Şimdi Ara

Orman Nehri Orta Dünya Sunucusu Açılmıştır . Hepinizi Bekliyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RunUO : AOS tabanlı ve Orta Dünya haritalı Orman Nehri Ultima Online serverımız açılmıştır. Hepiniz davetlisiniz. Teşekkürler ...
    http://ormannehri.com



  • Öncelikle başarılar diliyorum. Şu devirde Türkiye'de UO oynuyan pek insan kalmadık. Scripting ile uğraşmış emek etmişsin belli ki, ellerine sağlık. Middle Earth mapinin World buildingi de zordur. Ben Orta Dünya tabanlı bir UO deneyimi aramadığım için kalıcı oyuncu olacağımı sanmıyorum ama yine de birkaç şey söylemek isterim.

    -Bence auto account seçeneğini aktif et, siteden kaydolmak zorunda olunmasın. Dezavantajları elbet var ama bence o şekil daha iyi.
    -Serverın adını Türkçe yapmak istemişsin ki bir sakıncası yok elbette ama Orman Nehri bana çekici gelmedi.
    -Orta Dünya haritasını tercih edecek insanlar RP oyuncularıdır ve Türkiye'de UO'da RP hiçbir zaman güçlü olmadı. Bu zamanda hepten oyuncu bulmak da zorlanabilirsin diye düşünüyorum.

    Yine de çabaların için teşekkürler.
  • Öyle güzel konuşmuşsunuz ki , zaman ayırıpda böylesine bir cevap yazmanız benim için çok değerli.
    Dedikleriniz çok doğru olmakla beraber , Ring of Life serverının RunUo tabanda nasıl olabileceğini , orada oynadığım ve yöneticilik yaptığım zamanlardan beri düşünürdüm hep.
    2006 öncesinde başladığım bir projeydi , 2015 e nasip oldu.
    Server için otomatik accountu düşündüm ancak sonrasında geçiş işlemi sancılı olurdu.
    Haklısınız , role play serverları pek uzun ömürlü olmaz ancak sistemimiz RP-PP.
    Ring of Life dedimde , Mandos ve kardeşi , Null , Dalamar , Raistlin , Darachi Ferumar , Deli grubu ve daha bir çoğunun kulağı çınlasın .
    Bu arada kısa bir süreliğine dahi olsa da , sizin gibi insanları serverımda ağırlamaktan mutluluk duyarım.

    Cevabınız için ben teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moddyn -- 16 Mart 2015; 22:29:39 >
  • Ring of Life dedinde uo hayatımda oynadığım en güzel sunucuydu kesinlikle.
    Sphere olsaydı oynayabilirdim de runuo çok ters bana. Yine de bir bakıcam.
  • Sanırım tüm Orta Dünya haritası sevenler Sphere Server istiyo. Siteden atılan mesajlar ve gelen emailler de bunu gösteriyor. Bir tane de sphere server açıcaz ozaman , hemde en klasiği 0.55i sinden...
  • RunUO illa ki Lucklı, böcekli, low reg setlerin olduğu serverları çalıştırmakda kullanılmaz. Sphere'da RunUO'da UO emülatörüdür ve ikiside High Seas dahil tüm expansionları destekler. Tabii Sphere script setlerinde TR'deki UO oyuncularının daha alışık olduğu eklentiler var pet shrinkler vs. gibi. RunUO OSI'ye daha yakın her dönemde. Ama mesela expansionları kapatarak bence insanların RunUO sandığı şeyleri engelleyebilirsin. Onların sevmediği RunUO değil AOS yada SE yada ML.

