yaptım tabiki calısma sayesinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

    Nereyi kazandınız hocam?Bir de onlar nereyi kazandı?Benim abim pertevniyalliydi mesela ama sınavda-hatta genel olarak lisede-patladı 4 kere girdi en son 100klık bir yere yerleşti 4 girişinde de konuları bitirmedi xd

  • ikigai kullanıcısına yanıt

    Varoluşsal mutsuz olmakla ajite mutsuzluk arasında ayrım yapmakta fayda vardır.


    Ben burada mutsuzluğu ajitasyon anlamında kullandım. Üstün zekaya sahip kişilerin diğerlerinin üstüne çıkıp elde edeceği kaynaklardan dolayı ajite olamayacağını düşündüm(ihtimal azalır) ancak varoluşsal depresyona elbette yakalabilirler. Orta zeka mutsuzluğu daha çok kendini suçlama şeklinde görülüyor.


    Varoluşsal mutsuzluk budur;

    Kadir Çimenyoutube
    "Bana ayrılan sürenin sonuna geldik.." - Mehmet Pişkin
    https://www.youtube.com/watch?v=khSXXQ4hbFE&feature=youtu.be

    Ajite mutsuzluk ise buna benzer;




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pertevniyalli ne hocam?

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

    Pertevniyal Lisesi, İstanbul’da Fatih ilçesi merkezinde Pertevniyal Valide Sultan Camii yanında “Mahmudiye Mektebi” adıyla 1872’de hizmete giren ve hâlen Anadolu Lisesi olarak eğitime devam eden, Türkiye'nin köklü öğrenim kurumlarından biridir. VikipediAdres: İskenderpaşa, Atatürk Blv. No:1, 34080 Fatih/İstanbul


    Neyse işte abim girdiğinde hepten 0.9dan falan alıyordu diye hatırlıyorum lisesinin adı işte





  • Mert Bormann kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaşın yaptığı çok da yanlış bir seçim değil aslında, sadece kısacık olan insan ömrünü biraz daha kısa yaşamayı tercih etmiş.

    Ama daha görülecek şeyler var; üçüncü dünya savaşı, ABD'nin ve kapitalizmin çöküşü, dinin itibarını büyük oranda kaybetmesi, yapay zekanın tüm işleri ele geçirmesi, kürsel ısınmanın sonuçları, ...


    Orta zekalı, bir farkı olmadığından herkesin arasından sıyrılamadığı için, üstün zekalı kimseyle aynı frekansı tutturamadığı için, alt zeka grubu ise en kısa çöpü çeken taraf olduğu için şikayetçi olabilir. Herkes kendine göre haklı olsa da, sık rastlanmayan sorunlarla karşılaşan taraf alt ve üst grupta ortalamadan uzaklaşanlar oluyor. Beyin sürekli çalışıp fazla analiz yaptığı ve genel geçer yanıtlar yerine gerçeğe ulaşmaya çabaladığı için üst grubun daha şanssız olduğunu düşünüyorum.


    Kısaca; zaten hepimiz sorunlar içinde yaşıyoruz, her tarafımız saçmalık, anlamsızlık, çarpıklık, yobazlık, hırsızlık, adaletsizlik dolu iken bir şekilde bunlara tahammül edip devam etmeye çalışıyoruz, bu durumun zekadan bağımsız herkesi etkilediğini düşünüyorum. Bu noktada, sorunları daha yoğun yaşayan, fazla analiz yapıp, kafaya takan birey ise arıza yapıyor. Tabii ki doğum anında, hayatın dağıttığı kartlar her şeyi değiştirebilir...





  • Alıntı

    metni:
    Tıp diş kazandıramazsın ama kol gücüyle çalışan işçide yapamazsın.

    tıp diş kazananlar üst zeka mı oluyo bu kıyasa göre

  • Ben pertevniyali tercih yaparken altlara yazmıştım hey gidi günler hey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam abinizle denk bir durumdayım. Aynı puanlı liseden mezunum (hatta bi sra pertevnşyal düşünüyordum) Mezuna vs kaldım durumumda pek iyi değil şu an. Böyle tiplere genellikle aile beklentisi vs oluyor arkadaşları iyi yerleri kazanıyor bunları nasıl aştı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • %1 bile yetmiyor oraları kazanmak için.


    Çok zeki değillerse bile ortanın epey üstündeler. 4 sene girip kazanamayan (hanın cipsi) ve 5 sene girip tıp kazanamayan efsane (uruk- hai) gibi örnekler var. Öte taraftan 12'ye kadar bir şey bilmeden tıp kazananlar var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.