Şimdi Ara

Orijinal albüm satın almak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aranızda orijinal albüm satın alanlar var mı? Nereden geldiyse aklıma, sevdiğim müzisyenlerin albümlerini (hepsini olmasa da en sevdiklerimi) alma isteği geldi. Bir yandan da kararsızım, dijital müzik çok itici geliyor, elimde tutamadıktan sonra korsanlarla ne farkı var ki? Plaklar pahalı sanırım, hem de pikap falan gerek... Cdler bana daha yakın geliyor. Ayda bir tane alsam sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Bu konuda tecrübeli olanların görüşlerini merak etmekteyim.

    Tabi bir de bulma meselesi var. Ülkemizde malesef böyle şeylere para verme gibi bir gelenek oluşmadığı için ciddi bir boşluk var bence. İnternetten baktım sadece d r, idefix, hepsiburada ve ajs müzik diye bir siteyi bulabildim müzik satan. Fiyatlar değişiyor, 8-10 liraya da var 15-20-25 liraya da. Daha pahalılar da var. Bir sorun da bilgi kıtlığı, bazı albümlerde neredeyse hiç bilgi yok sadece resmini koymuşlar ya da Frank Sinatra albümüne Nat King Cole yazmışlar(hepsiburada) falan. Oysa Amazon.com'a giriyorum adamlar barkoduna kadar yazmış ve müşteri yorumları da takdir edilecek kadar özenli. Oturduğum yerde d r da var ama ha deyince de gidilmiyor iş güç.

    Yani 1- acaba cd almalı mıyım? 2- nerden alınır?







  • 1- Tavsiyem ne olursa olsun plaktır
    2- Kuzenim İstanbulda bir sürü yerden alabiliyordu. İstersen sorarım ona.
    3- Drda yine plaklar var. Ben oradan ona hediye almıştım.
  • Bende Katy Perry'nin tüm albümleri var. Toplam 80 lira falan verdim galiba. D&R'den aldım, birini mağazadan ikisini internetten. Onun dışında iTunes'dan iki tane yeni şarkısını ve bir tane de John Mayer albümü aldım, onlar dijital tabii ki. Elimde tutamadıktan sonra korsandan ne farkı var diye düşünme. Sanatçı oradan para kazanıyorsa orijinaldir. CD'lere göre daha ucuz oluyorlar dijital albümler.

    Albümlerin içinde kitapçık oluyor, şarkı sözleri ve fotoğraflar oluyor o kitapçıklarda. Güzel yani ama dinlerken gene mp3'lerden dinliyorum her defasında CD takmıyorum.

    Hatta konu açmayı planlıyordum orijinal albümlerimizi paylaşalım diye unutmuştum tekrar aklıma geldi açayım bugün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 28 Eylül 2013; 9:35:45 >
  • Elasmosaurus kullanıcısına yanıt
    plak aslında cezbedici, gerçi ben de hi-fi manyağı değilim ama plağın ayrı bir zevki olsa gerek. plak piyasası da ikinci baharını yaşıyor gibi geliyor bana, aslında pikap işini halledebilsem olabilir mi ki? yine de bu konudaki bilgim az. cd dememin sebebi, cddekileri bilgisayara aktarabilme imkanı bir anlamda da. plakta böyle bir imkan yok. bir de plaklar cdinin iki katı fiyat ortalama. ve zaten istediğim her albümü bulamazken plak çerçeveyi daha da kısıtlar gibime geliyor. gerçi yurt dışı alışveriş imkanı da var. kafam karışık
  • Ben de bir soru sorayım.İstanbul'da çeşit çeşit metal albümleri alabileceğimiz bir yer var mıdır?D&R'a gittim o kadar çok pop albümü vardı ki kusacaktım az kalsın
  • tabi ki sanatçının payını vermiş oluyoruz ama bana yine de çekici gelmiyor. aslında cd plak eskir zamanla ama dijital ortam eskimiyor, o bakımdan iyi bir şey. ama ben biraz geri kafalıyım sanırım bu konularda, e-kitaplar için de böyle düşünüyorum. sempatik gelmiyor

    bu konularda bilgili bir üye vardı (Ɛnslaved) aslında bir haber verelim bakalım.
  • bendede orjinal metal albümleri var param oldukça almaya çalışıyorum gerçekten hem destek hem koleksiyon için birebir.
  • saxomen S kullanıcısına yanıt
    İstanbul/ Kadıköy'de hammer müzik var Akmar pasajinda . Sadece rock metal satıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şuana kadar bir sürü CD albüm aldım .Plağa vericek para kaynağım yok maalesef . Pikap ta yok ayrıca . Pikap ve plak biraz zengin hobisine kaçıyor bence . Her neyse , frank Sinatra dinleyicisiyim. Bu ülkede çoğu albümü bulunmuyor maalesef . Bir sürü müzik mağazasına gittim. İnternette satan mağazalara baktım . Hep tükenmiş yada yok . Amazon ve eBay da ise her albümü bulabiliyorsunuz rahatça. Diskografisini toplamaya çalışıyorum ve bu adamın çok büyük bir diskogrifisi var . Ünlü olanlar dışında pek bulunmuyor . CD kalitesini iyi buluyorum. CD den PC ye kopyalip oradan telefonuma atıyorum . Böylece kaliteli bir şekilde dinleyebiliyorum. Ek olarak bu ülkede çok pahalıya satılıyor benim bulduğum ve aldığım diskografide olanlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify'dan dinliyorum daha mantıklı bütün albümler benim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanı geçmiş bir konuyu hortlatmayı sevmem ama bu konudan başka açmak istemedim. 2-3 tane albüm almıştım zamanında ama içime sinmeyen birşey var. Bu CD’lerin plastik kapları olurya plastik cam. Durduk yerde çiziliyor bu bunları nasıl saklamak lazım ? Apple iTunes’tan albüm alıyorum ama o da elde tutulur hissi vermiyor doğal olarak yine de fiyatı fiziksel CD’lere göre makul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elasmosaurus kullanıcısına yanıt
    En guzel orijinal album koleksiyonu yapma yontemi plak almaktir. Cok uzun bir sure daha guncelligini kaybedecegini dusunmuyorum.
  • Elimde fazla orijinal albüm yok 20 adet kadar. Bu aldığınız CD ler yeni çıkan albümler mi yoksa eski 70 li 80 li 90 lı yılların albümleri mi ? Kaliteli ses istiyorsanız eski albümleri almalısınız (issue ve reissue versiyonlar) çoğunun DR degeri yüksektir. Bende bu cd lerden 3 - 4 adet var sesleri kum gibi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulma meselesi demişsin yardımcı olmak adına bir dükkan listesi hazırladım buyrun:

