Şimdi Ara

Oppo, pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oppo, pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklandı



    Pillerin, modern teknolojideki en önemli bileşenlerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Oppo, "zero power communications" (sıfır güç iletişimi) teknolojisi planlarını detaylandıran yeni bir teknik inceleme yayınladı. Şirket pilsiz bir gelecek için çalışacak.



    Ayrıca Bkz.Intel, Ohio'da kuracağı iki çip fabrikasına 20 milyar dolar harcayacak



    Yeni teknolojinin özü, yerleşik güç kaynaklarına ihtiyaç duymayan, radyo frekansı (RF) dalga gücüyle çalışan elektronikler fikrine dayanıyor. Buna yenilikçi demek abartı değil. Zira piyasada pilsiz çalışabilen çok sayıda cihaz var. Örneğin, Güney Koreli şirket Samsung, kısa süre önce 2,4 GHz Wi-Fi üzerinden enerji toplayan bir akıllı TV uzaktan kumandasını piyasaya sürmüştü.



    Oppo, pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklandı



    Pilsiz cep telefonunun önünü açabilir mi?



    Oppo üzerinde çalıştığı bu teknolojiyi, "Yakın gelecekte, IoT cihazları doğrudan Bluetooth, Wi-Fi ve cep telefonu sinyallerinden enerji toplayabilecek ve bu da daha küçük boyut, daha iyi dayanıklılık ve daha düşük maliyet gibi mükemmel özelliklerle sonuçlanacak" diye açıklıyor. Şirket, bu sistemin pil kullanımını azaltacağına ve dolayısıyla bakım maliyetlerini düşüreceğine ve çevre üzerindeki etkiyi azaltacağına inanmakta.



    Şimdilik çok ütopik olsa da, gelecekte pilsiz cep telefonu kullanma düşüncesi bile son derece heyecanlandırıcı. Ancak Oppo, ilk aşamada bu teknolojiyi IoT cihazları gibi düşük güç gerektiren çözümlerde kullanmayı amaçlıyor.




    Kaynak:https://www.oppo.com/content/dam/oppo/en/mkt/newsroom/press/oppo-releases-zero-power-communication-whitepaper/white-paper_en.pdf



  • Ne kadar cahilce bir yorum.Kablo getirisi biteceği için kullanıma sunulmamış.Kablo şirketleri büyükse enerji şirketleri daha büyük biz kablosuz elektriğe geçeceğiz diyecekler de kablo lobisi mi engel olacak?Kmlerce öteye kablosuz elektrik gönderirsin ama onun sana ciddi maliyeti olur ve inanılmaz bir kayıpla gönderirsin.Sebebi de uzaklık arttıkça iletilen elektriğin azalması verimin ciddi miktarda düşmesi bkz: elektromanyetik dalga teorisi. Dünyada internet bile tam verim sağlamadığı için kablosuz iletilmiyorken kıtaları, devletleri birbirine bağlayan binlerce fiber optik internet kablosu varken elektriğin kablo lobisi yüzünden kablosuz ile dağıtılmadığını düşünmek tam bir cahillik.Tesla'nın asıl amacı havadan iletmekten ziyade dünyayı bir iletken olarak kullanıp tüm dünyaya elektriği yeryüzünden sağlamaktı.O da zaten mümkün değil.

    Tesla zamanında kablosuz elektiriği buldu ama kablo getirisi bitireceği için kullanıma sunulmadı. Km lere kablosuz elektrik gönderdi. Telefon nedir ki. Ayrıca ayın yüzeyi lazerle güneş paneline çevirip dünyaya kablosuz elektrik iletecekler düşünün ayda atmosfer yok güneş ışınlarının gücünü. Tabiki tehlikeside atmasfer olmadığında aya göktaşıda çarpması. Her neyse adamlar neler düşünüyor üretiyor. Bizimkilerese makina ve hammade vermesin yabancılar bir tarafımıza don çıkaramayız.şu türk üretim yalanı bitsin türk montajlama gerçeğini herkes görsün ihracat rakamları halka yansımaz çünkü montajla ayakçılık oranımız yükseliyor para yabancıya akıyor. Bilim önem vermeyen üretmeyen toplamacılık yapan ülkelerin halkı köledir.

    Tesla'nın kablosuz enerji transferini bulup kilometrelerce uzağa enerji transferi yaptığı %100 kaba etten uydurma bir yalandır.