    Currentexpansion.cs diye bir dosya olması lazım Scripts/Misc klasöründe.

    private static readonly Expansion Expansion = Expansion.None;

    olarak değiştirmek UO Renaissence dönemine alacaktır serverı. Ama server şuanki haliyle bundan nasıl etkilenir bilmem. Tabii Trammel'ı da kapatmak lazım TR'deki oyuncular için. Felluca dışındaki ruleset'e aşina değil Türk UO oyuncusu. Ama senin mapin ve dünyan nasıl build edilmiş bilmiyorum. O da etkiler.
    Trammel'ı kapatmak için de aynı klasörde MapDefinitions.cs'e el atmak gerekiyor galiba. RuleSet'leri Felluca'ya çevirmek ve Samuraylı vs. mapleri reigster etmemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkachin -- 19 Mart 2015; 2:36:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkachin

    RunUO illa ki Lucklı, böcekli, low reg setlerin olduğu serverları çalıştırmakda kullanılmaz. Sphere'da RunUO'da UO emülatörüdür ve ikiside High Seas dahil tüm expansionları destekler. Tabii Sphere script setlerinde TR'deki UO oyuncularının daha alışık olduğu eklentiler var pet shrinkler vs. gibi. RunUO OSI'ye daha yakın her dönemde. Ama mesela expansionları kapatarak bence insanların RunUO sandığı şeyleri engelleyebilirsin. Onların sevmediği RunUO değil AOS yada SE yada ML.

    Currentexpansion.cs diye bir dosya olması lazım Scripts/Misc klasöründe.

    private static readonly Expansion Expansion = Expansion.None;

    olarak değiştirmek UO Renaissence dönemine alacaktır serverı. Ama server şuanki haliyle bundan nasıl etkilenir bilmem. Tabii Trammel'ı da kapatmak lazım TR'deki oyuncular için. Felluca dışındaki ruleset'e aşina değil Türk UO oyuncusu. Ama senin mapin ve dünyan nasıl build edilmiş bilmiyorum. O da etkiler.
    Trammel'ı kapatmak için de aynı klasörde MapDefinitions.cs'e el atmak gerekiyor galiba. RuleSet'leri Felluca'ya çevirmek ve Samuraylı vs. mapleri reigster etmemek lazım.

    Hocam dediğiniz ayarların çoğu zaten kapalı. Haritada trammel olması imkansız zaten orta dünya haritalı sunucu. 2 side emulator olsada oyuna kattıkları dinamikler farklı.

    Madende kazma sesinden , denizde olta atmaya kadar çok farklı yapıları. Ben tüm ayarların yerini biliyorum. Hatta uox , pol , servuo , wolfpack ,sunuo hatta ve hatta orjinal serverın bir değişiği bile elimde mevcut.

    Önemli olan insanların ne istediği.




  • Zaten şimdi düşündüm de Orta Dünya serverı açmış bir insanın bunları bilmediğini düşünmek salakça olmuş :) Bir an RunUO Sphere farkını bilmeyen bir playerbase'e hitap ediyorum moduna girmişim. Ama yine de bizim oyuncuların Sphere sevdasının maden sesinden vs. geldiğini sanmıyorum. Dediğim gibi çok alışılmış birkaç popüler sphere scripti var pet shrinking gibi, onlar olmadan yapamıyorlar. Bir de AOS ve sonrası eklenen item ve skillere, insurance'a, Trammel'a filan kıllar. Asıl söylemek istediğim şuydu yani, Türkiyedeki oyuncuların RunUO diye gıcık kaptıkları birkaç kilit noktayı bularak serverını ufak değişiklerle Sphere oyuncularına cazip hale getirmek daha makul olabilir. Komple Sphere'a dönmek baştan büyük emek vermektir. Ama işi zaten iyi bildiğin ortada olduğu için ben başka bir şey demeyim :)
  • Bir de Razor korkusunu yenmesi lazım bizim oyuncuların ya. :) Razor'u görünce kesin içerde böcek süren samuraylar var diye düşünüp uzak duruyorlar serverdan. Halbuki çok kullanışlı bir program Razor.
  • Yok estağfurullah neden salakça olsun. Ne güzel fikrinizi söylemişsiniz , sağolun.
    Dediğinizi http://www.uosecondage.com/ da yapmışlar. Evet T2A görünümü verilmiş , ancak dinamiklerde hala RunUO kokusu devam ediyor. Yanlış hatırlamıyorsam ki kendide büyük bir zevk olduğunu yazmıştı , adamlar Richard Garriott ı , yani bilirsiniz , Ultima serilerinin başyapımcısını serverlarında ağırladılar. Başarıyada ulaştılar. Ama bazı şeyler hala yok . Mesela +15 katanayı orada bulamassınız. Ha scripti yazılamaz mı ? Yazılır ve sphere den de çok daha sağlam olur. Lakin tüm dinamikleri değiştirmek , oturup yeni bir server emulatoru yazmak kadar zaman alabilir.
    Bugün ben dahil hala sphere server özlemi çekmiyo değilim.
    Başka biri açsa şöyle güzel bir Orta Dünya Sphere Server , inanın ki uğraşmam.
    Oyunu oynamak dururken server açmak gerçekten hamallık.
    Yinede , sizin söylediğiniz gibi , RunUO olan serverı da , AOS exp. dahil kapamak gerekiyo.




