Şimdi Ara

Opel Astra Subap yanması değişim fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
32.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bugün aracımda titreme, düşük devirde sarsıntılı çalışma Pır pır pır ederek tekleme gibi problemlerle karşılaştım araç 15-20 den hızlı gitmiyordu. servis ve motor işareti yanıyordu. Opel astra 2012 J kasa LPG li. 150 bin km de. En yakın ustaya götürdüm tedirgin olup. bobinler veya subaplardandır dedi. 4. silindir ateşleme yapmıyor hatası aldığını söyledi. yüksek ihtimal subapların yanmıştır dedi. bobini değiştirdikten sonra araç biraz daha gitmeye başladı fakat titremeler ve servis hatası devam ediyordu. 3000-4000 civarı masraf çıkar dedi. istanbul bağcılar/küçükçekmece/başakşehir civarındayım. yeni taşındım ve pek ne servis ne çevreyi biliyorum. Masraf makul müdür? önerebileceğiniz bir yer var mıdır?




  • İşte benim aradığım araç. Çözümünü bilmiyorum ama bu araçtan bakıyorum. Önerir misiniz, nasıldır, İstanbul trafiğinde yakıtta zorlar mı? Rutin masrafı çok mudur? Sizce alınabilinecek bir araç mıdır?
    Ne çok soru sordum 😀
  • 2016 yılında 2013 1.4T olanını 23 bin kilometre kullandım. 2 bin kilometrede Prins LPG takılmış aldığımızda 54 sattığımızda 77 bin kilometre civarındaydı.
    İlk zamanlar rolantide titreyip stop etme sıkıntıları yaşamaya başlamıştım ufaktan. İlerleyen zamanlarda bu sıklaşmaya başladı. Hatta araç hareket halindeyken de olmaya başladı.
    Usta (Subsan ya da Güneş marka) çelik sübaplarla değişim yaparsam normale döneceğini garanti etmişti. O zamanlar için 1.500 civarı bir masraftan bahsetmişti. Yaptırmaya uğraşmadık. Yaptırınca -tam anlamıyla- eskisi gibi olur mu bilemedik öylece sattık.
    53 bine alıp 50 bine satmıştık yanlış hatırlamıyorsam.
  • Aynı araca aynı işlemleri 6 ay önce yaptırdık. Masraf 3500 çıkmıştı.

  • LPG ve ecotech motor iyi bile dayanmış 15000 km. Genelde 60 bin civarında bitirir subaplari.
  • bahaman B kullanıcısına yanıt

    hocam lpg 90 binde falan takılmış. ben ikinci el aldım 139 bindeydi aldığımda. yani 60 bin kadar gitti evet lpg den sonra. haklısınız yani...

  • humerus06 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim hocam. 4 yılda çok fiyat değişti işte ne yazık ki. keşke 1500 olsa şu an. 3 yerden falan fiyat aldım 3 bin civarı deniyor

  • JuliAddict kullanıcısına yanıt

    Sağlık olsun hocam. Yapacak bir şey Yok o zaman. Açmışken motoru kayışları falanda elden geçirip ağır bakımı aradan çıkarın bence eğer binecekseniz araca.

  • ERKUTCN kullanıcısına yanıt

    hocam istediğiniz kadar sorabilirsiniz...


    1- öncelikle ben de aracı almadan önceki aşamamdan bahsedeyim. İlk hedefimiz, annem ve benim bineceğim hb küçük bir araç olmasıydı. Toyota 2013 kasa aurisler, astra J 2012 ler, honda civic 2010, 2014 clio lar arasında gidip geliyorduk.


    2- toyota auris 2013 kasaları çok hoşumuza gidiyordu fakat birazcık bütçemizi aştı. 2012 astrayı da uyguna bulduk ve aldık.


    3- aldıktan sonra aracı tabi ustaya götürdük. ve tertemiz olması için eksiğini gediğini tamamlayalım derken, triger değişti bujiler değişti z rotlar falan derken 3000-5000 civarı bir masrafa mal oldu. km si yüksek olması ve bakım yapılmamış olması bunun sebebi. ardından ise şimdiki subap yanması problemi baş gösterdi.


    4-performans olarak 1.6, turbo motor değil, lpg li. fazla akıcı değil. örneğin bir seat leon kadar seri değil. fakat sürüşü çok güzel. iç dizaynı çok güzel. dış görüntüsü çok güzel. direksiyon un sertliği duruşu, iç aksamı vs hepsi birlikte çok konforlu bir sürüş ve dış görüntü olarak sizi şık hissettiriyo gerçekten. fakat dediğim gibi bir çok problem çıkıyor ve çok masraflı oluyor problemleri. fakat siz örneğin tüm bu masrafları yeni yapılmış bir astra j alırsanız çok keyifle kullanırsınız. fakat kullanımınızı yine cok uzun tutmamanızı öneririm çok çabuk sorun cıkartıyor. sonuç olarak araçtan sorun çıkmasa çok memnunum. ki özellikle aynı fiyatlarda peugeotlara, cliolara baktığınız zaman çok daha lüks ve konforlu hissettiriyor.


