Şimdi Ara

Opel Grandland X inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
4
Favori
43.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada bu araç Her ne kadar PSA grubu çatısı altına girse de ALMANYA' da üretiliyor, Menşei Almanya.Çoğu alman markası WW araçlardan daha alman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisBey08

    Bu arada bu araç Her ne kadar PSA grubu çatısı altına girse de ALMANYA' da üretiliyor, Menşei Almanya.Çoğu alman markası WW araçlardan daha alman.
    Bu mantıkla iphone lar çinde üretiliyor onlara çin malı mı diyelim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Bu mantıkla iphone lar çinde üretiliyor onlara çin malı mı diyelim?

    Alıntıları Göster
    İşçilik önemli...
  • Çin malı çok kaliteli ürünler de var mesele IPHONE, HUAWEI...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    ikisinin içine binin farkı tartışmassınız ha cok bariz fark var demiyorum ama 3008 daha iyi..
    3008 de 8 ileri otomatik varken opelde 6 ileri var..

    Alıntıları Göster
    en üst paket grandland da eat8 var. şahsen ben ekim 2019'da alabileceğim en ucuz dizel otm. suv olarak aldım glx i.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    hiçbir pakette görmedim eat8 i ? örnek ilan atar msnz
  • opel grandland x 1.5 dizel enjoy 2020 model aracım var almadan önce 3008 ve c5 aircross da inceledim bana göre grandlandxde kullanılan malzemeler daha az yıpranacak ve daha uzun ömürlü olacak. Diğer modellerdeki ekranlar elektronik aksamlar daha çabuk eskiyerek zamanla göze demode gelecek. Klasik tasarımlar her zaman güncelliğini daha uzun korur. bu araç diğer modellerle aynı şasi aynı motor aynı şanzımana sahip ama daha ağır peki bu ağırlık yapan parçalar nerede kullanılmıştır motora ve şanzımana gitmediyse, yalıtım ve yol tutuşla ilgili parçaların grandlandx de daha iyi olduğunu düşünüyorum. 207bin tlye aldım fiyatı göz önüne alınca b sınıfı araçlar günümüzde bu fiyatlarda b suv lar daha da yüksek rakamlara daha uzun bekleme süreleriyle ulaşılıyor. Grandland x in ön ve arka iç hacmi gerçekten çok yeterli bir golf kadar al sat piyasası hızlı olmayabilir ama en az 5 yıl kullanacağım düşünülürse ailemle golfe sıkışacağımıza grandland de çok daha keyifli seyahat ediyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    hiçbir pakette görmedim eat8 i ? örnek ilan atar msnz
    https://www.opel.com.tr/uygulamalar/fiyat-listeleri.html

    glx fiyat listesini açın. 1.5 dizel ultimate pakette ve 1.2 benzinli motorların hepsinde var eat8 şanzıman.
  • Merhaba,

    Ben de dün Bursa Neskardan 2020 1.2 AT Enjoy Skyline aracımı teslim aldım.
    Ankarada yaşıyorum ve 400 kmlik ilk sürüş ve konfor izlenimlerim çok olumlu.

    130 HP 230 Nm motor performans için fazlasıyla yeterli. Her koşulda gerekli gücü veriyor, agresif kullanımda yakıt tüketimini gözönüne almak kaydıyla.
    BMW 1.5 136 HP 220 Nm motor ile paralel bir performans sağladığını söyleyebilirim.
    Dünkü kullanım ortalamam 7.3 litre. Aracın ilk 400 kmsi olmasına rağmen çok iyi bir değer diye düşünüyorum. Uzun dönemde şehirdışı 6 şehiriçi 7 litre arası tüketimim olacağını öngörüyorum.

    Alt devirlerde düşük tork verirken motor hafif homurdayarak çalışıyor. Bunu olumsuz bulanlar olabilir ancak benim için sorun değil. VW 1.4 TSI motorun sesine benzer şekilde, bilenler için. Yüksek tork verirken de daha büyük V sıralı motorlardaki gibi güzel bir ses veriyor.

