Şimdi Ara

OPET kafası... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kredi kartlarının kampanyaları dışında tavsiye etmem. Aracim geregi Opet almam lâzım ama 1 kere bile girmedim. Ama ne yalan söyleyim; tuvalet temizligi iyi. Uzun yolda bu konuda Opet onceligim
  • Bu tur alımlarda plaka olarak kartın baglı oldugu aracınkini yazdırıp birer dk arayla yakıt alımı yapıyoruz opette. Katakulli yapacaksanız oyunu kurallarına gore oynamalıyız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bp nin mazotunu çok beğeniyorum, fark bariz olarak hissediliyor, shell de fena değil ama bp 1. tercih ,,, bp ve shell varken insan niye başka yerden mazot alır bilmem,, sanırım opetin renkleri fenerlileri çekiyor,ayrıca bol reklam ve güzel tuvaletlerin, 24 saat açık marketinin etkisi olabilir, benim 5.tercihim bile değil
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Hocam yine size yarar esas benim gibi ayda 1 hatta 40 günde bir doldurana yaramaz Bu arada Shell kullanıyorum telefonuma da motorist uygulamasını indirdim sürekli takip ediyorum. Alım yaptıktan birkaç dakika sonra puanları işliyorlar
  • Sinir harbi resmen mallıkta son nokta.
  • Yeni kart alıp kaydetmek gibi kolay bir yönetimi pas geçmişsiniz.Opet, shell gibi yoğun akaryakıt kampanyası yapan firmaların canına sıcak fırsat ahalisi olarak okuduk.Firmalar eskiden kart dağıtmak için yer ararken şuanda kart kapatmak için bahane arıyorlar.Örneğin eskiden opet kart kaydı çok basitken şuanda opet puan kullanmak yada sisteme giriş yapmak için karta kayıtlı tele sms gelir.Sadece o plakaya ait araca yakıt alabilirsin.
  • aya kullanıcısına yanıt
    Ayacigim haksiz kazanc derken opeti kastettim,seni demedim.Senin opet kartin kapatiliyor ve oncesinde yaptigin harcamalar sanki hic yokmus,yapilmamis olarak kabul ediliyor.Sen bir binek araba sahibi bireysel musteriden daha cok harcama yaptigin asikar.



    Opet kartida ben once sirkete ait otomatik dolum sistemi gibi opete bagli sirket adina acilmis akaryakit alim karti zannetmistim. Sizin sirketin avukati hak talebinde bulunabilir,kazanmis oldugunuz harcama sonrasi puan veya akaryakit hakkini geri almaniz icin yasal yola basvurulabilir mi ? demek istedim.Sizin mudurun oradan sirketler yapiyor zorunlu yakit anlasmasi yoksa sozlesmeden kast onu dedim.(metro tp petrol,kamil koc opet gibisinden sadece buradan alabiliyorlar)



    Sirketin hizmet politikasinda bu opet kart harcamaya tesvik ediyor.Harcama sonrasida kartinizda puan birikiyor eee sizin bu paun veya bonuslar tarafiniza bedel odemesi yapilmasi gerekir,burada suistimal var.Hani bankalar diyor su kadar harcayin su kadar bonus verelim 10 bin harciyon bonus verilmiyor zararli sen cikiyon misali.Askolsun cok hiddetle,hısımla ve gaddarca gelmissin uzerime darildim valla.
  • bu tarz promosyonlarla puanlarla beleşle göçekle geçinen adamları arkadaşlık listemden direk çıkarıyorum :)
    banada bu can sıkıcı konunu kendi gelgitlerini okutturdunya sanada bravo

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizce haklısınız ama yapılan işlem yanlış. Bunu sözleşmelerinde belirttiler mi bilmiyorum. Avea'ya geçenler kampanyası vardı po'da. 15 kuruş indirim veriyordu. Pocell oluyordu yani. Aracımı lpg'de fulluyordum. 50 liralık'ta benzin alacağım zaman sistem izin vermiyordu. 45 dakika geçmesi lazım diye.



    Gelelim hadiseye; bu siz mağdur olun diye değil, diyelim ki ben pompacıyım veya siz şirket sahibi olarak kartı bana verdiniz. Gelene gidene bunu kullan dediniz. Mantıklı mı?



    Geçenlerde vatandaşın biri, mil kart ile tam 300 fatura yatırmış. İş yerinden bu işi yapmış yani. 6.000 bin lira mil puan biriktirmiş. Banka fark etmiş iptal etmiş. Mahkemeydi, yargıtaydı derken, ceza onanmış alamamış geri.



    Bu sistemlerin hepsi internetli. Madem ikinciye izin vermeseydi sistem, bloke yapsalarmış. İstese yaparlardı. Bu durumda firma haksız. Ama sadece bu yönden haksız.



