Şimdi Ara

Opel Astra K direksiyon kolon kilidi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
8.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burdan Opel marka araç almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum. 2016-2018 yılları arasında üretilmiş Astra K araçlarda kronik olarak gerçekleşen direksiyon kolon kilidi arızası için müşteriye sahip çıkılmıyor. Bu arıza ile ilgili yayınlanmış E172113370 no'lu bülten olmasına rağmen servislerin çoğu en az 5000 tl para koparmak derdinde. Birçok servis bu bültenden haberleri olmadığını ve ücretsiz olarak kesinlikle işlem yapılmayacağını bildirmektedir. İşte bu noktada Opel Türkiye'de müşterisinin yanında durmayıp, bizleri alelade servisin kucağına bırakmaktadır. Ayrıca direksiyon kolon kilidinin değişmesi için önce bu parçanın arızalanması gerektiği bilgisini veriyorlar. Ama benim bir dağ başında bu arıza gerçekleşirse ne kadar zor durumda kalacağım umurlarında değil. Burada yapılması gereken en mantıklı olan hareketin bir geri çağırma gerçekleştirip, sorunlu olan parçayı değiştirmek ve müşteriyi mağdur etmemek olduğunu düşünüyorum. Şu anda 2016 model Astra K aracım var ve ne zaman bu arızayı verecek ve beni yolda bırakacak diye endişeyle bekliyorum.


    Saygılar.




  • Kimseye salça olmadım. Öncelikle üslubunuza dikkat etmenizi rica ederim. Sadece benim ve çevremdekilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdim. Aynı dönemde bu arızayı ücret ödeyerek yaptıran birçok kullanıcı da oldu. Onlar için bir tavsiyeniz varsa dinleyebilirim.


    Zaten yazılanları anlama konusunda ciddi bir kıtlık sorunu yaşanmakta. Üstteki yorumlarımda Opel Türkiye ve servislerin müşterilerine verdiği cevapları ve tutumlarını sizlere belirttim. Olabildiğince açık ifade ettiğimi sanıyorum.

  • Şu arabayı çok beğeniyorum. 1.4 150 ps motoru da acayip cezbediyor. Fiyatları da makul. Sürekli yok şu arızası, yok piston kırma, yok direksiyon bilmem ne arızası diye şeyler okuduğum için gittim dolu Astra yerine boş Golf aldım. Gözüm yemedi resmen Astra almaya. Bu kadar güzel şase, motor, şanzıman üçlüsüne saçma sapan arızalarla yazık etti Opel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Hocam hepsi aynı malesef. Ford Focus kullandığım dönemde de direksiyon kutusu mevzusu vardı. Arabalar daha 40-50 bin km de bozuk yolda ön takım dağılacakmış gibi ses çıkarıyordu. Sonra gidiyorsun servise cart 8000 tl. Neymiş efendim kullanıcı hatasıymış. Sanki direksiyon kutusunu yanıma alıp gece alemlere aktım. Ya da vag grubunda dsg sorunu yaşayan birçok müşteri gibi... PSA grubunda adblue arızası yaşayıp müşteriden binlerce lira talep etmeleri gibi... Örnekleri çok ama çözüm noktasında firmaların müşterilere yaklaşımı istisnalar hariç genelde aynı.

  • Henüz gerçekleşmemiş bir arıza yüzünden markaya atarlanmak da ilginçmiş...tamam servisler iyi değil kabul ama olmamış bir şey üzerinden neden böyle bir serzenişte bulundunuz?

  • Arıza yokken bu kadar söyleniyorsan
    Takıntı pimpirik iyi bişey değil
    Erken yaşlandırır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aykutoz kullanıcısına yanıt

    Bununla ilgili yayınlanmış bülten mevcut. İçinde bulunduğu model yılları belli. Bu model yıllarını kapsayacak şekilde geri çağırma yapıp sorun baş göstermeden düzeltebilirler. Zira bu arızadan ötürü olmadık yerde çoluk çocuk rezillik çeken kişiler mevcut.


    Honda, Toyota gibi markalar ABD' de milyonlarca aracını airbag sistemindeki sorunlardan ötürü geri çağırıyor.

    Honda'nın ABD'de buzlanmaya karşı yollara dökülen tuzlar nedeniyle 430 bin otomobilinde korozyon meydana gelmiş olabileceği ve bu nedenle söz konusu araçların ön şaftlarını değiştireceği haber mevcut.

