Şimdi Ara

Orta çaplı bir kaza yaptım, Sigorta hasarı ödermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar aracımla tali yoldan ana yola çıkarken bir araçla çarpıştım.

    Tek şerit gidiş tek şerit geliş bir cadde. Yolun ortasına kadar çıktım karşı şeridin boşalmasını beklemek için 2 sn kadar durakladım o sırada diğer araç sol ön kapıdan vurdu tahminen 70 km hızla çarptı bi 25 mt sürüklemiş bizi bilincimi kaybetmişim ben o arada. Maddi hasarlı olarak tutanak tutmuşlar bilerek tali yoldan çıktığım için %90 ihtimal suçlu ben olucam hiç frende yapmamış bizi sürükleyerek durmuş. bundan sonraki süreç nasıl devam edicek bilgilendirirmisiniz acaba ?



  • Öncelikle suçlu sizsiniz, zira yolu işgal etmişsiniz, iki şerit aynı anda boşalasıya kadar beklemek zorundaydınız, ya da direk karşıya geçmek yerine sağ şeritten devam edip müsait bir yerde U yapabilirdiniz. Neyse olan olmuş, Allah başka kaza bela vermesin.

    O adam fren yapmamış ancak bence bu pek bir şey değiştirmeyecek. Aracınızda kasko varsa sizinkini de öder, ancak sigorta hepsini ödemez. Sigorta poliçeniz ne kadarsa karşı tarafın o kadarlık masrafını karşılar ancak size dokunmaz. Mesela poliçeniz 20 bin lira, karşı tarafın 25 bin liralık hasarı varsa, 20 lira sigorta karşı tarafa öder, sizden de 5 bin lira para alır 25'e tamamlar.
    Sonuç: Karşı tarafın pek bir hasarı yoksa sigorta hepsini karşılar; ancak siz sadece ve sadece kaskonuzdan para alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.