Şimdi Ara

2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (130. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.269
Cevap
56
Favori
341.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ninjafaydar

    210.km/h hıza kadar güzel geliyor sonra orda takılıyor. 220 olmuyor yani. Hız limitleme mi var. Yoksa dişli oranı mi bu hıza müsade ediyor bilemedim.

    Sizin araçlarınızda gördüğünüz max hız nedir acaba?
    Aynı marka model olsa dahi araçtan araca performans farkeder. Yük durumu, motorun bakımlı olması,lastik farkı, lastik basıncı, sürücü farkı..vb
    Örnek;Benim aracımla aynı donanım insignia ile aynı yolda asıldık. Ben yine bariz fark attım. Normalde arkamdan ayrılmaması gerekiyor ama aynadan yavaş yavaş farkın açıldığını farkediyorsun.
    Sonuç; triger değişimi için motor indirilipi tekrar monte edilirken fazladan beygir bağladılar sanırım aracıma




  • Herkese esenlikler,Insignia GS Dolu paketlerinde Excellence ve Exclusive gibi bagaj tuş fonksiyonuyla kapanıyor mu yoksa hala elle mi kapatılıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan.kaymak -- 18 Ekim 2019; 12:36:31 >
  • Arkadaşlar selamlar,
    İnsignia grand sport aracımın kapı döşmesini sökmeyi düşünüyorum.Daha önce yapan var mı? Nasıl yapılır hangi malzemeler gerekir? Nelere dikkat edilir? Veya kapılardaki parlak malzemeyi sökmek için kapı döşmesini sökmeye gerek var mı?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Dormicum -- 19 Ekim 2019; 1:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 insignia excellence ile araniza katilmis bulunuyorum..araba tek kelimeyle müthis..opsiyonlarida var..ama cahil halk bazen can sıkıyor passat niye almadin..ulan kaciniz passat insignia kullandi diceksin olmayacak..kendim aldim diye demiyorum passatla insignia kiyaslanmaz bile ama bizim millette bi passatla corolla aşkı çözebilmis degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road warrior kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Aynı yıl ve modelde araçlarımız. Normal şartlarda yılda 15000 km yol yaparım. Bu aracı alınca daha 10. ayında 15000 km yi doldurup ilk bakımını yaptırdım. Biryerlere gitmek için bahane arayacaksınız :)) Bu arada kaça aldınız??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gareysar kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim..Kesinlikle sürüşü cok zevkli..500 km yaptim 350 sehirdisi 150 sehirici..5.2 ile gezmisim..ama cok zorlamadim..tek korkutan yakitti..bence cok normal yakiyor..etraftan bayagi dikkat cektigide cok belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürüş çok zevkli evet de trim sesleri çok can sıkmaya başladı bende. ayırca esneme sesleri gelmeye başladı direksiyonu sağa veya sola çevirdiğimde cart curt ediyor. salıncaklardan mı geliyor bilmiyorum ama çok arttı ses ilkinde servise vermiştim sprey sıktılar düzeldiydi ama şimdi verdim elemanlar değişmiş kapılara sıktık dediler. servis bişeyden anlamıyor. trim ses problemleri ile ilgili paylaşım yapabiliriz, nerelerden geliyor mesela. malum yollar hep bozuk kayan asfalt çok az az bi çukura girsen çatır çutur trim sesleri geliyor. start stopun olduğu eklemden çok geliyor, göstergelerden geliyor üstten yumuşak plastiğe bastırınca çatur çutur ötüyor. bu trim seslerini düzelttiğimizde araç gerçekten keyifli olacak yoksa müzik açmadan yolda gidilmiyor.

    bu trim seslerinin nerden geldiği ve nasıl kesileceği ile ilgili daha önce karşılaşanlar vardır mutlaka, bildiklerini yazarlarsa herkesin işine yarayacaktır.

    birde şöyle bir sorunum var; aracı ilk çalıştırdıktan 2-3 saniye sonra zzz diye bi ses geliyor. bazen kesik kesik, bazen uzun. bazen hiç gelmiyor ama genelde bu sesi duyuyorum. servis bakımından sonra olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce hiç duymamıştım. garantisi bitmesine çok az kaldı. bitmeden bu sorunu da çözmek istiyorum.




