Şimdi Ara

Opel Astra K segman kırması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
11.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon.

    Ortada bir sallama yok. Biri üstün alman teknolojisi yazmış bende motorun alman olmadığını anlattım. Tabi anlayamamışsın biri daha senin gibi bişeyler yazmış o da anlamamış. Neyse olur böyle şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

    Bilakis, otomatik viteslerde olma ihtimali daha fazla.

    Çünkü düşük tüketim için, Active Select şanzıman genellikle motoru düşük devirde tutma çabası içinde oluyor, kullananlar bilecektir.

    O anda kullanıcı hızlanmak istediğinde, düşük devirde hızlanmaya çalışırken, silindir içindeki detonasyon dikkatli dinlenirse duyulabiliyor bile.
    Zaten arızayı yaşayanlar genellikle, sakin sakin giderken motor teklemeye başladı şeklinde anlatıyor.

    Kullanıcının yapacağı şeyler kesin çözüm değil ama riski azaltmak için;
    - kaliteli yakıt ve oktan artırıcı kullanmak,
    - Yüksek sıcaklık yırtılmaya karşı dayanımı yüksek kaliteli motor yağı,
    - hızlanma ve güç talebi olduğunda vites düşüp(otomatikse manule alıp vites düşerek), yanmanın verimli olduğu 3 bin devir ve üzerine çıkıp öyle hızlanmaya çalışmak.

    Bunlar riski azaltır ama olmaz da denilemez.
    ECU remap yapılarak yazılımsal olarak da riski düşüren çözümler var. Zaten Opel bu sene çıkan güncellemeyle bunu da yapıyor.
    Detonasyon olgunlaşmamış yanma süreci tasarımı sonucunda oluşan bişeydir ve eğer belli bir seviyesinin üstünde olursa malzeme kalitesine bakmaksızın motoru parçalar.

    Düşük devirde hızlanmaya çalıştığında Turbo devreye girmezse zaten hızlanamazsın Turbo çalışınca da hızlanmaya başlar ama devir de 2000 devre gelmiş olur ( yeniler o civarlarda çalışıyor galiba) 2000 dd de gayet iyi bir devir.

    Düşük viteste hızlanmaya çalışmak elbette aktarma organları ve motora binen yükü hafifletir.

    Otomatik viteslerde gaza yüklenince uygun vitese kadar kendisi zaten düşüyor. Eko modda düşmez desen o zaman da gaz tepkisi düşük olur. Yani senin dediğin manuelde yaşanabilecek bir durum. Otomatik her türlü vites düşürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "Hemen astraları satın ki biz alalım ölü fiyatına" konusu, geçiniz bunları. Tutmuyor işte balçık.
    Her ay 1 tane konusunu açacağınıza her gün yeni müşterisinde problem çıkaran civiclere dsglere çalışın biraz, asıl abartı fiyatlar orada :)
    Binlerce araçta 1-2 tane düşük devirde gaza yüklenmeden dolayı problem çıkmış hemen astra öcü. Halbuki yazsa google'a taptığı araçların hepsinde var bu problem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 5 Aralık 2018; 16:54:17 >
  • Bugün bu konudan tamircide çalışan bir abime bahsettim, 2 ay kadar önce 60 bin km'de bir Astra'ya motor yaptıklarını söyledi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan G.

    Bugün bu konudan tamircide çalışan bir abime bahsettim, 2 ay kadar önce 60 bin km'de bir Astra'ya motor yaptıklarını söyledi..
    Bende aynı şeyi söylüyorum 3 ay önce 60 bin'de ki 1.4T 150 HP BXFT Motorlu Astra'ya piston kırma problemi yüzünden motor yaptık masraf 12 Bin TL.

    Edit: şimdi parça fiyatları daha da zamlandı 12 bine zor mal edilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariic -- 5 Aralık 2018; 18:14:39 >
  • Otomatik kullanmasak inanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi kedi kullanıcısına yanıt
    Otomatikten beklentilerimiz farklı bi ZF8 kullanın sonra tekrar konuşalım
  • Konu sahibi arkadaş konunun yaşandığını ıspatlayabilirmi? Mail belge vs ile ?
  • Merhabalar arkadaşlar cahilliğime verin ama bir sorum olacaktı. Astra k yı tip olarak beğeniyorum takip ettiğim bir araç ama bu piston kırma olayı kronik gibi. Bu turbolu benzinli motor için konuşuluyor acaba cdti olan dizel motorlu araçta da mı aynı sorun vardır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    Neden? Ne için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Hayır, yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasakpınar kullanıcısına yanıt
    Firma ismi yazmıyorum ama kendi tanıdığım custom remap yapan bir firma var.

    Zaten kendileri Opel'den önce bu sorun için yazılım ve yağ tavsiyeleri yapmışlardı. Youtube'da videoları da var, aratınca çıkar.
  • serguven S kullanıcısına yanıt
    İşi hukuksal boyuta götürürseniz kazanacağınız ve emsal karar çıkartacağıniz çok açık. Opel'in bu motoru kırılıyor. Yurtiçi yurtdışı bir sürü örnek var, mahkeme sürecinde leyhinize bilirkişi raporu alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim otomatik beklentimi nasıl anladınız acaba? Zf kullandım. Konuya mesaj atmış olmam opelin otomatiğini beğendiğim anlamına gelmez. Zf ve dsg kullanmayı seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciddi kedi

    Benim otomatik beklentimi nasıl anladınız acaba? Zf kullandım. Konuya mesaj atmış olmam opelin otomatiğini beğendiğim anlamına gelmez. Zf ve dsg kullanmayı seviyorum.
    '' Benim otomatik beklentimi nasıl anladınız acaba? '' diyorsunuz ya bi önce ki mesajda kendi ağzınızla '' vites düşüp(otomatikse manuele alıp vites düşerek) '' yazmışsınız, bu üstün alman teknolojisi bu kadar akıllı değil ise otomatik şanzımanı manuele alıp vites düşüreceksem piston kırmamak için otomatik almamın ne anlamı var , bir çok insan otomatik şanzımanı vites ve devir aralıklarını kendisi otomatik bir şekilde hesaplayıp ona göre vites yükselttiği için ve düşürdüğü için tercih eder, bunu ben yapacaksam ne anlamı kalıyor ?




  • Astra K ların özellikle son üretimlerinde bir çok konu mevcut, J kasanın yerini tutamadı, muhtemelen PSA amcanın da katkısı büyük burada.
  • İade iste almıyorsa tüketici hakem heyetine başvur en fazla 3 ayda ya yeni araç yada para iadesi verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merdomable

    Astra K ların özellikle son üretimlerinde bir çok konu mevcut, J kasanın yerini tutamadı, muhtemelen PSA amcanın da katkısı büyük burada.
    K çıktığı zaman PSA'ya satılmamıştı henüz.
    CDTI - 136 ve T - 150 PS'lik motorlar Opel'e ait üstat.
  • Firma talebinizi kabul etmiyorsa, mahkemeye başvurmanız gerekir, basit bir şekilde araç tamir edilemiyorsa, çok yüksek ihtimalle aracın ayıpsız misli ile değişimine karar verilir. Bu konuda emsal yüzlerce mahkeme kararı var. Dava, yaklaşık 1 sene sürer.
  • GM nin opeli satmadan önce attığı son kazık bu motor. Çatır çatır piston kırıyor nasıl bir motorsa. 1.0 ve 1.6 turbolarda bu sorun yok ama opel tarafından ülkemize getirilen benzinli astraların %90 1.4 motorlu. Geçmiş olsun ne diyelim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.