Şimdi Ara

OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.712
Cevap
56
Favori
414.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • start/stoplu araçlarda radyo açma tuşunun yanında eco yazılı tuş var. start stop u aktif pasif yapmak için. aracınızda bu tuş yok ise dur kalk özelliği yoktur.

  • Arkadaşlar bu mercekli farlarda zamanla bir ayarsizlik veya ayarlarında bozulma olabiliyor mu? Pek fazla gece sürüş yapan biri değilim geçen akşam dışarı çıktım kısa farlar aydınlatması çok düşük çok yetersiz kalıyor. Sanki çok aşağıda gibi. Sol tarafta ayar yerinde sıfır da olmasına rağmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    2014 den beri bir ayar yaptırmadım gayette memnunum. Muayenedede sıkıntı çıkarmadı. Aracım 1.6 cdti cosmo stil paket. Orjinal afl far. Camında herhangi bir buhu pislenme varmı ona dikkat edin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar peki aracına led ampul takan oldu mu? Hangi led tavsiye edersiniz açıkçası ben aydınlatmayı yetersiz buluyorum led takmak istiyorum ama ariza ışık yakmayan ve merceklerde kararma yapmayan hangi ürünü almalıyım acaba tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Uzun ve kısalar için Photon Mono Led H7 aldım. Arıza uyarısı vermiyor, karşıdaki aracın gözünü de almıyor. Sabitleme aparatını da almayı unutma.

    Aracın farlarına herhangi bir ampül takmak çok zor. Kendim takmayı denedim ama aparatı bir türlü oturtamadım. Taktırmak için bir tuningçi ve üç oto elektrikçi gezdim, en son gittiğim oto elektrikçi harici hiçbiri takamadı. Ledler uyumsuz, yapıştırmamız lazım, kapağı kesmemiz lazım, fansız led alman lazım gibi laflar ettiler. İnternette montaj videoları mevcut.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt

    Evet malesefki öyleymiş o işe girmem o zaman bugün sanayiye uğradım sol far mercek içindeki reflektör görevi gören bir parca var mis büyük ihtimal o zarar görmüş dediler çünkü yansıtması kötü. Anladığım kadarıyla biraz zahmetli iş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu yakıt tüketimi gibi bilgileri nerden görüyoruz ? Sol koldan menüye girdiğimde sadece yağ bilgisi lastik basıncı gibi bilgiler çıkıyor bulamadım bir türlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    ana ekranda hız bilgisini gördüğünüz zeminin alt bilgi satırında anlık tüketim, sinyal kolundaki silidir şeklindeki joystik ile ana ekranın ikinci ve üçüncü kısımlarına geçebilirsiniz. ortalama tüketim değerlerini o ekranlarda görebilirsiniz.

  • Merhaba. Şu sıra araç arayışı içindeyim. Eğer elimdekini satabilirsem Astra da listemdeki araçlardan biri. Diğer 2 araç Vag grubu olan Golf ve Leon. Açıkçası Golf'ü denemek istiyordum ama highline olmayan modellerinin aşırı boş olması beni Astra'ya yöneltti. 136 beygir ve 320 Tork kısmı da diğer cezbedici yanı tabii.


    Soruma gelirsem. Ben düşük model bir araçtan geçeceğim için beni memnun etmemesine pek imkan yok ama. Genel olarak konfor, yol tutuş, sorunsuzluk olarak nasıl bir araçtır? Kronik sorunu var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  • KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    1.6 otomatik sahibiyim. C segmentinde alınabilecek en iyi yol tutuşu olan, güvenlik konusunda da oldukça başarılı olan bir araç. Sürüşü inanılmaz zevkli, yolcu konforu ideal seviyede.

    Dizel otomatik versiyonda kronik bir sorun yok diye biliyorum. İkinci elde DSG şanzımanlı bir araç alacağıma, tork konvertörlü otomatik şanzımanlı aracı tercih ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2014 1.6 cdti manuel cosmo sahibiyim. Keşke o zaman da otomatik versiyonu olsaydı diyorum bazen ama onun dışında gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 114 bin km ortalama tüketim 5.9.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar değerli forum üyeleri;


    Araç hakkında sormak istediğim birkaç konu var bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.


