Şimdi Ara

Opel Opan Sorunu Düzeltti Teşekkürler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
6.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Hocam tüketici mahkemesine yazdım çözüm bulamazsam avukata vereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk defa Ankara’da bir servise getirdim onda da başıma bu geldi şu işi atlatayım Ankara’da bir servise getirmek zorunda kalırsam söylediğiniz servise götüreceğim teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızıl ay -- 14 Eylül 2018; 17:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel Türkiye den çıkacak diyorlar var mı net bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel adana onatçada ben çay yüzünden servis müdürü ile kavga etmiştim, daha önce başka bir konuya da yazmıştım, müşteriyim dememe karşı müşteriysen müşteriliğini bil dedi bana. İri yapili bir insanim müdür denen şebelekte benim yarim kadar bir şeydi. Mesele Büyümesin diye aracima bindim çiktim telefon açıp şikayet ettim. Firmanin müşteri ilişkilerinden kimse aramadı daha sonra, o kadar da ilgililer bu arada. Ben en çok ilgi alakayı bmw de görmüştüm, opel tamamiyle tırt, o yüzdende ortalık malı gibi ordan oraya sürükleniyor kıçı kırık marka. Daha sonra bir mesele için geçen sene eylül ayinda gittiğimde koca serviste 5-6 araç, show room dada araçlara bakan iki kişi görmüştüm sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bir ton vergi ÖTV+KDV verip güç bela sözde "Alman" aracı alıyorsunuz ama aracından tut servisteki muamelesine kadar baştan aşağı fiyasko. Müşteriye Opel ve Doğuş kadar köpek çeken üçüncü bir firma var mıdır acaba. Otokoç var birazda. Ama şu var Opel cidden pişmanlıktır. Bursa Neskar bayisinde de burada anlatılanların benzeri var. Opel standardı bu galiba.

    @kızıl ay Hocam forumdan hesabı olan bir üye Ekşi Sözlük veya Twitter üzerinde hashtag ile durumu yayarak destek olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Eylül 2018; 21:14:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Opel odakla çok sorun yaşadım. Bir kaç güne konusunu açacağım. Servis olarak çok amatör marka opel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam ekşide hesabım yok burayı okuyup ekşide bugün tarihli başlık açacak bir yazar arkadaşımız varsa çok mutlu olurum. Twitter’dan da direk Opel’e yazdım lakin arayıp bi de pişkin pişkin o işi unutun o parçayı biz ödemeyeceğiz dediler. Cidden sinirlerim daha çok bozuldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızıl ay K kullanıcısına yanıt
    O parcayi odemeyince firmalari muthis kalkinacak😀 1 yila sifir arac satislari iyice azadiktan sonra kim neyi unutacak goruruz.

