Şimdi Ara

ORJİNAL OLMAYAN FARLAR YASAKLANMALI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
8.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
318 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taşucu-Antalya yolunu bilen bilir, gidiyoruz adam gecenin zifiri karanlığında çakma zenon far kullandığı yetmezmiş gibi uzunları yakıp geliyor, gözüm kamaşşa mefta olacağız oracıkta

  • Bir gün biriyle bu yüzden kavga edicem. Karşıdan geliyorsa bende uzunları acıyorum

    Arkamdan geliyorsa iyice yavaşlıyorum bakalım kısmet

  • Aynısını siz birde racing dışı motosiklet kullananlara söyleyin birde kendimde kullanıyorum gerçi ama muzdaribim ben bile.

    Hangi araçta olurda olsun bi kere led vs takınca veya çakma xenon takınca yolu daha iyi görmüyorsun. Sadece genel olarak yollar sarı aydınlatmadır beyaz vurunca aaa daha iyimiş diyorsun, gerçekte öyle mi değil. Bir kere evrim nedeni ile sarı ışıklandırmada ( gün ışığı tonları özellikle ) daha iyi görürüz.

    Bir araçların ışığı yansıtan aynaları flamalı ampüle göre yapılmış zaten senin taktığın led veya merceksiz xenon için ışığı istenilen şekilde kıramıyor.
    2 motosikletçiler özelinde daha görünür olmak diyorlar ama maşallah tırcılardan beter geziyor çoğu görsen 4x4 offroad aracıyla kar kış çamurdan geçip uzun yol gidecek ki çoğunun kullandığı led aydınlatma yerleşim yeride yanlış. Hem ne yaparsan yap önündekini veya karşıdan geleni kör ediyosun yani seni sadece göz alan bir ışık kaynağı ile görüyor çoğu zaman hem de deli gibi makas yaparak gitme durumu bla bla bla

    Kendi aracıma daha önce xenon yaptım mı evet motosikletime yaptım ama bir dünya araştırma ve malzemeleri karşılaştırarak mercekli olacak şekilde uyguladım.

    9 yıldır sahibi olduğum başka motor için geçtiğimiz ay far ayarı yapmam gerekti uzunuda kısayıda kendim yaptım muayene öncesi ve sonuç kısalar kusursuz geçti uzunlar ile ilgili tam bilgi bulamadığımdan ve ölçebilecek durumum olmadığından %1 açı sapmasından hafif kusur aldım sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sanayide taktırıyorlar 20 yaşındaki arabalara 20 liralık led ampül birde ön arka sisleri açıp çıkıyorlar yola Bunlar bitmez bizim ülkede Anca güzel bi ceza lazım bunlara ama polis çevirmesi görünce hemen kaparlar hepsini kendini akıllı sanan saygısızlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hadi bu neysede araba solluyoruz arkadan gelen uzun yakıyor nasıl sağa geçim gerizekalı )

  • Bence yolda giderken denetim yapılmalı. Yolda gördüklerini çevirip yazacaklar cezayı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığım şehirde çok var. Gece araç kullanırken çok yoruluyorum. Kanalizasyon kapakları da genelde yaşadığım şehirde asfaltla en az 5 cm farkla yapılmış. Onlara düşmemek için çabalarken bir de ışıklar çok yoruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an1cas A kullanıcısına yanıt
    Geçen arkamdan geliyor pçin teki açmış sizleri önde trafik polisi bekliyor polisin yanında durdum pçi gösterdim arkadaki sisler açıl geziyor dedim polis pçi durdurmadı bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzunu açıp üstüne sürüyorum direk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akşam iş çıkışlarında bu sorunu sürekli yaşıyorum . Üstelik 1-2 değil onlarca görüyorum . Uzunu açan mı dersin , sis farları ile gelen mi , yoksa sadece kısaları açmış ama ayarsız orantısız far yüzünden göz bebeğimizin içine edenler . Gerçekten kör edici seviyede gezenler var üstelik sokak aralarında falan insan farını kapatır ama bunlarda o da yok .

