Şimdi Ara

OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
11.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OpenAI GPT-3 erişimine sahip oldum fakat bu sistemi nasıl kullanıp türkçe yama çıkartabilirim bilmiyorum.

    Yardımcı olabilecek ya da bu sistemi nasıl kullanırım bilen birisi var mı acaba ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancetinkol -- 9 Nisan 2021; 1:32:45 >



  • HK-47 kullanıcısına yanıt
    HK-47 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: HK-47

    Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.

    Mey biter saki kalır.

    Her renk solar haki kalır.

    Diploma insanın cehlini alsa da,

    hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.

    Fuzuli

    Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.

    Arkadaşlar sizin gibi boş boş uzun bir metin yazmak yerine şunu yazacağım. Yazdığınız yazılara bir bakın ve konu başlığına bir bakın "OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?" konu başlığı adı altında konu sahibine her hangi katkıda bulundunuz mu? Yazdığınız uzun yazılar konuya gram katkısı bulunmuyor ve etik değil.


    Aşağıdaki metin ise boş boş yapanlar için, okumak isteyen okusun..

    Hazırlanan bu API derin öğrenme teknolojisi ile gelişimini sağlıyor derin öğrenme mantığını bilmiyorsanız aslında bir cacıkta bilmiyorsunuz mesleğiniz statünüz veya yaşınınız ne olursa olsun bu konuda bir şey bilmiyorsunuz o kadar yani. Bu API ilk önce beslenmeli yani ona yardımcı olmalısınız kütüphanelerini gramerlerini vereceği tetiklemelerin neye göre yapıldığını bilerek hazırlamalı zenginleştirmelisiniz. Yapımcısı, al kardeşim bu bir çeviri yazılımı demiyor bunu siz diyorsunuz SİZ! Sadece çeviri amaçlı yapılmış bir yazılım değil oyunda kullanmak istiyorsunuz fakat kullanmayı bilmiyorum diyen çok ama eleştiri yapma hakaretinde bulunuyor yani neyi eleştiriyorsun kullanmasını veya yazılımı tamamen bilmiyorsun neyine kardeşim ya, niye vaktini böyle boş yazarak harcıyorsun bu programla akademik çalışmalarda kullanan veri analizi yapan var gelmiş oyunda işe yaramıyor deniliyor. Devam edin doldurun formu bakalım işe yarayan bir yazı çıkacak mı görelim.

    Erişime ben de sahibim. Denemeler yaptım ama adam akıllı çeviri yapılmıyor. Google Translate daha anlamlı çeviriyor yani. GPT-3 ile çeviri yaptığını iddia eden herkesin de yüzde yüz yalan söylediğini düşünüyorum. Hele hele milyon kelime çevirmek için OpenAI'a binlerce dolar ödemen gerektiğini düşünürsek.

    zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    zartzurt456 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: zartzurt456

    Mey biter saki kalır.

    Her renk solar haki kalır.

    Diploma insanın cehlini alsa da,

    hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.

    Fuzuli



    Alıntıları Göster

    Kendileri bir mike derman olamadıkları için senin yaptığın başarılı işler alayının zoruna gidiyor.

    Başlığa bakıyorum nasıl yapılır? İçine giriyorum gpt3 yapıp bizlere sunanlara hakaretler.


    Tam bir komedisiniz. Bu adamlar sizlerin yapamadığını türk oyunculara sunuyorlar. Aylar yıllar bekletmeden yapıyorlar mı yapıyorlar.


    Ne yöntem kullandığı nasıl kullandığıyla ben ilgilenmem ama çalıyor diyenlere söylüyorum bunlarda olup çeviri gruplarında olmayan çevirileri nasıl yaptılar o zaman?


    Cevap çok basit açıklamak istemiyor da olabilirler kendileri toolda geliştirmiş olabilirler. Önemi yok bu adamlar bize bu hizmeti ücretsiz olarak veriyor ve sunuyor.


    Çevirinin kalitesinin kötülüğü , yok işte şudur budur. Çalmıştır o bu şu boş işler. Adam sizler gibi aylarca bekletmiyor tamam çıkaralım diyor 1 haftaya 2 haftaya yama önünde indir oyununu türkçe oyna. İsteğin onay alırsa.



    Son olarak bu kişileri gpt - 3 çeviri yapanlara ne kadar laf ederseniz edin biz Türk oyuncular olarak onların yamalarını seve seve bayıla bayıla kullanıyoruz. Türkçesi mi kötü evet bazı cümleler problemli çıkıyor ama anlıyorsun değil mi diyorsun burada muht şunu demek istiyor ve görevini yan görevini görev içlerini yapabiliyorsun. Diyelim bir cümle çok mu sıkıntı anlamadın mı? Diğerini anlarsın sorun değil. Çoğu kişinin hiç ingilizcesi yok zaten hiç anlamıyor ve türkçe yama nasıl olursa olsun öyle kişileri için nimet. Ben çat pat anlasamda anlamadım kelimeler olduğundan kullanıyorum. Forumda türkçe yama isteyene ing öğren kardeşim diyenler bile var. Neyse zaten oralar uzun konu.