    Ford markasında da buna benzer birçok geri çağırma mevcut.


    Yani demem o ki direksiyon kilidi gibi önemli bir parçanın tamamen yolda bırakmadan ya da sürüş esnasında herhangi bir sıkıntıya sebep olmadan önce gerekli aksiyonun alınmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.

  • Son 2 yoruma katıyorum bilindik hangi arabayı google a yazsan arizasi olduğunu görürsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vendetta1.6 kullanıcısına yanıt

    Benim canımı sıkan durum Opel Türkiye'nin bu konudaki tutumu. Facebook ve WhatsApp grubundan yüzlerce arkadaşla konuşuyoruz. Küçük bir grup ücretsiz değişim yaparken büyük çoğunluk servisin insafına kalmış durumda. Servis bizim böyle bir bültenden haberimiz yok deyip ücret talep ediypr ve işin içinden çıkıyor. Opel Türkiye'de bu söylem karşısında müşterinin arkasında durmuyor. Hatta Opel PSA grubuna satıldıktan sonra yayınlanan bültenler iptal olmuş diye saçmalayan servisler bile mevcut.

  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt

    Mazda 10 yaşı aşmış araçların bile havayastığı fişeğini değiştirdi Türkiye'de de eline ne geçti.


    Türk tüketicisine ne kadar kotu davranırsan o kadar değer görürsün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi Ford'a da salça olmuşta 2018 yılında yeni kasa Fiesta aracımın direksiyon dönüşlerinde gelen sesten sonra Gebze Nazer'de önce direksiyon kutusu arkasından direksiyon kolonu değişti. 14 bin liralık parça garantiden koşulsuz değiştirildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Kimseye salça olmadım. Öncelikle üslubunuza dikkat etmenizi rica ederim. Sadece benim ve çevremdekilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdim. Aynı dönemde bu arızayı ücret ödeyerek yaptıran birçok kullanıcı da oldu. Onlar için bir tavsiyeniz varsa dinleyebilirim.


    Zaten yazılanları anlama konusunda ciddi bir kıtlık sorunu yaşanmakta. Üstteki yorumlarımda Opel Türkiye ve servislerin müşterilerine verdiği cevapları ve tutumlarını sizlere belirttim. Olabildiğince açık ifade ettiğimi sanıyorum.

  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt

    aynı aracı bende kullanıyorum 5 yıldır.. bahsettiğin uyarı bir kere aldım o da 3 yaşında çocuk araç park halinde iken sürermiş gibi oyun yaptı kilidi zorladı muhtelen. 2 nci marşta araç çalıştı ve görmedim daha.


    bu rezillik markalara bu cüreti verene ait. biliyorlar insanlar adaleti zamanında ve yerinde bulamayacak küstahça hareket ediyorlar.


    araç gayet güzel enseyi karartma bence keyfini çıkar

  • Hep söylerim, Opel almayın, kimseye de aldırtmayın. PSG gurubuna geçtikten sonra umarım biraz adam olur diye merakla bekliyoruz.

  • ekşide başlık açmıştı geçenlerde birisi.https://eksisozluk.com/27-agustos-2021-opel-rezaleti--7022729

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aykutoz kullanıcısına yanıt

    Hocam bende 2 yıldır Astra K kullanıyorum ve birçok yönden memnunum. Ama servislerin ve merkezin bu tutumu insanı ister istemez üzüyor.

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    PSG'ye geçen Messi değil miydi 🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Keşke çözümü bu kadar kolay olsa hocam. Maalesef nerdeyse her markada bu veya buna benzer sorunlar var ve çoğunun da müşteriye yaklaşımı bu şekilde. Halbuki müşteriye yaklaşım biraz insan odaklı olsa orta yol bulunacak. Ama günümüz Türkiye'sinde bunun olma ihtimalini görmüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çayla Simit İyi Gider

    PSG'ye geçen Messi değil miydi 🤔

        Haklısın hocam, PSA diyeceğime PSG demişim, özür. 

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Bu başlığı facebook grubunda paylaştılar hocam. Benim dediğim tam da bu zaten. Opel Türkiye geri çağırma yapıp bu parçayı revize ederek değiştirmiş olsaydı bunun gibi hadiseler hiç yaşanmayacaktı. Marka değerini korumanın bir araç üreticisi için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.