Şimdi Ara

Oracle-toad sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • vay arkadaş yardımcı olana şimdiden çok teşekküler;

    64 bit windows 7 üzerine 64bit oracle 11g R2 kurdum. sorunsuz bir şekilde kurdum ve ayarlarını yaptım. sql*plus aracım çalışıyor. bunun yanında sql developer 64 bit kurdum oda düzgün bir şekilde çalılşıyor. ama iş yerinde kullandığım toad u kullanmak isteiğim zaman başıma abidik gubidik işler gelmeye başladı. şöyle ki;

    toad 9.7 versiyonunu açtığımda "You have no Oracle clients installed" gibi bir hata alıyorum. installed clients alanına baltığımda boş olduğunu görüyorum. Ama biliyorum ki yüklü ve dediğim gibi sql developer sorunsuz çalışıp şemalara bağlanıyor.

    Toad için oracle ayarlarını (veya oracle için Toad ayarlarını) nasıl yapabilirim? yardımcı olablicek arkadaşlar allah razı olsun. Fikirlerinizi, çözümlerini, tecrübelerinizi bekliyorum. Saygılar...



  • 3 yıl öncesinden sakladığım iki dosya var. Yeni kurulumdan sonra clientlere atılan dosyalarımız. 9i ile kullandığımız için 11g de aynımıdır bilmiyorum. 10 ile oracle g (grid) oldu. i serisi bitti bildiğim kadarıyla.

    ilk dosya sqlnet (bizim sistemde D:\oracle\product\x.x\client_1\network\admin\sqlnet.ora) 'e bri bakın SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS) ve NAMES.DIRECTORY_PATH= (TNSNAMES, EZCONNECT) satırları var mı?

    Ayarlar olmadan sql developer da çalışmaz diye düşünüyorum ama tnsnames.ora dosyasının içine bir bakın. x.world ve x 'in (x herhangi bir şey olabilir) taımlarında instance name ve adreslerinde bir sıkıntı olabilir.

    Kurmadan daha fazlasına yardımı olabilecek bilgiye sahip değilim.
  • İlgin ve cevabın için teşekkür ederim gergozen. Dediğin dosyalarda bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Zaten sqldeveloper da sql*plus aracı da sorunsuz bir şekilde çalışlıyor. Ben sıkıntının 64 bit kaynaklı olduğundan şüpheleniyorum. Bu sebepten vaktim olduğunda birde 32 bit makinaya kurup denemeye karar verdim. sonuçları burdan paylaşırım. Tabi yardımcı olabilecek arkadaşlarında cevaplarını bekliyorum. İnternette dünden beri arıyorum daha bir çözüm bulamadım.

    Teşekkürler...
  • oci.dll dosyasından kaynaklanıyordur. Toad içerisinden onun ayarı var diye hatırlıyorum pek toad kullanmıyorum ben oracle için. Developer tarafıyla ilgileneceksen toad tavsiye etmiyorum. Admin tarafıyla ilgileneceksen toad kurman lazım. Ama bizim kullandığımız production database 10g diğer test ve geliştirme ortamlarıda 10g 11g de hiç denemedim. Toad ve diğer oracle toollarında oci.dll önemli. Onu göstermen gerekir propertiesden.
  • Bi deneyeyim bakalım olcak mı.
  • sanırım yine olmadı, yani ben toad içerisinde oci.dll dosyasıyla ilgili bir ayar bulamadım. Saol usta ilgin ve cevabın için...
  • eskiden öyle bir ayar yapmıyorduk. Yeni versiyon toad ile denediniz mi ? Version 10.6 freeware versiyonu varmış en son.
    http://www.toadworld.com/Freeware/ToadforOracleFreeware/tabid/558/Default.aspx
  • Şuan işteyim, sanırım eve gidince kurup deneyebilirim. Sonucu buradan paylaşırım. Teşekkürler...
  • Arkadaşlar sorun tamamen 64 bit den kaynaklanıyormuş gibi görünüyor. Oracle 64 bit ile toad 32 bit iletişim kuramıyor. Aslında sorun toad'a özel birşey de değil. TOra ve navicat de kurdum. Bu 32 bit uygulamaların hiçbiri oracle 64 bit'i sevmedi. Yalnızca oracle'ın kendi sql developer'ı (64 bit versiyonu) sorunsuz çalışıyor. Aklınızda bulunsun.

    İlgilenen fikir üreten herkese teşekkürler...
  • Sorununu araştırdım. Dediğim gibi oci.dll dosyasıyla alakalı TOAD 9.1 11g nin oci.dll dosyasına destek vermiyor gelen hatayı görmek için benzer bi pcye kurulum yaptım aşağıdaki hatayı veriyor

    OCI version 11.2.0.1.0 Production is not supported

    oracle forumunda şöyle bir cevap verilmiş. Bir dene istersen


    9.5 should be good, but that’s no longer supported by Quest.

    If you’re going to upgrade, you might as well upgrade to v10.
  • Bende geçen gün toad 10 kurdum ama bana sorunun 64 bit olabileceğini açıklayan bir mesaj verdi açılırken. Sanırım 64 bit Oracle yalnızca kendi sql developer i ile kullanılıyor. İlgilenen cevap yazan herkese teşekkürler. Ama tabiki araştırmaya devam edeceğim. İllaki 64 bit sorununa çözüm bulan olmuştur.
    Burdan gelişmeleri yazarım

    Saygılar herkese...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.