    Tesla zaten herkesin kullandığı klasik elektromanyetik vericiyi kullandı ve bu vericiyi çok büyüttüğünde kullanılabilecek miktarda çok enerjiyi uzak noktaya gönderebileceğinin hayalini kurdu. bunu yapabilmek için de yatırımcısı Pierpoint'e yalan söyledi, "ses transferi üzerine çalışacam" diyerek büyük ödenekler aldı ama aslında o paraları kablosuz enerji transferi için harcadı (nasıl olsa etrafındakiler bu gizemli bilim adamının ne yaptığını sotgulayamıyolardı).

    peki Tesla bu aptalca girişime neden yeltendi? kağıt üzerindeki formüllerle bu amaçladığı şeyin imkansız olduğunu göremiyor muydu?

    Tesla'nin daha önce ABD'nin en popüler adamlarından biri olan Edison'a karşı kazandığı AC zaferi onun egosunu çok okşamıştı ve Tesla adeta "hayal ettim yaptım, tekrar hayal ederim yaparım" gibi düşünecek özgüven seviyesine ulaşmıştı.

    ayrıca, daha önce yaşadığı iflas olayından dolayı Tesla yeni bir sansasyona muhtaç idi.

    tüm bu kötü durumlar bir araya gelince, Tesla kağıt üzerinden imkansızliğı kanıtlayan formüllere iplemedi, "mutlaka bilmediğimiz birşey vardır, bi deniyim ben, olacak" dedi, inandı, gerçekten inandı, ama olmadı.

    Tesla'nın yatırımcısı en sonunda Tesla'ya tekmeyi bastı. Tesla ömrünün geri kalanında sefil bir yaşama sürüklendi.

    geriye de efsaneler kaldı. yok efendim şirketler gerçeği saklıyomuş bilmemne.


    Not: işin tekniğini bilmeyenler için, kilometrelerce uzağa enerji transferi tabii ki yapılabiliyor ve zaten bütün kullandığıız kablosuz kaberleşmeler, yani TV-radyo yayınından tutun da cep telefonu ve TV uzaktan kumandasına kadar hepsi bu mantıkla çalışıyor. ancak bu teknikte gönderilen enerji çok düşük oluyor ve anca haberleşme için kullanılabiliyor. tabii ki çalıştıracağınız devre çok düşük güç ile çalışan minik bir çip ise bu tarz minik aletleri havadaki elektromanyetik dalgaları depolayarak çalıştırabilirsiniz ancak "makro ölçekte" yani bildiğimin telefon ölçeğinde (böyle ekranı falan olan yani ciddi güç tüketimi olan) bir aletin bu sistemle enerji depolayıp kendi işlemcisini çalıtırması falan şu anda mümkün değil. TV uzaktan kumandası tabii ki bu sistemle çalışabilir, çünkü TV uzaktan kumandası dediğin alet günde birkaç kez televizyona minik bi sinyal göndermek dışında bi iş yapmıyo yani güç tüketimi inanılmaz düşük (çalıştırması gereken bi ekranı bile yok)
  • Anladım hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu havadan enerji kapma olayı oldukça iyi ama verimlilik ne kadar ki? Başı boş dolaşan dalgaları toplayarak bedava buzdolabını falan çalıştırma çok iyi olur, elektrik faturası düşer.

  • Baktılar pili beceremiyorlar, pilsiz olsun dediler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tesla zamanında kablosuz elektiriği buldu ama kablo getirisi bitireceği için kullanıma sunulmadı. Km lere kablosuz elektrik gönderdi. Telefon nedir ki. Ayrıca ayın yüzeyi lazerle güneş paneline çevirip dünyaya kablosuz elektrik iletecekler düşünün ayda atmosfer yok güneş ışınlarının gücünü. Tabiki tehlikeside atmasfer olmadığında aya göktaşıda çarpması. Her neyse adamlar neler düşünüyor üretiyor. Bizimkilerese makina ve hammade vermesin yabancılar bir tarafımıza don çıkaramayız.şu türk üretim yalanı bitsin türk montajlama gerçeğini herkes görsün ihracat rakamları halka yansımaz çünkü montajla ayakçılık oranımız yükseliyor para yabancıya akıyor. Bilim önem vermeyen üretmeyen toplamacılık yapan ülkelerin halkı köledir.

  • kartalaraz kullanıcısına yanıt
    Süper yorum 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pokemon toplar gibi, millete enerji dalgası toplatacaklar.

  • pilsiz çalışan cihaz ! başlığı atabilmek için wifi üzerinden enerji depolayan kumanda yazmış. Enerjiyi nereye depolamış acaba ? sepete mi atmış, poşete mi koymuş.

