Şimdi Ara

'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hatay'daki orman yangını sonrası CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis'te araştırma önergesi verdi. Ormanların korunması gerektiğini ve bu konuda hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmesini isteyen Şahin'in önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.


    'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret

    Hatay’ın Belen ilçesinde başlayıp 15 ayrı noktada yaklaşık 350 hektara yakın alanın yanıp, 60’a yakın ev, işyerleri ve araçların hasar görüp kullanılmaz hale geldiği orman yangını sonrasında CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis Araştırması için önerge verdi. Ancak Şahin'in önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.


    'DEVLETİN GÜVENCESİ ALTINDA OLMALI'


    Şahin, orman yollarının inşası ve yangın emniyet yollarının inşası faaliyetlerinin araştırılarak tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi ile ormanların korunması amacıyla TBMM’ye araştırma önergesi sundu. 


    Önergede, Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre son 2 yılda 4700 yangında 17 bin 824 hektar orman alanının kül olduğu ve Türkiye’nin ormanlarını tehdit eden orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler konusunda yapılacak çalışmaların disiplinler arası bir çalışma ile olması gerektiği belirtildi. Önergenin devamında ise, "İlk ve erken müdahalenin önemli olduğu, bir yangında ulaşım unsuru ihmal edildiğinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabilmekte olduğu, Anayasanın 169. maddesi ve 6831 sayılı Orman Kanunu'na göre ormanların korunmasının devletin güvencesi altında olduğunun altı çizilerek, erken müdahale için hükümetin orman yangın yollarını bir an önce tamamlaması gerekiyor" ifadeleri yer aldı.


    Orman yangınlarının en az zararla söndürülmesini amaçlayan önergeye kabul oyu verilmesini isteyen Şahin’in TBMM’deki tüm milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, ‘‘Hep söyledik yine söylüyoruz; yangınlara müdahale kadar, yangını önleyici mekanizmaları güçlendirmek de önemlidir. Yangın yönetim planları oluşturulmaması hasarın boyutunu artırmaktadır. Görevi orman yangınıyla mücadele olan, yangın eğitimi almış, bu alanda uzmanlaşan kadrolu personel için istihdam alanı açılmalıdır. Orman köylülerine yönelik eğitimler artırılmalıdır. Ve tabi ki yanan alanlarda kesinlikle başka bir faaliyete izin verilmemeli, imara açılmamalı, yapılaşmaya izin verilmemelidir. Bu alanlar ağaçlandırılmalıdır. Son 5 yılda yaklaşık 65 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanımızın kül olduğunu ve Anayasanın 169. maddesi ile 6831 sayılı Orman Kanunu'na göre ormanların korunmasının devletin güvencesi altında olduğunu bir kez daha hatırlatarak, çocuklarımızın geleceği için vermiş olduğumuz önergeyi vicdanlarınıza teslim ediyoruz’’ dedi.


    Hatay’da yangınlar sonrası birçok vatandaşın şu an evsiz ve işsiz kaldığını, insanların üzerlerinde sadece kıyafetlerinin kaldığını söyleyen Şahin, 500’den fazla aileyi etkileyen bu durum karşısında AK Parti hükümetinin bölgeyi afet bölgesi statüsünde değerlendirip vatandaşa destek olması, maddi zararı karşılaması ve Anayasal yükümlüğünü yerine getirmesi gerektiğini söyledi.


    ÖNERGENİN REDDEDİLMESİNE TEPKİ


    Ancak önerge AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP’li Şahin, araştırma önergesinin reddedilmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘‘Yangınlara müdahale kadar, yangını önleyici mekanizmaları güçlendirmek de önemlidir. Yangın yönetim planları oluşturulmaması hasarın boyutunu artırmaktadır. Doğa bizim nefesimiz, geleceğimizdir. Doğa katliamı ise vatana ihanettir. Ormanları korumanın önünü kapatan, rant için yangınlara göz yumanlar da en az ormanı yakanlar kadar vatan hainidir’’ ifadelerini kullandı.


    https://www.gazeteduvar.com.tr/orman-yanginlari-arastirilsin-onergesine-ak-parti-ve-mhpden-ret-haber-1501869




  • ormanlarımızı teröristler yakmıyor mu? bu durumda malumlar teröristleri mi koruyor? Ormanların korunması için gerekli öneriyi neden reddediyorlar? 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret 


    yeşil lastikler gelin de açıklığa kavuşturun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 16 Ekim 2020; 18:58:32 >
  • tarım orman bakanını başarısız buluyorum. koca bir yılda yangının en çok oldugu ege akdeniz bölgesinde gerekli tedbirler alınmamıştır. ey bakanım ormanlık bölgelerde ne kadar dron gerekiyorsa temin et. yazlık 3/5 aylık geçici orman işçileri al. bunlar yangın söndürmıyecek ilk başta tesbit edeck. Atv denen araçlardan yeteri kadar al... bu gecici elemanlar dronlarla tesbit etsinler. bu yazlık işçiler bu krızde koşa koşa asgari ücrete bile gelirler.

    Sonra tarım orman bakanlığı yetkilileri hiç mi belgesel kanal izlemiyorlar. bu yangın söndurme uçaklarını yapan ülkelerin aga babası Kanada....Oraya bir kaç adam gönderip bu uaçkaları bir incelediniz mi...Eski rus helikopterleiri ile kiralık olarak yangın söndurmeye çalışıyorlar. saatı bir kaç bir dolar ödenerek.

    velhasıl bakan orman konusunda son derece yetersiz.

    Geçen yıl günlerce THK uçakları kavgasını izledik.THK yetkilileri yangını biz söndururuz diyorlar, bakan bey o uçaklara kuşlar yuva yapmış uçamaz demişti.

  • Chp'nin hangi önerisi kabul edildi ki bu edilsin.

  • Yerli ve milli akepe mehape
    Solcular vatan hayini yersen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret 

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    gecen artvınde yangın cıkıyor 10 hektar yanmadan sönderemeyiz kanunu varmış


    m.cengız oraya siyanür havuzu yapcakmış .

  • AKP'nin kimlerle beraber olduğu çok İYİ ortaya çıkıyor.


    Ben lafa değil icraata bakarım.

  • Bunlardan ne bekliyordunuz,chp destek verdi diye kendi önergelerini reddetmişlikleri bile var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak ve İnce Troller kızacak lakin her verdiği ret kendi yediği haltların ön plana çıkmaması için verilmekte 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret 

  • herşeyi terörist hain diye yaftalayan ilkokul terk vasıfsızlar hala konuya uğrayamamış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 17 Ekim 2020; 12:19:48 >
  • Bazilarinin nefretini kazanmak icin illa donunu yakacaksin ormanlar kimin umrunda zati


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret
  • Asıl onay verseler konu açılmalıydı. Bu haberlere hiç şaşırmıyorum.

  • Bu konuya niye bu kadar az yorum gelmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt

    önerge gibi saçma sapan bir konu olduğu için olabilir belki 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret ya orman yandıysa eğer mutlaka araştırılacaktır zaten 'Orman yangınları araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret  önemli olan orman yangıunlaının çıkmaması için yapılması gerekenler adı altında bir grup oluşturulması için önerge verilebilir mesela. ya çok güldüm hehehe

  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Sen bunu anladiysan sana sabaha kadar anlatsak neyin ne olduğunu anlayacak kafa yok.O yüzden ugrasmicam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten halk çevre yararına olan şeyler akp mhp oyları ile red,zararına olan şeyler akp mhp oyları ile kabul özellikle yandaş 5 li çete araplar oldumu!!

    yazıklar olsun size de size oy verenlere de!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.