  • Trim sesi konusunda hiç sorun yaşamadım çok şükür araçta hiç yok diyebilirim beni rahatsız eden kasislerden geçince bariz hissediliyor araç biraz sert gibi lastikler 18 jant olduğu için olduğunu düşünüyorum.Genel anlamda sürüşü zevk veriyor
  • Bianconero kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Bende trim sesi sorunu yaşadım.Bu sesler cogu kimsenin duymadigi seslerdi fakat beni rahatsız ediyordu. https://www.****.com/forum/teknik-b%C3%B6l%C3%BCm/teknik-destek/622937-2017-grand-sport-trim-sesi-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC Bu başlıktan faydalandım kendim söktüm trimleri ve özellikle parçaların birbirine gectigi tırnakları bez bant ile bantladım ve sesler nerdeyse tamammen gecti.Sadece kapi yüzeyindeki parlak malzemelere dokununca gıcırtı geliyor onu halledeceğim.Nasıl söküldüğü ile ilgili bilgi almak ici yazdım zaten gecen gün.Trim sesi ile ilgilide daha önceleri yazdim fakat 1-2 arkadas dışında kimse pek önemsemedi.Ya kimse trim sesi problemi yaşamıyor yada önemsenmiyor bilemedim.En son kapı yüzeyindeki malzeme ile ilgili soruma bile 3 -4 gündür hiç cevap gelmedi.Bu konular pek ilgi görmüyor bu başlikta.Ben size elimden geldigince yardimci olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • buna rastladım araştırırken fakat resimler silinmiş. nasıl söküldüğüne dair bir bilgi bulamadım orada.
  • Bianconero kullanıcısına yanıt
    Ben görebiliyorum fotoları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üye olunca açıldı resimler.
  • ne zaman makyaj yer bilgisi olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhiddiin

    Son bir kaç noktaya da müdahale ederek trim sesi gelen yerleri çözdüm.

    Paylaşacağım nokların dışında yine ses problemi yaşayan olursa özelden yazabilir, yardımcı olurum.


    1-Ön camdan gelen tıkırtı. Yokuş yukarı düşük devirde titremeden kaynaklı bir tırtı.
    *Cama görsel yansıtma yapan çarpışma önleme uyarı biriminin bir kaç cm sağ tarafı. Sorunun çözümü için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=p5DmVuDIyOk

    2-sol taraftan arada bir gelen tıkırtı cızıtılı ses.

    *Fotografta işaretlediğim plastik parça titreşiyormuş. Üst kapağı açın içine bastı yapacak sünger vs. birşey tıkıp kapatın.

    3-Gösterge panelinde gelen cızırtı.

    *İşaretli yerlere video açıklamasında bahsettiğim bant rulolarının incesinden yapın aralıklardan içeri göndererek sıkıştırın.

    Benim aracımın bu 3 noktasından ses geliyordu, küçük müdahlelerle sorun çözüldü. Bir kaç nokta daha var bu titreşir mi acaba dediğim ve diğer arkadaşların daha önce burada paylaştığı onları da bir mesajda toplamak adına devam ediyorum.Ben bu noktaların ses çıkardıklarından emin olamadım ama müdahele ettim.

    -Kapı kilit mekanızması.
    *Kapı kitlendiğinde içeri giren plastik yanından silikon sprey uygulamak.

    -Kaput açma teli.
    *Ben teli gerdirerek bir kenara kablo bağı ile bağladım. Alternatif dışını silikon bant ile kaplamak. Diğer alternatif kaputu açmak için çektiğimiz kolun altına plastik bir parça koyarak telin gergin durmasını sağlamak.

    -Kaput içerisinde fren hidroliği üzerinden geçen siyah boru.
    *Boru tıkırdamasın diye halka takılmış, bu halkayı sünger bant veya benzeri ile sarmak.

    -Kapı direklerinde bulunan, airbag yazan kapaklar.
    *Kapaklar sert plastik. sivri bir cisimle kapağı açın. (çizmemek için trim veya telefon sökme aparatı tavsiye ederim.) Kapağın etrafına bant yapıştırıp kapatın.

    -Arka koltukların yatmasını sağlayan siyah butonlar.
    *Butonların gergin durması için sünger bant ile destekleyin.
    Arkadaş baya detaylı bir çalışma yapmıştı. Faydalanabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aramızda 1.5T benzinli Insignia kullanan var mı?


    Varsa;

    1- Peformans nasıl?
    2- Yakıt tüketimi şehir içi ve dışı ne durumda?
    3- Motor daha sessizdir doğal olarak ancak yol sesi ne durumda? Daha mı fazla duyuluyor?
    4- Daha seri olduğunu düşünürsek yol tutuş etkileniyor mu?
    5- Son olarak yanal rüzgarlardan etkilenmesi ne alemde?. (Bu soru için dizel kullananlarda katkı da bulunursa sevinirim)
  • Elle kapatılıyor. Bende de excellence var ve maalesef elle kapatıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trim sökme kitleri var onunla veya ince düz bir tornavida ( ucunu bez ile kapatın çizilmemesi için) önce kapı açma kolunun içinde torklu Vida var kapağını açıp onu sökün. Sonra kapı tutamağının plastiğini kaldırın ve oradaki vidaları sökün sonra tweeterı sökün ve en son alttan başlayarak soketleri ayırın. Kapının paneli çıkınca kapı açma mekanizmasının halatını ayırın ve saha sonra da diğer soketleri ayırdınız mı iş tamamdır. (burda tüm soketleri takılı iken resim çekmekte fayda var - toplama esnasında baya işinizi görür) umarım yardımcı olmuşumdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • road warrior kullanıcısına yanıt
    Abicim öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Sonrasında ise sana öyle diyenlere siz passat alın de geç boşversene keyifli keyifli bin inş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim.Kapıyı sökmeden,kapı yüzeyindeki parlak malzeme çıkmaz diyorsunuz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsk ederim hocam..artik oyle diyecem napim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.