    Siz en fazla bin liraya gider o parcayi cepten alir gecersiniz, bakimlari da ozel serviste yaparsiniz. Tek bakimda attiklari kazık muhtemeen bir klima paneli parasi ediyordur. Garantisinin bitmesine az kalmis galiba diyecem ama garanti bir ise yaramiyor nasil olsa Turkiye’de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrct M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam depoya sordurdum 1050tl dedi eğer kendim kırmış olsaydım yemin ediyorum 10 sefer gider alırdım ben yapmadım yani ben kendi yapmadığım bir şey için parçanın kırık olduğunu serviste öğrenmiş biriyim ki belki de serviste kırdılar garanti niye var bilmiyorum gerçekten garanti varken kullanıcı kaynaklı olmayan bir hataya para ödemek nasıl bir şey anlamakta zorlanıyorum batacakları konusunda da benim de aklıma sizin düşündüğünüzden farklı bir şey gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızıl ay K kullanıcısına yanıt
    Allah sabir versin hocam, siz biraz bagirip cagiran bi tip olsaniz hemn ‘tamam efendim’e donerlerdi bizim insanimiz oyle malesef. Duzgun davraninca hakkiniz olan sey bile lutufmus gibi sunuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrct M kullanıcısına yanıt
    Hocam çok haklısınız. Yalnız öyle bir ortam var ki gerçekten sinirlerinize zor hakim oluyorsunuz müşteri hizmetleri ne söylesem bilgisayara yazıyor hiç cevap yok Opandakiler ayrı bir kafada müşterilere yardımcı olmamaya yemin etmişler öyle bir batağa düştüm ki anlatsalar inanmazdım bundan önce yaşadığım bu tarz aksiliklerde düzgün ve kibar bir hitapla bütün sorunlarımı çözdüm bu sefer de öyle yapmayı denedim başaramadım daha sonra bir miktar sesimi yükselttiysem de bu da taş duvara çarpmaktan başka bir işe yaramadı. Yani asıl karar verenlere ulaşamadığım için sesimi yükseltmemin de bir anlamı olmuyor. Konuştuğum kadın biz yapmayacağız, kullanıcı hatası, istediğiniz kadar uğraşın sonuç değişmeyecek dese de herhangi bir lafımda peki ben arkadaşlarımla konuşup tekrar size döneceğim diyor. Dönüşte yine aynı şeyler cevap olumsuz sonuç değişmeyecek falan anlamadığım bu kadından başka birine ulaşamıyor muyum Opelin Twitter hesabına yazıyorum yine aynı kadın arıyor şaka gibi iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekşi sözlük linki

    https://eksisozluk.com/entry/81308005

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woodgate

    Opel Türkiye den çıkacak diyorlar var mı net bilgisi olan?
    twitter da sordum opel Türkiye'ye

    tr deki faaliyetlerini sürdürecektir modellerimiz için internet sitesine bakın diye mesaj atmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 15 Eylül 2018; 10:48:37 >
  • Bende 6 sene önce gitmiştim opel yetkili servisine. Ostimin girişindeydi sanırım opan mı opakmi ne zıkkımsa. Corsam vardı o zamanlar. Aracınızda 1500tl masraf var dedikleri şeyi dısarda 200 liraya halletmiştim. Hır gür ayrıldım ordan 2 ay sonrada arabayı sattım. O gün bugündür opelin hiç bir modelini almayı düşünmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide Ankara esnafının geneli böyle. Şaşırma :) Esnaflığı iştahlı yapmazlar. Egedeki esnaflar gibi 10 kuruş için çaba harcamaz, saygı ve güler yüz pek göstermezler, müşteri gelince ayağa kalkmayı bırak bacağını bacağının üzerinden indirmezler. Çünkü çook zenginler ister al ister alma. Bakkalından fabrikatörüne kadar bu kibir var. Bu yüzden Ankara sanayiciside pek yoktur veya batar.
  • uykr kullanıcısına yanıt
    2016 model fluence var bende icon donanım metal şeritte soyulma oldu. Servise başvurdum ilk başta ret geldi kullanıcı hatası diye biraz ısrar edince değişim yapılacak parça sipariş edilmiş. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum renault memnunum servislerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En memnun toyotacılar sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2005'te Opel aracımı almıştım 11 sene kullandım, o zamanda böyle ilgisizdiler. Tıkırtı burcu,direksiyon kutusu ve bazı kronik sorunlar vardı hiç kabul edilen görmedim,hep sallamışlardı. Yetkili servislerine gitmedim gibi birşey. İyi servislerine dek geldim tabi ama onlarında fiyatları aşırı pahalı idi.Gerçi servislerinin sorunlu olduğu hep forumlarda yazıldı,çizildi geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydj

    bakıma dünya para istemeyi biliyorlar 1 kere götürdüm servise bakıma birdaha gitmedim, biri kez de hasar için gitmiştim kaskonun yönelendirmesiyle
    garanti işi tam hikaye. o gazla bakım yaptırıp soyuyorlar. zaten bozuk bir parçanın garantiye girdiğini hiç görmedim. 5-10 liralık kötü plastik parçalar garantiye giriyor anca.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.