    Kabinin sessizliği gayet güzel, malzeme kalitesini zaten daha önce incelemiş ve beğenmiştim.

    Şimdilik pek olumsuz bir deneyimim olmadı. Zaman içerisinde deneyimlerimi paylaşacağım.

    Bu arada Türkiye geneli stok ve fiyatlarla ilgili de bilgi sahibi oldum.
    Bilgi almak isteyenler özelden yazabilirler.

    Herkese sağlıklı günler diliyorum




  • EfeHoroz kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Geç cvp için kusura bakmayın. Opel grandland X almak kısmet olmadı ama PSA grubunda başka bir SUV aldım, yani kuzeni diyelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C5 aircross 3008 arasında kalıyorum arkadaşlar ve bir de 1.2 benzinli turbo skyline mi yoksa dizel mi almak lazım bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orss kullanıcısına yanıt
    C5 aircross bu fiyata ve bu sınıfta alabileceğin en konforlu, en geniş ve en ferah araçtır.

    Hayırlı forumlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opel Grandland X inceleme

    ordu-istanbul dönüşü sonucu elde ettiğim tüketim. araçta 4 kişiydik ve bagaj da full doluydu, 50-60 kg ye yakın yük vardı. hem de klima sürekli açıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 16 Ağustos 2020; 21:52:24 >
  • Arkadaşlar merhaba Grandland x alamamış birisi olarak sizleri uyarayım.
    Mersin öğütler Opel yetkili satıcısında 13/07/2020 tarihinde %86 engelli olmam nedeniyle kendi kullanacağım araç için ÖTV muafiyetinden faydalanarak Grandland X model w0vzcyhz1ls153887 şasi numaralı araç için sipariş verdim ve tarafıma sipariş fişi verildi.

    Bana söylenen 181.000,00 TL bedeli ve mecbur tutulan 2.000,00 TL seramik kaplama bedelini banka havalesi ile temmuz ayında ödedim. Çünkü bana hesabı kapatmazsam ağustos ayında zam geleceğini ve bunu yansıtacaklarını bildirdiler. Telefon konuşmaları ve WhatsApp mesajları kayıtlıdır saklıyorum. Ağustos geldiğinde aracı alamayacağımı çünkü 303 bin tl olan engelli aracı muafiyet üst limitini aştığını söylediler. Opel merkezini aradım şikayet kaydı oluşturdular. Daha sonra öğütler bayinden arandım ve ayarladık aracı alabileceksin ancak 11 bin vereceksin dediler. Arabaya ihtiyacım olduğu için itiraz etmedim. Seramik kaplamayı iptal edebildim ve 9 bin tl ilave bedeli de hemen ödedim. Araba siparişten 2 ay sonra geldi. Öğütler otodan da mesaj geldi arabanızı teslim alabilirsiniz diye.
    Mesajdan 1 gün sonra ÖTV artışı yapılınca aracın satış bedeli 303 bin tl nin üzerine çıkmış oldu ve aracı alamayacak duruma geldiğim söylendi.
    Opel merkezden konu edilen aracın GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) na beyan edilen bedelinin 120.450 TL olduğunu öğrendim. Üzerine firma karı, %80 lik ÖTV ve KDV konsa dahi 303 bin tl yi geçmeyeceğini gördüm. Dolayısı ile temmuz ayında parasını ödediğim aracı rahatlıkla %80 oranlı yani arttırılmış ÖTV ile alabiliyor olmam lazım.
    Aracı bana ÖTV siz vermemekte direniyorlar ve vermeyecekler. Çünkü aracı bir başkasına 400 bine kadar satabilirler. Belki bir tanıdıklarına ÖTV siz bile satabilirler. Benim 2 aydır ödediğim para ile başka başka arabalar ithal edildi ve belkide satıldı. Yani bu yöntemi kullanarak peşin ödeme yapanların paraları ile kendi sermayelerine dokunmadan paralar kazanıldı. Araca yapılan zamlar kadar benim paramı arttırıp vermeyecekler.
    Ben kredi çektim ve eşimin bileziklerini bozdurdum. Zararım büyük bu ebatlarda yeni bir araba da bulamıyorum. Firma da yardımcı olmuyor.
    Şikayetim parasını ödediğim tarihte GİB e 120 bin tl olarak bildirilen aracın zamlarla ÖTV sınırını artırılması. Keyfi zamlar yapılması ve aracı alamayacak duruma getirilmem. Aracın geç getirilmesi, ödediğim paranın kullanılması. Gönderilen mesajlara ve telefon konuşmalarına rağmen fiyat sabitlemesi yapılmaması.
    ayrıca yeni öğrendiğim bir bilgiye göre bu gibi firmalar sistemlerinden bana satışın tamamlandığını yada bayiden birinin adına yada bayiye aynı fiyattan satışın tamamlandığını bildirip sistemlerinden düşürüp, tescil işleminden önce veya sonra arabayı opel bayi binasında yüksek fiyatla satıyorlarmış. yani opel genel merkezine daha az para aktarılıyormuş aradaki fark direk bunların cebinde kalıyormuş. kısacası opel yetkili bayisi aslında bir otogaleri gibi kullanılıyor olabilir. markayı kullanıp galericilik yapılıyor olabilir. bu durumu nerdeyse tüm ilgili bakanlıklarım müfettişlerine iletilmek üzere muracatlarımı yaptım. opel almanya ve psa ya da maillerimi attım. sizleri bilgilendirmek istedim.