  • Adam güzel durduğunu düşündüğü için gidip xenon , led ne bulursa takıyor. Arabaya makyaj yapıyor aklı sıra, kendinden umudu yok arabayı güzelleştirip ilgi çekmek istiyor. Muayeneden geçememesi lazım bu led ampullerin, kekoların kendini gösterme yeri dğeil trafik.

  • öküzün öküz olması için xenon fara ihtiyacı yok. şehir içinde uzun farla gezen, şehirlere arası yolda uzunlarını söndürmeyen, yine şehirler arası yolda gece farları yanmayıp, gündüz ledleriyle yolu aydınlık sanan ama hayalet gibi giden insanlar dolu.


    geçen bir tanesine denk geldim. gecenin körü ve tepede ay da yok. önümde bir anda araba belirdi. arkası çamurlu olduğu için kedigözleri de yansıtmıyor. geçtim önüne farları kapattım belki anlar da farlarını yakar diye. zifiri karanlık oldu ortalık. teyze yakmadı farlarını gündüz aydınlatmasıyla devam etti yoluna. farkında bile değildir büyük ihtimalle.

  • Akşam trafiğe çıkmaktan nefret ediyorum bu yüzden.Bembeyaz ampulü veya sarıyı takip insanı kör ediyor.Bunun önlemi çok basit neden sadece muayenede denetleniyor bunlar.Polis görünce çevirecek yönetmeliğe uygun olmayan ışıklandırmadan cezayı yazacak,dün polisin arkasında bembeyaz farlı fabia gördüm polisinde gözünü aldı kesin ama birşey demedi

    Ayrıca ankara trafiğinde karanlıkta far yakmayan tiplerde türedi ne zamandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha doğru bir de sis farını açıp gezen hırbolar var 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar sorunu çözmek yerine saçma sapan ampuller takıp önünü daha iyi aydınlatıcağını zannediyor.

    Halbuki far ayarını yaptırsa far camlarındaki buğuyu temizlese sorun kalmayacak.


    Geçen hafta araç kiralamıştım sıfır araba verdiler üzerindeki stock sarı halojen ampuller gece yolu çok iyi aydınlatıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 2 Kasım 2020; 11:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede artık her şey gösteriş olduğu için adam 5 bin liralık arabaya xenon far takınca Adam olduğunu sanıyorlar arabanın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karşıdan gelirken daha çok etkiliyor. Merceksiz vs kafalarına göre alıp ledleri vs takıyolar ondan sonra ışığı gören kör oluyor.


    Allah belasını versin böyle düşüncesizlerin!

  • Ayarı düzgün yapılırsa hiçbir sıkıntı olmaz. Bizim kekolar ayardan habersiz sadece.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrawFps

    Ha doğru bir de sis farını açıp gezen hırbolar var 😅
  • Her aylık konu yine açılmış.

    Sitem değil kesinlikle. Açan arkadaşa teşekkür ederim.

    Bir kişi olsun, far ayarınıa ikna edebilirsek ne mutlu.


    Ancak, hiç pozitif yönde gelişme gösterdiğimizi sanmıyorum.

    Geçen hafta gördüğüm fotoğrafı burada paylaşıyorum.

    Böyle bir gerizekalılık örneği yok arkadaşlar. Bunu gerizekalı adam yapmaz.

    Arkadaki adama kaza yaptırmak isteyen bir art niyetli mal içerir.

    Unutmuştur falan demeyin. Unutacak adam taktırmasın böyle birşeyi.

    Offroad sürüşünü anlarım, öne takmayı anlarım ama, arkaya takmak hakikaten ilginç.

    Herşeyi geçtik. Şehiriçinde açmakORJİNAL OLMAYAN FARLAR YASAKLANMALI! 


    ORJİNAL OLMAYAN FARLAR YASAKLANMALI!




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.