  • kartalaraz kullanıcısına yanıt

    Ağzına, klavyene sağlık.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Böyle birşey başarılı olsa bunun sonu otomobillere kadar ulaşır

  • Benim anlamadığım, madem böyle bir şey mümkün bu kadar çok batarya sorunu yaşadığımız ve teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir zamanda neden bunu şimdi duyuyoruz, bu kadar geç duyuyoruz. Hatırlayın yıllardır akıllı telefonlarda batarya sorunu yaşamadık mı? Son birkaç yılda adam akıllı büyük bataryalı telefonlar görüyoruz. Umarım şu teknoloji çok hızlı bir şekilde yaygınlaşır da kullanabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Ocak 2022; 13:15:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantık güzelde içinde ufakta olsa güç kaynağı şart. hem wifi üzerinden enerji toplayarak şarj eder hemde telefonu kullanırken bu enerjiden faydalanabilir.

  • kartalaraz kullanıcısına yanıt

    Ne kadar cahilce bir yorum.Kablo getirisi biteceği için kullanıma sunulmamış.Kablo şirketleri büyükse enerji şirketleri daha büyük biz kablosuz elektriğe geçeceğiz diyecekler de kablo lobisi mi engel olacak?Kmlerce öteye kablosuz elektrik gönderirsin ama onun sana ciddi maliyeti olur ve inanılmaz bir kayıpla gönderirsin.Sebebi de uzaklık arttıkça iletilen elektriğin azalması verimin ciddi miktarda düşmesi bkz: elektromanyetik dalga teorisi. Dünyada internet bile tam verim sağlamadığı için kablosuz iletilmiyorken kıtaları, devletleri birbirine bağlayan binlerce fiber optik internet kablosu varken elektriğin kablo lobisi yüzünden kablosuz ile dağıtılmadığını düşünmek tam bir cahillik.Tesla'nın asıl amacı havadan iletmekten ziyade dünyayı bir iletken olarak kullanıp tüm dünyaya elektriği yeryüzünden sağlamaktı.O da zaten mümkün değil.

  • Telefonunu kablosuz şarj eden cihazla telefon arasına girersen beynin patlamış mısıra döner, elektriğin kablosuz transferi çoktandır mümkün ama güvenli ve verimli değil, iot cihazlar çok az güçle çalıştığından mümkün olabilir, pil yerine de kapasitör kullanılır, güzel gelişmeler.

  • Oppo'dan uzak duruyoruz biz zaten.
    Yaşasın xiaomi ve samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir gelişme ama piller yine olucak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartalaraz kullanıcısına yanıt
    Tesla'nın kablosuz enerji transferini bulup kilometrelerce uzağa enerji transferi yaptığı %100 kaba etten uydurma bir yalandır.

    Tesla zaten herkesin kullandığı klasik elektromanyetik vericiyi kullandı ve bu vericiyi çok büyüttüğünde kullanılabilecek miktarda çok enerjiyi uzak noktaya gönderebileceğinin hayalini kurdu. bunu yapabilmek için de yatırımcısı Pierpoint'e yalan söyledi, "ses transferi üzerine çalışacam" diyerek büyük ödenekler aldı ama aslında o paraları kablosuz enerji transferi için harcadı (nasıl olsa etrafındakiler bu gizemli bilim adamının ne yaptığını sotgulayamıyolardı).

    peki Tesla bu aptalca girişime neden yeltendi? kağıt üzerindeki formüllerle bu amaçladığı şeyin imkansız olduğunu göremiyor muydu?

    Tesla'nin daha önce ABD'nin en popüler adamlarından biri olan Edison'a karşı kazandığı AC zaferi onun egosunu çok okşamıştı ve Tesla adeta "hayal ettim yaptım, tekrar hayal ederim yaparım" gibi düşünecek özgüven seviyesine ulaşmıştı.

    ayrıca, daha önce yaşadığı iflas olayından dolayı Tesla yeni bir sansasyona muhtaç idi.

    tüm bu kötü durumlar bir araya gelince, Tesla kağıt üzerinden imkansızliğı kanıtlayan formüllere iplemedi, "mutlaka bilmediğimiz birşey vardır, bi deniyim ben, olacak" dedi, inandı, gerçekten inandı, ama olmadı.

    Tesla'nın yatırımcısı en sonunda Tesla'ya tekmeyi bastı. Tesla ömrünün geri kalanında sefil bir yaşama sürüklendi.

    geriye de efsaneler kaldı. yok efendim şirketler gerçeği saklıyomuş bilmemne.