  • Güncel bilgi paylaşayım, aracım 22 binde, büyük bir sıkıntı yaşamadım.
    Yaşadığım en büyük sorun kapı kollarının gıcırdaması idi, sonrasında yüksek müzikte zırıldama da olmaya başladı.
    Servise anlattım, video çektiler, Almanyaya yolladılar, tüm kapı döşemelerinin değişimi kararı çıktı ve geçenlerde değişti.
    Yalnız bu süreç 8 ay sürdü, peşinde koşmasam değişmezdi. Değişim onayı 4 ay sonra geldi, 4 ayda parça bekledim..Pandemi vs. bir sürü bahane söylediler tabi, lakin zorda olsa sonuçlandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miu

    Güncel bilgi paylaşayım, aracım 22 binde, büyük bir sıkıntı yaşamadım.
    Yaşadığım en büyük sorun kapı kollarının gıcırdaması idi, sonrasında yüksek müzikte zırıldama da olmaya başladı.
    Servise anlattım, video çektiler, Almanyaya yolladılar, tüm kapı döşemelerinin değişimi kararı çıktı ve geçenlerde değişti.
    Yalnız bu süreç 8 ay sürdü, peşinde koşmasam değişmezdi. Değişim onayı 4 ay sonra geldi, 4 ayda parça bekledim..Pandemi vs. bir sürü bahane söylediler tabi, lakin zorda olsa sonuçlandı.
    değişince bir fark oldu mu? çünkü kronik bir sorun bu
  • daha bir ay olmadı 2018 excellance kullanıyorum yakıtı biraz fazla gibi birde freni çok kötü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makavel1

    değişince bir fark oldu mu? çünkü kronik bir sorun bu

    Alıntıları Göster
    %90 düzeldi diyebilirim, sadece elimle zorlarsam biraz ses geliyor ama çoğu arabada gelir o ses.
    Tabi zamanla sesler artabilir, onu göreceğiz.
  • Arabanın bagajını içerden nasıl açıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makavel1

    Arabanın bagajını içerden nasıl açıyoruz

    Galiba içeride öyle bir düğme yok, veya ben bulamadım.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.