    Kart olayını çok saçma buluyorum. 1-2 yıl hep fulle diye po kartı kullandım. Son alımımda, içinde 10-15 lira birikmiştir belki dedim. Bir de ne göreyim, 3 lira mı ne dedi, yak o kartı, başlarım kartına deyip kırdım.
  • Bu arada mazotu ucuz almak istiyorsanız, pompacı da samimi ise, minibüscülerin kartı kullanıp doldurtun. Ama bu işlemi sadece fullettirecekseniz yaparlar. Öyle 50 liralık 100 liralık olmaz. Benim dana 250'ye doluyordu mesajı düzenleyemedim. Hata veriyor hep mobilde.
  • opet tarafında mantık hatası var. o kartın amacı müşterinin daha fazla yakıt almasını ve hep aynı yerden almasını sağlamak. adam fazla yakıt alıyosa bu iyi bişey. sanki bedava alınmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    bu tarz promosyonlarla puanlarla beleşle göçekle geçinen adamları arkadaşlık listemden direk çıkarıyorum :)
    banada bu can sıkıcı konunu kendi gelgitlerini okutturdunya sanada bravo

    Verilen bir hak, tanınan bir hediye varsa bunu vermemek için bahane üreten firma ile ilişkinizi keserseniz daha iyi olur. Adamlar bana farklı günlerde şu kadar sefer şu kadar yakıt alırsan bu kadar hediye vereceğim diyip te vermiyorlarsa kullanıcının burada konu açması çok dogaldır. Konuyu beğenmediyseniz okumazsınız kazara okuduysanız cevap yazmazsınız.
  • Fiat aracıma opetten alın diye tavsiye ettiler, ayda bir veya iki ayda bir anca alıyorum, karta herhangi bişi olmadı.
  • bende de opet kart var. Sabahları iyi buz kazıyorum.
  • Opetten yakıt alınmaz sadece tuvaleti kullanılır.
  • yorumların hepsini okudum, tek tek cevap vermek yerine toplu olarak yazmak en doğrusu;

    şimdi, bazı arkadaşlar, beleşçilikten vs. dem vurmuşlar. olayı kaçırıyorlar ve ayıp ediyorlar. burda mesele bi şeyleri beleş almak, sinekten yağ çıkarmak değil.

    bu tür promosyon kartlarını dağıtmalarını, müşteriyi cezbedip kendi istasyonuna çekmek için kampanya üstüne kampanya düzenlemelerini, telefonla arayıp sürekli taciz etmelerini biz mi söyledik bu firmalara? biz mi talep ettik?

    kendileri durduk yere, "aman da yakıtı benden al, sana kart vereyim, aman da yeter ki bana gel, ben sana güzellik yapacağım" diye kapımda taklalar atarken iyiydi, iş verdiği sözleri tutmaya gelince niye yan çiziyorlar? burda mesele para pul meselesi değil, prensip meselesi. ben sana yalvarmadım bana kart ver, puan ver diye. sen "vereceğim" demiş, sonra yan yatıp çamura batmaya kalktıysan sen bildiğin beni ahmak yerine koymaya çalışıyorsun demektir. o zaman ben değil burda konu açmak, yedi düvele bunu haykırırım. keşke bazı arkadaşlar da aynı şeyi yapsa da, kendilerini ahmak yerine koymaya çalışanları değil, haklarını savunsalardı.

    bana vaat ettiğin şey ister puan olur, ister sakız olur, ister misket olur. vaat etmişsen yerine getireceksin. getirmiyorsan her türlü lafı yemeyi de göze alacaksın. tarih bunlar gibi yapanların batış öyküleriyle dolu. bugün bana bunu yapanlar bunu sadece bana değil, onlarca müşteriye de yapıyorlardır ki zaten konu altında da benzer bir çok hikaye paylaşılmış. demek ki böyle bir realite var. bu opet için de batışın habercisidir. o günü ben iple çekiyorum.

    bu opet ya da Xpet meselesi de değil, hiç biri babamın oğlu değil. dürüst olmayan hiç bir işletme ekmek yemeyi hak etmiyordur, ister akaryakıt devi olsun, isterse mahalle bakkalı. yoksa ne opet'in batması bana zarar ne de dünya devi olması bana kar. burda dert silinen puanlar, bloke olan kart değil, çekilen muamele... o kartta topu topu 30 liralık yakıt puanı vardı. s..kmuşum 30 lirasına, ben onlara 300 lira vereydim de şu muameleyi yapmasalardı bana ya da diğer insanlara...

    meseleye biraz da bu yönden bakılsın...



    ayrıca kaçırılan bir nokta daha var; sistemin saçmalığı...

    adam diyor ki, "tek seferde al, istersen trilyonluk al, sorun yok, ama parça parça alamazsın"... niye? sebep ne? mantıklı açıklamasını yapsana bunun... yapamaz...

    neyi koruyorsun ki bu salak saçma sistemle. daha önce de yazdım, yaptığım o 3 ayrı işlemi peşpeşe gelen 3 ayrı istasyondan yapsam sorun olmuyordu. aynı istasyonda yapınca ne oldu? ne değişti? kasaya giren para aynı değil mi?