    1. Malum araçta triger zinciri var, bazı ustalar zincir için 60 bazıları 120 Bin km de değişimi lazım diyorlar, forumda 150 Bin e kadar ses de olsa kullanan varmış önceki mesajlarda. Triger zinciri de maalesef motor indirilerek değiştiriliyormuş edindiğim bilgiye göre ve değişim ücretine şuan için 10Bin TL civarı fiyatlar istiyorlar. Zincir değişim zamanı nedir ve fiyatlar bu şekilde mi?
    2. Aracın kronik diyeceğiniz farklı sorunları var mı?
    3. Şanzıman yağı içinde her 60Bin km de değişimi gerekli gibi bir bilgi edindim araştırdığıma göre doğruluk payı nedir?
    4. Turbo bakımı aralığı nedir ve kronik bir problemi var mıdır?
    5. 1.6CDTI ve 1.4T versiyonları için düşünceleriniz nelerdir hangisi tercih nedeniniz olur kısaca belirtir misiniz?


    Biraz çok sordum fakat zaman ayırıp bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.  OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qfactory -- 29 Mart 2022; 23:11:17 >




  • Merhaba. ben de 1.6 cdti design aldım. j kasa olduğunu nasıl anlıyoruz?


    Otomatik far ayarını nasıl yapıyoruz bir de?

  • Merhaba Arkadaşlar,

    Şu an 2021 model 1.0 otomatik boş paket clio Joy kullanıyorum. Araç kiralık. Bunu iade edip 2017 Astra Design paket 136 beygir dizel otomatik alma planım var.

    Araç 60 bin km’de ve 355 bin TL civarı fiyatı var. Pazarlığı araç başında yapacağım :)

    Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yarın aracı inceleyip karar vermem gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar herkese iyi akşamlar Opel Astra j otomatik 136 şık motor aracım 58binde sabah çalıştığında gelen zincir sesi her zaman yapmamakla beraber bazen 15 20 saniye kadar sürebiliyor araç giderken ikinci vitese geçene kadar geliyor acaba daha önceki bakımlarından kaynaklı mı yoksa sorun mu var yeni bakımını yaptırdım bir hafta oldu ses yine geldi normal mi yoksa çözümlerinizi tercübelerinizi benim ile paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar lastik konusunda çok acil olarak yardıma ihtiyacım var. 4 mevsim lastik almak istiyorum. Gönlümden geçen lastik de Michelin Crossclimate2.

    Aracım Astra J 2015 model B16DTH ve lastik ölçülerim de 215-225/50/r17. Bu lastik ebatlarında istediğim lastik biraz pahalı açıkçası.

    Ben de diyorum ki orijinal lastik ebatlarımın dışına çıkıp 50 yanak yerine 45 yanak alsam sorun yaşar mıyım? Çünkü 45 yanak alırsam lastik başına 500-600 lira daha ucuza geliyor fiyat.

    Kısacası 225-215/50/r17 lastik ebatlarımdaki yanağı 50 yerime 45 olarak alsam hayati bir hata yapmış olur muyum? Lastik konusunda bilgili ve uzman arkadaşlar yardımcı olailirse çok sevinirim.

    Bu arada almak istediğim 45 yanak lastiğin özelliği 94 Y. Lastik başına 670 kg taşıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanıMüdavim -- 8 Mayıs 2022; 15:6:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çukurları daha çok hissedersin ve taşa vs sürersen yarılma ihtimali yüksek olur ben her zaman orjinalciyim mühendislerin uykusu kaçıyor bunları hesaplarken macera aramaya gerek yok biraz daha güzel gözükecek diye araba zaten gayet yakışıklı.

  • qfactory Q kullanıcısına yanıt

    İlk sahibi olarak 243 bin kilometredir kullandığımız ve kullanmaya devam ettiğimiz 1.6 CDTI aracın sahibi olarak ;


    1 - Triger zincirini ne zaman ses alırsanız o zaman değiştiriyorsunuz. Bizim aracımızınki 150 binlerde ses yapmaya başladığı için 156 binde değişti. Amcamın aracı 100 binde ufak ufak yapmaya başladı ama hala kullanıyor şu an için bir sıkıntı yok. Ayrıca, Opel triger sorununu da çözdü zaten. Zincir değişiminde geliştirilmiş parçaları takarsanız bir daha bu problemi yaşamazsınız.