    Not: işin tekniğini bilmeyenler için, kilometrelerce uzağa enerji transferi tabii ki yapılabiliyor ve zaten bütün kullandığıız kablosuz kaberleşmeler, yani TV-radyo yayınından tutun da cep telefonu ve TV uzaktan kumandasına kadar hepsi bu mantıkla çalışıyor. ancak bu teknikte gönderilen enerji çok düşük oluyor ve anca haberleşme için kullanılabiliyor. tabii ki çalıştıracağınız devre çok düşük güç ile çalışan minik bir çip ise bu tarz minik aletleri havadaki elektromanyetik dalgaları depolayarak çalıştırabilirsiniz ancak "makro ölçekte" yani bildiğimin telefon ölçeğinde (böyle ekranı falan olan yani ciddi güç tüketimi olan) bir aletin bu sistemle enerji depolayıp kendi işlemcisini çalıtırması falan şu anda mümkün değil. TV uzaktan kumandası tabii ki bu sistemle çalışabilir, çünkü TV uzaktan kumandası dediğin alet günde birkaç kez televizyona minik bi sinyal göndermek dışında bi iş yapmıyo yani güç tüketimi inanılmaz düşük (çalıştırması gereken bi ekranı bile yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2022; 10:51:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    haber yanıtmasın, bildiğimiz elektronik aletlerimizin böyle bir yöntemle çalışması mümkün değil hocam. haberde "IOT cihazları" demiş zaten.

    IOT cihazı dediği de ne biliyo musun, sensör falan. şimdi fabrikalarda falan heryere sensör takacaklar. bu sensörler zaten pek iş yapmayan aletler, yani güç tüketimleri çok çok düşük. bunları da işte havadaki dalgaları yakalayarak şarj edecekler.

    yav zaten IETT otobüsüne bindiğinizde bilet basmak için kartınızı cihaza tuttuğunuzda da aynısı oluyo. kartınızın içinde çok çok minik bi çip var. çip dediğim de bilgisayar yani işte, kendi RAM'i var, kendi flash hafızası var, kendi işlemcisi var. ve bu çipin bir de pili var. normal şartlarda kart senin cüzdanında dururken pil boş oluyo ve kartın içindeki bu minik bilgisayar (çip) çalışmıyo. IETT otobüsündeki alet bu çipleri şarj etmek için düzenli olarak elektromanyetik sinyal yayıyo otobüs içinde. ama tabii ki bu sinyal cihazdan çok uzağa gidemiyo (gidiyo da, şiddeti azalıyo) sen kartı IETT otobüsündeki alete yaklaştırınca, kartın içindeki çip o elektromanyetik sinyali kullanıp çalışmaya başlıyo. boot oluyo yani, bilgisayarı açar gibi. çalışınca da otobüsteki cihazla iletişime geçiyo (çipin kendi haberleşme vericisi de var) ve işte bu haberleşme ile sen biletini basmış oluyosun. kartını tekrar cihazdan uzaklaştırdığında çip ile otobüsün cihazı arasındaki kablosuz veri iletişimi kesiliyor çünkü kartın RFID çipi çok düşük güçlü bi haberleşme sinyali veriyo.

    benzer mantıkla işte sensörleri çalıştıracaklar. bu sensörler gün içerisinde ara ara baz istasyonu ile haberleşip okudukları değerleri gönderecek.

    baz istasyonu derken, bildiğimiz baz istasyonu değil aslında. biz baz istasyonlarını koca mahallede bir tane (ya da sokakta bir tane) görmeye alışık idik, ama bu yeni sistemde yani IOT'ların çalışacağı 5G sisteminde adeta her evdeki modem gibi her yere cihaz kurulacak. her yer bi nevi baz istasyonu gibi olacak yani düşünülen bu. dolayısıyla da fena bir WIFI elektromanyetik dalga yayılımı olacak her yerde. bu yayılım da işte bu haberdeki gibi minik çipleri şarj edebilecek.

    bu zaten bilinen bir şey. zaten her firma üretecek bunu. haberde de işte Oppo'nun da bu üretimlere başlayacağı yazılmış. haber sizi yanıltmasın yani hayal ettiğiniz tarz şeyler (cep telefonunun pilsiz çalışması gibi) asla olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2022; 11:5:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Ama haberde de bir algı yönetimi var sanki. Sanki bahsettiğinizden çok daha büyük enerjilerden bahsedilmiş gibi duruyor. Ben de biraz o algıya kurban gittim. Oppo, pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklandı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.