    şimdi sorsan diyecek ki; "efendim, bir opet kart alıp, opet kartı olmayanların yaptığı alımları kendi kartına işleten bazı insanlara karşı önlem olsun diye yapılıyor bu uygulama". tamam da niye? sonuçta senin satmadığın bir malı satın almış gibi mi yapıyor adam. yooo, alınan yakıt neyse onu işletiyor. ha kendine olmuş ha bir başkasının aracına, adam parasını ödemiş mi ödemiş. sen de kartı niye vermişsin? yapılan her alımdan, uygun oranda puanı vermek için. peki bu yaptığın ne o zaman? resmen "ne kadarını çirkeflik yapıp vermezsem o da bana kar, hep bana yazsın, hep bana yazsın". şimdi bu kocaman şirket 3 kuruşu vermemenin peşine düşüyor, ona sorun olmuyor da, kart sahibi adam alacağının peşine düşünce niye beleşçi oluyor?


    hadi bunu da geçtik, diyelim bu konuda hak verdik, peki tamam da bu yanlış kullanımları önlemenin yolu müşteriye yaptığın bu mualeme mi? yani sistemin açığı var, sen becerip kapatamıyorsun, cezayı müşteriye kesiyorsun.

    bu tür kampanyalardan yararlananları "boş beleşçi" diye suçlayan arkadaşlar, 3 kuruşluk puanı önce vereceğim deyip, sonra vermemek için kırk takla atan adamın aç gözlülüğünü niye görmezden geliyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 11 Ocak 2017; 19:27:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Ayacigim haksiz kazanc derken opeti kastettim,seni demedim.Senin opet kartin kapatiliyor ve oncesinde yaptigin harcamalar sanki hic yokmus,yapilmamis olarak kabul ediliyor.Sen bir binek araba sahibi bireysel musteriden daha cok harcama yaptigin asikar.



    Opet kartida ben once sirkete ait otomatik dolum sistemi gibi opete bagli sirket adina acilmis akaryakit alim karti zannetmistim. Sizin sirketin avukati hak talebinde bulunabilir,kazanmis oldugunuz harcama sonrasi puan veya akaryakit hakkini geri almaniz icin yasal yola basvurulabilir mi ? demek istedim.Sizin mudurun oradan sirketler yapiyor zorunlu yakit anlasmasi yoksa sozlesmeden kast onu dedim.(metro tp petrol,kamil koc opet gibisinden sadece buradan alabiliyorlar)



    Sirketin hizmet politikasinda bu opet kart harcamaya tesvik ediyor.Harcama sonrasida kartinizda puan birikiyor eee sizin bu paun veya bonuslar tarafiniza bedel odemesi yapilmasi gerekir,burada suistimal var.Hani bankalar diyor su kadar harcayin su kadar bonus verelim 10 bin harciyon bonus verilmiyor zararli sen cikiyon misali.Askolsun cok hiddetle,hısımla ve gaddarca gelmissin uzerime darildim valla.

    toplu cevabın dışında, sana özel cevap vermeyi kişisel borcum kabul ederim;

    biraz sert bir mesaj olmuş gibi ama sana hitaben yazmadım, öyle anladıysan yine de özürlerimi kabul et lütfen.

    evet haksız kazanç kısmını ben ters anlamışım, aslında mesajını okurken, senin kastettiğin yön de aklıma geldi ama fikir olmaıs açısından sanki bana karşı yazmışsın gibi cevapladım.

    avukatlık kısma gelince, buna gerek duymuyorum. aslında ibreti alem için yapmak lazım, es geçmemek gerek. burdaki mesele bir önceki mesajda da dediğim gibi "parasını insanlardan kazanan ve bir hizmet vaat eden hiç kimse, önce vaatlerde bulunup sonra müşterileri ahmak yerine koyamasın, buna cüret edemesin" meselesi. yoksa puanında, parasında, yakıtında değilim. bunu yapan da sonuçta kendisi kaybeder, müşteriye bir şey olmaz, müşteri her halükarda bir başka alternatif bulur. ama şirket, alternatif müşteri bulamaz. dolayısıyla bunları avukat ile mahkeme salonlarında haykırmak yerine sosyal platformlardan insanlarda bilinç oluşturmak bin kat daha etkili. reklamcılıkta bile en etkili yöntem "kulaktan kulağa" yöntemidir.

    o nedenle, bugün ben söylerim, yarın bir başkası söyler, bu küçük adımlar bizim için ufak sonuçlar gibi görünür ama ölçeğe vurulduğunda şirketler için ufak olayların etkileri devasa olabilir. opet'in de, müşterisine benzer muamele çekmeye kalkan tüm şirketlerinde bunu anlayabilmesi en büyük amacımız. yoksa bize ister A olur, ister B. ama bu bilincin artık hem bireysel anlamda hem kurumsal anlamda yerleşmesi gerekiyor...

    değerli görüşlerin için teşekkürlerimi, yanlış anlaşılma içinse özürlerimi tekrar sunarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 11 Ocak 2017; 16:30:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.