    2- Kronik olarak porya rulmanının pulu kırılır eğer sert çukurlardan geçerseniz. Kırılınca da ABS sensörünün önünü kapatır ve araç arızaya düşer gaz yemez. Bu pulun orijinalini piyasada 50-100 lira arasına bulabilirsiniz. Bir diğer kronik problemi ise su seviyesi sensörü. Yedek su deposuna entegre olduğu için komple değişir. Şu anki fiyatı hakkında bir bilgim yok.

    3- Manuel de olsa otomatik de olsa şanzıman yağını şanzımanın uzun ömürlülüğü icin değiştirmeniz şarttır. Sanayideki ustalar bu yağ ömürlük deseler de üretici o aracın 180 bin km sonra çöpe gideceğini varsayarak o aracı üretir. Eğer 180 bin km sonra çöpe atılacaksa yağ değisimine gerek yoktur. Uzun ömürlülük aranıyorsa en geç 60 bin kmde değişmesi şarttır.

    4- 243 bin km'dir turbo herhangi bir şekilde ellenmedi. Bir sorunu yok şimdilik.

    5- Tercihim 1.4T'den yana olur çünkü klasik bir benzinli motor. Çalışma prensibi daha basit olduğu için çıkaracağı potansiyel masraflar daha ucuz(1.4T'nin sekman kırmasını ve 1.6CDTI'ın zincir koparmasını/sente atlamasını göz önünde bulundurmadan). Benzinli olmasından ötürü daha hızlı bir araba. Daha hızlı gitmesi için vereceğiniz benzine değer mi tartışılır. Fakat 1.4T'nin de kendine göre sorunları var sekman yuvası kırma gibi. Sonuç olarak her iki motorun da bakımını aksatmadığınız ve dikkat edilmesi gereken taraflarını öğrenip ona göre sürerseniz, sanayiye sadece yağ değişimine gidersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyotaseverso -- 16 Şubat 2023; 15:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • toyotaseverso kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ediyorum, faydalı bir yazı olmuş, nasip oldu 1.6 ctdi dan aldım bir tane. 1.4T'lerde her ne kadar hb ve aynı paralara donanım olarak daha iyisini bulsam da benzindeki yakıt tüketiminin fazla oluşu ve lpg uyumsuzluğu (bazıları yok dese de, arkadaşımda yaşadı lpg ile ilgili sorunlar) nedeniyle 1.6 ctdi tercih ettim. Her marka aracın kendine has bazı handikapları var tabi, şuan için konuşacak olursam bu fiyatlara özellikle otomatik tercih edecekler için konfor, güç gibi konularda aynı fiyatlara çok seçenek yok. Daha yazacak konu çok uzatmayayım :) tekrar ilginize teşekkürler kazasız belasız binin inşallah...

  • Merhaba, 2010 model 1.6 benzinli otomatik vites J kasa astra aldım. 3.sahibiyim. Benden önceki sahibinin ruhsattaki teknik bilgileri de böyle. Model ismini de motor gücünü de satıcıyla tam olarak belirleyemedik. Noter kaydında motor gücü 116 KW olarak otomatik geldi. Model ismini notere ne dersek onu seçiyordu. Yani enjoy veya cosmo yazdırmak mümkün rasgele. Satıcı Sport Active Select olduğunu sanıyordu.


    1.6 benzinli motor otomatik vitesli astram 116 kw olsa, bunun karşılığı 157,7 beygir olur. Böyle bir beygir gücünü hiçbir motor seçeneğinde görmedim. Model isminde yazan 115 hp mi doğru acaba? Noter kaydında 116kw niye otomatik olarak geldi öyleyse?


    Aracın modelinin ne olduğunu belirlememe yardımcı olur musunuz? Elektronik el freni, far ve yağmur sensörü var, kumaş koltuk, hız sabitleyici, içerde kapı kollarında ve vites çevresinde kırmızı ambiyans aydınlatma var. Cosmo diye satılan bir araca göre benimkinde olmayan özellikler sunroof, Ön park sensörü, iç denetimli alarm, deri koltuk kenarları. Benim araç hangi pakettedir bu durumda? Sporta Active select ekleyince ne oluyor, farkı ne? Sportu cosmoya göre üst paket sanırdım ama değil galiba.

     OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.