Şimdi Ara

ORDU ATEŞ Hyundai Yetkili servisine söyleyecek söz bulamıyorum.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
17.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
141 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general96

    Sanık değil o mağdur mağdur 😀
    Mağdur değil o müşteki müşteki;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 12 Haziran 2019; 22:9:24 >
  • Hala yetkili servis diye birşeyin bu ülkede olmadığını anlamadınız, yetkili bir servis nasıl olurda aküye plastik kelepçe attık diyerek aracı yollayabilir, bunu ancak oto sanayi yapar onuda ücretsiz yapar zaten, doğru dürüst bir özel servis bulup işinizi yaptırın hem başındada bekleyebilirsiniz böylece, hatta kullanacağınız parçayıda siz seçersiniz, tek dikkat edeceğiniz şey takımlar değişirken cimrilik etmeyip puluna kadar değiştirin demektir yoksa iş yarım kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Biri özet yazsın..
    Sonra ülkenin IQ seviyesi neden 85 olan sınırın 1 puan üzerinde...
  • Geçmiş olsun. Ben servise bu yüzden gitmiyorum. Orjinal parçayı alıyorum ustama 100 tl veriyorum takıyor takarkende izliyorum inceliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar açılın uzman geldi.
    ''Yorumlara bakıyorum da forumun kalitesi baya bir artmış, bundan 10 yıl evvel burada yazarken yanlış anlaşılmasın diye ezilip büzülen bizler her şeyi eleştirir olmuşuz neyse''

    Özet: Bakıma gittiğim garantili aracım da hava filtresini oturtamamışlar ve değiştirdikleri parçaların boş kutularını kaputun içinde unutmuşlar. Aşağıyı okumak isteyen okusun.


    Şimdi konumuza dönersek baskı balata değişimi için şanzıman indirilir, baskı plakaları değiştirilir volan kontrol edilir ve toplanır, bazı ustalar güvenlik açısından akü kutup başlarını sökebilir bazıları sökmez arkadaşın aküsünün kutup başını sökerken akü muhafazasına zarar vermiş olabilirler, düşük bir ihtimal ancak olabilir. Çünkü bende güvenmiyorum.
    Bende başımdan geçen bir olayı anlatayım, biradere arabanın bakımı geldi bilmem ne yetkili servisine götür arabayı dedim aracım i20 1,2MPI yeni kasa birader arabayı götürmüş yaptırmış getirmiş. Benim işim vardı aracımla çıktım, aracımda ki motor sesi farklı geldi tabi bunu biraderim anlayamamış aradım onu bu arabanın sesinde bir gariplik sezdin mi? Cvp: hayır, ben işgillendim durdum aracın kapunu açtım, çok basit bir şey hava filtresini tam oturtmadan kapatmışlar (Bunu bir nebze anlayabilirim) ben hava filtresini oturttum ancak karşılaştığım durum çok daha garip araçta değişim yaptıkları parçaların boş kutularını aracın motorunun içinde unutmuşlar, bastım gittim servise. Bu aracı yapan ustayı çağırın bana dedim bu arabanın sesinde gariplik var çünkü aynı şekilde dönerken filtreyi nasıl bulduysam öyle bıraktım. Usta buyrun dedi bu arabanın sesinde bir gariplik yok mu dedim. Usta yok dedi hatta hava filtresi yeni ondan size öyle gelebilir diye ekledi biz anlamıyoruz ya neyse. Dedim çek el frenini 1. viteste yüke bindir arabayı yüke bindirince ses arttı tabi hemen açtı kaputu ben sana söyleyeyim sen yap dedim hava filtresini tekrar kontrol et oturmuş mu? neyse benim yaptığımı ona yaptırdım, kaputu açınca tabi boş kutuları da gördü. Adama dedim her şeyi anlarım hava filtresini tam oturtmadan kapamışsın onu anlarım da arkadaş dedim boş kutuları nasıl burada bıraktınız, bunlar mos mor çıkarken de dedim arabamın garantisi bitene kadar inşallah araba sağlam kalır. Şu an da garantisi bitti şükür triger kayışı değişimi hariç tüm bakımlarını ben yapıyorum kafam rahat.