    KADIKOY

    1.Can Plak

    2.Rainbow45

    3.Voltan (Rainbow45 in sokağında çaprazında ilerde köşede Google haritalarda çiftçioğulları mobilyanın yanında- neden yazdım çünkü navigasyonda görünmüyor.)

    4.Outro records

    5.Plakhane

    6.Vintage

    7.Atlantis

    8.Hammer 1

    9.Hammer 2 (Rexx in aşağısında)

    10.Zihni

    11.Mephisto

    Bonus: Bahariyeden yukari çıkarken Özel Bahariye polikliniğinden sola dönün, asagida sağda bir eskici var. Yolunuz düşerse uğrayabilirsiniz...



    BEYOĞLU

    1.Opus3a

    2.Deform Müzik

    3.Bir Mephisto daha

    4.Lale Plak

    5.Kontra Plak

    6.Analog Kültür

    7.Moya Plak



    Ben Kadıköy'de oturuyorum bu nedenle Kadıköy'dekileri biliyorum, Avrupa'yı pek bilmem. Hatta Avrupa kısmındakileri ilk iki hariç Google haritalardan yazdım. Bunların dışında internetten CD satışı yapan siteler var, bunlar genellikle CD'leri üreten firmalar oluyor ki bunları bulmak zor değil ama uzun araştırma gerektiriyor bir liste yapmak. Şimdilik elimdekiler yukarıdakiler.



    --------

    Nasıl saklarsınız bilmem ama booklet e zarar gelmediği sürece problem etmiyorum ben :) nasıl olsa jewelcase'i ( plastik kap) bulursunuz bir yerden. Yazıcıoğlu iş hanında satılıyormuş duyduğuma göre. Yine bazı müzik dükkanları da satıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BurakTirpanli kullanıcısına yanıt
    Nasıl saklarsınız bilmem ama booklet e zarar gelmediği sürece problem etmiyorum ben :) nasıl olsa jewelcase'i ( plastik kap) bulursunuz bir yerden. Yazıcıoğlu iş hanında satılıyormuş duyduğuma göre. Yine bazı müzik dükkanları da satıyor



    Önceki mesajda etiketlemeyi unutmuşum duzenleyemedim de, en son cevap yazdım hahaha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AndSomeFeelsPlease A kullanıcısına yanıt
    Bana biraz jewel case lazım. 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese. Bana 90’lar türkçe albümler lazım piyasada d&r gibi yerlerde bulmak mümkün ama almakiçin kafam karışık. Daha önce kayahan-sibel alaş gibi sanatçıların eski albümlerinin yeni basımlarını (çoğaltılmış) aldım ama sanki kayıt kalitesi kötü geldi bana. Hele kayahanın albümleri çamur gibi çalıyor. Acaba eski albümlerin yeni kayıtları böyle mi olur. Eski albüm almaya cesaret edemiyorum bu sebeple. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Benim için kayıt kalitesi çok önemli. Plak arşivi yapmıyorum çünkü fiyat olarak beni aşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf-emre -- 3 Aralık 2018; 0:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf-emre

    Merhaba herkese. Bana 90’lar türkçe albümler lazım piyasada d&r gibi yerlerde bulmak mümkün ama almakiçin kafam karışık. Daha önce kayahan-sibel alaş gibi sanatçıların eski albümlerinin yeni basımlarını (çoğaltılmış) aldım ama sanki kayıt kalitesi kötü geldi bana. Hele kayahanın albümleri çamur gibi çalıyor. Acaba eski albümlerin yeni kayıtları böyle mi olur. Eski albüm almaya cesaret edemiyorum bu sebeple. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Benim için kayıt kalitesi çok önemli. Plak arşivi yapmıyorum çünkü fiyat olarak beni aşıyor.

    Kayahan Yemin Ettim albümü

    1991 yılı CD baskısı

    Albümün ortalama dinamik aralıgı [DR 13]

    Linkihttp://dr.loudness-war.info/album/view/83105


    Kayahan Son Şarkılarım albümü

    1993 yılı CD baskısı

    Albümün ortalama dinamik aralıgı [DR 13]

    Linkhttp://dr.loudness-war.info/album/view/93568


    Sitede Kayahanın sadece iki albüm bilgisine rastladım. Sesleri gayet iyi ama baya eskiler bulabilirsen al, yeni albümlerin DR değeri maksimum 6 -7 arasıdır :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte mesele bulabilmek. Elinde eski albüm olanlarda fahiş fiyat istiyorlar. Bu sitede galiba albüm bilgileri var. Bu tarz albümleri nerede bulabileceğimi bilen var mı. Mümkünse ilk kayıt almak istiyorum. Bilgi için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.