  • Bu arada +15 katana demişken UO'da en sevdiğim olay herkesin Tanrıların itemı tarzı şeylerle dolaşmaması. Diğer MMO'larda bilirsiniz, Hand of Fury God filan gibi cool olmaya kasılmış bir sürü item vardır. Sunucu Orta Dünya olduğu için burda UO gibi bir denge kurmanı tavsiye ederim. Çünkü Orta Dünya'da da büyü ve büyülü itemlar aslında az rastlanan şeylerdir. Serverda herkesin Aragorn'un Efsane Kılıcı +15 gibi itemlarla dolaşması hoş olmaz bence. Onun yerine normal itemlar ve dengeli bir crafting sistemiyle yaşayan bir ekonomi canlandırmayı daha mantıklı buluyorum. Magic itemlar rarity olmalı.
  • Runuonun neden kıl olduğunu açıklayayım: precast. Şu cast edip oyle atıyon ya bu ne saçma bir şey arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55i yerine daha güncel olun 56c kullanın. Sphere içinde precastsiz orjinal necro, samurai, bushido gibi yeteneklerde çalışsın...
  • ultima online linki kırık varsa oyunu indirecebileceğim bir link indirip bakmak istiyorum çok ilginç geldi bana haritası fln
  • Link Yenilendi , siteden indirebilirsiniz.
  • hocam öyle derin teknik bir konu dönmüş ki ufkum genişledi

    eskiden dwarf'ların falan olduğu ve sanırım ayıya bindiği bir server vardı internet cafede azıcık ucundan görmüştüm. sphere'dı. belki de eskiden vardı diye bahsettiğiniz ring of life o serverdır.

    ben bir tek isim mevzusuna yorum yapayım. ileri seviyede ingilizce okuyan konuşan ve yazan biri olarak server isminin Orman Nehri yerine River Forest olmasının benim için ilgi çekicilikte hiçbir fark yaratmayacağını belirtmek isterim zaten sırf daha karizma göründüğünü zannederek bir şeylere ingilizce isim verilmesi de genel olarak mantıksız geliyor.




  • Sphere server , bugün itibari ile oynanabilir olarak hazırlamış bulunmaktayım , ancak ilgi yoğunluğuna göre açmayı düşünüyorum , onada ayrı site , ayrı ilgi , ayrı spawnlar ...

    Talep olursa açma kararım kesin .
  • oynasaydim gelirdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siteye ulasşamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moddyn

    Sphere server , bugün itibari ile oynanabilir olarak hazırlamış bulunmaktayım , ancak ilgi yoğunluğuna göre açmayı düşünüyorum , onada ayrı site , ayrı ilgi , ayrı spawnlar ...

    Talep olursa açma kararım kesin .

    10 seneden fazla deneyimim var UO'da.. İleri düzey yabancı dil bilgim (italyanca, ingilizce) var.. Destek olabilirim diye düşünüyorum.. İletişime geçebiliriz bu proje hayata geçirilecekse..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.