    İstanbul trafiğine gelecek olursak, istanbul trafiğinde iyi ki otomatik aracım varmış dedim. otomatikte bile ayaklarım yoruluyor yani. tabi zevk konusuysa o size kalmış fakat otomatikte sürüş keyfi trafikte bile o kadar sorunlu hissettirmiyor size, genel olarak çok rahat bir araç

  • 10 yıldır astra h var bende, 2 kez sübap yedi.
    Uzun yıllar binmeyi düşünüyorsan çok çok iyi bir lpg ayarı yapman şart.
    Hatta kimilerine göre çok iyi lpg ayarı olsa dahi gene sübap eritiyor opeller :) lpgyi sevmeyen bir motor.

    Bende ayda 1 sanayiye uğrarım illallah ettim. Opel sorunlu oldu mu sonu gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 26 Ocak 2021; 23:50:59 >
  • JuliAddict kullanıcısına yanıt

    Sağlık olsun Hocam. İyi kötü çözülecek bir sorun. Yukarıda bir mesajda yazıldığı gibi eğer sübapları çelikler ile değiştirirseniz güzel bir gaz ayarı (kullanım esnasında) yaptırmanızı öneririm. Fakir karışıma düşmemeli  

  • İyi bir lpg ayarıyla 100.000 bile gider iddia ediyorum. Obd cihazı da alın araba fakirde mi değil mi kontrol edin arada bir.

    Fiyat 2500-3000 arası makuldur daha fazlası kazık kesinlikle
  • kesinlikle bir kaç yerden daha fiyat almanızı onerırım. yaptırdıktan sonra tavsıyem uzun yolda benzınde kulanmanız olur aracı, sehır ıcınde de 1 saatten fazla trafıge gıreceksenız yıne benzıne almanızı ara ara onerırım. bence opel yetkılı servıslerede sormanızda fayda var bazen kampanya oluyor. artı sorun duzelmezse muhatabınız olur.

  • yeter artık. şu çelik sübap, mg sübap geyiğini bırakın. işin doğrusunu öğrenin. şehir efsanelerine inanmayın.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    10 yıldır astra h var bende, 2 kez sübap yedi.
    Uzun yıllar binmeyi düşünüyorsan çok çok iyi bir lpg ayarı yapman şart.
    Hatta kimilerine göre çok iyi lpg ayarı olsa dahi gene sübap eritiyor opeller :) lpgyi sevmeyen bir motor.

    Bende ayda 1 sanayiye uğrarım illallah ettim. Opel sorunlu oldu mu sonu gelmiyor.

    Lpg takmiyacaksin bu tarz motorlara 2 defa subab takimi yaptir lpg taktir lpg bakimi filtelerine para ver vs hesap ettiginde benzinli ile neredeyse yakin isletme maliyetleri sunar oda uğraştığına degmez

  • Hocam İkitelli Organize sanayide Nisa Oto var. Sahibi Hüseyin Koç ve opel konusunda uzmandır. Kesinlikle tavsiye ederim. İkinci olarak ta Bayrampaşa'da Ersu Opel Suat usta işinin ehlidir. Geçmiş olsun...
  • Opelle aynı motor olan yani Ecotec motor kullanan Cruze'un kitapçığında 150 bin km'de subap boşluğunu ölçtürmeyi tavsiye ediyor. Yani mesele sadece LPG olayı değil.


    Ecotec gibi 105 derecede termostat, 108'de fan açan motora sahip bir aracı sürekli yüksek devirlerde kullanırsan başta yağ soğutucu, hortumlar, otomatik şanzıman vs eline alırsın. İster LPG olsun ister olmasın. Bu grubun atmosferiği konfor(gerçi serttir ama) arabası, sürüş zevki değil.

  • 2 sene önce iş arkadaşımın lpg'li Astra'sı sübapları eritti 5 binlik oldu. Onunla kıyaslayınca 3500 makul gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 27 Ocak 2021; 15:42:32 >
  • Merhaba. Biz Alesta Otomotiv olarak Ankarada aynı durum için 2500 ile 2800 arası fiyat çıkarıyoruz. Geçen ay astra h da aynı sıkıntılar vardı. Şu an müşterimiz sorunsuz biniyor. Lpg long ve short ayarlarınız düzgün yapılırsa 150 k ya kadar sıkıntı yaşamazsınız. Ama 50 k da sübap eriyeni de gördük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polestar191

    Lpg takmiyacaksin bu tarz motorlara 2 defa subab takimi yaptir lpg taktir lpg bakimi filtelerine para ver vs hesap ettiginde benzinli ile neredeyse yakin isletme maliyetleri sunar oda uğraştığına degmez



    Alıntıları Göster
    Tamamen katılıyorum, ben 1 kez çelik sübap tak bir daha arkana bakma hürafesine kandım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.