  • Sayın konu sahibinin mağduriyetini giderebileceği hızlı bir sonuç alabileceği bir merci ne yazık ki yok. Polise gitsen işin gücün içinde birde mahkeme ile uğraşacaksın. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dedem bir oto sanayi sitesinde cay ocagi isletiyor. En iyi parcayi en iyi ustada degistirtiyorum bakimlarda. Ama adamin biri gelip diyecekki serviste bakim yaptirmamissin,ben de yallah diyecegim. :))). Turkiyede servis bakimli olsun diye kaziklanmak da ne bileyim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa geçen sene bir sıfır i20 aldım. Bir önceki sayfada anlattığım kazayı yaptım ve konu sahibi arkadaşın şikayetçi olduğu yetkili servisten iyi bir hizmet alarak tamirini yaptırdım.

    Daha önce hep 2. el araba kullandığımdan, garanti içinde kalsın diye her yıl yetkili servise bakım yaptırmanın getirisi götürüsü hakkında bir tecrübem yok. Konuya yazan arkadaşların kötü tecrübeleri beni endişelendirdi.

    Arabayı alalı bir yıl oldu ve araba 4250 km de, yazın kullanıyorum kışın otoparkta. Geçen gün arabayı aldığım bayiden arandım ve bana bakım zamanının geldiği bildirildi. 15000 km ya da 1 yıl dolunca bakım yaptırmak gerekiyormuş.

    Ne yapacaksınız dedim. Motor yağı , filtresi, polen filtresi, hava filtresi değiştirilecekmiş, balatalara bakılacakmış 660 TL istiyorlar. Yaptırmazsam garantide sorun olurmuş.

    Anladığım kadarı 15000 km ya da 1 yıl dendiğine göre; 15000 km ye kadar kullansam motor yağı ve filtreler götürecek ki bir değişim istenmiyor. Bir yıl doldu diye 4250 km de yağ filtre vs. değiştirmenin ne manası var? Aklımda bu gibi sorular var.

    Sormak istediğim; Söz gelişi 15000 km yi 3 yıl sonra doldursam ve o zaman motor yağ, filtre ve önerilen diğer bakımları güvendiğim bir yerde yaptırsam ne olur. Kısaca garantiden çıksam ne olur? Çok mu riske girmiş olurum? Selamlar.




  • esman E kullanıcısına yanıt
    Diğer parçaları bilmem ama motor yağı zamanla akışkanlığını kaybettiği için yılda bir mutlaka değiştirmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esman E kullanıcısına yanıt
    Tek sorun yağ , max 1.5 sene geçiktirebilirsin daha üstünde içerde pıhtı yapar millere yapışır açmadan temizlenmez motor ,yağ ucuz motor pahalı nerde olursa olsun değiştirmek gerekir.
  • aagökhan kullanıcısına yanıt
    Yemin ederim aynısı başıma gelsin. O markayı da serviside ayağa kaldırırım. Sizdeki iyi sabır. Bravo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birkaç paragraf boşluğu verseydiniz, insan okuyacak bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defalarca soyledik servislere gitmeyin gidenleride uyarin.sizi fazlasi ile duduklemelerini ne kadar cok seviyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-49AED6360

    Sonra ülkenin IQ seviyesi neden 85 olan sınırın 1 puan üzerinde...

    Alıntıları Göster
    Tamam işte hocam, ben de bu sebeple bu 86 profilli arkadaşlar için bir özet rica ettim, yoksa beşinci okumamda az çok birşeyler anladım..
  • 2009 model arabayı niye servise götürürsünüz ki :) Şuan servisler gidilmesi gereken son yer çünkü plazada satış yapılmıyor. Tüm kazanç servisten sağlanıyor ve serviste de binbir türlü olaylar dönüyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.