Şimdi Ara

opel corsa d ses sistemi standart dışı tavsiyeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2007 model Opel Corsa cosmo paket aracım var. Orjinalinde 1 center + 2 ön kapı 16cm component + 2 arka kapı 13cm midrange var ancak center ve tweeter hariç bütün hoparlörler patlamış çok kalitesiz ses veriyor.


    Geçenlerde arkadaşın 2011 Fiesta trend arabasına bindim arka hoparlörler olmamasına rağmen gayet bass verebiliyor. Bende patlamış olan hoparlörleri değiştirmeye karar verdim ancak nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim çok fazla seçenek var. 4x20w olan orjinal teybini kullanmak istiyorum çünkü yol bilgisayarı vs. kontrolleri için gerekli. Bütçemi de arabaya tam uyumlu daha yüksek watt/rms değerine sahip teybe ayırmak istemiyom. (orjinal teyp ile kesinlikle olmaz diyorsanız piranha 4x45watt teyp var elimde bununla da olmazsa bile yine de yeni teyp almayacağım 1 yıl sonra arabayı değiştirip sistemi sökmeyi düşünüyorum)


    Kulaklık kalitesinde derin bas ve müziğin ayrıntılarını alabileceğim sistem kurmak istiyorum. İleriye dönük olsun istiyorum ve bütçem 2000TL civarı ancak ne kadar az o kadar iyi.


    Öncelikle kapı iç kenarlarına ince fitil uygulayacağım ve kapı iç yüzeyleri ile kapı döşemesinin iç kısmına yalıtım yapacağım.


    1. sorum hoparlör alırken watt, frekans ve rms değerleri dışında nelere dikkat etmeliyim, sadece hoparlör kullanarak aklımdaki sisteme ulaşabilir miyim? Ulaşamazsam Amfi de alacağım. Bas sesinden beklentim koltuk altı performansı kadar.
    2. Amfi alırken detaylı bir şekilde nelere dikkat etmek gerekiyor.
    3. sorum önlere mdf kasnak ile 16 yerine 20cm kullanabilir miyim(orjinal hoparlörün kasnak vida yerleri çapı 18,5cm) aradaki fark uğraşmaya değer mi kapı iç hacmi küçük geleceği için yeterli verimi alamama durumum olur mu? Çünkü arkalara da 16cm takmayı düşünüyorum.
    4. Subwoofer düşünmüyorum bagajım çok küçük belki ilerde koltuk altı yada ilk aşamada amfi kullanmadan bir sistem kurarsam Alpin SWE-815 gibi kendi amfisine sahip bir şey alabilirim.
    5. Piyasanın 100TL altına kampanya ile Jbl CS 760c 16cm aldım ancak 2 teyp ile de ses seviyesi 2/3 oranını geçtiğinde ses çook bozuluyor ancak creative m5300 5+1 ses sisteminde düşük frekanslar dışında güzel ses veriyor. Fiestada da deneyip verim alamazsam iade edeceğim.
    6. Oval hoparlörlere neden olduğunu bilmediğim bir antisempatim var  
    7. Videolar ve yorumlar üzerinden incelediğim kadarıyla hoşuma giden hoparlör modeli Audison Prima APK 163

    Açıkçası en çok 3. sorunun cevabını merak ediyorum. Şimdiden bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neunsal -- 19 Kasım 2020; 23:40:9 >







  • Yok mu fikir sahibi olan birileri ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.