    Zartzurt hocayı rd2 yle tanıdım, diğer arkadaşları da daha sonra. Aylarca malum gruptan öyle yama böyle yama yok yapamadık hikayesi şöyle openaısi çıkacak bekleyin, yok ücretli olacak şu kadar olacak derken ŞAK diye yapıştırdı saolsun yamayı gördü herkes. Bundan sonra bilmiyorum bir gün öğrenebilir miyim nasıl yaptıklarını ama öğrenirsem aynı metodu türk oyuncular için bende yapmayı düşünürüm.



    Forumdaki çeviri gruplarının yancılarına: Laf etmeden önce bu adamlara girip nete bir bakın çıkardıkları tüm yamaların karşılığı var mı diye. Çoğu türkçe yamanın türk çeviri gruplarında karşılığı yok. Adamların işini beğenmiyorsanız kullanmazsınız. Laf yapmaya gerek yok. Sen laf yaptın diye biz bu yamaları kullanan kişiler olarakta yamaları silecek veya bundan sonrakileri indirmeyek olayımız da yok. Çıkardıkları tüm oyunları sırf türkçe nasılmış diye indirip oynuyorum şahsen. Hiç sarmayacak oyunlar bile sarıyor bazen.



    Bu işi yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sırf bu gibi mesajları yazmak için bu foruma kayıt oldum.

    Umarım bu işlere daha sıkı sarılır. Çeviri gruplarını görmezden gelerek yeni çıkan oyunlar için makine çeviriler çıkarmaya devam edersiniz. Türk oyuncular olarak sizleri seviyoruz. Etiket için özür diler iyi günler iyi çalışmalar dilerim.

    @zartzurt456 @sinnerclown @Team NINJA


    @unknownelement @swathack


    Etiketleyemediğim ve ayrıca bu işte bir projesi olan sizlere de teşekkürler.

    @ibomen111 @mamilim90 @Ceasser @herofahri @giga1974 @yusufken3

    Said Sürücüye de laf söyleyen gördüm ya, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali...
    Biri bu piyasada 10 yılın üstünde bir tecrübe, AC serisinin türkçe yamayla tanışmasını sağlayan en büyük isim
    Diğeride AC Valhalla yamasını çalan bi hırsız
    Bi araştırın şurada yazan iki ismi, ondan sonra kimin neye derman olamadığını anlayın, ne cahil insanlar var şu forum başlığında
  • Erişime ben de sahibim. Denemeler yaptım ama adam akıllı çeviri yapılmıyor. Google Translate daha anlamlı çeviriyor yani. GPT-3 ile çeviri yaptığını iddia eden herkesin de yüzde yüz yalan söylediğini düşünüyorum. Hele hele milyon kelime çevirmek için OpenAI'a binlerce dolar ödemen gerektiğini düşünürsek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Nisan 2021; 18:46:48 >
  • api bende de var ama kimse yardımcı olmadıgı veya spisifik bir tutorial bulamadığım, herhangi bir tool bulamadığım için yapamadım bende




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkndgnr -- 9 Nisan 2021; 16:35:6 >
  • güncel bende erişim sahibiyim 300bin tokenim var o çeviriler nasıl yapılıyor acaba

  • Cevap çok basit: GPT-3 ile yapılan bir çeviri yok. Şimdi insanlar yavaş yavaş API'ye erişim sağlamaya başlayınca da yalancının mumu söndü. Zaten GPT-3 ile çeviri yaptığını iddia eden şahsın güya GPT-3 ile yaptığı Valhalla çevirisini de versiyon güncelledim diyerek son güncellemeyle Animus'tan çaldığı ortaya çıktı.


    GPT-3 ile İngilizce Türkçe çeviri yapılabiliyor ama kalitesi hiç iyi değil. Ayrıca çeviri yapmak için aşırı pahalı bir araç. GPT-3 ile çeviri yapmanın hiçbir anlamı yok yani. Performansını merak eden Playground'daki İngilizce-Fransızca çevirisi komutunu İngilizce-Türkçe için uyarlasın. Sonuç tam bir hüsran.

  • Adam hem hırsız, hem yalancı çıktı büyüksün ZartZurt OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TackleBarry -- 9 Nisan 2021; 18:14:15 >
  • HK-47 kullanıcısına yanıt

    hocam hadi zartzurt yalan söylüyor, gerçi düşünmüyorum ama. Barış Özcanda mı yalan söylüyor? gpt-3e özel videosu var adamın anlattığı bir ton şey var. o kadar şey yapan bir program kusura bakma ama çeviriyide google translateden iyi yapar. Açıkcası karalama yaptığınızı düşünüyorum. söylediklerinize katılmıyorum. (animustan yama kopyalama-çalma ne derseniz o hariç)

  • yabqu22 Y kullanıcısına yanıt

    GPT-3 çok büyük oranda İngilizce veri üzerinde eğitilmiş bir model. Anlatılan her şeyi İngilizce olarak gayet güzel yapıyor. Bu İngilizce Türkçe çeviriyi iyi yapacak demek değil. Biri elma biri armut.


    Hadi bana inanmadınız diyelim konuda erişimi olan diğer kişiler de denesin görsün nasıl çeviri yapıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Nisan 2021; 18:7:20 >
  • HK-47 kullanıcısına yanıt

    Benim erişimim yok olsa dener karşılaştırmalı örneklerini atardım. arkadaşta amazon translate var ücretli galiba oda o bile googleden - yandexten 5 kat iyi çeviriyor. kusursuz değildir illaki, hiçbir program insan seviyesine erişemez.

  • HK-47 kullanıcısına yanıt

    Hocam merak ettiğim bir konu var. Bu kadar eminseniz daha önce neden bunu söylemediniz. İlgili şahıs 4-5 aydır bu tarz çeviriler yayınlıyor forumda. Neden şimdi yazma gereği duydunuz.

    Translate çevirinin oynadığım oyuna hakaret olduğunu düşünen bir insanım, yanlış anlamayın lütfen. Sadece merak ettim.

  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 9 Nisan 2021; 18:45:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HK-47

    Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.

    Demek ki Türkiye'nin en büyük forumunda erişimi olan pek yokmuş. Elemanın burada heykelini dikeceklerdi neredeyse. Şiir yazanlar falan vardı. Allah akıl fikir versin.OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ? 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HK-47

    Daha önce GPT-3'e erişimim yoktu. Ben de GPT-3 ile yaptığına inanıyordum. Erişim alalı bir hafta falan oldu, o arada da denemelerimi yaptım. Yalan söylediğine emin olduğum için de yazıyorum. Her şeyi geçtim OpenAI ÜCRETLİ bir araç. Bu adam milyonlarca kelimelik oyunları cebinden dolarla para verip çevirtiyor üstüne de bedava mı dağıtıyor? İçeri girene kadar ücretli olduğunu da bilmiyordum.

    Mey biter saki kalır.

    Her renk solar haki kalır.

    Diploma insanın cehlini alsa da,

    hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.

    Fuzuli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zartzurt456

    Mey biter saki kalır.

    Her renk solar haki kalır.

    Diploma insanın cehlini alsa da,

    hamurunda varsa eşeklik;baki kalır.

    Fuzuli



    Alıntıları Göster

    Kendileri bir mike derman olamadıkları için senin yaptığın başarılı işler alayının zoruna gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blazk0wicZ -- 9 Nisan 2021; 23:50:10 >
  • Hocam yanlış kişiye diyorsun bunu. Said türkçe yama piyasasının en eskilerinden. Kotor başta bir sürü büyük çeviride emeği olan birisi ayrıca 23 studiosun genel müdürü (tabi hala devam ediyorsa). Ben oyunçeviri döneminden beri bilirim Said'i, adama gıcık, sevmiyor diye gelip böyle bir şey diyecek biri değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 10 Nisan 2021; 0:57:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blazk0wicZ

    Kendileri bir mike derman olamadıkları için senin yaptığın başarılı işler alayının zoruna gidiyor.



    Alıntıları Göster

    Bu adama da bu deniyorsa biz harbiden boşa kürek çekiyoruz. Said Sürücü kimmiş bir kurcala da sonra hırsızlara methiye düzersin.

  • Said Sürücüye de laf söyleyen gördüm ya, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali...
    Biri bu piyasada 10 yılın üstünde bir tecrübe, AC serisinin türkçe yamayla tanışmasını sağlayan en büyük isim
    Diğeride AC Valhalla yamasını çalan bi hırsız
    Bi araştırın şurada yazan iki ismi, ondan sonra kimin neye derman olamadığını anlayın, ne cahil insanlar var şu forum başlığında
  • adamlar bütün yamalarının kaldırmışlar :) boş yere satın alanları madur etmeyin bari diğer yamalar ile işim olmaz.

    her konu altına hırsız diyenlerler kimin malını kimden çalmışız? gidin başka yerde ağlayın...




    OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

    "madur"


    Madem resimli mesaj atılıyor, ben de atayım. Anlamadıysan ne yazdığını sözde GPT'ne çevirttir, o söyler sana.OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ? 


    OpenAI GPT-3 Çevirisi Nasıl Yapılır ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.